Rozdelenie financií v partnerskom živote
ahojte
mal by som otazku ako to riesite ked byvate s partnerkou/partnerom vjednej domacnosti?partnerka ma vlastny byt po dlhsom case sme sa zhodli ze sa nastahujem k nej,a jej dcere. hypo si chce sama platit, ako riesite ostatne fiancie,najom,nakupy a veci podobne,,,sama to mala ltt to jest hypo platila sama ale najom jej platila mamina,ostatne vydaja zvladala + dost sa prestravovala u maminy, pytal som sa jej ako to chce riesit ale nedospeli sme k ziadnemu zaveru,,tak ako by ste to riesili. Dakujem za radu
@meluela ale vidis, aj take zeny su. Nuz, to sme chceli, rovnocennost. A chlapi z toho tazia, nie vsetci, ale je ich vela. A ked si sem tam precitas pdispevky, tak zistis, ze je to moderne. Vztah bez papiera, vydavky na polovicu, zena aj z rodicovskeho prispieva, chlap, ktory nic nerobi a plati len polivicu a ma kopu casu a zvysnych penazi. Zena utahana, bez penazi. Zvycajne zdeptana, skonci odkopnuta, lebo chlap si nasiel novsi model, ktory si to zariadi tak, by mu chlap vsetko platil. Dovre vymyslene😵😵😵
@matrin1980 a uz ste sa o tom porozpravali ako chcete fungovat? Spisali vsetky prijmo, terajsie a zvysene vysacky ked sa tam nastahujes (tie zakladne), spravili aspon ako taky rozpocet. Inak dufam ze to cislo v tvojom nicku je iba nahodne lebo ak je to rok tvojho narodenia Tak je dost smutne ze v takomto veku si este odkazany zit u partnerky.
@ajana1 narazas na niekoho konkretneho? vies nemas pravo niekoho sudit... kazdy ma iny pohlad na svet .... niekto ma proste viac penazi niekto menej.... ziadna matka nemusi ostat doma 3 roky s dietatom... nemusi ani upratovat ( moze si zarobit ina) a to vsetko mozu platit dvaja napoly
@matrin1980 a chlapska logika je aka prosim ta? Ze ta hanba nefackuje byvat u partnerky zafarmo a este sledovat ci nezjedla pol rozka z toho tvojho...(lebo platenie energii nie je platenie najmu to predsa realne zaplati ona elektriku a vodu a ine)...a k tym domacim pracam sa tirz moc nevyjadrujes..jej pracu chces ako ohodnotit? A ze amortizujes pracku ci ladnicku o tom si rozmyslal?
Normalne zasnem...
@monika_k nenarazam Len vo vseobecnosti proste by som Tak fungovat nevedela. Vies ak nieco "proti" niekomu mam alebo mam iny nazor Tak ho poviem tej osobe. Takisto som radila mojej dobrej kamaratke pred par rokmi lebo zila v ruzovej rozpravke a zial prisla kruta realita a teraz preziva dost nechutny rozvod. A uplne by stacilo kebyze si vyjasnili zakladne veci ako budu fungovat na zaciatku vztahu
@monika_k ja sama nie som tri roky doma lebo v Holandsku je system inak nastaveny a nikdy by som si nedovolila sudit zenu co zostala doma pri detoch pretoze kazda z nas Na inu situaciu a ine dovody. Ja som Len chcela poukazat ze netreba strkat hlavu do piesku a dufat ze vsetko nejako dopadne.
nezastavam si zakladatela temy, kedze sa nevyjadril aky navrh mala jeho partnerka na delenie financii a nevieme ani ako stare je dieta ani ako su na tom financne atd...ale moze byt aj taka moznost ze ho priatelka vola byvat preto k sebe aby hradil najomne, kedze zrejme jej mama tam uz nebyva tak najomne neplati a jej to vychadza ltt pplatit hypo... tazko sa priklanat na stranu jedneho alebo druheho...pri tak malo informaciach...
my mame tiez oddelene ucty a to sme manzelia a dokonca kazdy plati nieco tak ako sme to malli estee za slobodna, i ked nemam problem zaplatit viac kedze zarabamm viac....kolko zaraba moj muz viem kedze ma kazdy mesiac rovnaky prijem , a ci moj muz vie kolko zarabam neviem, lebo nesledujem ci si vyplatne pasky pozera al. nie... pre niekoho su oddelene ucty v manzelstve no go , inym to vyhovuje....dolezite je aby to vyhovovalo obom
Mne sa najviac paci, ako niekto zada temu a dalej uz nereaguje. Chapem, ze nema kazdy cas vysedavat na MK, ale toto ne casty a opakovany jav.
@matrin1980 no ja presne takýto problem poznam.Takže,viem o čo ti ide,ona si bude splacat svoje hypo,budete akože spolu,ale ty defakto nic nebudes mat v pripade rozchodu,lebo je vsetko jej.Ja by som na tvojom mieste zobrala hypo,kupila byt,prenajala ho a prenajom by mi splacal hypo-musis sa poistit aj ty
@matrin1980 Nečítala som všetko, takže sorry k to tu už bolo spomenuté, ale kde by vás teraz? Nech kdekoľvek tak nejaké náklady tam máš, a tie bývaním u priatelky ušetrís, takže ak jej aj náhodou dáš niečo naviac ako presnú polovicu, tak až tak stratový nebudeš.... ak už ide o prachy...
Tak v jej byte plat cely najom a 2/3 z beznych mesacnych nakupov.
Ak nemas kazdy mesiac 150 eur na najom (energie) a 200-250 eur na bezne prevadzove vydavky (strava, drogeria,...), (ktore by si musel platit, aj keby si bol sam), tak si radsej nezakladaj rodinu. Lebo tam pridu ine palky ...
tak ze dievcence, varit,upratat,oprat a veci co sa robia v domacnosti zvladnem bez problemou,ked sa chce nemam problem upiect kolac.tak ze ako sluzka mi NIKDY nebude .
podalsie koli partnerke som sa vzdal roboty a teda aj prijmu pri ktrom som si byval,a zil tak ze ked som chcel si nieco kupit tak som si to kupil hned a nie ked nasetrim,,,(veci hned neznamena auto ci byt)
nechcem si kupovat byt z toho dovodu lebo v panelaku nejako nechcem/e ani ja ani partnerka a ani jej dieta (ktore beriem ako svoje) byvat.
nesedim stale na MK,tak ze nemozem vzdy a hned reagovat !!!!!
ale vidim ze som zle zadal temu,lebo maloktora zena sa prikloni na muzsku stranu,cest vynimiek.
zatial sme najviac uvazovali a priklonili sa velke nakupy ja mensie partnerka najoma uzivanie bytu na pol, len urcit co je velky a maly nakup 😀
co som chcel tak je nazor,ako kde kto funguje nic viac nic menej.
@matrin1980 no a stále sme sa nedozvedeli, kde a za akých podmienok si býval doteraz, resp. by si býval, keby nebolo jej... ak to nebolo u mamičky, tak potom ti musí byť jasné, že len za cenu vlastných prevádzkových nákladov sa bývať jednoducho nedá...
a ďalšia vec - je úplne jedno, ako to je nastavené v iných vzťahoch - je to váš vzťah, vy si musíte nastaviť svoj systém, svoje pravidlá... každopádne chlap, ktorý sa v pohode pozerá na to, ako jeho milovaná s dieťaťom, ktoré považuje za svoje, nemá čo jesť a musí ísť k mame, nie je v mojich očiach chlap... ale ako som napísala - vy sa musíte zariadiť tak, ako vyhovuje vám, nie ako sa pozdáva nám 🙂
@sissy27 byval prenajimal cas domu, a keby nebolo jej ostavam kde som robil a mal prenajate byvanie . a moja ma co jest nejedava ci nebyva vzdy u mamicky na obed veceru tak pozor na to
tak ze nejakej rady som sa nedoskal len navazania 😀 ale ako neprekvapuje ma to
velky nakup = mesacny, 2 tyzdnovy nakup od sparatka, vloziek, cez muky po zasobu masa, maly nakup = pecivo, sunka, ovocie, jogurty, potrebne chybajuce veci na veceru
@matrin1980 Nedostal? Ale dostal...napriklad tu, ze slusny chlap, ktory usetri na prenajme, by mal mat tolko chochmesu, ze zaplati väcsiu alebo celu cast strany. Preco? Lebo zena sa casto stravuje u mamy, ze zena zje menej ako chlap, ze on usetri na prenajme....atd. Chyba ti to gesto gantlemana, ze ja teda potiahnem viac, ked usetrim na prenajme. Namiesto toho riesis, aby to nezacala zneuzivat. A cim? Ze zje o dva rozky viac? Alebo tym, ze sa zacne prezierat do velkosti pavarotiho, aby ked odides mala nazrate doperdu a usetrila? Nechce od teba, aby si kupoval nabytok, platil hypo ani aby si satil jej dieta. Tak ako to moze zneuzivat?
@esther03 no ked myslis 😀
pozeram reakcia zien,,bolo to treba napisat na stranku kde by muzi reagovali a to by bolo zase opacne garde 😀
@matrin1980 ospravedlnujem sa Ti, zvacsa to dopadne inak..
Tak plat ee.najom plus jej dávaj na stravu

@matrin1980 bol by problem platit najom a cast stravy? Konicky si kazdy bude financovat sam, detto mobily. Ona ma dceru cize vydavok pre nu naviac. aj tak keby si byval sam platis byvanie