S akou finančnou rezervou ste počítali pri dieťati?
Ahojte, čisto zo zaujímavosti, s akou finančnou rezervou ste sa odhodlali na dieťa? Ak s tým nemáte problém podeľte sa 😇 nemusí to byť presná suma ale napr. mali sme odložený ročný plat a podobne
Ja mam rezervu 15 tisic, avsak dieta nemam ani mat zrejme nebudem. Mam kamosku co ma 0 na ucte a je tehu. Kazdy chce to co nemoze mat..
Nemali sme žiadnu pri prvom. Pri druhom sme mali len náhodou nejaké zdedené peniaze. Pri treťom asi polročný plat.
@ekira1 Má 2 vysoké školy pokiaľ viem a to, že je veriaca o nej nevypovedá nič.
Ľudia na telefóne skomolia kadečo.
80 000€
Nerozmýšlali sme nad rezervou, ale nad svojím vekom. Keby sa dal vrátiť čas, tak by som išla do toho skôr, bez ohľadu na rezervu. Rezervu sme mali asi na cca 2,5 roka, a vlastné bývanie bez hypo. Ja som pracovala aj počas materskej na HO. Tak otázku financií nebola u nás prioritou.
Nešetrili som si toľko, aby som 1 a pol roka mala svoj štandard.
Tak pokial je podnikatel s nepravidelnym prijmom, tak verim ze si plati dobru ŽP, aby jeho rodina bola zabezpecena keby nieco.
Rocny plat
mali sme iba byt, žiadne peniaze, že vyslovene na dieťa...
kebyže si dávam takéto "ciele" tak nikdy dieťa nemám, stále by som vymýšľala, a ešte toto a toto a toto by som...proste keď sme to cítili, že ten byt je "prázdny" že chceme aby bolo počuť detský smiech/plač, tak sme skúsili...
Prve uplne so ziadnou. proste prislo a pohlo nas dopredu.. nakolko som uz vedela co to obnasa druhe prislo trosku neskor s financnou rezervou aspon na rok v pripade vypadku prijmu oboch ale samozrejme so znovu odpracovanymi rokmi narokom na tehotenske a materske.
V pripade dlhodobej PN urazov a veci spojenych so zdravym mame nastavene poistky na manzela a mna aby sme toto riesit ozaj nemuseli. Ano vela ludi to ofrfle ale u nas stacil napriklad pad z vysky a zlomene obe ruky zivitela rodiny panubohu som vtedy dakovala ze som ho poistila od hlavy po paty sice sme isli par tyzdnov z uspor ale peniaze ktore poistovna po ukonceni liecby vyplatila nam ten rozdiel krasne dorovnali a mohol veselo a poctivo aj rehabilitovat nie slepo letiet do roboty lebo prachy chybaju.

S dosť veľkou a chvála Bohu za to, lebo som s ňou musela zostať doma do 6 r.a bola som rada, že si nemusím pýtať a mám.