Spoločný život s partnerom a rozpočet
Ahojte žienky. Možno sa opýtam niečo zvláštne, ale veľmi by ma zaujímalo ako vy riešite rozpočet s partnerom.kto čo platí A keď bývate U neho či mu prispievate nejakou sumou. Ja bývam U môjho partnera,vedieme spolu rodinný život,máme bábo, čiže som na materskej ale stále si pýta 100 eur za to že tam bývam, že to je Z jeho pohľadu normálne. Čo na to hovoríte?ako to máte vy?
@maria1989 nepisala som nic o tom, ze zena ma vyuzivat partnera a ze partner-muz je povinny platit zene vsetko len preto, lebo sa narodil ako muz.
pisala som vsak aj o tom, ze feminizmus nerovna sa neprijat dar od muza, ze ak zena na materskej neprispieva do rozpoctu, nie je vydrziavana zena a ze vela zien kvoli vlastnej hrdosti a sprostosti nie su ochotne prijat pomoc, ktora im je ponukana.
@tereskah poznám vzťahy, ktoré na polovicu nejdú, už len z toho dôvodu, že sa manželia dohodli, že žena bude doma s deťmi a manžel ich finančne zabezpečí. Manželka žiadny príjem nemá, takže muž to ťahá finančne celé. Vlastne počas každej MD to nejde na polovicu, aj keď samozrejme, žena vytvára hodnoty, ktoré sa finančne ani ohodnotiť nedajú - výchova detí, starostlivosť o domácnosť....Ja som možno stará škola, ale som toho názoru, že muž by mal byť ten, ktorý prispieva finančne o trochu viac, ako žena. Žena totiž v drvivej väčšine prípadov prispieva o trochu viac čo sa týka starostlivosti o domácnosť a deti, tým, že ostáva na MD, máva častejšie OČR ako muž, tak má v práci sťaženú možnosť postupu, často zoberie prácu menej platenú, len aby mohla vybrať deti zo školy, škôlky, rozvážať ich po krúžkoch a pod. To sa samozrejme raz odrazí aj na výške jej dôchodku. Muž by mal byť skrátka džentlmen, ak sa teda nedostane do nejakých zdravotných, alebo iných problémov, keď je to nemožné. Idete na polovicu, a keď budú deti? Budeš mať možnosť sa vrátiť po MD do tej istej práce? Môže sa stať, že je žena na MD viacerých za sebou, takže vypadne z pracovného procesu na päť a viac rokov a už do rozbehnutého vlaku v kariére nenaskočí. Muž si buduje kariéru, ona mu vytvára preto všetky podmienky, prečo by mali ísť na polovicu? je stále viac a viac prípadov, že muž kariérne stúpa, jeho príjem rastie, na rozdieľ od ženinho, ktorá sa stará o rodinu a deti, on si nájde milenku, má z čoho financovať novú rodinu, ktorú si s ňou založí, žena zaplatí výživné a finito a žena živorí zo svojho biedneho platu a pokračuje biednym dôchodkom. Takže na polovicu neschvaľujem..
uff no ja sa dokážem občas veľmi začudovať nad situáciami, ktoré doma niekto rieši, neviem si predstaviť takto fungovať ani ako mladí partneri bez záväzkov a ako rodina s dieťatom, to je pre mňa nepochopiteľné, ale nechcem sa ťa dotknúť ani kázať, len si proste myslím, že to snáď musíš vidieť, že to takto nie je "normálne" a začať to riešiť. My síce nemáme deti, ale žijeme spolu štvrtý rok a všetko berieme zo spoločného účtu čiže sa na chode domácnosti podieľame pol na pol a v posledných mesiacoch, kedy zmenil zamestnanie a zarába výrazne viac než ja tak často zaplatí niečo on sám, lebo nám to tak príde v poriadku. Verím, že ak si dvaja rozumejú tak sa dá všetko vyriešiť komunikáciou takže ti držím palce, aby ste našli v tomto spoločnú cestu a riešenie lebo skôr či neskôr ti dôjde trpezlivosť 🙂
@jezkodezko1 Ale platil,Ty sa staras o dieta , nemozes si zarobit ,je povinny ti prispievat na vyzivu na to je zakon
Zvláštne vzťahy
Povedz mu ze momentalne si najom nemozes dovolit, tak ides tam kde ho nebudes musiet platit, k mame ( ak teda mas tu moznost). Ked si nemozes dovolit kupit tooanky tak si ich nekupis a ked nemas na najom a mozes byt niekde "zadarmo" pojdes tam. Kazdopadne vyzivne je realna vec, chod urcite do toho. Prepac ale v tomto je tvoj partner chuj, som zvedava, ako by na neho kukali ti jeho pivni kamarati, ze na pivo mu dava matka jeho deti z rodicaku polovicu. To by uz asi taky macho chlap nebol.
kde sa stratila ta "slavna" emancipacia žien a ich rečičky,že chlapa k ničomu nepotrebuju? 😎
@salfusco ehm, keby mu nemusela k jeho platu este polovicu svojho rodicaku ( co je btw. Prispevok na dieta a nie na matku alebo lakomeho tatka) odovzdavat, asi by ju jeho zgrlavost az tak velmi netrapila. Tiez neviem s akymi zenami sa stretavas, ked maju taketo recicky a ked uz na to pride, ak aj zeny chlapa nepotrebuju, deti potrebuju svojho otca. Tolko k tvojmu inteligentnemu komentaru, ktory je daaaaaleko od reality.
@misscelaneous moj komentar je dost trefny a nie tak vzdialeny od reality,ako si myslite,aj ked to nechcete priznať.Nekomentujem pripad dotycneho "chlapa",mam rovnaky nazor ako vacsina,pytam sa na feministicke rečičky emancipovanych žien,ktore "hraju" hrdinky...A sama dobre viete,že ich existuje viac ako dost v sucasnej dobe.Ked už niektore ženy su taketo mimo štandard ,co ocakava vacsina,tak su takí aj niektorí chlapi...
pekny den
Mňa by skôr zaujímalo, či si autorka témy už počas randenia nevšimla, že je taký exterémne sporlivý ale len naňu..
Veľa žien sa tu sťažovalo, že im muži nedávajú peniažky, na materskej nemajú z čoho žiť, a keď sa ich ostatné spýtali, či boli už počas randenia takí, tak skoro každá odpovedala kladne. Tak holt keď vidíte aký je , prečo do toho vzťahu idete?
Podľa mňa si dievča nepomôže, lebo je aký je, a ťažko meniť jeho povahu, chvíľu bude dobre a zas bude taký istý
@misscelaneous alebo sa spytam inak...Podla coho si žena vybera partnera pre seba a otca pre svoje deti? Nebodaj sa s nim zoznamila a po tyzdni bola tehotna? Prepacte...same ženy si vo vacsine pripadov mozu za to,že maju partnera takeho,akeho maju...Evidentne byvaju slepe a pozeraju na niečo ine a nie na to,co je v partnerskom zivote dolezitejsie..to su dlhorocne skusenosti
@salfusco chudaci muzi su v tom vlastne nevinne :( si velmi rozhladeny clovek.
@ifkael ja? Nieee :D ja som prave velmi stastny clovek,mam vsetko,co potrebujem,som zdravy,mam vlastnu strechu nad hlavou,dokazem si navarit,napiect,poupratovat,oprat,ozehlit,staram sa o svoju babku,pracujem,cestujem po svete,netrpim tymi manželskymi/partnerskymi hadkami...tych uz bolo dost a nie je to nic na mna,kedze ženy si vzdy vydobiju svoju pravdu 🙂 aano,mozno deti mi chybaju a obcas povedat niekomu,že ho mam rad,,ale zatrpknuty urcite nie som 🙂 som stastny za svoj život
@misscelaneous to som nenapisal 🙂 kazdy si je strojcom svojho stastia
@angela5 presne o tomto pišem...angela,NIKDE,opakujem NIKDE som nenapisal,že všetky ženy su take...rovnako ani že všetci chlapi su takí,ako opisuje slecna v prvom prispevku...ale ked sa tu už ženske osadenstvo navaža na to,že takíto chlapi su zlí a neviem čo,dovolil som sa spytať a hodiť kontru aj na opačnu stranu.kedže tu opak nikto nerieši.a to konkretne feministicke spravanie a reakcie niektorych žien,ktore tiez nicia partnersky život 🙂 a zrazu po tychto prispevkoch som sa dozvedel ,že som zatrpknuty 🙂 je s vami zabava
@salfusco vies, my zeny mame jednu taku zvlastnu vlastnost. A to je, ze si idealizujeme muzov, a myslime si, ze ich casom dokazeme zmenit. Takze to je odpoved na tvoju otazku.. A potom, ked pridu deti, a nie su peniaze, je tazke odchadzat a byt na vsetko sama alebo sa vraciat spat k rodicom.. Preto niektore zeny zotrvavaju tak dlho v nefunknych vztahoch. A to, preco tu nikto neriesi feministicke spravanie niektorych zien bude asi tym, ze sa tu riesi uplne nieco ine a nevsimla som si,ze by tu vsetky pisali o tom aki su chlapi zli.
Sam si napisal, ze mas dlhorocne skusenosti so vztahmi, uvedom si ze vela zien (ludi) aj tu na fore su mlade baby/slobodne mamicky, ktore sa len ucia co je to ozajstny vztah, na toto forum predsa je, podporit sa a hladat riesenia... kazdy ako ty alebo ja, si musime niecim takymto prist, aby sme si vedeli vazit to co mame..
@salfusco keby nam zenam tato doba poskytla moznosti, aby sme sa mohli spravat ako zeny a plnit funkciu zeny a matky v domacnosti, tak potom by sme sa tak spravali, ver tomu 😉 . V dnesnej dobe je na zenu kladenu nehorazny tlak, lebo okrem toho ze by mala chodit do prace (aby si niekto nemyslel ze je leniva alebo zlatokopka), tak aj dobre vyzerat, vediet varit a postarat sa o muza. V zahranici je bezne ze zena uteka do prace uz po pol roku materskej, aby prezila.. Co vy muzi robite ked pridete domov z prace a co zeny? Ved cely chod domacnosti je vacsinou na jej pleciach (cest vynimkam).. A ze nevravime to, co si myslime - tak toto napriklad nie je moj pripad, to skor naopak z mojho chlapa obcas taham veci ako z chlpatej deky, tazko to zovseobecnovat, pokial ty mas taku skusenost je mi to luto.. Ked vy chlapi hladate na zlych miestach, alebo vyberate nespravne a potom sa stazujete, ze sme vsetky rovnake tak holt smola, je vela veci ktore nam mozete vycitat tak ako aj my mozeme vycitat vam, takze sme si kvit. Ono je to cele o tom najst si partnera, ktory nam vyhovuje, nie je nic cierne ani biele vsetko ma dve strany...

@maria1989 jasne...ked je zena zivitelka, je normalne, ze ona oplati viac.
co je na tom divne ??