icon

Sen o väčšom bývaní: keď je úver nedosiahnuteľný

Dnes o 17:57

Ahojte. Asi sa potrebujem len vysťažovať. Mame 2i byt, polovicu splatený, auto bez úveru, snažím sa šetriť, 2 malé deti, ja som na RD. A jednoducho znova nam nedali úver na väčší byt. Manžel zarába dobre, ale problem bol v tom, že nám nestačil výmer skrz súčasnej hypo. Nakoľko tie byty išli neskutočne hore. Som z toho sklamaná. Fakt sa snažím. Šetrím. Rozmýšľam. A keď počujem od druhých - kedy plánujete ísť do väčšieho?! Tak mám husiu kozu na chrbte, lebo my sa fakt snažíme odtiaľto dostať. Ale ja neviem. Nedarí sa. Utešujem sa, že to tak ma byt. Že neviem, prečo nás tu tak niečo drží.. ale chyba mi vlastný priestor. Chyba mi priestor pre moje deti. Áno, všade čítame, ze dá sa žiť aj na malom, no dá, keď tam človek ide len spať. Ale ja tam s deťmi plnohodnotne žijem a je to na facku….🙈

Strana
z2
anonym_01857c
Dnes o 22:05
@anonym_50f997

tiež poznám čo vyrastali v 2 i byte.
Ešte za komunistov a muselo byť. Nechápem prečo vyplakávaš.

@anonym_50f997 a to je čo za argument? Podľa mňa to bolo hrozné. Môj kolega to tiež ospevuje, štýlom no a čo? Že boli 3 deti v 2 izbáku. Mňa by tam j...o. V dvojizbáku som bývala kedysi sama, tak akurát. Z deťmi? Hrozná predstava. Je teda pochopiteľné, že autorka citi frustáciu a potrebuje svoj priestor. Aj keď bohužiaľ peňaženka nepustí

anonym_01857c
Dnes o 22:08
@anonym_f8a98a

My máme v paneláku nie jednu, ale viac rodín, ktorí bývajú v 2 izbovom byte, a majú 3 deti. Majú už dokonca okolo 20 rokov. Takto žijú už roky, sú živí a zdraví.

@anonym_f8a98a to sa je teda čím chváliť 🤦‍♀️to musí byť iná kvalita života. Rozkladací gauč, žiadne súkromie a vlastný priestor.

anonym_9916d8
Dnes o 22:10

@anonym_autor a nemáte nejaké mini úvery, alebo sporenia , pozdĺžnosti? Susedia boli obaja pracujúci a chceli navýšiť hypo a najprv im to neprešlo a až keď "vyriešili to, že si preniesli všetky úvery do jednej banky, tak im to odklepli

anonym_74ba74
Dnes o 22:12
@anonym_9916d8

@anonym_autor a nemáte nejaké mini úvery, alebo sporenia , pozdĺžnosti? Susedia boli obaja pracujúci a chceli navýšiť hypo a najprv im to neprešlo a až keď "vyriešili to, že si preniesli všetky úvery do jednej banky, tak im to odklepli

@anonym_9916d8 tiez si myslim,ze ak by predali ten 2izbak,vyplatili hypo alebo rovno preniesli na novy byt,s tym navysenim mozno by im to aj vyslo.Prakticky by sa im ratala len 1 splatka,nie obe.

anonym_2be02e
Dnes o 22:31
@anonym_18efec

@anonym_autor
Ja som tá vykopávka, čo sa tešila z umakartového jadra. Teraz je to brané, akoby ste mali latrínu na dvore.
Tak sa tlačte v dvojizbovom a čakajte na väčší prerobený byt, ktorý vám medzitým aj tak utečie.

@anonym_18efec my sme isli z prerobeneho maleho bytu do 3 izbaku umakartu a sme stastni, snad po 15 rokoch to jadro aj prerobime 🙈😂

anonym_c3421e
Dnes o 23:21

My sme boli 5 v 2 izbaku. Prezila som, teraz byvame v 4 izbovom s 2 kupelnami, niekedy, ked sedim na zachode, tak si hovorim, co by som kedysi dala za vlastnu izbu vo velkosti tejto kupelne..ale na druhej strane, v spalnach ozaj len spime. 95% bdeleho casu zatial travime v obyvacke a kuchyni. A to maju deti 9 a 6. Mozno o par rokov uz budu decka zalezene v izbach, ale kym su deti male, viac priestoru netreba. Nezufaj. Nadalej setrite (nie na ukor stravy a spolocnych zazitkov) a kym budu deti v puberte, urcite dosiahnete vacsie byvanie. Z vlastnej skusenosti napisem, ze dalsia izba by bola len o tom, ze by ste ju zapratali nepotrebnymi haraburdami a nadalej by ste cas travili na hromatke.

Strana
z2