Sen o väčšom bývaní: keď je úver nedosiahnuteľný
Ahojte. Asi sa potrebujem len vysťažovať. Mame 2i byt, polovicu splatený, auto bez úveru, snažím sa šetriť, 2 malé deti, ja som na RD. A jednoducho znova nam nedali úver na väčší byt. Manžel zarába dobre, ale problem bol v tom, že nám nestačil výmer skrz súčasnej hypo. Nakoľko tie byty išli neskutočne hore. Som z toho sklamaná. Fakt sa snažím. Šetrím. Rozmýšľam. A keď počujem od druhých - kedy plánujete ísť do väčšieho?! Tak mám husiu kozu na chrbte, lebo my sa fakt snažíme odtiaľto dostať. Ale ja neviem. Nedarí sa. Utešujem sa, že to tak ma byt. Že neviem, prečo nás tu tak niečo drží.. ale chyba mi vlastný priestor. Chyba mi priestor pre moje deti. Áno, všade čítame, ze dá sa žiť aj na malom, no dá, keď tam človek ide len spať. Ale ja tam s deťmi plnohodnotne žijem a je to na facku….🙈
@anonym_74ba74 a to od kedy??
@anonym_0c1a1a banky vidia vsetko aj dovod zamietnutia.
@anonym_0c1a1a úverový register funguje už od roku 2003. Po piatich rokoch môžeš požiadať o výmaz, po 10tich z registru úpadcov - dnes už insolvenčný register
@anonym_0c1a1a úverový register funguje už od roku 2003. Po piatich rokoch môžeš požiadať o výmaz, po 10tich z registru úpadcov - dnes už insolvenčný register
@123profil321 zlakla sa toho zamietnutia,ze aj to ide do registra,ze nie len ked ma clovek exekucie ale aj tieto zamietnutia tam idu.
Nuz zabudaju,ze banky ludi lustruju riadne,uverovu celu historiu.
Mnohi si povedia,ze ved som nikdy nemal uver,nikdy nic nesplacal,ze je to vyhoda.
Ale tak sa mylia,lebo banky nemozu vediet aku ma platobnu disciplinu.A tam uvidia komplet vsetko aj splatene uvery.
@123profil321 😆 vacsiu blbost som tento tyzden necitala.nastuduj si ako na schvalenie uveru vplyva toto a kedy dochadza k vymazu.mas to trochu dopletene tie dovody..
@123profil321 zlakla sa toho zamietnutia,ze aj to ide do registra,ze nie len ked ma clovek exekucie ale aj tieto zamietnutia tam idu.
Nuz zabudaju,ze banky ludi lustruju riadne,uverovu celu historiu.
Mnohi si povedia,ze ved som nikdy nemal uver,nikdy nic nesplacal,ze je to vyhoda.
Ale tak sa mylia,lebo banky nemozu vediet aku ma platobnu disciplinu.A tam uvidia komplet vsetko aj splatene uvery.
@anonym_74ba74 to isto...mas to.tiez trochu dopletene . Nie kazdy zaznam v registri ma rovnaku vahu a nie kazdy ti dava stopku na 5 rokov
@anonym_74ba74 to isto...mas to.tiez trochu dopletene . Nie kazdy zaznam v registri ma rovnaku vahu a nie kazdy ti dava stopku na 5 rokov
@anonym_0c1a1a ved nema ako exekucia,ale mozu dostat horsie podmienky,ako vyssi urok,alebo nizsiu sumu aku chcu.
@anonym_0c1a1a proste sa im tymto znizi bonita.
@123profil321 záznam o neschválení hypotéky pre nízky príjem sa v úverovom registri neuchováva 5 rokov, ale iba 12 mesiacov.
A co moznost dat 2izbak v centre do prenajmu a ist niekde do okrajovej casti mesta do podnajmu.
@hyperpohroma áno ja rozumiem. Ale neutiahli by sme to medziobdobie platenia hypo + nájom novému majiteľovi. Sú tu extrémne vysoké zálohové platby. Hold, staré byty v centre mesta 🙈
@anonym_autor Aký nájom novému majiteľovi? Veď vy by ste boli noví majitelia 😃
Ja ta presne chapem, lebo my zijeme 2,5 izbovom byte a chceme kupit dom ale v meste ziadne vhodne domy niesu. Mame 2 male deti a uz sa citim vtiesneno a tiez uz frustrovane z toho.
@anonym_671fc0 lebo politici za to nemozu ako si clovek zariadi zivot,to je take tipicke slovenske svoje neuspechy hadzat na druhych,nie na seba
@anonym_74ba74 Chod zit do Somalska, Mali,Syrie, Afganistanu, Jemenu, JAR, Haiti,... ak si myslis, ze "sikovny" clovek sa bude mat dobre vsade nezavisle od politikov. Pise sa typicke ...
A asi preto vsetci, ktori mozu, utekaju z tych krajin do zapadnych krajin, lebo to nie je pravda.
Niektorý ľudia sú extremne sprostý , dokonca až nebetyčne sprostý . Ako si vôbec niekto môže myslieť že iná vláda niekomu zabezpečí lepšie mzdy???😂Vláda dokáže garantovať maximálne minimálnu mzdu a tam jej dosah konči. Všetky ostatné mzdy na trhu prace sú odrazom toho ako veľmi je ten človek potrebný a hlavne s akým vzdelaním a praxov . Vy chcete iba zameniť postavy v politike ale systém zostava. Nikto nerozumie tomu že tych ktorý sú tam dnes nahradia iný ale nik im nezabráni robiť to čo iný predtým? Tento systém potrebuje byt chránený aby nebol zneužiteľný a aby nanom nemohol nik parazitovať . Nemôže to predsa stať iba natom že vkladám plnú dôveru do politika a verím mu že on to mysli úprimne a bude sa správať čestne.
Fico: ideme zrusit tu kktnu (transakcna dan), ktoru sme zaviedli, ehm pardon, ktoru tu zaviedla ta hnusna liberalna sorosovska opozicia, ktora vas vsetkych nou chcela okradnut ...
Volte Fica, dobraka, ktory ide zrusit zlu transakcnu dan. To ze nou predtym vsetkych ojekabatil a okradol o miliardy eur uz ficovolic nevidi. Vidi iba, ako ich statocny junak Fico zachranuje pred tym, co sam prikazal a zaviedol.
@anonym_671fc0 pozri sa kto ako si zariadi tak ma.Mozes sa rozculovat kolko chces,chod volit a zmen to,ale potom neplac,ze to tak neni ako si si predstavovala,ze prutikom zazracnym vsetko zlacnie,mzdy pojdu hore a bude tu radost zit.Takto fungovat nebude.
Mas vela moznosti ako sa mat dobre aj teraz pri Ficovi ako aj pri novej vlade,ale zial.
@anonym_74ba74 Pozri. V 2008 kupeny cash 3izb byt v Ba za 110 tis eur. Zarobene z nemeckeho platu a s nemeckymi danami (23%) za 1 rok. So smerackymi danami 50% a dnesnymi cenami 250-300k by to v zivote neslo. A nemam iba ten jeden byt, ...
Je mi uprimne luto, ako sa tu taki ako ty vytesujete, ze v smerackom ficolande "dokazes" splatit byt v okresnom meste za 20-25 rokov, ktory Ti nehovori pani a nie je tvoj, kym neodide posledna splatka. Je mi luto ludi, co cely zivot makaju dvaja a nezmozu sa poctivou pracou na viac ako na 2izbak, ale ked volia 4 obdobia absolutnych skorumpovanch a neschopnych dementov tupu Danko, Huliak, Estok, Simkovicova,..., ktori prejavuju jedine vypatie schopnosti pri rozhadzovani zo statneho a pisani nevypovedatelnych zmluv so statom, mozu si za to sami ... Tym ostatnym radim, chodte robit von a nerobte sponzorov smeru a ich volicskym retarderom zijucich z socialnych a inych davok.
@anonym_74ba74 Pozri. V 2008 kupeny cash 3izb byt v Ba za 110 tis eur. Zarobene z nemeckeho platu a s nemeckymi danami (23%) za 1 rok. So smerackymi danami 50% a dnesnymi cenami 250-300k by to v zivote neslo. A nemam iba ten jeden byt, ...
Je mi uprimne luto, ako sa tu taki ako ty vytesujete, ze v smerackom ficolande "dokazes" splatit byt v okresnom meste za 20-25 rokov, ktory Ti nehovori pani a nie je tvoj, kym neodide posledna splatka. Je mi luto ludi, co cely zivot makaju dvaja a nezmozu sa poctivou pracou na viac ako na 2izbak, ale ked volia 4 obdobia absolutnych skorumpovanch a neschopnych dementov tupu Danko, Huliak, Estok, Simkovicova,..., ktori prejavuju jedine vypatie schopnosti pri rozhadzovani zo statneho a pisani nevypovedatelnych zmluv so statom, mozu si za to sami ... Tym ostatnym radim, chodte robit von a nerobte sponzorov smeru a ich volicskym retarderom zijucich z socialnych a inych davok.
@anonym_671fc0 kazdy si je strojcom svojho stastia ale aj nestastia.Politici za to nemozu.A je jedno aka bude vlada,aka bola vlada.
Ved aj za Matovica,ste tu nadavali,ked zvysili dan.bonus na deti,ako stat na to nema,potom ste zase nadavali,ked sa pokracovalo v tom ako to Matovic zaviedol.
Kurnik tak sa uz rozhodnite,co vlastne chcete.
A to mnohe nadavali,ze nedosiahnu plny danovy bonus.
@anonym_autor Aký nájom novému majiteľovi? Veď vy by ste boli noví majitelia 😃
@tzatzik niektoríudia myslia nájmom poplatky za spoločné priestory, výťahy, atď, čo platia bytovému družstvu 🤔
@123profil321 záznam o neschválení hypotéky pre nízky príjem sa v úverovom registri neuchováva 5 rokov, ale iba 12 mesiacov.
@zuzinabila áno, tam som sa pomýlila. Mala som na mysli, keď bol niekto dlžník.
@tzatzik niektoríudia myslia nájmom poplatky za spoločné priestory, výťahy, atď, čo platia bytovému družstvu 🤔
@123profil321 Ale ona vyslovene povedala „nový majiteľ “, to nie je bytové družstvo 🤔
@123profil321 Ale ona vyslovene povedala „nový majiteľ “, to nie je bytové družstvo 🤔
@tzatzik hmm, tak potom musí sama napísať, ako to myslela 🤷🏻♀️
@anonym_5bf02e Ty si ta pani na obrazku?
Kym povies ze niektori ludia su sprostY (mnozne cislo), tak sa uisti, ci gramaticky nie je spravne sprosti. Lebo si sa okamzite medzi tych sprostych zaradaila ty sama. Ale jasne, prirodzena "genialita" si nezaklada ani na vzdelani, ani na gramatike ...
@anonym_671fc0 nám to na elektrotechnike za školských čias učiteľ vysvetlil takto . To kde bude aké iy je dôležité iba pre pseudointelektualov pretože aj oni chcú mať pocit že sú potrebný . Potom sme ďalej počitali príklady…
My presne to isté. 2 izbák, 60 m2, dve deti ja na MD zachvíľu RD a nevieme sa odtiaľto dostať. Dnes som zaúčala v práci o 10 rokov mladšiu babu a prisťahovala sa s frajerom do nášho mesta a hneď kúpili dom, kokos, nechápem.
@hyperpohroma áno ja rozumiem. Ale neutiahli by sme to medziobdobie platenia hypo + nájom novému majiteľovi. Sú tu extrémne vysoké zálohové platby. Hold, staré byty v centre mesta 🙈
@anonym_autor nerozumiem. Však normalne predáš tvoj byt, vyberieš si nový. Predajom vyplatis starú hypotéku a novú zoberieš na väčší byt, ktorý kúpiš
@anonym_671fc0 nám to na elektrotechnike za školských čias učiteľ vysvetlil takto . To kde bude aké iy je dôležité iba pre pseudointelektualov pretože aj oni chcú mať pocit že sú potrebný . Potom sme ďalej počitali príklady…
@anonym_5bf02e tak naco potom vobec pouzivat pismena, ked mozeme hukat ako simpanzy ... 🙂Cize, ak niekto nieco vie, ma vysoku skolu, ovlada gramatiku a nie je debil, tak je asi iba prachsprosty kaviarensky povalac a pseudointelektual. 🙂
@anonym_autor nerozumiem. Však normalne predáš tvoj byt, vyberieš si nový. Predajom vyplatis starú hypotéku a novú zoberieš na väčší byt, ktorý kúpiš
@anonym_84224f áno a v tom medziobdobí máme bývať kde ?

A co je najhorsie,kazde zamietnutie ide do registra.