Starým ľuďom peniaze cinknú, mamičkám nie
Je to vážne chorá táto doba. Starým ľuďom peniaze cinknu už tento mesiac a mamickam nie. Choré.
@lonely66 mysliet si mozes co chces 🤷🏼♀️ pre mna je zas blud tvrdenie, ze sa neda. Napisala som, ze sa s dedkom rozviedli, nie ze jej nedaval peniaze na deti alebo, ze zomrel kym boli male, vdovsky po nom nepoberala.
Ale ok, tak poviem aj mame, ze tie peniaze co dostali z dedicskeho konania vlastne neexistuju, lebo zeny na koni tvrdia, ze sa nedalo kedysi odkladat peniaze 🙈
A autorka zase nikde ako stále keď sa tu objaví nejaká takato sprostosť 🤦 keď chces pod diskutovať a nie tu dávať témy na rozpútanie vášni 😂
Co je dnes nieco s Mesiacom, ci Jupiter tieni Venusu v zlom uhle, ze to tu uzivatelom tak...? 😀
@milanemila presne, vzdy sa dalo odkladat, ja teda ked pozriem na babky moje, partnerove, aj mojho ex, mali take zasoby narobene. Odkladali, nechodili 2x rocne k moru atd.
@milanemila no keď si mali dôchodcovia šetriť, tak to mohli aj mamičky kým nemali deti vytvárať rezervu.... A nemuseli by sa sťažovať ako sa tat nestará, stačilo šetriť, nechodíte na nechty, vlasy, kozmetický, kávičky a každý rok dovolenky...a niekedy aj dve a v zime lyžovať aspoň by nemuseli závidieť dôchodcom tých pár drobných naviac.... Pretože práve tieto mamičky budú vykrikovať aj potom ako sa štát nestará...
A najviac vykrikuje také ktoré toho toľko ak vôbec niečo odviedli...
@sense jasne ja uplne suhlasim, z mojho pohladu je to tak ako pises. Najpr byvanie, nejaka rezerva a az potom dieta.
@lonely66 hmmmmm.to mi nevychadza🤔🙄
Vsetci dochodcovia placu, ako im bolo za komancov dobre. Kde udelali soudruzi chybu?
Apropo-pochadzam z robotnickej triedy.😁 Bolo nám vtedy nahovno, teraz je nám stokrát lepšie.
@sense Súhlasím. Normálne mamičky pred materskou určite pracovali a odkladali si peniaze. A tie ostatné tu zakladajú témy.
Ked budes mat 70, budes pisat na konovi, ze mamam cinkli peniaze a chudobným dochodcom zase nic.
@lonely66 ved to ani nikde nepisem, ze si mala osamela matka s 3 detmi nasetrit. Reagovala som na to, ze polovica Slovenska si glorifikuje minuly rezim, ako bolo super vsetko lacne, zadarmo... Kde je potom chyba, ze na stare kolena nic nemaju? Pravda je, ze teraz maju ludia neporovnatelne vyssiu zivotnu uroven, lahsiu dostupnost tovaru a velmi vela moznosti. Len ludia su lenivi, maju kratku pamät a nechce sa im pre lepsiu buducnost nic robit. A nezabudajme ze mnoho starych ludi ma odlozene penuaze v pancuche, len su lakomi a to nariekanie je slovensky sport. A potom sa clovek dozvie, ze babka vyhodi von oknom 30 tisic. Dalsi daju 20 tisic podvodnikom...atd. Nebankovky, vypalne pre vnukov smejdi...
Dievčatá žienky to asi tu chce iba niekto provokovať lebo nikto normálny IQ dospelý s OP nemôže niečo také napísať .Toto je asi na rozprúdenie diskusie niekto sa veľmi asi nemá čomu venovať. Tak vymýšľa debiliny. Starý ľudia pre tento štát drali ako otroci .A TY napíšeš takú hlúposť. Zober sa zdvihni riť a chod robiť. Ak TY po 40 nadratých rokoch dostaneš žobračenku tak potom budeš bedákať. Nemá ísť náhodou štát vyhnať 80 ročných pracovať .Si na komplet. Prebud sa. Nemáš peniaze dám TI typ chod pracovať rukami a daj svätý pokoj slušným starým ľudom.
@lonely66 rozumiem, ale je jedno kedy to našetrili. Dôležité je, že to vôbec našetrili a mali by si tie peniaze užiť oni. Ja poznám zopár dôchodcov ktorí vyplakávajú že nemajú čo pomaly jesť a keby si videla bankové konto, tak by si sa čudovala. Samozrejme, že su aj chudobni dôchodcovia ale drvivá väčšina sa len tvári, že zomieral od hladu. A od toho sme tu my deti, aby sme im pomáhali. A keďže píšeš, že tie peniaze si zrejme ušetrili za tejto éry, tak tá demokracia nebude až taká zla.
Dievča zlaté ak sa ti neľúbi,zdvihni rit a chod si privyrobiť,nič ine
Choré? Starí ľudia snáď vychovali tiez deti a svoje si odrobili. Nezabúdaj, aj ty raz zostarneš.
Ale peniaze im cinknú a tebe nie? Nejak som nepochopil
@lonely66 prosim ta pises uplne fantasmagorie a nemas ani ponatie ako babka zila a teda vobec si nic neodtrhavala od ust, aby vnucata mali 🤦🏼♀️ to by som v zivote nedovolila, aby na svoj ukor davala peniaze mne a rovnako ani moja mama. Takze skor sa zamysli nad tym, co si ty dovolis tvrdit o zivote niekoho koho ani nepoznas.
Ano odkladala si pocas toho ako pracovala na dochodok, vsak normalne sme o tom komunikovali nepotrebujem historicky zaznam pisomny o tom v kt roku jej kolko pribudlo na vklad u knizku 😩 dokonca nasetrila aj na zigulaka v tych casoch.
Mozeme kludne tuto temu uzavriet, ty tvrdis, ze sa nedalo setrit na dochodok a ja mam v rodine priklad, ze sa dalo a rovnako si setrila moja mama, kt za par rokov ide do dochodku, ale vyprosim si aby si tu tliachala blbosti ako si chudinka moja babka odtrhala od ust, aby mala na pohreb a pre vnucata a podobne pateticke kecy.
@zuzanockamt ale ja nerozpravam o tvojich rodicoch a ani o rodicoch tej druhej pani, ze co robili a ci boli neschopni ked si neodkladali, chapes ten rozdiel? Nepisem tu, ze boli chudaci a treba ich lutovat. Pisala som vo vseobecnosti, ze ludia by mali v produktivnom veku mysliet na dochodok a ze teda moja babka si na dochodok odkladala a potom nemusela vyplakavat, ze nema na lieky 🤷🏼♀️ na to ste mi napisali, ze nie nie je mozne, aby si odkladala 🤦🏼♀️ vsak to je uplne absurdne.