Rozmýšľame, či si máme byt nechať
Ahojte staviame dom. A rozmýšľame ci si nechat byt a prenajímať. Riesim zmluvy splátky opravy atd alebo teda ho predať. Myslite ze sa oplati nájom? Ake mate skusenosti?
@fkata fuh vies co mam na bazosi inzerát a zatial sa mi ozvala len slobodná mamicka a jedna ukrajinka tak neviem ci este nejake podmienky mozem mat ale uvidim.
Sorry, ale ty máš veľmi skreslený pohľad o normalnosti
@domiklik preco si myslis? Pomaly rok mam na bazosi inzerát a veru nikto normalny sa mi este neozval
@domiklik ale teda velmi rada sa budem mýliť a zároveň sa ospravedlňujem vsetkym ktorí si nemozu dovoliť vlastne bývanie, verim ze je to tazke a neberte to osobne 🙏🙏🙏
Aký veľký je to byt?
@ibrunova 3izbovy , 64m2
To môže byť ťažšie nájsť nájomníka ako do menšieho bytu, ale aj napriek tomu by som skúsila si ho nechať, ak súrne nepotrebujete peniaze z predaja bytu.
@ibrunova vyskúšané uvidim potom , Dakujem pekne
3i sa ťažko prenajíma, to je už pre rodiny a ak chce niekto na Svk rodinu casto ide do dlhu a plati svoje(mentalita), mladym stačia byty od garsonky po 2 i, ak sú už dvaja, lebo su na začiatku prace, často trva kym sa príjem zvýši, či skušajú rôzne mestá, kde sa usadia.
Je tu aj ina možnosť, pre teba (asi?) najrozumnejsia - moznost predať, za peniaze + malú hypo kupiť menší a ten dať s rozumnou cenou do prenajmu a bude tí platit tu hypo aj energie, mozno cosi aj navyse a za zvysok peňazí dorobit dom ako potrebujete. Aj keby ti to vyslo z predaja kúpit 2i aj na dorobenie domu, stale odporučam malu hypo, su to lacne peniaze a nemusis minat svoje, prenajom ti ju splatí a zaroveň ostane ti viac peňazí, ale nebude to zavratná suma a uz bude na vás, ci vyšší štandard domu, či investovanie, či dovolenka, auto atd.... Byty sice su hore, ale stale dostaneš viac za 3i 64m² ako za ďalší 2i zaplatíš- rozloha okolo 45m² 😉
@hellwant rozumne pises fakt.. Dakujem. Idem hned popozerať mensie byty👍👍👍
Je tu aj ina moznost, zamkni 1 izbu a prenajimaj to ako 2ku. Rozsiri sa ti okruh zaujemcov. 3ky su pre rodiny alebo studakov ako sharovane byty. Radsej by som isla do 2ky ako mat to len tak ladom
@eeffka dakujem aj To je moznost ale neviem o kolko budem moct cenu znížiť aby sa to vyplatilo keďže hypo zostane stale taká ista
Môžeš prenajať aj izby inak. My sme tak mali, v 3 izbovom byte (KE), 5 študentov a problém nebol. Problém bol jedine raz, keď si byť prenajali zahraniční študenti.
tak su ludia co maju 550 za najom, ale nemaju napriklad 500 na hypo + 250 naklady

Ak nepotrebujete súrne peniaze, nepredávaj. Ceny nehnuteľností stúpajú. My máme v prenájme 2 byty, treba si vyberať nájomníkov. Záujemcov je dosť, podmienky si určíš Ty, hoci aj podmienku pracovného pomeru, bez detí, bez zvierat, iba SK občan .... Je to na Tebe. Hlavne treba o.k. urobiť zmluvu.