icon

Rozpočet na Vianoce 2014

sisinka88888
31. okt 2014

Zaujímalo by ma Vy aky máte rozpocet na darceky tento rok(2014)?

mawka
31. okt 2014

uff, ze 400 na hracky... moje deti budu mat dve postele za 400 dokopy, ktore si vybrali pod stromcek a tiez by sme ich kupili aj tak, no takto mam zabite dve muchy jednou ranou. a kazdy k tomu nejaku hracku, aby sa nepovedalo, nejaku mensiu. ja si dam k vianociam kniznicu, s priatelom si nejaky parfem alebo skocime na veceru len my dvaja a nasim kazdy za 20 e. Keby sme nekupovali postele, tak aj tak nedostanu za 400 e darceky. v ziadnom pripade. max tak 50 na kazdeho. a aj to preto, lebo syn je maniak do encyklopedii a sama encyklopedia je dost draha zalezitost a mala nejaku barbie do zbierky. ved maju vsetko a na to, aby sa to po mesiaci ponicilo, to mi pride 400 e vyhodenych do luftu.
co sa tyka pecenia, nepeciem, lebo mi to nejde, takze objednavam domace pecivo namixovane z roznych druhov a to staci. vecer vari mamka kapustnicu ja zase salat, vymenime si 🙂 a rybu klasika, predsmazenu nejaku tresku. mne sa totiz nechce saliet na stedry vecer a vyvarat. a ovocie, tak to mame po cely rok stale v zasobe, pre mna nic extra.
@emilia25
@sisinka88888
no a prave preto, ze aby neboli nejake rozbroje ze kto dal aky dar, tak si s bratoma s jeho detmi nedavame. a ked sme si aj davali, tak ked boli deti malinke. lezie to do penazi. aj oni mali opbdobie, ked nemali penazi nazvys, ja tiez, tak aby sme sa vyhli trapasom, tak sme sa dohodli, ze si nebudeme davat darceky. a je to fajn. aj tak sa malo vidime, ja som rada, ze sa niekedy 25.-26. vsetci zideme u nasich aj so starymi rodicmi, vnucata, pravnucata, ze par hodin posedime, pokavujeme, pokecame, ze sme zdravi a vsetci spolu aj ked sa malo cez rok vidime. to je dolezitejsie nez neviem co. Pre mna je najkrajsi darcek to, ze mam super rodicov, ze moji stari rodicia su este medzi nami chodiaci a relativne zdravi, ze synovci a moje deti s v poriadku. a o to viac, teraz svagrina mala operaciu nadoru na stitke, takze to, ze bude zdrava je viac nez akykolvek materialny dar.

masinka
31. okt 2014

@vroni ked si ty cvok, tak co som potom ja ? s nakupom darcekov na dalsi rok zacinam 27 . decembra ked su povianocne vypredaje 😀
@sisinka88888 ono pri priebeznom nakupovani nejde len o to, ze si to nevsimneme - co je ale tiez pozitivum, radsej dam mesacne 20 eur na darceky ako na konci roka 250 E, aj ked vysledok je rovnaky. Ked kupujem priebezne, kupim vec vtedy, ked je naozaj v akcii, nie v tych predvianocnych ked k hrackam, ktore stali cely rok 10 EUr, nalepia cedulku 50 % zlava, preskrtnutu 30 a predavaju ich za 15 .... co je specialita nasich velkych retazcov.....
Moji svagrovci tiez kupuju svokrovcom darceky mnohonasobne drahsie nez im kupujeme my. Kazdy podla svojej penazenky . Vianoce nie su sutaz. Pozri sa na to aj z pohladu svagriniek - maju na to,tak by im bolo blbe odbavit rodicov nejakou drobnostou. A my sme sa so svagrovcami dohodli, ze navzajom si budeme davat tiez len darceky pre deti - v mojej rodine sme to tak mali zavedene uz davno
ze sa darceky davaju len detom, takze ked ideme k mojej babke, dostanu nieco len nase deti a moje sesternice a vsetci su spokojni 😀
A s pecenim to tiez robime tak, ze pecie moja babka, mama,teta, svokra, svagrina a ja, kazdy len par druhov a ked si to povymiename, tak mame na mise aj 18 druhov kolacikov 😀

brumka
31. okt 2014

@mawka mi ideme postele kupovat na narodeniny spolocne obom babam ale nas to vyjde viiac, 2postele, schody, skrinka

emilia25
31. okt 2014

@mawka no nakup jedla je tiez u mna dalsia kapitola na vianoce tu si tiez velmi vychutnavam samozrejme ze vzdy predtym upozornim manzela aby ma nechal si to vychutnat a tak sa chuda snazi mi na to nic nehovorit lebo ja proste idem regal po regale a proste hadzem do vozika a vzdy berieme dva takze tam hned na jeden nakup jedla ide 200eur.len vianoce.ale mi sme tiez taky ze toto vsetko robime tak dva dni pred vianocami takze vsetko na poslednu chvilu.

yanni
31. okt 2014

uff tak to je asi zase typicke slovenske? 😕 Nasi dostanu kazdy po jednom darceku. vybrali si lego, kazdy ca. 30-40 €, krpcekove je dokonca pod 30. Este som nic nekupovala, nekupujem v obchode, väcsinou sa mi podari zohnat na nete aj lacnejsie alebo na nejaky kupon/kod. Starsi dvaja vedia uz citat, tak dostanu este po jednej knihe. A krpcek este mozno nejaku malickost, aby mal aj on akoze dva darceky. ma sice uz takmer 5 rokov, ale jemu je to nejak jedno. Hlavna vec, ze nieco je. Oblecenie nedarujeme, to sa kupuje priebezne ako rastu vlastne cely rok. A deti nemaju radi "mäkke" darceky 😀 My s muzom nic, kedze tento rok bol na rozne dovolenky a pozornosti dost drahy, inak su to fakt stale len nejake malickosti. Parfem atd.
Babkovci dostanu velku zaramovanu profifotku s nami vsetkymi a este extra len deti. Muz si so surodencami nic nedava, ja mam jedneho brata, ten je este studen, tak mu dam väcsinou nejake oblecko. Ale inak tiez nic moc. Vianoce by nemali byt len o darcekoch. My sme radi, ze mame volno a sme vsetci spolu.

Co sa tyka jedla, tak tradicne, 24.12. ako vzdy a 25.12. mavame pecenu morku. Tu objednavam u mäsiara a ideme zobrat cerstvu bud 23. alebo az 24. rano. tento rok su moji rodicia u nas a 26.12. odchadzame vsetci aj moji rodicia) ku svokrovcom na par dni.

A in ak co sa nicenia veci tyka. U nas pravidlo: znicis si, nebudes mat. Nove nekupujem. Derceky u nas su len na narodeniny a vianoce. Pomedzi to nekupujem nic, obcas nejaku knihu alebo cdcko na pocuvanie v aute pri dlhych cestach. My radsej ideme na dovolenku, vylet, plavaren atd. PEnazi mame sice dost, nemusime kazde euro obracat v rikach 5 krat, ale decka musia vediet odmala, ze nemozu mat vsetko. Tu v DE je napr zvykom davat darceky aj surodencom, ked jeden ma narodeniny, alebo aj na velku noc, normalne hracky atd. To som ja vsetko zatrhla. Na narodeniny dostane darcek tenc, co ma narodeniny, ostatni si pomlsaju na torte, na Velku Noc dostane kazdy po cok. zajacovi a vajci.
Deti fakt nemusia mat vsetko na co si zmyslia a co vidia.

luvika
31. okt 2014

@sisinka88888 tazko povedat...dcerka chce knihu o ludskom tele, tu uz som kupila, k tomu asi jednu hracku, ktoru bude chciet. Syncekovi bude nieco kupit problem, ma rok, a mame snad vsetky hracky, ktore existuju, takze naozaj netusim...a tak ci tak dostanu kopec darcekov od starych rodicov, tiet atd., cize sa im to znovu nakopi. Ja som minuly rok kupovala extremne vela darcekov, vratane tabletu a pod., a uplne zbytocne...hracky boli pohodene, oblecenie ok, to sa vynosi, takze tento rok menej. Prip. planujem este kupit dobru spolocensku hru pre nas vsetkych. No a tyzden pred Vianocami budeme na dovolenke, takze aj to je uz taky predcasny darcek. Myslim, ze bohate staci toto.

mawka
31. okt 2014

@brumka no, maleho postel vyjde viac, 300 e a malej 100 e. on chce zo serie stuva z ikea a moj brat je zamestnanec, ma zlavu, inak by maleho postel vysla 400. takto usetrene. a mala si tam vybrala taku kovovu ako princeznovsku vies, porazi ma z nej, aj baldachyn chce, ale tak to je uz 5 eurova zalezitost v ikea. aj tak tie postele potrebuju a ked si ich vypytali ze pod stromcek tak ok. je mile, ze myslia prakticky. maly ma tu postel 3v1 - poschodova, hore spi, dole je stolik a zboku skrina. pride mi to take prakticke, dobre si vybral. a hlavne, bude mat taky svoj svet 🙂

mawka
31. okt 2014

@yanni absolutny suhlas 🙂

brumka
31. okt 2014

@mawka moj tiez robil pre nich ale ikeu nechcem, mi mame vybrane postele poschodovce co sa daju do L prerobit za 350e su pevne aj pre pubertiakov cize u nas postele budu take aby dlho vydrzali 🙂 len nechem rebrik tak schody musime dat na mieru vyrobit. u nas sme princeznickovske sci zo smyklavkou zatrhli obmedzena je detska izba v m2

horana
31. okt 2014

Darceky kupujem postupne od leta, kazde dieta 3-4 darceky. Tento rok uz mam vsetko okrem jedneho co uz je tiez vytypovany. My si nekupujeme dospelaci nic. Starki dostanu kalendar s fotami vnucat ako tradicne, sami tak naviac chcu + nejake kvalitnejsie vyzivove doplnky co by si sami nekupili. To kupujem tento mesiac, na kalendare su vyrazne zlavy.
Vsetko to ide postupne, ze na to nemusim upravovat rozpocet. V decembri uz darceky su, len sa o chlp viac uleje na jedlo + strom. Kedze sladkeho u nas sa konzumuje minimum a sviatky pre nas nie su synonymom nazrat sa horami rozne ofarbeneho cukru (a naslednwj nutnosti zhadzovat kila), ani mnozstevne sa neobzierame ani toto navysenie nie je podstatne, len z obvyklych veci si doprajeme trosku vacsiu kvalitu.
Rokmi som sa naucila rozlozit polozky tak aby sa to ako male navysenia cez bezne mesiace nebolo poznat.

exupery
31. okt 2014

Kolko naskriabeme 😒 ,ale darceky po dohode s rodinou riesime uz len pre deti...my ako dospeli si darceky nedavame-nie je zaco...a na deti my ako rodicia cca 30eur na kazde ,plus 20na krsniatko cca a 20 na synovca..a ak ostane tak aj mi s mm si nieco male podarujeme

bluerose
31. okt 2014

@masinka presne akoby som o mne citala🙂 Nakupujem na Vianoce priebezne cely rok, dokonca si pisem aj zoznam, ze komu som co kupila a za kolko, aby som mala prehlad kolko ma tie Vianoce budu stat, muz o mne vravi, ze nie som normalna:D ale ako je potom rad, ked su predvianocne osiale v obchodoch a my mame doma pokoj a vsetko nakupene a velakrat aj o polku lacnejsie nez to predavaju obchody v ich "zlavach". 🙂
Inac si kupujeme darceky cela rodina navzajom, moja aj muzova, lebo jednak na Vianoce vzdy pridu k nam a dalsie dni potom chodime my k nim a tak ako si oni u nas nasli darcek pod stromcekom, tak aj my si potom najdeme u nich. Nie su to drahe veci, za 20e, ale proste to potesi, nech si hovori kto chce, co chce, mna, aj ked mi taha na 30, by ma mrzelo, keby som si nenasla pod stromcekom od svokrovcov alebo svagrovcov co i len nejaky symbolicky darcek. Aj rozok s maslom obaleny maslou ma potesi viac nez nic 😀 😀 😀
A ked to cele zratam, tak na darceky pre celu rodinu, vratane nas a synceka minieme okolo 500e. Ale to nas je dokopy 15 ludi. Syn darceky priebezne ziadne hracky pocas roka nedostava, iba na narodeniny a nejaky malicky na meniny. Oblecenie sa kupuje ked aktualne potrebujeme a je v akcii.
A co sa tyka jedla, ziadne obzerstvo sa u nas nekona, neznasam ako kamosky vypekaju, vysmazaju, a potom kazdy den po Silvestri pocuvam ako pribrali, ako ich zaludok boli, ako to maso a sladke uz ani vidiet nemozu...naco..ja upeciem 2 druhy suchych kolacov, nieco dostanem od svokry a finito. Majonezovy salat nerobim kvoli malemu a ani mne to nechuti, ryba bude dusena a kapustnica s hribami a slivkami, bez tazkych klobas. Normalne nechapem a asi ani nikdy nepochopim- ako idem pred Vianocami do tesca a ludia maju nakupne kosiky plne jedla az im to odtial cestou vypadava, akoby isiel koniec sveta a ja v kosiku max 10veci... pozeraju na mna, ci nie som mesuge😀 😀 😅

mawka
31. okt 2014

@brumka ja som chcela tiez poschodovu, lenze mala by mi z toho rubla. ona pada aj z normalnej v noci. strasne cestuje po posteli celu noc. nastastie, deti maju dost velku izbu, konecne. takze v jedno rohu bude mat maly svoj svet a v druhom mala. predtym mali mensiu izbu a to bolo nieco, vymyslat ze ako co umiestnit. navyse teraz musia mat stoliky dva, mala pojde do skoly o rok. nech sa nerusia a nedrgaju, lebo oni sa kazdych 5 minut zboznuju a za 5 minut su v sebe 😀 najlepsi bol ex, zavalil, ze maly ide do puberty, nemali by mat spolocnu izbu. on ma asi pocit, ze som vyhrala v loterii a zrovna kupim byt, dom len preto, aby mali kazdy svoju izbu 😀 no tudle nudle. vzdy sa to nejak da vyriesit, oddelit kusom nabytku a tak.

brumka
31. okt 2014

@mawka u nas bude len jeden stolik viac je mi luto dom nemam, ja mam nastastie len dceri, tiez bysom im priala kazdej vlastnu izbu no jedine ked vyhrame loteriu alebo sa uz vdospelosti osamostatnia... no starsia bude 5r tak ta bude spavat hore nebojim sa ze padne lebo chceme do stropu navrtat horolezecku siet 🙂 preesne takto to maju ussedia a maly im hore spi uz skor a tu ked tak si sama niecim dozdobi 🙂 a tie postele chceme take pevne drevbene uz velkostou normalnej jednopostele spodna buide rozkladacia s uloznym ak by im raz prisla kaamratka na spanie.

michaelkanr
31. okt 2014

Ja nejaku extra kolonku na vianoce nemam. S manzelom si kupujeme nejaku malickost alebo skor nejaky spolocny darcek (pred par rokmi napr kvalitny fotak, aj tak sme don chceli investovat, alebo nejaky pobyt povianocny). Syn je decembrovy (21. chudacik🙂), takze fakt len po 1-2 darcekoch (knizky neratam) na narodky a potom vianoce. Od kazdeho z rodiny totiz nieco dostane plus bude mat pod stromcekom, aj tak tohobude strasne vela. Kupim nieco male mojej rodine, ako mam dieta, tak som im navrhla fakt len drobnost (knizku, poukazku na nakup oblecenia).
Ohladom varenia a pecenia - to sa musim krotit, lebo to je moje velke hobby🙂 ale cele sviatky chodime po navstevach, takze sa skor snazim o kvalitu nie kvantitu.
Cakom prask - vianoce asi 200€plus oproti inym mesiacom.

vroni
31. okt 2014

@masinka, celkom si mi to opisala z klavesnice, ja som bola leniva ist do detailov 🙂
Co sa darcekov tyka - asi sa pohybujeme kdesi v strede. Vramci rodiny (rodicia-deti-starirodicia) si kupujeme darceky sposobom tri a dost, co v praxi znamena, ze pri troch darcekoch zacneme nakupovanie prudko brzdit a kazdy zvykne dostat tych cca 5 darcekov 😀 Bez mucenia sa priznavam, ze system jeden darcek a dost neuznavam, dieta by si navyberalo darcekov aj patdesiat, takze o tom, ze moze dostat cokolvek to rozhodne nie je, taketo hranie sa na skromnych je pre mna priserne pokrytecke, po jednom darceku dostavaju synovci/netere, ked sa vsetci postedrovecerne stretenme u mamy. A uplne som alergicka na darovavanie blbin pod heslom "hlavne, ze sme si spomenuli"... Oblecenie a veci dennej spotreby (kozmetika, spotrebice a tak) si nedarovavame, to si kupime, ked je treba (okrem obligatneho zlomyselneho darceka medzi mnou a chlapom, ked on dostane ponozky/papuce a ja kuchynsky spotrebic 😀)

milan_branik
31. okt 2014

no darceky treba kupovat priebezne potom sa to nezda az tak vela penazi ked sa to rozlozi.... ale v principe su to velmi podobne veci kazdy rok sa obmienaju......

mawka
31. okt 2014

@vroni neviem, co je na tom pokrytecke. je to uplne normalne. vianoce sa u nas=nakupovaniu somarin a na druhej strane nechcem, aby si deti zvykli, ze vianoce su o peniazoch a kope darcekov. bolo by ine, keby som to s nimi nemala prediskutovane. jednoducho sme si iste veci vysvetlili. a radsej jeden hodnotnejsi darcek nez 10 smejdovych kravin.
Chvalabohu, ze moje deti su skromne a nepotrebuju mat vsetkeho vela. ani cez rok ani na vianoce.

brumka
31. okt 2014

mne sa deti tesia aj z oblecenia, ked dostane daco velmi pekne co sa jej paci. minulky rok eti dostali po hracke co skoncili v kute a maly vadcsiu radost z oblecenia a riadu 🙂 ale vseobecbne starsia je skor veci co sa jej zidu ku sportu. tent rok sa tak tesim ako sa bude tvarit ked dostane tu vec co sdtrane chce+ postelne

brumka
31. okt 2014

zabudla som dopisat ze zalezi od veku detui a ked u nas dostanu po par vciach ved aj od babky ujov daco dostanu takze darcekov bude vioac nez dost

emilia25
31. okt 2014

@brumka
@mawka baby tak ja vam poviem moji chalani maju styry a sest a maju uz druhu poschodovu postel prvu mali zeleznu a dole bola velika.no skoncila v betone spali tam mozno mesiac.no bolo mi velmi luto ze nemaju poschodovu postel tak sme kupili drevennu tak isto mesiac spanku a dost.stredny spi s nami najstarsi s babkou a najmladsi uz zase v postielke inac tiez spaval s nami.a poviem vam ze jedna detska je herna a druha detska tam spava muz ked pride po nocnej.ale chceme uz tu jednu detsku zariadit pre najstarsieho buduci rok uz ide do skoly tak dufam uz ze bude konecne spinkat ako velky chlapec.

yanni
31. okt 2014

@vroni ja tiez nechapem, co by malo byt na tom pokrytecke. Prosim vysvetlenie.
Jednorocnemu je to aj tak jedno, to dieta sa potesi a pohra aj s varechou a novinami 😀 Takze jedna hracka fakt staci. Väcsie deti maju zelania, ale somozrejme ako kazde dieta, by chceli vsetko, co je prave in. Takze dohodneme sa na jednom darceku, vysvetlime, podiskutujeme a vybavene.
A ako pise @brumka nikdy to nie je len o jednom darceku. Dostanu este od oboch babkovcov. Takze je ich aj tak viac. My kupujeme len take hracky, s ktorymi sa aj vyhraju: Vlastne uz sa kupujeme len lego, stavebnice a spolocenke hry, popripade sa dokupuju diely. Napr: minuly rok dostal krpcek Brio zeleznicu. Vo februari ma narodeniny, takze dostal nejake extra vlaciky, co si vybraz z katalogu a este malickost. S takymito hrackami sa zahraju aj velkaci. a o legu ani nehovorim.

mawka
31. okt 2014

@yanni a treba este dodat, ze Brio, Lego a pod. nie su zrovna lacne darceky. takze ano, ak niekto ide do cinskeho obchodu a kupi 10 darcekov v hodnote jedneho lega. maly teraz bude mat narodky, vypytal si lego. nic ine nechcel. takze mu nesiem lego, 3v1 za povodnu cenu 39,99, ale vychytala som fasa akciu, bola znizena cena na 37 a z toho este 20% dole 😀 Berghutte 😀 no a u nas to ani inak nejde, lebo odo mna dostavaju, od nasich, od byvaleho a od dalsej babky. takze oni vlastne nie su ukrateni o nic. a maju taky luxus ze 4-5x vianoce 😀 😀 to je asi jedina pozitivna stranka po rozvode 😀 ked sme boli manzelia, dostali spolocne. teraz to maju krat dva plus stari rodicia. a nehovorim o tom, ze ich prababka im supne este 10-20 e. moje deti tym padom maju nadstandardne vianoce. neviem si predstavit, ze by dostali len doma 5-10 darcekov. uz by si to nevazili, podla mna

yanni
31. okt 2014

@emilia25 nasi maju tiez poschodovu a maly este tu 160tku´dlzku. Ale v dome uz bude mat kazdy vlastnu izbu. Nove postele kupovat ale nebudeme. Velkac chce tu 140x200 com mame rozobratu v pivnici. Dokupime len novy rost a matrac. Stredny dostane normalnu "jednopostel" co mame teraz v hostovskej (tam pojde rozkladaci spaci gauc), ta je taka vyvysene a ma zasuvky a to sa mu paci. A krpcek este uvidime. Ten sa este dlho zmesty do tej 160tky. Velkacom musime uz len dokupit pisacie stoly, kedze skolaci, a vybavene. Ziadne smykalky a neviem co.

zuzanockamt
31. okt 2014

@sisinka88888 nerobim si ziadne specialne rozpocty

yanni
31. okt 2014

@mawka presne tak. ja vzdy tak pviem, mozes mat aj tri, ale musis si rozmysliet, co by si viac chcel, tie tri za cenu toho niecoho velkeho. U nas je tiez presne tak, krpck si vybral lego, nie nejak velmi vlku krabicu ale ani velmi malu, soju nejak 29,90. Pre velkacov boli co som pozerala tak okolo 35 €. A ja to zozeniem aj lacnejsie.
Inak Brio si ine palky. Najstarsi chcel k narodkam z tej Brio Builder serie. Tak to stalo povodne 79,90 😕 A ja som to kupila v limango (tam maju furt brio) za 39 € 😉

vroni
31. okt 2014

@mawka, @yanni, jednak som pisala, ze je to pre mna pokrytecke a nie pre cele ludstvo 😉 a druhak - vidim to jednoducho tak, ze Vianoce SU (aj) o darcekoch. Nie o ich financnej hodnote ci pocte. Ale o tom, ze obdaruvame tych, ktorych mame radi a chceme im dat cosi, z coho sa potesia. To neznamena, ze dieta ma byt na Vianoce zavalene darcekmi, ale davat z principu len jeden, aj ked by dieta povedzme vedelo zuzitkovat aj dva-tri mi pripada prave kladenie dorazu na mnozstvo a nie na to podstatne - preco sa obdaruvame (mimochodom yanni, sa i tak nerats, lebo aj knizka je dar 😉) Alebo z praxe - mojmu dietatu prave odislo Nintendo (malo osem rokov - to Nintendo - a uz bolo vo velmi zasluzenom dochodku, nuz nas opustilo) a zaroven pocitac (tatko jej cistil obrazovku tak dokladne, ze jedna cast prestala fungovat). Chcela by na Vianoce nove. Medzi nami bratmi, prezila by, ak by nemala ani jedno. Nintendo nie je zivotna potreba a pocitac moze pouzit aj moj. Podla niektorych (a teraz som nemala na mysli ani jednu z vas dvoch) jej mam vysvetlit, ze ma byt skromna a vybrat si jednu z tych dvoch veci. Lenze nas rozpocet nijako zvlast nezatazi, ak kupime obe a ona skutocne obe rada pouziva, takze osobne by som sa ako pokrytec citila, keby som jej v mene nejakej imaginarnej skromnosti mala nakukavat, ze tak to ma byt. A preco vlastne? Lebo susedovie Janko nema ani jedno a zije? Ze Vianoce stravime spolu a nie kazdy pri svojej elektornike je snad jasne, bez ohladu na dary...

emilia25
31. okt 2014

@yanni u nas tiez postupne teraz ked pojde najstarsi do skoly nova postel pisaci stolik a chcem tu stenu do detskej.potom supneme najmladsieho k strednemu do detskej teda stredny pojde na vrchnu postel a najmladsi dole.neskor ked uz nebude babka vladat po schodoch pojde dole do hostovskej a to uz uvidime ako sa to cele ukaze.alebo mi s muzom pojdeme dole a z nasej spalne urobime tretiu detsku ale toto je vsetko este hudba buducnosti kedze su este taky maly.ale tu detsku ta uz bude buduci rok ista aj keby maly spaval stale s babku co uz dufam ze nebude.

yanni
31. okt 2014

boooze sorry, to co som napisala, sa neda citat. Same preklepy 😕 😕 😕 😕 😠 😠 😠 😠

yanni
31. okt 2014

@vroni ono nejde o setrenie ci imaginarnu skromnost. Aj my mame penazi dost, mozeme kupit aj cele hrackarstvo. Ide jednoducho o princip. Keby u nas odisli obe veci naraz, tka by som dala vybrat. Co je je milsie, co ma radsej. A vysvetlila, nie ze nemame prach, ale ze takto to v zivote nechodi. To nie su zivotne dolezite veci. Moze mat obe ale postupne. Trebars, teraz na vianoce si rozhodne jedno a na narodky druhe alebo nech sa poskladaju babkovci a bude mat od nich darcek alebo alebo. Deti musis tomuto ucit od mala. nas najstarsi ma tiez 8, ako tvoja. Ale nemaju ani konsoly, ani vlastne pocitace. My mame dva macy. Ked sa nieco chcu hrat alebo nieco pozriet v internete, tak maju na com. Inak my na taketo veci ani cas nemame. Stale sme von alebo po dovolenkach, vyletoch a ako sportovci po roznych sutaziach. Takmer kazdy vikend sme niekde.