Skúsenosti s bankou Zuno
Zdravím, chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti s bankou ZUNO. V dnešnej dobe je rarita, keď je účet zadarmo, nebude v tom nejaký háčik? 😀
@severanka90 tak to kvoli tomu smartphone mas iny kreditny obrat ako su standardne podmienky. A ak za 2 roky budes splnat podmienky aktivneho uctu, tak ti 300 Eur odblokuju, cize smartphone bude ozaj zadarmo 🙂 My sme tak vyuzili iPad a bola to perfektna akcia. Za kazdu SMS notifikaciu je poplatok 7 centov. Mozes si aj v internet bankingu nastavit od akej sumy ti maju SMSky posielat, aby si zbytocne neplatila 7 centov za kazdy pohyb aj ked len zaplatis par drobnych v obchode.
@severanka90 to uz neviem,ako to maju skombinovane,ale urcite,ak sa jedna o samotny ucet Pohoda,ten je zadara,ak splnis tie tri podmienky...vklad min.400 eur,tych 5 platieb kartou,ci uz debetnou,alebo kreditnou a tie 3 inkasa...,popr.ak tam mas aktiva v hodnote tusim min.20 litrov..a teda je ho mozne mat zadara za velmi prijatelnych podmienok
@dadada8388 dakujem za radu!!!! Ozaj az teraz som pozrela smsky a vzdy prveho mi strhnu okolo 2€. Myslela som ze za 2€ je neobmedzeme a teraz vidim, ze v juli tam mam az 3.20€! Do kelu, musim to vypnut tu notifikaciu. Len teraz uhradzam len cez ten smartbanking a tam stale nefunguje aplikacia pohyby na ucte, aj na infolinke mi povedali ze to riesia este v juli a stale to nejde. Takze budem musiet zapinat pc ked budem chciet vidiet pohyby.
Este otazocka: ked mi uvolnia tych 300€, znizia mi aj ten povinny 750€ kreditny obrat?
@severanka90 ano, podmienky sa Ti zmenia na standardne podmienky pre kativne vyuzivánie uctu. Ty si tymito podmienkam "specialnymi" viazana len na 2 roky.
@salfusco dik za info. A ked mam aj debetnu aj kreditnu kartu(tu mi dali aby som mala nizsi hypourok) tak sa rata 5 pohybov spolu na oboch, ci musim mat na tej debetnej tych 5 ako bolo v zmluve? Lebo tu kreditku mam bez poplatku len ak z nej miniem aspon 300€ mesacne, inak za 3€. Tak nespominala pocet platieb.
@severanka90 ano,ale vsak ten kredit sa da v pohode obchadzat,staci mat hotovost,ktoru stale otacas vyberom/vkladom,ked ti nechodi tolko mesacne...či? :D
@dadada8388 dakujem. To si ma potesila, lebo niekedy "zohnat" tych 750€ je problem 😁.
@severanka90 to mas jedno,akou kartou,ci tou alebo tou,ja platim vzdy kreditkou,mam sice povinny obrat iba 150,aby bola zadara...ak by sa stalo,že taky nespravim ( co sa stane malokedy ),dobijem si konto na fortune a potom si ich prevediem obratom naspat :D
@salfusco no da sa vyberat a vkladat, len ked je pobocka 15km od domu tak to kazdy mesiac nejde. Este ked z toho odide okolo 300€ hned na hypo a volaco sa zaplati kartou tak tam vela na vyberanie nezostane 😀.
@salfusco a vidis, ja mam na tej kreditke podmienku 300€ aby bola zadara. Ak miniem len 150€ tak poplatok 1.50€ a ak menej tak za 3€. Ale to ze mi ju "nanutili" mi dalo dolu 0.5% z hypo. Ale teda skusim platitblen kreditkou, nie debetnou, mozno aspon cez tych 150€ dostanem a usetrim 1.50.
manžel má CSOB Pohodu a platí 3 Eura z pôvodnych 6 Eur, 50% zľava z balíka je ak príjem 400 Eur, 3 pravidelné platby - inkaso, príkaz a 5 platieb kartou, ďalších 50% zľava je teraz ak máš zostatok na účte 20 000 Eur vid https://www.csob.sk/ucet/pohoda,
ja mám MBANK, nie je tiež zadarmo, za nepoužívanie platobnej karty mi účtujú mesačne 1,30 Eur http://www.mbank.sk/individualni/ucty/mkonto/
do Zuno by som išla, ale neberú nových klientov, lebo ich kúpila Raiffeisen banka
@ivetaamartin ta zmena je len pre baliky sluzieb zriadene od 1.10.,pokial dobre citam v sadzobniku poplatkov...Ucty zriadene do 30.9.su podla povodnych podmienok,ktore som pisal vyssie
dodatok č.3 k sadzobniku
https://www.csob.sk/dolezite-dokumenty#sadzobni...
@nie nie manžel má ten balík 3 roky a predsa je na výpise účtované 3 Eurá, zmena obchodných podmienok to istí, pre všetkých klientov. Ak tam máš účet, tak si pozri výpis.
@ivetaamartin pozeram,že asi nie...ale v septembri nemam strhnuty ziaden poplatok..takze predpokladam,že asi az v oktobri
ja mám čsob pohoda a žiadny poplatok mi neúčtujú, mesačne tuším 5-6x zaplatím kartou a 3 trvalé príkazy alebo inkasá.
Tak ja som bola v CŠOB kým som mala študentský účet, potom som prešla do Tatra banky. Utiekla som hned ako sa dalo, odmietam im nechávať za nič moje ťažko zarobené peniaze. M Bank sa mi nepáči, tiež to tam majú také prazvláštne resp. mali že ak zaplatíš hento, tak bude toto, proste nie. Takže som prešla zo Zuna ktoré mi plne vyhovovalo do Fio banky. Uvidíme, čo to spraví, zatiaľ sa to celé tvári celkom fajn
@janulap ano má zadarmo len tusim nemozes vyberať z bankomatu
@janulap máš jeden výber z akéhokoľvek bankomatu za mesiac zadarmo, ale hotvosť do výšky 50€ si mozeš vybrať aj na pokladni pri platení nákupu. Samozrejme musí mať obchod takúto možnosť. Mylsím, že tie veľké supermarkety to budú mať. Včera som uzavrela zmluvu ešte som sa za tým neobzerala, musím poobzerať nálepky okolo pokladní 😀 ale istotne je na webe aj nejaký zoznam pobočiek
@salfusco neuveris, ale ja som z dediny s asi 600 obyvatelmi a mame tu dva obchody: jednotu a cba a v oboch si babky vyberavaju 50€ z karty ☺. Cba nema ani bezkontaktny terminal, ale vyber hotovosti umoznuje.
@severanka90 umoznuje to pokial viem,len cba,terno a samoska a to len v pripadoch,ked nie je bankomat nablizku..ten cashback funguje prave miesto bankomatu a s podmienkou,že si nieco kupis nad nejaku sumu
@salfusco u nas aj jednota, bankomat veru nemame a postu az vo vedlajsej dedine. Ano kupovala tetuska rozky, chleba a daco este, spolu do 4 € a vybrala si 50tku.
@severanka90 coop jednota a cba patri pod jednu alianciu,podobne ako terno a moja samoška 🙂
@salfusco no ty si nejaky mudry! 👍👍

@salfusco ano, dali mi k tomu smartphone, ale ja im zato 300€ ktore na ten ucet vlozili a zablokovali na 2 roky. Potom vraj budu moje, takze mobil v podstate "zadarmo". Skor to suvisi asi s tou hypotekou. Este mi nanutili nejaku zivotnu poistku, ale tak tu mi vraj za 5 rokov skoro celu vyplatia. Aaaale tak zase dali dobry urok na hypo a neotravuju kazdy mesiac s blbostami ako vubka.