icon

Rozpočet na potraviny pre 4 člennú rodinu?

ljarabek
28. máj 2019

Ahojte, zaujimalo by ma kolko v priemere minie 4 clenna rodina na potraviny mesacne jedna sa len o potraviny...
Idealne keby napisal niekto kto ma malw deti vo veku 2,4 roky..
Lebo mne 500e treba a zda sa mi to strasne vela.

leonie35
5. jún 2019

My sme 3 a tiez pomaly 500 Eur. 2 dospely a 2,5r.dieta.

leonie35
5. jún 2019

Dospeli malo byt 🙂

leonie35
5. jún 2019

Zabudla som dopisat:varim kazdy den, nakupujem kvalitne potraviny, vacsinou slovenske vyrobky. Tiez mam pocit, ze islo vsetko hore, lebo v obchode nechavam posl.dobu cca 70 Eur za nakup a to mam pocit, ze v kosiku "nic" nemam. Snazim sa varit zdravo a "pestro".

monikamama
5. jún 2019

Aj my sme styria (5 a 3 rocne dieta) a 500 urcite. Ale kazdy den polirvka a druhe jedlo cerstve teple. Stale ovocie a este 100% dzusy. Tiez ma to stve ze tolko miname 🙁

1lulu1988
5. jún 2019

My sme 4 clenna rodina dve male deti 5 a pol rocne a 2 a pol rocne.. A minieme na stravu 250€ ale preto tak malo bo kopec veci nemusim kupovat kedze moji rodicia chovaju a dopestuju cize mäso bravcove, vajicka zemiaky zelenina, toto vsetko nekupujem kedze moja maminka nas vzdy nabali tak ze nemusim kupovat... Zaco som jej vdačna pretoze je to vazne obrovska pomoc 😉

rainee
5. jún 2019

500-600 aj u nás pri 2 deťoch. Mám pocit že ani za malý nákup sa pod 20€ nedostanem, a to kupujem skoro všetko v akcii, nič extra potraviny, veru strava je nenormálne draha 😡 Radšej satit ako živiť. A keď si človek k tomu naráta náklady na byt, auto, škola, škôlka atd tak ani plat oboch pomaly nestaci. Minule ma skoro prekotilo, bežné menu v centre 6-7€ kde sú zlaté časy gastracov keď sa dalo najesť za 3,50.. Hlavne keď vidím potom aké platy ponúkajú to je hruza ako z toho vyžiť

maja367
5. jún 2019

@rainee och ja dnes som bola s maminou u lekára celý deň. A aj mala bola somnou. Išli sme sa reku najesť...polievka 1,20€ dva deci vody 8 rezance a kúsok mrkvy som pozerala či to žart...a chutila ako z predošlého dňa...hlavne jedlo pod 4€. Nič
U nás mám za 0,80€ plno polievky keď sa ma zabaliť máme na obed aj večeru a je c
o zakusit

lenka1108
5. jún 2019

My sme 4, deti 7 a 12, cez týždeň doma nevarim majú obedy v škole.varim cez víkend a to nie každý lebo chodievame k rodičom alebo svokrovcov a minime 600-700e mesačne na jedlo. Nenakupujem najlacnejšie potraviny radšej kúpim 92 percentnú šunku ako 50% tnu iba koli tomu, že je lacnejšia. Jeden nákup vždy tak 50-60e a v obchode sme 3 x do týždňa minimálne. Nakupujem veľa ovocia, pečivo, syry niekoľko druhov tie sa u nás vždy zjedia o jogurtoch ani nevravím. Kupujem v bio obchode aj 8-10 jogurtov. Potraviny veľmi zdraželi.

babatkoo
5. jún 2019

My sme doma traja a tiez mame naklady 500 € S tym ale ze maso, zeleninu, ovocie, vajicka kupujem vyhradne od farmarov (t.j. priplatime si).

bianca11
5. jún 2019

Ja plus 2 deti(3 a 7r) mame 200e mesacne. To nam po zaplateni najmu, benzinu, skolok a obedov zostane. V tych 200e je zahrnuta aj drogeria, saty. Tak tych 150 urcite za potraviny mesacne minieme. Pricom kupujem vela mliecnych vyrobkov, vela ovocia a zeleniny. Maso iba kuracie, sunku s podielom masa viac ako 80%. Chlieb a pecivo peciem. Vajicka mame domace. Sladkosti ani slane nekupujem. Radsej kupim mandle alebo susene ovocie. V pohode vyjdeme z tych penazi. Niekedy mam pocit, ze minam viac nez potrebujeme.

bianca11
5. jún 2019

A tiez dodam, ze aj ked deti maju obedy v skolkach sebe varim normalne polievku a hlavne jedlo stale, aspon tak,aby bolo na dva dni. Nechodime do restauracii.

eliska13
5. jún 2019

@bianca11 a varís či stravujete sa v škôlke, práci?

eliska13
5. jún 2019

@bianca11 už si odpísala😁

bianca11
5. jún 2019

@sonicka315 ja si vkladam tiez do obalky, len som si nasich 200 e rozdelila tak,ze na potraviny mame 40e na kazdy tyzden a zvysnych 40e mam na drogeriu a malickosti. Da sa usetrit, no niekedy je to ltt.

nitusiak
6. jún 2019

No a my minieme do tych 200eur. To neznamena, ze kupujeme veci pred ukoncenim spotreby, zlavnene a najlacnejsie hluposti. Muz mi da vsetky stravne, neje v robote, lebo ta porcia bola malo, tak i tak jedol doma este. Takto navarim vsetkym a viac.Zakryvame sa takou perinou na akou mame a nekupujeme si Parmezan, Nivu, Hermelin, Prosuto sunku, kaviar a pod. Resp. Ked mame chut, kupime si. Ale nas nakupny zoznam obsahuje zaklad. Take veci,.z coho.vies navarit viac obedov a nie jeden. Nekupujeme mrazenu pizzu, kolaciky, sladkosti, cipsy, sladene vody a ani pivko, vinko ci iny alkohol. Prevazne mliecne vyrobky, ovocie a zelenina + cestoviny, pseno,cicer, bulgur...nekupujeme cukor na tony a ani muku. Jedine spaldovu a to tiez tak kilo. Su veci, na ktorych kvalite si potrpime. Ovocie a zeleninu objednavame z netu domace. Ked sme s muzom zacali spolu zit, bol rozozrany z domu. Mamka mu nakupila vsetko, co mu na ociach videla. Az nadramec. Aj teraz ja zjem stvrtinu z toho, co on. Keby mohol, preje celu vyplatu a to fakt nema malo. Do roboty ma tri jedla, dzert, ovocie. Lenze chceme velmi vela veci, tak niekde treba ubrat. Nehovorim o hladovani, ale o premyslani. Kazdy ako vie. Ale nech nikto nepise, ze sa stravujeme nekvalitne a nezdravo, ked minieme malo ;)

94misicka94
6. jún 2019

300 maximálne, sme 3 a bývame na dedine

emolie1
6. jún 2019

@ljarabek my sme 4, dvaja dospelí a 2 deti (1 a 4) a miniem okolo 250-300€ na stravu. Viem to presne lebo si všetko píšem. Varím každý deň aj pre manžela do prace. V kupovaní sa nijako neobmedzujeme, kupujeme co treba a na co mame chuť.

dai
6. jún 2019

@ljarabek ahoj. My sme 5ti a minieme okolo 1000 euro na potraviny (700-800 obchod, 200 reštaurácie, zmrzlina a podobne)
Mne sa 500 zdá pekne, keby šetríme tak by sme sa tam možno dostali... Potrebuješ šetriť?

sandrasofia
6. jún 2019

My sme piati -deti 9,6 a 10mes. Varim kazdy den,muz je zvyknuty aj na teple vecere,pod 550€ mesacne nejdeme

galioska
6. jún 2019

Potraviny odjakživa vcucli najviac peňazí a podrazelo všetko nie len potraviny, treba s tým počítať...

lenka2710
6. jún 2019

@ljarabek my sme traja,máme 4ročnú dcérku,minieme asi 300€ niekedy menej,ale zas nakupujeme mäso,vajcia,zeleninu to máme z domaceho chovu a zo záhradky,myslím keby sme kupovali uplne všetko,minieme podstatne viac

rainee
6. jún 2019

Na dedine je výhoda že sa dá veľa dopestovať a dochovat, tu v meste všetko kupujeme a ešte aké shity. Na každý produkt pozerám dátum spotreby a pôvod, snažím sa kupovať aspoň trochu kvalitné výrobky,žiadne poľské gebuziny. Ale ani žiadne luxusné výrobky, farmárske tiež málo lebo je to veľmi drahé a tiež nemám záruku extra kvality. Ženy čo tu píšete že vyžijete z 200€ máte môj obdiv.

marenkap
6. jún 2019

Ja, manžel + syn, mesačne cca 300 - 350eur. 🙈

fergiea
6. jún 2019

My sme traja, dieta 3 roky, raz tyzdenne velky nakup cez 70€ a cez tyzden este na drobnosti, cca 20 az 30€ týždenne. Potraviny su drahe a to my nekupujeme vajcia, ani kuracie a hovadzie maso, pretoze mame domace 😱🙄 takze kolkokrat po nakupe iba pretacam oci, kolko sme zase minuli za jeden nakup a teda nic moc nakupene. Varim doma kazdy druhy den, niekedy kazdy den. Celiaticke potraviny mam na predpis tie tam tirz neratam.

matuliku
6. jún 2019

My sme 4-ria deti 5 a 1 rokov. Minieme cca 300 e na mesiac. Nekupujem síce najlacnejšie potraviny, ale napr.maso robievam prevažne cez víkend. Varím tak aby nám neostávalo. Muž obeduje v práci syn v škôlke takže v týždni robievam hlavne večere. Ja z menším jeme hlavne polievky a ovocie, zelenina. Pečivo robím doma. Nedávno som začala plánovať jedálniček a nakupovať hlavne len to čo mám variť.

nika_23
6. jún 2019

my sme 2 dospelí+1 dieťa 20 mesiacov a ďalšie na ceste, mesačne tých 200-250€ na stravu.Varím takmer denne (v pondelok väčšinou máme z nedele) príp. polievka je na 2 dni. Manžel sa stravuje domácou stravou,chystám mu obedy pretože nemá možnosť stravovania a ani donášky do práce momentálne. Malá papá málo. Ja som z domu bola zvyknutá jesť dosť veľa,muž pomenej a je to na nás aj vidieť (mám skoro o 20 kg viac než on :D ). Varím klasicky,mäso tak 2-3x do týždňa, 1x niečo múčne, 1-2 x zeleninové, 1x ryby a mmužovi paradoxne mäso nechýba. Po dvoch dňoch mäsových obedov odo mňa dranká rezance s makom alebo halušky,pirohy atď. Bol tak z domu naučený, a ja som tiež nebola odchovaná denne na mäse ako to často z okolia počúvam,že bez mäsa sa ľudia nenajedia.
Zeleninu a ovocie kupujem pravidelne,v sezóne máme od rodičov,rovnako aj zaváraniny,lekvár.Vajíčka sa snažím kupovať domáce. Vždy máme doma jogurty,syry,šunku,salámu,syrokrém a rada robím domáce pomazánky. Večere máme bud z obeda alebo suchú večeru (chlebík,pečivo,pomazánka,párky,niečo z vajíčok). Do reštaurácie ideme tak 1-2 x do mesiaca alebo si objednáme pizzu. Samozrejme občas zmrzka,káva či zákusok v cukrárni. Kupujem aj pivo,minerálku a sladené nápoje veľmi nepijeme-to skôr ako pohostenie pre návštevu.Sirupy som práve tento týždeň uvarila dva druhy domácich...mám pokoj snáď na celé leto. Chlieb pečiem domáci kváskový. Občas urobím aj domácu knedlu ale musím mať náladu :D podotýkam ale že som doma na RD, neviem či by som na to mala chuť ešte popri práci. Inak si pripravujem týždenné jedálničky a nakupujem podľa zoznamu.

deirdra
6. jún 2019

@ljarabek cca 350 mesacne (BA), pričom prísne sledujem a strážim výdavky 😉

hippovka
6. jún 2019

@bambuliii jasné, že sa to dá, keď sa chce, u nás to je veľakrát ešte menej, ja mám presný prehľad koľko miniem a nemám pocit, že by sme sa obmedzovali..

johaninka
7. jún 2019

Babenky ja s potravinami robim denne, všetko islo hore teraz to vnímam tak cca 2 mesiace - hlavne ovocie, zelenina, pečivo... :(

jerryjanka
7. jún 2019

zemiaky o 60% napriklad niekde aj viac