Ste tu niektorá žena v domácnosti?
Baby, je tu nejaká z vás čo funguje ako žena v domácnosti? Nie nechcene (nezamestnaná hľadajúca prácu), ale vyslovene dobrovoľne starajúca sa "iba" o decká a domácnosť. Ako fungujete? Muž vás podporuje v koníčkoch a iných záujmoch? Financie máte spoločné (nemusíte žobrať o každé Euro) a podobne.. Kľudne napíšte aj správu. Vďaka
@ofzuza a? teraz podla obeznej zeny a veseleho stavbara nahadzeme vsetky zeny v domacnosti do jedneho vreca? Ano, ked si ty cielavedoma, zaplatis si upratovacku bla bla bla... Ty ty ty, nie je kazda zena ani cielavedoma, ani sebarozvojova, tak teraz co? Dame jej najavo, ze takato zena jednoznacne musi stat za hovno? Ked to jej a jej muzovi vyhovuje? Lebo podla teba im to nesmie vyhovovat? Nebud uz smiesna...
@ofzuza mne je jedno ci ma povazujes za inteligetnu alebo nie. Ano, napisala si, ze je to tvoj nazor, ale nezabudla si naznacit, ze su aj stastne pripady, cize podprahovo to vyznieva ze sem-tam je niekto ok, ale povacsine tie manzelstva nedopadnu dobre. Ale ok, hrajme sa, ze si nad vecou a zrazu akoze pripustas ine skutocnosti🙄
jezisimarisi....kludne chlap moze mat normalnu pracovnu dobu a zena byt doma a starat sa o domacnost v case, ked muz pracuje...vysledkom bude, ze po praci oboch rodicov sa maju cas venovat svojim konickom a sebe navzajom ako by sa rodina mala...takto ked obaja pracuju, tak pridu domov a caka ich obidvoch dalsia sichta ( ked si to teda podelia) a na seba maju kvalitny cas az mozno cez vikend. Neviem ako vy ostatny, ak to vyhovuje obidvom, financne zvladaju, tak by som si vybrala radsej takyto zivot, kde sa celej mojej rodine naskytne moznost ovela vacsieho casu straveneho spolu. Nikto tu netvrdi, ze chlap ma driet 20 hodin denne a ze zena ma byt doma aj ked deti su uz uplne samostatne. Majkel si tu ide jeho muzsky "feminizmus" a.k.a MGTOW ale to je tiez len pekny ciernobiely pohlad.
@hederamonstera jasne, tu sa musia pretriasat extremy, lebo nic medzi tym neexistuje. A cim prifarbenejsi extrem, tym lepsie🙄
@hederamonstera To preto, ze som tu jeden proti vsem ;) Aj pri sude treba vypocut druhu stranu. ;)
@majkeel ja ta kludne vypocujem ale zachadzas tiez len do extremu.
@ofzuza paneboze...
@ofzuza nikto tu predsa nepise, ze tak MAJU zeny zit....uz aj vysvetlis preco ta tak sere takato moznost zivota?
@hederamonstera presne si to vystihla.
@hederamonstera preco by ma to malo stvat? Chapem, ze je to velakrat najjednoduchsie riesenie, ze su zeny bez ambicii. Opakujem to 100x. Je to ich zivot, ich vec. Len som sa vyjadrovala k 6 hodinam upratovania a k muzom co "musia" pracovat tak, ze domov chodia len prespavat.
@ofzuza zivot je o tom hladat co najjednoduchsie riesenia ;) iba hlupak si to stazuje, aby si pohonil ego ;)
A to ze niekto je bez ambicii v pracovnom zivote, neznamena, ze nema ine ambicie.
@hederamonstera podla mna sa ma maju hladat co najefektivnejsie riesenia (zivi ma to).
Pokial si tie ambicie stiha pri tej vycerpavajucej starostlivosti o domacnost plnit, tak je to super a je to stastna zena.
@ofzuza zjednodusovanie patri do efektivnosti ;)
@ofzuza "14:59 Podla toho co tu citam, mozme rovno zrusit vzdelavanie pre zeny, lebo ony budu radsej muzovi/domacnosti sluzit"
Kvoli par zenam v tejto diskusii mozme rovno zrusit vzdelavanie pre zeny? To co za vykrik do tmy? Ci to si myslela pre tie tri, ktore sa zapojili, ze su doma? Pre tych par budeme ostentativne rusit vzdelavanie? To ako vazne?
@majkeel ak mi moj chlap povie, ze nevladze a aby som sla do prace, s kludom anglicana aj do nej pojdem a aj kludne hned. Ak tento den nastane, tak bude moj muz bud chory alebo po uraze resp. Iny dovod, preco sa o nas nemoze postarat. Je to jeho postoj a volba, ze sa on o nas postara a nase spolocne nastavenie, ze (zatial) ja som doma a pomaham v tom, v com mozem...
@ofzuza myslíš, že vzdelané ženy neslúžia domácnosti?😊fakt z extrému do extremu.Ved každému ako vyhovuje...niekto dá dieťa v roku do jaslí a radšej bude v práci, druhá to robí s láskou a napĺňa ju to hoc aj roky rokúce a aj bez príjmu.
vždy to je záležitosť rodiny čo komu je bližšie.
Mne tiež raz jedna premudrela povedala, že ako ma to môže baviť?nebývam nepríjemná, ale dotklo sa ma to a vrátila som jej to štýlom ako mňa by nebavilo robiť na smeny v nemocnici a ich dcéra bola cez víkendy často u nás, lebo mama doma nebola a s otcom ju to nebavilo, takže som jej bola dobrá aj ja žena v domacnosti😃ale nikdy by som nepovedala, že toľkym cudzim ľuďom leží na srdci či ženy doma nezakrneju, že určite skončia na mizine a pod...to ako keby som jej ja hovorila, že nočné smeny a stres v práci jej priniesli vysoký tlak a nakoniec rozvod
Som doma ,upracem,navariť,starám sa o dieťa a popritom si privyrábam na doma.
@ofzuza Preco si myslis, ze su tie zeny bez ambicii? Myslis bez kariernych ambicii? Pretoze su zeny, ktore take ambicie veru nemaju. Ich ambicou je mat rodinu a naplno sa venovat jej. Niektore maju ambiciu mat velku rodinu, alebo byt perfektnou "zienkou domacou" - to su ich tuzby, v tom sa najdu.
Kazdy je iny. A tieto zeny nesudia, nehodnotia a neohovaraju tie, ktore patria do tej vacsiny, ktora ma zamestnanie alebo ake-take karierne ambicie. Je to ich rozhodnutie. Tak preco tebe tak velmi vadia tie, co ostavaju doma?
@ofzuza A tych 6 hodin upratovanie... stale toto omielas, napisala som ja ze ta kamoska venuje tymto veciam asi 6 hodin denne - nie ze UPRATUJE 6 hodin denne. Uz som tu x-krat napisala co vsetko to zahrna, venuje sa aj sebe, cvici, vzdelava sa. Ale ty si vyberies co sa ti hodi - ze su zeny bez ambicii, ktore 6 hodin upratuju.
@ofzuza Tak pozri - vzdy budu take, co nepracuju a pindaju na pracujuce a pracujuce co pindaju na nepracujuce. Take co idu na predlzeny rodicak do 6 rokov, co pindaju na tie, co daju deti polrocne do jasli a naopak tie co pindaju ze 3 rocne dieta je este dojcene...
Ale v ramci takychto diskusii ohladom zien v domacnosti som sa nestretla s tym, ze tie co su doma nejako pindaju na pracujuce. Skor si tie pracujuce rypnu - a velakrat to znie ako zavist, ze aj ony by rady boli doma, ale nemozu. Alebo si nieco dokazuju - ja robim to iste a este aj pracujem, som lepsia, lebo ja to zvladam.
Tie zeny co su doma nerieia tie co pracuju. Je kazdeho rozhodnutie a sikovnost ako sa zariadi. Ci zvladne domacnost a rodinu, alebo matersku a popritom pracu na pol uvazok a este aj studium VS, alebo pracu a domacnost a deti len tak-tak s vyplazenym jazykom. Alebo s usmevom a v pohodicke pracu, domacnost, deti, hobby a este sa aj nudia.
Nepoznas konkretnu situaciu - ci maju deti nejake diagnozy, ci do prace dochadza takmer 2 hodiny, ci len netuzi po kariere a naopak podpori takto muza v robeni kariery, ci sa citi naplnena doma a s detmi, ci je len "leniva" a ma rada svoju pohodicku a tak sa jej do prace "nechce". Netusis preco sa dana rodina rozhodla takto. Ano, niekedy to nie je z tych "spravnych" dovodov, ale teba a ni nikoho ineho nic do toho preco niekto chodi do prace alebo preco je doma.
@ofzuza ja napriklad mam svoje ambicie, ale aj moj chlap. Obe dokopy nesli - bud by sme sli mojou cestou alebo muzovou, ale dokopy to teda neslo. A bohuzial jeho ambicie su vzhladom na nasu rodinu prednejsie a dolezitejsie (a nas aj zivia) a mne su MOMENTALNE prednejsie deti a ich vychova, takze sme to poriesili takzo. Ked mi deti vyrastu, budem si uplatnovat svoje ambicie aj ja, kedze do dochodku bude stale mrte casu🙈🙈🙈🙈

@majkeel ale to je pravda čo píšeš prečo muž dovolí všetko ťahať, keď on nevládze a žena si šunky váľa?jeden dôvod prečo....chce byť za dobrého, potrebuje to jeho ego, potrebuje jej to jedného dňa vytknúť?To, že sa veľa zien ukrýva za deti je pravda aj tá najdlhšia materská raz skončí, aj to najmenšie dieťa raz vyrastie a žena zistí, že sa doma nudí a nenapĺňa ju to.Tiez som ten prípad😃a to som mala aj kurzy, aj cvičila, aj sadila pri malých deťoch je to výhoda neskôr aspoň polovičný úväzok či svoje podnikanie je fajn.Aj, keď len tie torty piecť či niekde do kancelárie na pár hodín.Ty máš v sebe strašnú krivdu veľmi Ti ex ublížila, alebo neviem prečo mas potrebu byť taký drak.Sam si niekde písal, že si už viac x mal pocit vyhorenia sám si to sposobujes