Rok 2012 - rok snažiliek a tehuliek z pohľadu platenia DNP
Podeľme sa o svoje skúsenosti so snažením, tehuľkovaním a neskôr aj materstvom 🙂
baby, ale k novemu poistenie nestaci nahodou splnit uz len tych 26 tyzdnov?
@ivuss01 to je bud-alebo,...ak budes do 25.3 tehotna, ono ti zanikne a mas narok na matersku v ochrannej lehote, ale ak vies, ze sa nepodari tak skoro, stale odporucaju odhlasit/prihlasit a mas zase navyse 270dni, ale kedze ty si uz platis, tak to ukoncene kolko by si mala zaplatene a len do tych 270dni bolo pre teba rozhodujuce aj tych 26tyzdnov aby si to mala nepretrzite od posledneho prihlasenia...
@elise
@zasha dievčata ak možem chcem sa este spytat ohladom toho dnp a danoveho priznania, vy ste živnostníčky?lebo dnes sme sa bavili o tom vsetkom v robote a kolegyna hned volala svojej ekonomke, a ta jej povedala že dnp sa dava k danovemu iba ked si szčo, že bežným ludom sa to neda zapocitat k danovemu ☹ je to pravda, ci nie?dakujem za odpoved
ahojte bambule,,ja som sa dnes odhlasila a nasledne prihlasila na DNP. Platila som 2 roky a nič, tak to ešte chcem skúsiť a hlavne platiť ešte po starom . Ak by sa podarilo otehotnieť, tak berú do úvahy aj tie 2 roky čo som si predtým platila.
ahojte dievcata, prosim vas, ake doklady potrebujem ked sa idem prihlasit na DNP? dakujem 🙂
ja som uz z toho taky jelen...nie je niekto v podobnej situacii ako ja a vedel by poradit? Som zamestnana a platim si max. DNP od septembra 2011 - cize 270 dni budem mat v maji. Tehotna nie som. Z for na nete som vycitala, ze sa teda netreba odhlasovat a prihlasovat, ze to plati teda az do toho maja a potom ak nebudem tehu, tak to automaticky zanika, ak tehu budem, bude mi vyplacana max. vyska. Nie je mi jasne, ze teda preco sa niktore odhlasuju a prihlasuju k 31.1? vie mi to prosim niekto vysvetlit? dakujem 🙂
@lilyen2011 a potom budem poberať materskú z maxima?? ak si teda budem platiť z max. VZ?? Tehotná ešte nie som, ale verím že do leta 2012 by sa mohlo zadariť 🙂
baby stiham to este po starom ak dnes si poslem postou prihlasku? a ked chcem platit len z rozdielu medzi maximom a platom a ten rozdiel je cca 230 euro, tak aj tak musim platit z minima, ze?
Ahojte ako je to s platbami? ja som uzavrela 4.1 DNP a pred týždnom som zaplatila=to platí za január?
A vo febtruári mám zaplatiť počas februára? je tam nejaký dátum?
ahojte babulky tak mne konečne prišlo to potvrdenie za rok 2011 ale napísali mi že mám dosť vysoký preplatok čo ked rátm ako rátam mi taký vysoký preplatok nevychádza🙂
Ahojte snažliky.
ja si platím DNP od 18.5 2011 a 270dní mi končí 12.2.2012, nestihla som si to zrušiť a nanovo založiť do konca januára , takže mám smolu...snažíme sa tak 2,5 roka a stále nič, ani inseminácia nepomohla...v piatok mi dr. povedal, že negatívne... a tak by sme chceli bábo... je nejaká šanca, žeby mi sociálka vrátila nejakú časť z tých peňazí, kt.som tam vložila? oplatí sa platiť si to po novom, ak by sa nám podarilo tak do 3-4 meiacov otehotnieť?
dakujem pekne za pomoc.
a ešte mi napadlo, asi by sa nedalo hodiť do pošty žiadosť o zrušenie a znovu založenie DNP s januárovým dátumom 🙂 ... akože im to na pošte meškalo...
@martina020202 ahoj, mne tiež končí DPN 12.2, vtedy mám tých 270 dní, ... prosím ťa, ako si to myslela s tým, že ked ti to skončí, tak sa dáš na PN, a že to DNp ti bude daľej pokračovať? nerozumiem tomu... dakujem za odpoved.... ja som sa nestihla do konca januára odhlásiť a prihlásiť, a tak teraz neviem, čo je lepšie spraviť... po novom to platiť je strašne drahé... som z toho na nervy... ☹
poisonblu
ahoj čítam, že sa v DNP dosť vyznáš, tak ťa hádam môžem poprosiť o radu...
ja si platím DNP od 18.5 2011 a 270dní mi končí 12.2.2012, nestihla som si to zrušiť a nanovo založiť do konca januára , takže mám smolu, alebo si to môžem zrušiť k tomu 12.2 kedy je posledný deň z tých 270 a založiť nové, a platiť ešte po starom?..
a ešte, .....je nejaká šanca, žeby mi sociálka vrátila nejakú časť z tých peňazí, kt.som tam vložila?
...oplatí sa platiť si to po novom (ak by mi neuznali ten zmenškaný január)?, ak by sa nám podarilo tak do 3-4 meiacov otehotnieť?
dakujem za odpoved
@sherny ahoj, po starom uz platit nemozes...ako pises, mas smolu...takze jedine sa prihlasit na kompletny balik, ale to budes musiet z maxima, aby si mala max. matersku...a musis to platit 26 tyzdnov, co je 6,5 mesiaca, takze si spocitaj, kolko by si do toho musela vrazit..cize 35,15 % z max. VZ krat 6,5 mesiaca....a potom si vyrataj max. matersku (cca 730 eur) x 8,5 mesiaca...alebo si to urob na VZ, z akeho by si bola schopna platit...
a peniaze mozes teraz dostat len tak, ze pojdes na PN...inak sa neda

@poisonblu uz som si to mrkla v tej teme odkial mas linky na info. dakujem a tam mi aj dost poradili