icon

Starám sa o 6 ročnú diabetičku

lia_79
31. jan 2018

Dobrý deň,potrebujem radu:od 4/17 má dcérka cukrovku 1.typu.Zostala som doma,aby som jej podávala inzulín,pripravovala jedlo a pomáhala.V práci som si do 6/18 zobrala neplatené voľno.Poziadala som o opatrovateľský,ktorý nám bol zamietnutý (priznali jej "len" ZTP-S s 60% mierou funkčnej poruchy. Chcem sa spýtať,či sú ešte nejaké možnosti ako sa o ňu starat,aby sa mi to rátalo do dôchodku?Pracujem doma na dohodu,nič iné sa nedá.Manzel by mi chcel platiť na dôchodok.Dakujem!

plutvonozec
31. jan 2018

Pokiaľ dcérka má len diabetes a žiadne pridružené problémy, nemáte podľa mňa možnosť sa o ňu starať tak, aby sa Vám to rátalo do dôchodku. Môj syn má DM od 10 rokov a maj aj v prvej triede spolužiačku diabetičku. Mamka za ňou chodila 1. polrok, merať a aj pichať inzulín a neskôr si to dievčatko riešilo samé, len pani učiteľka to mala pod kontrolou.
Syn keďže bol starší hneď bol samostatný. Nikdy sme mu nedývali pocítiť, že je chorý. Bol na lyžiarskom, na plaveckom v tábore. Robil vrcholový šport. Dnes je to dospelý muž čo študuje medicínu. 🙂 Prajem veľa zdravia a dobré glykémie.

bibistec
31. jan 2018

Praca na dphodu sa uz rata do dochodku ved pozri na nete ale tusim od 2017 teho

janickacrazy
31. jan 2018

Kamoška má tiež dcérku diabetičku, tiež jej opatrovateľský nedali, spočiatku jej chodila do školy pichať inzulín, potom si malá zvykla už sama a ona normálne nastúpila do práce. Možno tento prvý rok bude náročnejší, ale skús malú naučiť, aby bola čo najviac samostatná, prípadne ak by jej škola dala asistentku aspon do toho prvého ročníku to by bolo ideálne. Ty by si potom mohla normálne pracovať.

dominika6
31. jan 2018

@lia_79 kamarátkin syn mal tiež cukrovku od 6r.,ona ho hned začala viesť k samostatnosti,chodil v pohode do školy,na krúžky,fungoval normálne a naučil sa merať cukor a pichať sám inzulín..myslím že nieje potrebné aby si s ňou ostávala doma

lsimo
31. jan 2018

Treba ju viesť k samostatnosti. Keď ti neschválili opatrovateľský, tak ti ho už asi ani neschvália. Jedine že by si sa odvolala aj to ktovie či by ti potom schválili. Malú sa snaž naučiť tie veci, aby si to vedela aj sama pichať a ty naďalej pracuj

vandicka7
31. jan 2018

Tak teraz je z toho mozno aj ona trochu vyplasena a ty tiez, rada by si s nou bola doma stale ale vidis, ze je tu kopec zien, ktore to deti naucili a boli samostatne, skus sa k tomu pomaly priblizovat aj ty 🙂 Uvidis, ze aj dcerka to bude lepsie vnimat ked bude sama vediet ako si pomoct, co vsetko treba urobit a podobne