Samostatná hypotéka pre mladého človeka po vysokej škole
[HYPOTEKA]
Dobry den, chcem sa spytat, ci si vie mlady clovek po vyske, po skusobnej dobe v praci, vziat sam uver na byt, ak ma cca 1700€ netto prijem a ma vlastne zdroje 20% z kupnej ceny bytu. Kolko je max. strop sumy, ktory mu banka vie poskytnut?
@laurika99311 Okolo 160.000€ myslím, apson podla hypokalkulacky
Plus tvojich 20% by malo byt 32.000€
@laurika99311 musis mat znluvu na dobu neurcitu
ak chcete, rada vám vypočítam, akú hypo by ste dostali s ohladom na váš príjem a dobu zamestnania, všetko nezáväzne a bez poplatkov 🙂
@laurika99311 musis mat znluvu na dobu neurcitu
@anonym_b10dab nemusí mať, nepíš hluposti.
Autor ideálne je byt zamestnaný 6/12 mesiacov, a banka ti vie požičať max 8 násobok ročného príjmu cize okolo 160tisic.
Autor ideálne je byt zamestnaný 6/12 mesiacov, a banka ti vie požičať max 8 násobok ročného príjmu cize okolo 160tisic.
@nelka93 musi
@nelka93 to plati ked manzelia beru hypo spolu,tu ako jediny ziadatel si to tiez neviem predstavit,ze by mal takto zmluvu a dali by mu hypo,ved je rizikovy az az.
@laurika99311 prepáč, ale jedna vzdelaná žena si nevie vygoogliť hypokalkulačku a zadať svoje údaje, aby si zistila koľko ti vie banka poskytnúť úver. Či máme rátať za teba. Nechcem ťa uraziť, ale mladí ľudia už takéto banality vedia vygoogliť v 15tich
@nelka93 to plati ked manzelia beru hypo spolu,tu ako jediny ziadatel si to tiez neviem predstavit,ze by mal takto zmluvu a dali by mu hypo,ved je rizikovy az az.
@vladuska20 otázka je ako to zistia.
Odomna banka nikdy nechcela zmluvu stačila im moja ústna odpoveď.
Rovnako tak si známy vymyslel ze ma dokončenu vysokú školu a tiež nepýtali diplom.
Ja keď som si dokončil školu a spomenul som to, moja žiadosť na hypo čakala na dodanie diplomu.
Hypo dostat urcite mozes, ale o vyske rozhodne len banka. Ak nemas ziadnu uverovu historiu, moze sa stat, ze ti pozicaju menej, ako najdes v hypo kalkulackas.
@laurika99311 prepáč, ale jedna vzdelaná žena si nevie vygoogliť hypokalkulačku a zadať svoje údaje, aby si zistila koľko ti vie banka poskytnúť úver. Či máme rátať za teba. Nechcem ťa uraziť, ale mladí ľudia už takéto banality vedia vygoogliť v 15tich
@sasa1310 dakujem za odpoved

@laurika99311 po skúšobnej dobe, ideálne po 6m odpracovaných. Lebo niektoré banky ti budú priemerný príjem deliť 6m 🙂 maximálnu sumu si vieš pozrieť aspoň orientačne v slsp hypo kalkulačke