Sporenie - II. pilier
Ahojte, velmi sa v tychto veciach nevyznam a preto sa chcem poradit. Aky mate nazor na sporenie do II. piliera ? Pripadne skusenosti. Ist do toho alebo radsej nie ? Dakujem za vsetky vase odpovede
@liva92 nie
@sisina4144 Ďakujem za odpoveď 🙂
Baby, ja by som sa chcela opýtať, že či je v pohode mať II. a III. pilier v tej istej spoločnosti? Nie je to riskantné?
Poraďte prosím, kto sa vyznáte. Pozerám výpisy, mám NN 2 aj 3 pilier, mám 48 rokov. Doteraz mám v 2pilieri 75 percent v index global a 25 percent v solid. V 3. pileri mám 100 percent rastový fond. Odporúčate nejaké zmeny, či nechám to tak? Pozerám, že vznikli nejaké nové fondy, napríklad vyvážený, harmónia...
Baby nemam uzavrety ziadny pilier, zmenila dom pracu s tamestnavtel prispieva. Mam 38 rokov. To uz mozem iba do tretieho piliera asi vsupit vsak?
@uglybetty1234 2 pilier je iba do 35. veku možné založiť
@uglybetty1234
ano, 2.pilier je mozne zalozit iba do 35.rokov veku
Máte to aj nejak rozdelené že 50 percent solid a 50 percent index?
@janula2511 nie, ja mam 100% v indexovom, rozdelovat budem az ked budem blizsie dochodku 😊
@ysseba @janula2511
ja mam tiez 100% v indexovom
a tiez rozdelovat budem az blizsie k dochodku
@janula2511
potom to bude mat taky vyznam, ze hodnota tych penazi by nemala lietat a mala by byt stabilna, co budu v konzervativnom fonde, aj ked zhodnotenie bude velmi male .....
a tie, co su v indexovom, tam to lieta .....podla toho ako sa hybe akciovy trh
@ysseba spoločnosti podielového investovania nemôžu skrachovať,lebo majetok podielnikov je oddelený od majetku spoločnosti.takže ak spoločnosť skrachuje,záväzky prevezme iná spoločnosť.
Dobrý deň. Prosím Vás aké máte skúsenosti s NN a Uniqa ? Chcem si založiť II. pilier a neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvomi spoločnosťami.
Ďakujem
@kdomi09 ja mám NN.

viete mi prosím poradiť, ak chcem 3. pilier tak musím byť v 2. pilieri?