icon

Spoločný príjem

29. apr 2022

Žienky potrebujem len vypočuť názory iných🙏
S priateľom sme spolu cca 2 roky. Mám vlastný 3 izb.byt, kompletne zariadený, nemám hypo ani úver, mám aj rezervu, zarábam 1200€, priateľ 1000-1100€. Priateľ vždy mi hovorí aby som šetrná bola. On býva u mamy a výdavky ma 600€ (auto, strava, telefón atď.). Niekedy z platu nevie odložiť nič. Napr. keď sa mu auto pokazí. Príde mi to divné, keďže má mamahotel. Ja mám výdavky tiež cca.600-700€ na život(inkaso, strava, poistenie, kozmetika), bývam sama. Rozmýšlam o spoločnom bývaní, ale vždy má pripomienky, že ako málo zarába, život je ťažký, treba šetriť, nerozhadzovať peniaze. Ja mám dosť našetrené, on tiež má dačo. Nevidím zmyseľ celý život šetriť. Nerozhadzujem peniaze, ale nebudem najlacnejšie potraviny kupovať keďže môžem si dopriať. Nerozumieme si v tom. Vždy sa sťažuje na peniaze. Myslím si, že máme dobrý príjem spolu. Podotýkam bez hypotéky. Rozmýšlam, či má zmyseľ ten vzťah do budúcna.

Strana
z2
sissy27
29. apr 2022

súhlasím s tým, že spoločný príjem nemáte vôbec zlý, hlavne ak nemusíte splácať hypo. Je veľmi veľa ľudí, ktorí majú síce vyšší príjem, ale hypo na krku, takže vo finále menej ako ty na ostatné výdavky. Nemyslím si, že vo vašom prípade by bolo nutné hľadať si vedľajší príjem.
Ale toto nie je partner do života. Teraz, keď nemáte žiadne extra výdavky a dva príjmy, tak by ste si mohli dopriať - dovolenky, výlety, kľudne aj drahšie oblečenie alebo iné rozmary. Keby bola hypo, deti a mínus jeden príjem kvôli RD, tak vtedy naozaj už nebude z čoho vyskakovať. Ale on proste nechce. Ešte možno za tvoje by si aj doprial, ale on nie je ochotný dopriať tebe z tvojich vlastných peňazí, tak o čom je to?

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
diamond007
29. apr 2022

To že žije u rodičov neznamená, že má mamahotel predsa. Áno, jedine si neplatí hypo / nájom. Ale z popisu je zrejmé, že stravu a drogériu si kupuje a platí sam.
Samozrejme záleží aké má auto, prečo doňho toľko investuje a na čo chce v budúcnosti investovať Chodíte aspoň na dovolenky / welnesy, kúpi a dopraje ti niečo? Hovorí ti keď si niečo kúpiš že načo, zbytočne to je a pod?

Možno sa zmení niečo aj keď bude bývať mimo domu

evkamotka
29. apr 2022

@stanulienkat neruesila som spolocny ucet, asi si si pomylila reakciu s inou

stanulienkat
29. apr 2022

@evkamotka píšes, že si delia každé euro tak som z toho vyrozumela že každý žijú zo svojho a že nemajú spoločný účet

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
29. apr 2022

Ale ty sama výdavky za 700 eur nejako veľa ak máš v tom aj podnájom tak vtedy hej ale ináč veľa peňazí minas aj ty ako sama osoba a nie len on

autor
29. apr 2022

@andrejka1974 600-700, tak môžem si dovoliť. 170 je inkaso, energie, wifi a tv, 250 na stravu, potom oblečko kozmetika výlety, zariadenie do bytu, hoci aj kvety alebo nejaké drobnosti 🤷🏻‍♀️

lopka1313
29. apr 2022

@andrejka1974 vobec to nie je vela. Ja som mala prijem okolo 650, zila sama a sla som do nuly (50 som si posielala na sporenie, ale to potom odchadzalo na zariadenie bytu alebo drahsie veci ako zubar ci cizmy). Ono to je urcite priemer, staci, ze raz pojde k zubarovi a uz ma vydavky 900 a dalsie 2 mesiace moze mat 600, stale je v priemere na 700... A mna vlastny byt stoji tiez okolo 200 eur, tak este strava (a nie, pre 1 osobu to urcite nie je tak malo, ako ked sa vari pre 2 a vydeli poctom osob, pri 1 osobe nemozes kupovat rodinne balenia alebo varit ako vo vyvarovni) a ked este zariaduje, pripadne sa jej meni postava alebo obcas ide s priatelmi von ci pravidelne odvadza nejake poistky alebo sporenia, tak to velmi rychlo vyskoci hore ani nevie ako.

andrejka1974
29. apr 2022

Ja miniem 400 eur na stravu pre štyroch čiže osoba za mesiac 100 stravujem sa len doma a na kozmetiku veľa neminiem takže ja zo 700 eur na osobu by som žila ako kráľ a keď budete mať príjem spoločný 2000 eur tak 1000 aj usetrite

evkamotka
30. apr 2022

A mate prebrate ako by ste v tejto oblasti fungovali spolocne? Oddelene financie aj v manzelstve? A co cez matersku? Alebo spolocny ucet a kazdy cerpa podla potreby?

biaa
13. sep 2022

Už len to že v takomto veku byva s matkou svedčí o tom aký je “muz” veď by som ho vysmiala 🤦🏼‍♀️ Ruky prec od takého

tmonika
2. mar 2024

Už by som zvážila s kým ísť do bývania alebo vzťahu a s kým nie. Človek sa ešte len ukáže v spoločnej domácnosti. 2 roky je nedostačujúce. Podľa mojho názoru počkaj ešte rok dva, a zároveň si premysli, aký život by si chcela žiť, začni ho žiť teraz, ak chceš na dovolenku, porozpravaj sa s ním a chojte… uvidiš sama odpoveď, neutláčaj svoj život, hodnotu a predstavy a štandard kvoli jednému mužovi.. to sú hlavne otázky pre vzťah a budúcnosť keď pridu aj deti, či máte rovnaké myslenie, rovnaké priority, to že zarobí o 100€ menej je nepodstatné, ale skor to, či to myslenie je totožné s tvojim..

Strana
z2