icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

iriska13
25. sep 2022

@anabela159 tiež ma to napadlo 😳🤣

oblecenie99
25. sep 2022

@lubkavargova1 Veľmi dobrý postreh s tým potenciálnym dedičským konaním...

vilinecko
25. sep 2022

@kukuk29 ďakujem ďakujem všetko zle je naozaj naozaj na niečo dobré, teraz je Nám zo synom úžasne a verte všetko sa každému vráti, aj zle aj dobre .

pallacinka29
25. sep 2022

uz som to pisala viackrat… radsej do konca zivota sami v garaonke…. nozik sa mi otvara pri vete “vsetko budeme mat svoje” - nic nebudete mat svoje a ten ucet 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

vilinecko
25. sep 2022

@cacianka Veru tak, ale ozaj všetko zle je na niečo dobré. Teraz sa mi to píše no bolo veľa dní kedy som nevládala sama vstať z postele. Ďakujem za uznanie

patrikae
25. sep 2022

To je príšerné, som zvedavá, ako to celé dopadne.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
mamaselu
25. sep 2022

Mat spolocny ucet mimo manzela, s niekym inym, predstavuje celkom seriozny proboem aj z oravneho hladiska. Ako to uz spomenula jedna aprisoevajuca, v pripade dedenia ako notar ako sudny komisar oddeli ktore peniaze z toho uctu idu do dedičského? No popravde, ani nepride na to ze tam ma manzel peniaze. Ucet je totiz otvoreny na jedno meno a ostatni su len disponenti. Dalej, viacere statne urady, vy ste mlada rodina, tak najviac sa vas tyka UPSVaR, vyplaca davky len na ucet tvoj vlastny, v pripade vynimky na iny ucet ale musis mat suhlas majitela uctu. Vies vobec kto vlastny ten tzv.spolocny ucet?
Akokolvek je to dobre meniene, tak z toho vysla este vacsia blbost, v ziadnom pripade takto.
A to naozaj, tvoj muz ma spolocny ucet s nimi ci? Daj vediet.

ollynka
25. sep 2022

stále nechápem,...ak si budeš chcieť ísť kúpiť oblečenie pre deti, pre muža a teba a ako vieš, kedy budeš mať už po svojom limite? A ak tvoja švagriná bude mať po limite a bude sa ti zdať že berie už z tvojho, .....Ty si to vôbec vieš predstaviť čo to tam bude? Ak chceš napr. niečo značkové. To akože si každý zoberie koľko potrebuje? Alebo ako? A mužova sestra je dcéra tvojej svokry. ...Tomu by som ešte rozumela že spoločný účet. Ale ty si nevesta. Svokra ti bude hovoriť čo si máš kúpiť na oblečenie, kde je to lacné a pod. A stále si nevesta, keď sa tie dve spoja proti tebe, muž nič nenarobí, možno sa pridá k nim a máš po manželstve. Ani by som s nimi nebývala! Úver, hypo a dovi dopo. A bude vám stopro lepšie. No ale na druhej strane ak si povaha, ktorej to nevadí, že je lepšie bez hypotéky a radšej poslúchneš, ale to budú musieť aj deti byť pod jarmom,....no neviem,.......

danulicek
25. sep 2022

Ja by som sa asi radšej obesila ako toto 🙈

kacena2022
25. sep 2022

Pripnem sa,zaujíma ma ako ste sa dohodli s manželom čo ďalej.

mandzula
25. sep 2022

Cakam na zaver... ten spolocny sex uz bol, ci ako?

nycali
25. sep 2022

📌

0silvia0
25. sep 2022

@nycali
@kacena2022 pripinat k diskusii sa viete aj kliknutim na zvoncek vpravo hore vid foto. Netreba pripinaciky.

juliasb
25. sep 2022

Ešte nikdy, ale vážne že nikdy, fakt ze nikdy v živote som väčšiu hlúposť nepočula

fazulka22
25. sep 2022

Nie nie a nikdy nie,nebuď hlupa

lumo0304
25. sep 2022

Nikdy nikdy ale ze nikdy by som na toto nepristúpila. Svokrovci môžu byť neviem ako dobrý priam zo zlata,ale peniaze sú problém v akejkoľvek podobe. A nech mi niekto nevraví opak. Neverím že by to malo nejaký kladný účinok. Môj názor.

michaltat
25. sep 2022

Som zvedavá čo sa este autorka diskusii dozvedela. Toto tu bude ešte zaujímavé

lumo0304
25. sep 2022

@danulicek presne 🤣

elizita
25. sep 2022

Iní tu riešia či vôbec mať spoločný účet s mužom a nie ešte so svokrovcami 😁🤦

ajocka79
Autor odpoveď zmazal
nana27
25. sep 2022
bambibam
25. sep 2022

Kokos toto určite je vymyslené, neverím, že niekto by takto žil...
Ak áno, tak je nesvojprávny, alebo...inak chorý človek.
Už to vidím pri dedičskom konaní...

zuzanagab
25. sep 2022

Priznám sa,že ja čumím teraz na mobil,lebo TOTO som v živote od nikoho nepočula. A neviem,či toto môže reálne fungovať. Ja tu nechcem nikoho vysmievať,ani hanit,ale ja osobne by som tam nešla ani byvat. Lebo oni keď takto fungujú a prídete tam vy,ktorí to chcieť akceptovať nebudete,je riziko,že budú neustále robiť tlaky alebo výčitky,že oni dali,resp ved majú spoločný účet a od vás ,,musia" pýtať. Neviem,napadá ma kopec príkladov,ale žiaľ ani trochu sa mi ta predstava nepáči. Príde mi to,že by ma niekto chcel vzdelávať,ovládať,manipulovať mojim životom. A ďalšia éra života materská. Ok,ale potom rodicak? Padne výčitka, že teraz dávate menej ako svagrina? Ci to bude ok? No za mňa vôbec a ver mi, že hoci aj s úverom na krku,ale budete s manželom budete šťastnejší sami. Kľudne aj blízko nich,ak máte také možnosti, ale sami..

zuzanagab
25. sep 2022

@zuzanagab *vydelovat. Mi to samo prepisalo

elzu
25. sep 2022

Poradim ti neco z vlastni zkusenosti- kdyz mi chlap poprve strelil, pak podruhe a potreti, JEDINE, co me skutecne zachranilo, byla MOJE VLASTNI FINANCNI NEZAVISLOST.
Nikdy nevis, kdy se co zesere, a fakt ti preju jen tu nejkrasnejsi rodinou konstelaci pod sluncem, ALE snazte se s muzem (nebo jeste lepe i ty sama) udrzet svou vlastni nezavislost.

slniecko174
25. sep 2022

Byvame v rodinnom dome, svokra ma svoje jedno poschodie, my mame druhe, su to akoby dva samostatne byty. V zivote by som nepripustila na spolocny ucet a chvala Bohu ani ju nenapadlo vymyslat spolocny ucet.. Kym svokra vladala, nakupovala a varila si sama, teraz uz nevladze, varim ja ale pravidelne prispieva na stravu, lebo ona sama chce.

bobinka34
25. sep 2022

@vevapeto inak aj mňa to hneď napadlo...že či to nie je odrb 🙂 nechce sa mi tomu veriť...😳

adreena
25. sep 2022

Nič absurdnejšie som v živote nepočula. To budú všetci mať spoločné peniaze, ja si kúpim napríklad bundu zo sekáča za 15€, švagriná nejakú značkovú za 100€, a kde je spravodlivosť? Či to ako kvôli každému prdu zásadne rodinná rada a dohodne sa že :tento rok minie na zimnú bundu každý Max 40€, tu máte vreckové? Lebo však k jednému účtu hádam nebudete mať 6 kariet? Kto vám tie peniaze bude vydelovat? A keď budete chcieť napríklad ísť na víkend na výlet do wellnessu, tak to akože sa musíte svokry spýtať? A ako by k tomu prišli švagrovi, ktorí nikam nepôjdu? Akože opakujem, v živote som nepočula nič takéto absurdné. A to ze sú veriaci? V Biblii sa píše, že muž opustí svojich rodičov a priputa sa k manželke. A nie že mamičke posiela všetky peniaze čo zarobí a rodičia mu vydeluju vreckové. Mne to hlava nebere. Som strašne zvedavá, čo autorka napíše.

acrobaleno
25. sep 2022

No, netrpezlivo cakam na rozuzlenie.