icon

Skúsenosti s cestovným poistením mimo Európy

maranco
10. jan 2025

Ahojte, s ktorou cestovnou poisťovňou máte dobré skúsenosti ak ste s nimi niečo riešili, nemajú množstvo nelogických výluk, alebo aj negatívne skúsenosti ktorú by ste si už nevybrali?

chcem aby asistenčná služba bola naozaj dostupná a neriešila spôsobom nájdite si štátnu nemocnicu nie súkromnú, ale vám nevyhľadá najbližšiu lebo riešia niečo komplikované, tak si sami hľadáme vhodnú nemocnicu a pýtate sa či je štátna alebo súkromná

ak by bola potrebná nočná cesta taxíkom z hotela k lekárovi, tak sa nebudú tváriť, že to nie je v poistení a mali ste ísť verejnou dopravou ktorá tam v noci nechodí

ak mám kúpený najvyšší balík s kompletnou asistenciou, tak pri poruche auta nepovedia že síce máme v balíčku aj takúto asistenciu, ale to sa týka len vlastného auta a nie auta z požičovne v destinácii, na to je pripoistenie (to nám urobila AXA)

ak sú potrebné opakované kontrolné návštevy lekára/nemocnice tak nemusím zakaždým riešiť platby a preplatenie, ale sami aktívne oslovia nemocnicu a poskytnú jej garanciu, takže už nič neriešim

a nakoniec pri preplatení išlo všetko hladko

oliviakatka
Odpoveď bola odstránená
melanta
10. jan 2025

Mám Allianz, využila som lekárov na Blízkom východe, aj nemocnicu, aj lekárov v Amerike či Ázii. Riešila som storno leteniek, batožinu, dokonca aj spôsobenú škodu dcérou, asistenčné služby vždy dostupné a veľmi ochotné.

maranco
autor
10. jan 2025

@oliviakatka vďaka, ešte počkám na tipy a potom budem skúmať podmienky

to auto sme mali tak, že večer sa zistilo že nejdú otvoriť dvere, v aute sme mali časť batožiny a skoro ráno sa odlietalo preč, tak stresová situácia

tak prvý nápad bolo využiť poisťovňu nech to vyriešia s požičovňou, keď už máme ten najdrahší balík, tak nás odpinkali že na to je pripoistenie ak to nie je vlastné auto, tak sme chceli aspoň tlmočenie do španielčiny, že urobíme konferenčný hovor s požičovňou, tak že tlmočníka zabezpečia najskôr na druhý deň a aj to že ešte zistí či je tlmočenie v tomto prípade zahrnuté v balíku

potom sa to vyriešilo telefonátom do požičovne, prišiel automechanik čo nevedel ani slovo anglicky, otvoril mechanicky dvere aby sme vybrali batožinu a nechal nám kľúče od svojho auta, babral sa s tým dlho do noci nešlo mu ani naštartovať auto, ráno už "naše" auto tam nebolo, na letisko sme išli automechanikovým autom

pacica
Odpoveď bola odstránená