icon

Sťažnosť na banku

17. feb 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať. Stala sa mi taka situácia. Prekonala som covid mala som ťažký priebeh a po ňom mam problémy s dýchaním. Doktorka mi dala potvrdenie ze nemám nosiť respirátor pretože som nedokázala dýchať v ňom a skoro som omdlela. Dnes som bola v banke a mala som obyčajne rusko keď prišla za mnou pani a povedala mi ze si mam okamžite nasadiť respirátor. Vysvetlila som jej ze lekárka mi zakázala nosiť respirátor zo zdravotných dôvodov na čo mi pani povedala ze ju to nezaujíma ze si mam nasadiť respirátor ze sú pod kamerami. Ja som to odmietla keďže som mala papier od lekárky. Na to má požiadala aby som okamžite odišla z banky co som odmietla pretože som potrebovala súrne poslať peniaze. Zavolala na mňa SBS ktorá má mala vyviesť z banky tak som im znova vysvetlila o co sa jedna. Absolútne somnou nehovorili vyviedli ma von ako nejakého zločinca. Chcem podať sťažnosť pretože nikde inde s tým problém nemali. Neviete mi poradiť ako spísať také niečo?

Strana
z2
petulda333
18. feb 2022

@vevesh neverim ti. Nepoviem dlhsi cas v respiratore,ale 5min? Sama mam po korone problem s dychanim,od jari brutal alergiu a vydrzim v nom cca 10-15min celkom v pohode. Obcas si ho odsuniem a nadychnem sa a potom nasadim.

ckocka
18. feb 2022

Napíš, tebe sa ulaví, oni formálne odpovedia a zavládne mier.

vevesh
18. feb 2022

@petulda333 nemusis😀a ja mam vdakabohu osoby, ktore za mna urcite veci vybavia, kde to neudycham🤷‍♀️🤷‍♀️ale tak nie kazdy znasa respiratory dobre a je to uplne normalne, hlavne, ak ma na to papier.

petulda333
18. feb 2022

@vevesh tak ja ju chapem,ale chapem aj zamestnancov. Staznost napisat moze,no podla mna jej to bude na prd. Jedine,ze sa jej ulavi

thoughtfulweirdo
18. feb 2022

Pracovala som v reštike chvíľu za tejto ruskovej doby, mala som od vedenia nariadené prísne dohliadnuť na dodržiavanie opatrení, najmä na nosenie respiratora pri vstupe a pohybe mimo stola. Prišla raz jedna staršia pani, držala si len nejaký šál na tvári, hneď sa zastavila pri mne a spýtala sa, či by som ju obslúžila, aj keď nemá respirator. Že ju to mrzí, ale asi niekde po ceste vytratila z tašky a veľmi sa tešila na kávičku. Samozrejme, že som ju normálne obslúžila. Keby ale len tak suverénne prišla bez neho a hodila zadok na stoličku, ani bu ani mu, poslala by som ju preč. Jednoducho keď ty chceš nejakú výnimku, úľavu, tak máš o 100% väčšiu šancu na úspech, keď sa pekne slušne proaktívne ozveš hneď pri vstupe. A nielen čo sa týka respiratora, ale aj všetkého ostatného. Myslela som, že to je normálne správanie. Pamätám si, že nás to učili už na ZŠ, že keď si zabudneme pomôcku alebo domácu úlohu, máme sa prísť ospravedlniť hneď na začiatku hodiny a nečakať, či si to niekto všimne 🤷🏻‍♀️

rikarika
18. feb 2022

@kandelabra ak by mala autorka skutocne zdravotne problemy urcite nepojde osobne do banky robit prevod. Mozno ak by potrebovala podpisat ziadost o uver....no ok ale prevod penazi sa robi internetom ktory dotycna urcite ma.

autor
18. feb 2022

@rikarika mam ale keďže som mala na účte posledných 200 eur a zamestnávateľ mi neposlal peniaze musela som ich vybrať aby mi neodišli na platby pretože by som nemala z čoho ani si kúpiť chleba a to co som potrebovala zaplatiť muselo byt hneď.

@thoughtfulweirdo nehnevajte sa ale bola som k nej slušná. Slušne som sa s ňou rozprávala ale ona hneď začala do mňa skákať. Ani som po nej neprijala nič slušne milo som sa s ňou bavila. Ja som ani nestihla pani povedať prečo nemám respirátor a hneď to na mňa vyblafla

mogaa
18. feb 2022

Sťažnosť síce podať môžeš, ale nevyriešiš tým absolútne nič....pracovníčka v banke konala správne a vedenie banky jej dá za pravdu.....ak nemáš respirárátor, peniaze si si mohla vybrať cez bankomat alebo poslať disponenta účtu na výber do banky.....pravidlá sú na to aby sa dodržiavali....

mogaa
18. feb 2022

@petulda333 vedenie dá za pravdu určite zamestnancovi.....pracovníčka v banke nemá čo skúmať papiere klienta od lekára a už vôbec nevie overiť či nejde len o zdrap papiera.....dnes nie je problém vyrobiť si čokoľvek rovnako nie je problém dať si vyrobiť pečiatku od lekára....

nika3136
18. feb 2022

Ci vyber alebo vklad, vies to urobit cez bankomat, to si sa naozaj musela dovalit s takym niecim az na pobocku? Si na MK, mas internet, nehovor mi, ze nemas v dnesnej dobe banking, uz aj moja babka ho ma....Rozumiem, ze jednoduchsie je posadit sa do kresla a cakat, kym to za mna ktosi urobi, ale ked mas takyto problem s dychanim, naco ides niekam riesit veci, ktore mozes vyriesit aj z domu a popri tom provokovat? Jednoducho su take nariadenia, neslo ti o zivot.

karelova
18. feb 2022

@nika3136 to je presne typ človeka, idem tam zámerne vyrobiť problém a porušiť nariadenia, hoci tam ísť nepotrebujem pretože to viem vyriešiť inak, ale ved ja mam 'papier'.

petulda333
18. feb 2022

@mogaa to si myslim aj ja

petulda333
18. feb 2022

Vybrat vies aj v bankomate

rikarika
18. feb 2022

Pre autorku - vola sa to ze bankomat, odtial sa vyberaju peniaze. Ale chapem, ze radsej pojdem robit cirkus do banky....pre 200 eur...🙏

nika3136
18. feb 2022

@karelova
A popri tom nie len sebe, ale aj inym, robi stres a nervy. Nechapem, k comu je to akoze dobre

zmrzlinka2021
18. feb 2022

@vevesh kedze mas take vazne diagnozy, tak by si nemala urcite chodit do verejneho prostredia pocas pandemie.

zmrzlinka2021
18. feb 2022

@autorka
A kde bol problem vybrat si peniaze z bankomatu?
Raz ked mas tolko diagnoz, a za sebou tazky priebeh covidu, uz pre teba samotnu dalsi covid moze byt smrtelny. A ked nemozes nosit respirator, tak mala by si sa vyhybat uzavretym priestorom, kde chodi verejnost.
Pravdepdobne mas aj nejaku formu panickych atakov, preto vybav si bankomatovu kartu, ktoru uz dnes ani vela ludi neplati, pretoze dnes vacsina ludi plati hodinkami a telefonmi

vevesh
18. feb 2022

@zmrzlinka2021 a preco by som nemala nikam chodit? Za to, ze moj zdravotny stav nie je tip top sa predsa nezabunkrujem- inac vobec nemam zivot ohrozujuce dg....🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

zmrzlinka2021
18. feb 2022

@vevesh ak sa po par minutach pogrciach v respiratore, urcite nie si OK - to su velmi vazne stavy a liecba tu je naozaj opodstatnena. Podla toho co pises, mas viacero diagnoz a tym padom aj vyssie riziko zleho priebehu covidu, preto by si sa mala viac chranit. Ved robis to pre seba.

iv007
18. feb 2022

Vsetko tu uz bolo popisane.Tiez mam pocit ze vyhladavas problemy a konflikty tam kde byt nemusia.Pracujem s ludmi a zazivam obdobne situacie.My sme si pandemiu ani opatrenia nevymysleli a tiez sa potrebujeme chranit pred chorobou.Nevydrzis 10 minut v respiratore a kolabujes? My ho nosime celu pracovnu dobu a nepindame🤯

vevesh
18. feb 2022

@zmrzlinka2021 chranim sa tak, ako sa da, ale nie som vystrasena z covidu a nemienim sa preto skryvat-zijem normalne a tiez potrebujem urcite veci vybavit a osobne ako vsetci ostatni bez dg...🤷‍♀️

Strana
z2