icon

Šetrenie z príjmu 2800 eur

12. aug 2023

Ahojte, koľko by ste ušetrili keby ste 2+2 (3,4r) a vaše mesačne príjmy by boli okolo 2800e a výdaje mesačne na hypo a energie a poistky 500e, nepočítam do toho stravu ani výlety. Som hrozná keď ušetrím len 200e? Je to podľa vás veľmi málo?

anjelicek26
12. aug 2023

Pozri ono ti to vlastne nevadi a nechces to mat inak

- ist do restiky s mamou je super
- kadernicka tiez super
- kino super
- vylety s detmi super

Zober nejaku brigadu pomimo, ked sa muz "hneva" a budete zasa v rovnovahe... preco sa vlastne hneva? Ze neusetrite viac, alebo to, ze peniaze minas a rozhodujes o nich hlavne ty (?) Kolko ma on k dispozicii "volneho" na jeho konicky? Toto si treba dat na stol, kolko penazi na volnocasove aktivity jeden a kolko druhy a fakt to doladit, nech je to vyrovnane... aj cas, aj financie na to...lebo ak ma pocit, ze on je od nevidim do nevidim v robote a ty s mamou tu restika tam kino tam kadernik a cez vikend na vylete oplieskate dve stovky plus benzin, tak sa mu proste jezia chlpy na zatylku..

Ano chapem, my sme tiez mali detstvo financne na hrane, nasi sa prebrali s hypotekou a za kazdu cenu chceli udrzat byt a dom...skoncilo to rozvodom... pointa je, ze tiez mojim detom doprajem viac, ako je vhodne, len s tym rozdielom, ze nas rozpocet to ustoji, vyplata chodi obom.. tiez si stale vravim, ze chcem, aby mali nadherne najlepsie detstvo, ake im viem dopriat...

muchotrafka298
12. aug 2023

Toto si nemusela ani pisat, lebo mne to bolo hned jasne, ze ty nieco tymto kompenzujes. Bud co si nemala ako dieta alebo proste nechces, aby tak isto zili tvoje deti ako si zila ty ako mala. Ja to viem pochopit, ale na druhej strane si ty sama musis uvedomit, ze toto nie je dobre riesenie. Skus zacat setrit aj preto, aby si mala vytvorenu rezervu pre neocakavane udalosti, ktore sa mozu stat. Mam kamaratku, ktora musi s muzom a dietatom chodit kazdy vikend na vylety, taha to dieta jak cvicenu opicu vsade, ze nema minutu kludu, kvadrilion kruzkov cez skolsky rok, uz od 3 rokov, aby nebolo dieta pozadu, sporty, anglictina, vytvarna, hudobna.. cele leto vyplnene do posledneho dna aktivitami, detto prazdniny ine pocas skolskeho roka. Ona sa nahana jak skrecek v kolese. LEbo chce aby dieta malo vsetko, ale ci je skutocne vsetko to, ze maju vylety v kuse, drahe nie nejake lacnoty na kupalisku na dedine.

zuzubb007
12. aug 2023

No asi mas aj vela volneho casu, ktora mamicka ma cas chodit po kinach atd.svoje aktivity bez deti, takmer ziadna, ja chodim vsade s detmi, raz za sto rokov idem ku kadernicke, farbim si doma nemam cas vysedavat 3 hodiny u kadernika to su aj priority ake si urcis

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kristinapetronela
12. aug 2023

Ja by som ušetrila viac ,aspoň 500 eur

kristinapetronela
12. aug 2023

Deti nepotrebujú (hlavne tak malé ) ísť do najdrahšieho aquaparku za 500 eur mesačne ... Veď na to vôbec nemáte

autor
12. aug 2023

@lonely66 tak do kaderníctva musím každý mesiac, mám blond vlasy a tam veľmi vidno odrasty, doma sa sama na blond pekne nenafarbim, to nie je zasa veľká položka, ak by som mala za kaderníčku platiť veľa tak tam nejdem a nechty sú 20e mesačne. Je pravda, že vďaka mužovi si to môžem dovoliť, ale nie som lenivá a zarobím si na tieto veci aj sama. Možno nie som dokonalá a s peniazmi to asi fakt neviem, ale preto sem píšem, chcem niečo zmeniť.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
januska12323
12. aug 2023

Ty máš podľa mňa len jediný problém. Nevieš si určiť priority. 500 sú nutné výdavky, ďalšie by malo byť jedlo a až potom sprostosti ako kiná a výlety každú chvíľu. Mesiac má povedzme 4 víkendy=4 výlety/kino/večera, rozrataj si vreckové na každý mesiac a nebudeš pred výplatou vyplakávať. Tatralandia stačí raz do roka, inokedy pôjdeš na obyčajné kúpalisko. Dovolenka z našetreného, nevieš šetriť? Tak sa nikam nepôjde. Kino raz do mesiaca a večera doma alebo si rovno pusti doma a máš ušetrené.

autor
12. aug 2023

@lonely66 máš pravdu, presne som na to ,,len,, myslela a to je asi ten problém, vždy si poviem ,,len,,. Skúsim sa opýtať kadernícky keď k nej pôjdem, ja mam celu hlavu na blond, myslím, že by to určite vedela urobiť, len by som si asi musela nechať trochu viac vyrásť vlasy a na nechty som už aj myslela, že by som si nechala svoje a len lakovala, ale keď som si ich dala dole, mala som ich ako papier, katastrofa, tak som nevydržala a dala som si ich urobiť znova 🤦‍♀️ ja viem do kelu, že som hrozná v týchto veciach, fakt vďaka za môjho muž, že to so mnou dáva. 😀 s tými vyletmi skúsim tiež niečo urobiť a hľadať niečo lacnejšie, ale keď v dnešnej dobe je všetko neuveriteľne drahé, zasa ta tatralandia bol priklad, teraz sme tam boli v lete 2x ale bežne cez rok tam nejdeme, aby to zasa nevyznelo, že vyberám len to najdrahšie, ale keď aj vstupenky do zoo, donovalkovo, zveropark a ostatné atrakcie pre deti sú hrozne predražené, príroda zasa nie je veľmi moja silná stránka a zasa bez muža by som si ani netrúfla ísť sama s deťmi niekam na turistiku. Možno by som mala naozaj tie výlety obmedziť a radšej stráviť čas spoločne aj doma, muž bude rád lebo si oddýchne, on s nami chodí na silu, on je najradšej doma a deti budú možno tiež radi, že môžu byť aj doma, baby v tom mali asi pravdu, že možno sa nikomu okrem mňa ani nechce niekam ísť.

autor
12. aug 2023

Počkajte teraz som odhodlaná, ale možno vám o mesiac napíšem, že som to zasa posr*la. 🙈

walentina7
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lilope
12. aug 2023

500€ mesačne na dva výlety? Uf, tak to by som radšej vrazila do hypotéky na ďalšiu nehnuteľnosť a mala investíciu do budúcna. Takto sa len vyhadzuje kopa peňazí von komínom. Existujú aj lacnejšie výlety, dokonca aj také, ktoré sú zadarmo. Vezmite občas bicykle namiesto auta a navštívte nejaké zaujímavé miesto/hrad/zrúcaninu. Ak nemáte bicykle, tak vlakom za pár € a deti to majú zadarmo. Možno ich takáto dobrodružnejšia cesta aj poteší.
Nechty keby si chcela, si vieš ostrihať a nalakovať aj doma či je ozaj potreba mať stále umelé? Kino je tiež drahý špás, obmedz to na raz mesačne a večeru v meste taktiež. Neviem kde sa ti môže stratiť nejakých povedzme 1000€ ak odrátame z toho ešte stravu, benzín, telefóny, a to ti isto na zábavu zostane ešte viac.

drobcek17
12. aug 2023

My máme podobný príjem, ale my stále dokončujeme pozemok okolo domu takže peniaze idú tam a ešte splácame auto, 1000€ ide na tieto veci. Ale vždy sa snažím aspoň 200€ odložiť niekedy menej. Ja si ale zapisujem výdavky a viem presne kde čo miniem. Ja napríklad som veľká minimalistka takže nekupujem blbosti do domácnosti. Radi chodíme na výlety, ale malý nemá rád bazény, takže chodíme dosť na hory, takže tam platíme fakt málo peňazí.
Radím ti zapisovať všetky výdavky, mne to fakt pomáha a vidím, kde ide veľa peňazí.

guiseppinka
12. aug 2023

500e za 2 dni v tatralandii? Kamoska boli v ita 2 tyzdne pod stanom a to stalo okolo 600e.
Z tvojho platu pri fixnych 500e nakladoch by som usetrila 1400e isto (a nemusela by som to ani preposielat na extra ucty, lebo mne sa paci vysledna suma na ucte😂😂, kym nezacnu odchadzat platby🙈)

nerko
13. aug 2023

Ja by som pri takom prijme usetrila aj polovicu. Ty by si mohla aspon tu tisicku. Odporucam Ti tie peniaze investovat po vyplate, aby si ich nemohla hned vyberat. Vylety na Slovensku su drahe, tiez sme skusili Tatralandiu, donovalkovo, lanovky atd… Deti nepotrebuju stale niekde trajdat. Pozri si atrakcie v blizkosti, ktore su zadarmo. Zabalis svacinu, kupite zmrzku, urobite piknik, opekacku a vybavene. Pozri aj moznosti v prihranicnych mestach. Mozu byt lacnejsie. My chodime do Polska a Ciech. Aj take Rakusko nas vyslo lacnejsie. Ked som bola mala nechodili sme nikde na vylety. Nebola som v Tatrach, ani pri mori. Az z mojej vyplaty som si to zaplatila. Musis v sebe najst zdravu rovnovahu medzi setrenim a minanim. A ver tomu, ze deti nepotrebuju toho tolko, ako si niekedy my dospelaci myslime…

daniela2202
13. aug 2023

1000ka by mala ostať nedotknutá 😂😁😂😁👉👉👉👉

viky7
13. aug 2023

a keby si si po vyplate dala budget - toto na vylety, toto na kino a tvoje aktivity pre radost ... a viac v ten mesiac neminula na to ? a ak neminies jeden mesiac tie peniaze tam zostanu .. takze si mozes dovolit v iny mesiac viac ... ?

katkaseiner
13. aug 2023

tu asi darmo hovorit kolko by som ja, ci niekto iny usetrili, nakolko vsetko je velmi individualne. Skus si mesiac pisat všetky vydavky a teda urobit si kategorie a potom realne zistis, kde ti utekaju peniaze

lasona
13. aug 2023

Tatralandia a podobne parky sú neskutočne drahé. A ak tam kupuješ stravu tak chápem ze padne veľa peňazí. Skus pohľadať v okolí lacnejšie kúpanie. Dedinské kúpaliska a podobne. Stravu nachystať doma, vezmi piknikovy kos a choďte na prechádzku, však nemusíte ísť na neviem aké túry. Kolac , sladké napec doma, a deti si dajú to. Langoše, kukuricu tiež vieš urobiť doma, dáš do termo misky a mate. Nechty si vieš urobiť doma, vlasy tiež nemusíš chodiť každý mesiac, sú rôzne spreje an zakrytie dorastou, jeden dva mesiace vieš poriesit tak. A ušetris. Ak chceš teda ušetriť musíš niekde začať. Zruš reštaurácie. Viete sa prestravovat doma.

lusiasali
13. aug 2023

My sme 2+2 (4, 1.5) zatial a vydaje mame 1800€. Takze za mna malo usetrene. Chodime aj na vylety, teraz sme mali vyssie vydaje lebo sme kupovali druhe auto ( poistky, prepis, nejake drobnosti), stale dokoncujeme dom, staviame garaz. Byvame v okrese Nitra.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
13. aug 2023

Za mňa pri vašich výdavkoch a príjmoch by som odložila uricte aspoň tých 500€.
Príjem máte 2800€ - (približne 700€ výdavky počítam tu naftu, mobily, telku) - 800€ strava (to je za mňa suma z ktorej sa dá úplne bez problémov navariť pre vás) = 1300€.
Tak keď z tých 1300€ odložíš 500€ stále máš 800€ na zábavu a koníčky. Urči si že máš 200€ na týždeň a viac proste nedaj: ak máš v danom týždni kaderníčku tak cez víkend hľadaj lacný výlet, ak vieš že na víkend plánuješ ísť napríklad do tej Tatralandie tak týždeň pred tým choď na výlet iba do prírody, ak sa pokazí auto tak vieš že o to menej môžeš daný mesiac minút a choď jeden víkend napríklad opekať.

Tiež chodíme každý víkend na výlet niekdy aj 2 krát, väčšinou ideme aj 2 krát počas víkendu sadnúť na niake jedlo (sme traja) a do tých 150€ za víkend sa zmestíme.
Vždy sa dá nakombinovať niaka alternatíva aby to bolo finančne zvládnuteľné. Ak jeden deň ideme niekde kde je to drahšie tak druhý zase hladnám variantu kde neminieme až toľko.

Takže skús nad peniazmi troška rozmýšľať, muž má v tomto prípade pravdu.

harrisson
13. aug 2023

Minimálne 1000e

majlo1234
13. aug 2023

To su tie vylety po slovensku😄😄😄 kam ides, tam vydrbes stovku. Radim ti aspon cast premenit na vylety zadarmo-jazera, detske ihriska plus zmrzka, tury, alebo napriklad geocatching podla toho ake mas dtare decka

iwesska
13. aug 2023

Nechty za 20e/mesacne si mozes odpustit, netflix,voyo za 20e tiez - uz mas +40e. Do predrazenej Tatralandie by som nesla ani s pubertakmi, nie,ze s 3 a 4r. detmi,ktore vacsinu atrakcii ani nevyuziju. Co mam v okoli dobre situovane rodiny,tak povedali,ze 100e za vstupne je chore a radsej vycestuju do ineho aquaparku - Cechy, HU....Ak uz by som tam isla,tak predrazenu stravu by som si tam nekupovala ale doniesla jedlo a pitie z domu. Mohla si mat dalsiu 100vku vo vacku. Zbytocne rozhadzujes,ked chces setrit.

tykat
13. aug 2023

V tvojom pripade, nesetri nejaku sumu ale skor si stanov sumy za vylety, kadernicku, kino, restiku... kolko mozes minut. Ak ti dojdu peniaze na to tak uz nikam nechod do konca mesiaca.
A zacni tych 200 neskor 300 400€ posielat na ucet kde nevies vybrat. Proste sa nastav ze nemate prijem 2800 ale len 2400. Hotovo. Nemas odkial vybrat.

luccija
13. aug 2023

@zuzubb007 to jej nemôžeš vyčítať, že chodí s kamarátkou a mamou do kina a najesť sa.Ina chodi cvičit...na kurzy to, že je mama neznamená, že musí sedieť doma Deti majú aj otca.Autorka je pravda, že Tatralandia je drahá a nepovieš decku, že nekúpite jesť, ale nestojí za tie peniaze.Ja som chcela ísť minule do Samorina xbionicle vstupné tuším 75 eur plus nejaká káva...tak sme sa vybrali do Rakúska na kúpalisko vstupné dospel 6 eur dcera 4 a okúpali sme sa tak isto aj tobogány boli aj málo ľudí a klud.Nie som lakoma, ale čo je moc to je moc.Vsetko je drahé kino, aktivity zase nemusíme byť všade.Tak leto si uzi a viac mysli na čo dáš peniaze.Radsej by som to ušetrila a išla niekam na viac dní či kúpila niečo hodnotnejšie.Tiez vidím, že veľa minieme počas leta, ale zase v zime moc nechodíme.

dagas
13. aug 2023

Ani ja neobsedím doma, tiež by som najradšej stále niekam chodila ale bohužial keď sa nedá tak sa nedá. A keď už chceš chodiť na výlety tak naozaj nemusíš minúť toľko peňazí v aquaparku. My chodíme na hrady a zrúcaniny,poprípade na nejakú turistiku. Neznášala som trepať sa niekam na kopce a po lesoch ale ked vidím ako sa to malej páči a že si po ceste spieva a stále o tom rozpráva tak som šťastná..samozrejme že chodíme aj na bazēn,zoo,lyžovačka,dovolenka ale nie každý výlet ťa musí stáť veľa peňazí.