Schvália nám hypotéku, keď máme upomienky?
kto mi poradi?Chceme si s manzelom zobrat hypoteku na dom.Pred 2 rokmi sme si vzali pozicku z postovej banky.pravidelne sme ju platili,no 7 mesiacov pred splatenim uveru som prestala platit.nezaplatila som 4 splatky.Manzel ochorel a kedze sme uver nemali poisteny odmietli nam odklad splatok.ostava mi tam este 450e chcem to vyrovnat za 2-3mesiace,potom by sme chceli vziat hypoteku.Co myslite schvalia nam tu hypoteku alebo nie?bojim sa toho ze tie upomienky mi pokazia plany ☹
Musíš mať čistý úverový register inak si vo viacerých bankách neškrtneš.
@elusive vieš mi prosim ta odpovedat na otazku. či banka pozera pri ziadosti o hypo aj do neuveroveho registra??
z nasledovneho mi to nie je jasne, lebo tam pisu ze do neuveroveho registra moze nahliadnut len 12 lizingovych a splatkovych spoločnosti.
ako je to napriklad s exekuciami za MHD ??? to sa niekde piše ?
"Pri bankových spoločnostiach je to bankový úverový register SRBI prevádzkujúci spoločnosť SBCB /kde prístup do tohto registra má 17 bánk/. Vystavenie výpisu je spoplatnené a to sumou 4,- € plus poštovné /do 30 dní/, sumou 14,- €, pokiaľ chcete výpis do 5 dní. Výpis sa dá prevziať aj osobne.
Pri registri nebankových spoločností NRKI je to obdobné, tak ako aj pri bankovom registri sú formuláre prístupné na webe, prevádzkovateľom registra je spoločnosť NBCB. V tomto registri sa nachádzajú údaje o lízingoch, úveroch…o počte a výške splátok, história splácania úveru. Takisto sú v ňom informácie o prípadných ručiteľoch a zárukách. Na rozdiel od bankového registra sú v ňom uvedené okrem fyzických osôb aj osoby právnické a živnostníci ! Prístup do tohto registra má 12 lízingových a splátkových spoločností. "
@elusive no prave sa o tom nikde neviem dopatrat.. vsade pišu, ze v uverom registri su nesplatene uvery napriklad, teda omeškania splatok, kreditky a konta do minusu..
ale nikde sa neviem dopatrat, čo s exekucnymi konaniami NEBANKOVYCH produktov, teda napriklad ta nezaplatena pokuta za MHD a potom nasledne exekucia.. ked na to človek kaslal.
a potom či banka ma pravo nahliadnut aj do toho NRKI registra.
Banky uz pozeraju aj do nebankovych registrov , moja sestra pracuje v ovb a povedala mi ze banky po novom skumaju aj bankove aj nebankove registre . V nebankovom registri vidia dokonca aj to ako su telefonne ucty splacane, proste vsetko
Asi by som skúsila skôr nejakú online pôžičku radšej napríklad http://vyhodnapozicka.eu/ alebo iné
Kto by mi vedel poradit v banke mi povedali ze mi uver schvalili ale musim este do stavby zafinancovat peniaze a az tak mi budu prve peniaze pustene .... vobec nechapem ako je to mozne ked sme si uver vybavovali z toho dvovodu ze uz nam dochadzaju nasporene peniazky dakujem
@matulik503 a to vám v akej banke povedali?
@matulik503 riešite postupné financovanie v SLSP?
@marika1230 musela by si sa vypísať u notára a ti požiadať o zúženie BSM
@janjochmann ano slsp
@matulik503 nepoznám síce detaily tvojej situácie ale slsp nie je pre postupné financovanie výstavby najlepšie riešenie, keďže majú svoju špecifickú metodiku. Najmä v prípade ak je to "nelukrativna" lokalita napr. v obciach je to problém. Skôr skúsiť vo VÚB alebo Tatrabanka.

@marika1230 taketo veci treba riesit komplexne aby sa nestalo ako si pisala ze manzel ochorel a nezaplatila si splatky v postovej banke..... treba si uvedomit ,že hypoteka je vacsi zavazok ako neaky bezucelovy uver..... Ja si myslim ,ze by ste sa mali obratit na neakeho seriozneho financneho poradcu lebo v bankach vam nepomozu ani neporadia objektívne len predaju produkt aby splnali plany...