icon

Schvália nám hypotéku, keď máme upomienky?

marika1230
5. júl 2013

kto mi poradi?Chceme si s manzelom zobrat hypoteku na dom.Pred 2 rokmi sme si vzali pozicku z postovej banky.pravidelne sme ju platili,no 7 mesiacov pred splatenim uveru som prestala platit.nezaplatila som 4 splatky.Manzel ochorel a kedze sme uver nemali poisteny odmietli nam odklad splatok.ostava mi tam este 450e chcem to vyrovnat za 2-3mesiace,potom by sme chceli vziat hypoteku.Co myslite schvalia nam tu hypoteku alebo nie?bojim sa toho ze tie upomienky mi pokazia plany ☹

Strana
z4
nicooola
1. nov 2015

@marika1230 taketo veci treba riesit komplexne aby sa nestalo ako si pisala ze manzel ochorel a nezaplatila si splatky v postovej banke..... treba si uvedomit ,že hypoteka je vacsi zavazok ako neaky bezucelovy uver..... Ja si myslim ,ze by ste sa mali obratit na neakeho seriozneho financneho poradcu lebo v bankach vam nepomozu ani neporadia objektívne len predaju produkt aby splnali plany...

stlienka
2. nov 2015

@jovka ak chceš poradím ti. A čo sa týka TB, najhoršia banka aká môže byť

elusive
2. nov 2015

Musíš mať čistý úverový register inak si vo viacerých bankách neškrtneš.

jovka
2. nov 2015

@stlienka ano prosim,kludne ip

jovka
2. nov 2015

@elusive rozumiem,ale mam zapis neopravnene,musim toto doriesit,kvoly papierovej chybe 😠

stlienka
18. dec 2015

@jovka máš už vyriešenú hypotéku?

jovka
18. dec 2015

@stlienka ano dakujem 🙂

lastom
Odpoveď bola odstránená
lauritka
8. máj 2016

@elusive vieš mi prosim ta odpovedat na otazku. či banka pozera pri ziadosti o hypo aj do neuveroveho registra??
z nasledovneho mi to nie je jasne, lebo tam pisu ze do neuveroveho registra moze nahliadnut len 12 lizingovych a splatkovych spoločnosti.

ako je to napriklad s exekuciami za MHD ??? to sa niekde piše ?

"Pri bankových spoločnostiach je to bankový úverový register SRBI prevádzkujúci spoločnosť SBCB /kde prístup do tohto registra má 17 bánk/. Vystavenie výpisu je spoplatnené a to sumou 4,- € plus poštovné /do 30 dní/, sumou 14,- €, pokiaľ chcete výpis do 5 dní. Výpis sa dá prevziať aj osobne.

Pri registri nebankových spoločností NRKI je to obdobné, tak ako aj pri bankovom registri sú formuláre prístupné na webe, prevádzkovateľom registra je spoločnosť NBCB. V tomto registri sa nachádzajú údaje o lízingoch, úveroch…o počte a výške splátok, história splácania úveru. Takisto sú v ňom informácie o prípadných ručiteľoch a zárukách. Na rozdiel od bankového registra sú v ňom uvedené okrem fyzických osôb aj osoby právnické a živnostníci ! Prístup do tohto registra má 12 lízingových a splátkových spoločností. "

elusive
8. máj 2016

@lauritka Opýtam sa kamošky, ona je finančná. Ja presne neviem, ale my keď sme brali hypo, tak banka videla aj povolené prečerpanie, aj všetko. Dokonca aj pokutu na ktorú bola exekúcia za nezakúpený lístok v električke vidia, v registri (to mi spomínala prípad jej klientky)

lauritka
8. máj 2016

@elusive no prave sa o tom nikde neviem dopatrat.. vsade pišu, ze v uverom registri su nesplatene uvery napriklad, teda omeškania splatok, kreditky a konta do minusu..
ale nikde sa neviem dopatrat, čo s exekucnymi konaniami NEBANKOVYCH produktov, teda napriklad ta nezaplatena pokuta za MHD a potom nasledne exekucia.. ked na to človek kaslal.
a potom či banka ma pravo nahliadnut aj do toho NRKI registra.

elusive
8. máj 2016

@lauritka skopírujem jej to na fb a určite do zajtra dostanem odpoveď a napíšem ti to sem

lauritka
8. máj 2016

@elusive Vdaka. lebo som fakt uplne blba z tych registrov.

tatiankaps
8. máj 2016

Banky uz pozeraju aj do nebankovych registrov , moja sestra pracuje v ovb a povedala mi ze banky po novom skumaju aj bankove aj nebankove registre . V nebankovom registri vidia dokonca aj to ako su telefonne ucty splacane, proste vsetko

ullucka
2. júl 2016

@solventy ako?podla vas ma pani sancu?

bee_1
11. okt 2016

Asi by som skúsila skôr nejakú online pôžičku radšej napríklad http://vyhodnapozicka.eu/ alebo iné

matulik503
10. okt 2017

Kto by mi vedel poradit v banke mi povedali ze mi uver schvalili ale musim este do stavby zafinancovat peniaze a az tak mi budu prve peniaze pustene .... vobec nechapem ako je to mozne ked sme si uver vybavovali z toho dvovodu ze uz nam dochadzaju nasporene peniazky dakujem

stlienka
19. nov 2017

@matulik503 a to vám v akej banke povedali?

janjochmann
19. nov 2017

@matulik503 riešite postupné financovanie v SLSP?

bobricek1979
19. nov 2017

@marika1230 musela by si sa vypísať u notára a ti požiadať o zúženie BSM

matulik503
23. nov 2017

@janjochmann ano slsp

janjochmann
23. nov 2017

@matulik503 nepoznám síce detaily tvojej situácie ale slsp nie je pre postupné financovanie výstavby najlepšie riešenie, keďže majú svoju špecifickú metodiku. Najmä v prípade ak je to "nelukrativna" lokalita napr. v obciach je to problém. Skôr skúsiť vo VÚB alebo Tatrabanka.

Strana
z4