Schvália nám hypotéku, keď máme upomienky?
kto mi poradi?Chceme si s manzelom zobrat hypoteku na dom.Pred 2 rokmi sme si vzali pozicku z postovej banky.pravidelne sme ju platili,no 7 mesiacov pred splatenim uveru som prestala platit.nezaplatila som 4 splatky.Manzel ochorel a kedze sme uver nemali poisteny odmietli nam odklad splatok.ostava mi tam este 450e chcem to vyrovnat za 2-3mesiace,potom by sme chceli vziat hypoteku.Co myslite schvalia nam tu hypoteku alebo nie?bojim sa toho ze tie upomienky mi pokazia plany ☹
Neda mi to, musel som sa zaregistrovat! Takze, za uverovy register nepis ziadost a hlavne neplat, pretoze staci zajst na pobocky banky a tam vydia okamzite bankove aj nebankove prehresky pri splacani. Vidia aj kde mas momentalne uver, vysku splatky a dokonca aj to ci si poziadala v inej banke o uver. Ziaden makler ci ako nazyvate tie individua ti nepomozu, len spravia to, ze zoberu od teba udaje a behaju po bankach, no a samozrejme zacinaju od tej kde je najlepsia provizia pre nich! Treba si uvedomit, ze uver sa schvaluje v centralnom pracovisku a nie na pobocke a bohuzial nevie vysledok ovplyvnit ani riaditel pobocky!!! Teda najlepsie bude ak maklera kopnes do zadku skor ako pre teba zhotovi nevyhodnu budu do ktorej padnes ako vacsina z nas a budes to roky preklinat, a pekne pojdes sama do banky, najlepsie do tej kde mas ucet a chodi ti tam mzda ci ina almuzna, pretoze z pravidla ta banka ta vie najlepsie prehodnotit a ked to nepojde tam tak skus potom pobehat ostatne banky, kedze banky sa neustale prisposobuju trhu a podmienky menia takmer z tyzdna na tyzden pre boj o klientov.
Ver mi, presiel sa neskutocnym mnozstvom uverou, hypotekarnych ci spotrebnych, bankovych ci nebankovych, z omeskanim splatok, z radovymi zamestnancami roznych bank aj riaditelkami, ale do dneska lutujem najvacsiu chybu svojho zivota a to ze som uveril maklerovi, ktory mal byt udajne top makler v NR!!!!!!
Prajem vam vsetkym vela stastia a pevne nervy!
@login111
Každá minca má dve strany:
Je pravda, že v každej banke sa pozrú na tvoj úverový register, lenže ti nemusia povedať čo tam vidia🙂 A keď budeš mať 3 neplatné pokusy o úver - tak ďalšia banka sa už s tebou nemusí vôbec baviť.
A nie každý je zbehlý vo financiách a má čas obehnúť všetky banky. A nikde nie je napísané, že nemôžeš ísť za 2 sprostredkovateľmi a porovnať si ich ponuku 🙂
Lebo máš pravdu - mnoho sprostredkovateľov robí to kde ho najviac platia, ale mnohí vybavia aj viac ako keby si sám išiel do banky
@gangstro v mojom zivote som mal asi dvadsat uverou a z toho asi polovicu bankovych, posledny bol v decembri, teda chodim do banky castejsie ako niektore zeny do pracky po pradlo. Ale to nieje podstatne, len chcem reagovat nato ze sa mi nestalo ze by ma zamestnanec banky neupovedomil pri rozhovore nato co vidi v tej jeho zazracnej skrinke t.j. pc. Dokonca nam aj ukazali informacie ktore inak nemozu, ci poradili v prospech klienta. Ale urcite zalezi aj na vasom vystupovani a predovsetkym ci sa vratite k prepazke kde mate skusenost ze tam sedi sliepka. Ja sa najlepsie citim v kancelarii riaditelky a potom tak sa k vam aj spravaju ostatny zamestnanci. Proste nemusite si sadnut len tam kde je prazdna stolicka....
@login111
@gangstro do úverového registra je možné nahliadnuť len po písomnom súhlase klienta, ktorý sa udeľuje pri žiadosti o úver, tzn. bez žiadosti sa nedá do registra nahliadnuť a tzn. ak pracovník banky ide do registra, ide tam pod zaevidovaním novej žiadosti - tzn. za každým je tam záznam o žiadosti, ktorý treba vyhodnotiť. Vyhodnocuje sa buď ako schválená žiadosť, alebo zamietnutá, alebo stornovaná, alebo odvolaná - každé vyjadrenie má potom svoju váhu pri celkovom hodnotení bonity klienta.
Takže ak si chce klient nahliadnuť do registra bez toho, aby to nejako ovplyvnilo jeho hodnotenie, tak si musí sám vyžiadať register z SBCB a tam všetko vidí, aj to v ktorej banke čo má. Pracovník pobočky nevie, v ktorej banke má klient úvery, miesto bánk sú tam uvedené len isté kódy, ale už klient musí informovať, v akej banke čo je.
A pracovník banky nesmie klienta informovať o detailoch uvedených v registri!!!
A to, že Vy login111 sa najlepšie cítite v kancelárii riaditeľky je skvelé, ale isto sa s Vami dotyčná riaditeľka tak necíti a verím tomu, že je rada, keď na pobočke nie ste. Neberte to v zlom, ale taký postoj ako Vy (že ostatný sa potom podľa toho chovajú) je bežný postoj necharakterného, nepríjemného klienta, ktorého keď zbadajú na pobočke, tak sa radšej kto môže stratí, aby Vás nemusel vybavovať.
pokial ja viem, tak pracovnik pobocky ani nema moznost okamzite nahliadnut do registra, neviem, kde ste to vzali, ze vsetko vidi hned v PC........ v ziadnom priapde nema pristup do registra ktokolvek z banky a kedykolvek ako je to tu prezentovane........... a sposlednym odsekom @andreah25 plne suhlasim....... ak si dovoli niekto povazovat ineho cloveka, ktorý by mu mal poskytnut službu za sliepku za prepazkou, tak to by som skutocne bola na mieste tej za prepazkou nesmierne rada, keby ten klient sedel aj cely den u riaditelky a nemusela som ho vybavovat ja
@login111 ty si cisty primitiv, presne koli takymto vypatlanym mozgom, co ked si sadli nie ku "sliepke", ale k riaditelke, tak si mysleli, ze maju vystupovanie a cele im to tam patri, odisla z banky... ale takto moze fakt rozmyslat len ten, co napise "vydia", "uverou" a "z radovymi zamestnancami", pripadne "ostatny zamestnanci" atd... to je fakt vystupovanie na urovni 😝 😝 😀
@aduskatt v menších bankách si pracovníci pobočky sami sťahujú úverový register, alebo aj sociálku - ale vždy je to iba na základe žiadosti o úver podpísanej klientom. Robila som istý čas aj v UCB a tam sa všetko ohľadne posudzovania úverov robilo na pobočke - všetky dokumenty, na riziko išli už len kompletné doklady, ktoré riskáč iba prezrel a daj vyjadrenie čí áno alebo nie.
Vo väčších bankách toto všetko robí iba centrála, pobočkový pracovník nemá ani šajn, čo ako sa robí s úverovým registrom a ako vyzerá.
Nič to ale nemení na tom, že login111 je asi klientom na pohľadanie 😖
je neuveritelne ako sa ludia na fore dokazu hned premenit na sliepky a urazat cloveka ktoreho nepoznaju! Nechodim k riaditelke preto ze to chcem ja, ale preto lebo tam ma automaticky vola, takze asi sa pri mne fakt citi zle, ze? Som vdacnej povahy a viem dat najavo ze si vazim ked niekto pohne premna prstom.
Lenze bohuzial sme na slovensku a sme zvyknuty ze radovy zamestnanec pre nas nepohne ani prstom a castokrat sme svedkami toho ako sa dokazu neprijemne spravat ci dokonca zatajovat niektore skutocnosti.
Je mi jedno co si o mne niektora z vas myslite, pretoze ste tu akurat napisali vas prejav ktory je naozaj pozoruhodny a je tazke uverit ze inak sa spravate bezne.
@login111 Je pravda ze niekedy sa ludia za prepaskou tvaria dolezitejsie ako ti co maju svoju vlastnu kancelariu... neni to banka ale napr vcera na urade prace som potrebovala dorucit jedno potvrdenie pre istu pani, kt. bola na obede. chcela som to nechat na vratnici resp. na informaciach. no mali ste vidiet ten vyraz tvare pani "dolezitej" vratnicky akoby mi robila sluzbu zichranujucu zivot, kt. jej zobere tyzden zivota
@login111 a nerozmýšľali ste nad tým, že si Vás pani riaditeľka zavolá radšej do kancelárie, než by mala riešiť nejaký ,,rozruch" na pobočke za účasti iných klientov, čo vôbec nepôsobí dobre?
By som povedala, že dotyčná pani riaditeľka je veľmi inteligentná žena a snaží sa tak predchádzať zbytočným konfliktom.
A mimochodom, urážať ste tu začali Vy. A len malé upozornenie, sliepka je operená zver malého vzrastu. Na pobočkách bánk pracujú ľudia, zväčša ženy, ktoré nemajú ani perie, ani zobák a rozprávajú, nekodkodákajú - čiže asi žijete v inej krajine ako ja a ostatní slušne vychovaní ľudia.
Príjemný deň.
@andreah25 a ty si nerozmyslala nad tym ze nie kazdy to vidi hned ako ty lebo z tvojich viacerych prispevkou je jasne ze si fin.poradkyna a neodcudzuje hned neznameho k negativite? Zrejme prichadzas prave ty k takym postojom klientov ze sa rozculuju a mozno tu je dovod kde by si sa mala zamysliet nad vlastnou osobnostou preco to tak je! Ja tam chodim preto lebo si vychadzame pomerne dost priatelsky, napadlo ta aj tento dovod niekedy?
Asi moc nie, kedze pri tvojom spravani je to nerealne!
@mapa no mozno neviem pisat, ved bol som rad ze som vobec prechadzal z rocnika do rocnika, ale ak si myslis ze skola ti da pocit zabezpecenia do zivota, ci si myslis ze si inteligentnejsi clovek a vies svoju hlavu lepsie pouzivat, tak kludne si mozeme porovnat vyplatne pasky aby sme zistili kto to dalej v zivote dotiahol, kto vedel pohnut rozumom 🙂. Obavam sa ze mi ostanes potom ty polutovania hodna!
Pride mi to dost divne ze ludia vedia byt skodoradostny ako ty a v zivote su aj tak len nuly! Snad si si dala zaramovat vysvedcenia lebo ja som si snimi utrel r.t!
@login111 moje vysvedcenia maju u mna rovnaku vahu ako u teba tie tvoje, aj napriek tomu, ze boli vyborne... to je to posledne! ale ludia, pristup k nim a zivotny postoj evidentne rovnaky nie je! nula si ty, pretoze ty nazyvas ludi bohorovne sliepkami a bavis sa len s riaditelkami! uspech v zivote sa nemeria poctom "uverou" a cislami na vyplatnej paske 😉 netusis, co v zivote robim a ako zijem 😉 a mozno tak zijem preto, ze sa bavim aj so "sliepkami" a nechvastam sa na nete s tym, ako som prestala system a preto som genialna 😀 😝
@mapa nikto sa tu nechvasta, pokial si nezazila slepaciu neochotu na uradoch len preto ze nikoho nepoznas tak prosim... Doteraz si sa tu cerila nad mojou gramatikou, teraz otacas kartu nad tvojim uspechom, no uz nie materialnym, tak naco si tak v tej lavici drela? Aby si si nasla muza? Xixixi....dobre si to napisala. Preco sem teraz tahas muza,rodinu... To myslis ze nato trebala skola? Aj ja mam rodinu, ale nebavime sa tu o laske ale rozume! Len som tym chcel povedat, ze nieje dolezite pre dosiahnutie vysledkou nieco sa naucit naspamat ako sa to robilo v skole, ale pohnut rozumom! A neprestal som system, niesom podnikatel ani neokradam ludi, to len v tvojich sisatych hlavickach taketo bludy si hned vymyslite!
@login111 takže podľa chvastania sa, koľko máte Vy na výplatnej páske a koľko mám ja, alebo iné osoby tu, tak je zjavné, že buď tak dobre zarábate preto, lebo Vám k super fleku niekto pomohol a tým by som sa už vôbec nechvastala, alebo ok, mohli ste to dosiahnuť vlastnými silami, ale podľa Vášho vyjadrovania je do očí bijúce, že zabudol vôl, že teľaťom bol a k ostatným sa chováte štýlom - ja som skvelý, ja som niečo, ja niečo znamenám a ostatní ste hovno....
A je jedno či mám alebo nie niečo spoločné s finančníctvom, ja sa s Vami bavím slušne, Vy urážate a teda isto sa takto chováte aj na tej Vašej pobočke, kde si Vás radšej vezme riaditeľka do kancelárie. Nie je to o mojom postoji a už vôbec nie o mojom odcudzovaní niekoho, to sa sakra mýlite - Vy ste sa tu odprezentovali ako riadny hulvát, ktorého doma nenaučili základným pravidlám slušného správania.
A výška sumy na výplatnej páske už vôbec nerozhoduje o inteligencii dotyčného.
@login111 mam vzdelanie, co ty evidentne nie a tiez sa neustale dalej vzdelavam - to mi nemoze vziat nikto, rovnako ako moj "rozum" , ktorym dennodenne hybem az az 😉
muza som si nasla popri drani lavic a nestazujem sa, z daleka som sa totiz vyhybala presne takym typkom, ako si ty 😀
mam pracu, ktoru som si nasla sama a dokonca ma aj bavi (pchat sa do zadku obmedzencom, co si prisli vylievat zlost z frustracie z osobnych neuspechov, pripadne primitivnym sposobom ukajat svoje pocity nadradenosti na vs vzdelanych zenach v banke ma totiz nebavilo 😉 ) dnes pracu mam, zajtra ju mat nemusim, to sa tebe s hranatou hlavou evidentne stat nemoze 😉 trochu pokory nezaskodi nikomu 😉
o svojich majetkovych pomeroch nemienim kvakat na verejnom fore 😝
nikam neobraciam kartu, odvraciam neprijemny utok jedneho primitiva, ktory v jednom prispevku prezradil o sebe viac, nez dost 🙄 o tych dalsich nehovorim. 🤐
Neviem, ale niektore individua sa tu hraju na sliepky z pokecu, a na to uz nemienim dalej reagovat, proste trubka ostane trubkou...
heh, uz vidim ako ma tu teraz tieto azetacky znesu zo sveta :D
Uz len cakam kedy sem hodite vase foto ako sa podopierate o stenu z naspulenymi perami a vyrazom ako keby ste mali v zadku klistir :D ste proste cool !
Papa sumienky!
@marika1230 no ako ste dopadli?
@jolly84
Ahoj, dobre som pochopila, že myslíš to, ak niekto ZIADNY UVER, POZICKU NIKDE NEMA,
tak AKO sa moze stať, že sa nachádza v registri?!
Pretože mne, sa tak stalo! NIKDY A NIKDE som žiadny úver, ani pôžičku nemala, žiadne spoludlžnictvo, nedoplatky v zdravotnej, atď..!
A napriek tomu, mi v Tatrabanke teraz tento týždeň povedali,
že v registri taký záznam mám !
Takže schvaľovateľ na centrále zvažuje, či mi sváli moju žiadosť
o úver, v tejto banke!!!
A to som navyše dlhoročná klientka banky, s nie až tak malým kontom, u nich!!!
Chápete to niekto, prosím?!!!....
Takto: či som zle v registri prezentovaná,
to ja ešte neviem.
V pondelok si idem dať urobiť výpis!
To, že som v registri, som sa dozvedela
až teraz v banke, keď žiadam hypotekárny úver...
Žiadosť o úver mi ani neschválil, ani nezamietli!
V pobočke, kde som úver žiadala, mi
povedali, že na Centrále ešte zvažujú
schválenie, pretože v registri mám vraj
vedené nejaké omeškaní splátku! (ky?)
Ja však žiadny úver, pôžičku, atď...NEMÁM!
A ešte dodám, že som dlhoročná klientka banky s nie nulovým kontom v tejto banke,
plat mám 760 eur čistého, som SLOBODNÁ
A BEZDETNÁ!!!
Slušný, seriózny žiadateľ a človek!
Ako prosím chápete teda to, že zrovna
v mojom prípade, schvaľovateľovi trvá
oveľa dlhší čas, ako potrebuje u druhých žiadateľov nato, aby mi schválil žiadosť
o hypotekárny úver?!!!
Nechápem to! A za ďalšie, veď ak sa
nakoniec potvrdí, že doteraz som žiadny
úver, pôžičku atď...NEMALA - tak som bola vlastne špinavo neprávom osočená!
Pred úradníkmi na pobočke banky, pred realitnou kanceláriou, pred finančným poradcom aj pred samotnou predávajúcou, som vďaka tomuto ich nepravdivému tvrdeniu vlastne tým pádom vyznela buď: ako jedna podvodníčka alebo chudera na mizine, ktorá nespláca na čas, lebo nemá čo jesť!!!
A kto mi už raz teraz zmaže tú hanbu
a újmu za poškodenie môjho mena
a povesti?!
A za nepravdivé tvrdenia o niekom, či za osočovanie osoby je dokonca aj paragraf,
nie?!
@jolly84 pred par dnami sme ziadali v pss,preslo 20mesiacov od toho co sme tu postovu vyplatili a nemame tam uz ziadny zavazok...NESCHVALILI nam pozicku a aj v marci ked sme skusali vo Vub certifikat tiež nam zamietli ☹ 😠
@marika1230 ešte stále riešiš tu pôžičku?
@stlienka už nie. 😒 vykaslala som sa nato
prosim vas o radu,zamietli mi hypo v tb,kvoly neg.zapisu,podarilo sa mi zistit,ze ide o zapis spol.Eos,nic mi to nevravelo,tak som tam zavolala a že ma tam maju 2012 orange 15e pohl.o ktorej fakt neviem,menila som vtedy net v orange na vynimku a z nejakého dovodu ma tam dali i ked som nemala tu pohladavku na vypl.pani z eos ma odporučila ziadat o vymaz,ale netusim kde,nic som na nete nenasla,bola som aj v skvelom orange kde mi povedali,ze mi z pravn.odd poslu vysvetlenie 😒

@inffinity veru aj môj priateľ si dal prefinancovat úver a ma o 100 euro menšiu splátku