Sú úspory vo výške 9 000 EUR nedostatočné?
Ma moj manzel malo nasetrene? Ma 9.000 EUR
Dnes sme sa pohadali s manzelom na tom, ze ma malo nasetrene. Ma 31 rokov, pracuje na oddeleni marketingu v krajskom meste, pracuje 6 rokov. Plat ma o trochu nizsi ako priemer. Ide o to, ze odkedy sme spolu, platime vsetko napolovicu, nie som zena, ktoru treba financovat, a zatial nemame deti, aj ked by sme velmi chceli ale nedari sa nam. Nekupuje mi ziadne darceky ani ma nerozmaznava, skor kupim ja jemu nieco drahsie, lebo mam viac penazi. Setrime obaja, lebo si chceme vziat hypoteku a chceme mat co najviac nasetrene, zatial hladame byt ktory by nam vyhovoval. Odkedy sme spolu, mali sme velky vydavok len svadbu, aj ked dost velka, 70 hosti. Ja mam nasetrene okolo 25.000 EUR. Dnes som mu ale povedala, ze vzhladom na to, ako dlho je uz zamestnany a nema zenu ktoru by musel zivit, ani deti, ze financuje len seba, ma nasetrene velmi malo. On sa urazil, ze ved 9.000 EUR je kraaasna suma, ze väčšina ludi by sa za tym isla potrhat, keby mohli mat take uspory obrovske kolko ma on. Podla mna nie väčšina 31 rocnych, na to aky ma vek a vzdelanie, je muz, a tiez nikoho nezivi, je to podla mna velmi malinko. Nerieste prosim ze ja mam nasetrene, pracovala som v zahranici a setrila som kazde euro, byvala som v otrasnych podmienkach len aby som co najviac usetrila, ale teraz mi to je luto, ze nemam manzela ktory by mi akoby pomohol so svojimi usporami ked ideme kupovat byt, keby mal aspon tolko co ja, ale 9000 je podla mna dost malo. Je to malo alebo som len ja narocna?
@sabinka022 Mňa medicína nikdy nelákala, pracujem v sociálnych službách. Rovnako dobre ba aj lepšie sa mám 🙂😍 A neber sa tak vážne, nikto Ťa neuráža.
@sabinka022 a furt strajkujete 😅 divne... A ako dobre sa máte 💃 radšej nemat doktorsky titul ako nemať kúsok pokory v sebe 👌
@alchemilkazltozelena Tak stále im je málo. A jediné čo dokážu povedať, že závidíme.
Tak dobre si mu povedala. Suhlasim s tebou. Paci sa mi, ze si sebestacna zena, ktoru netreba financovat. Ja kym som nemala deti mi vacsina vyplaty ostala....Mala som ju slusnu a mala som vlastny byt, nasterene ma ozaj malo
@alchemilkazltozelena Ako si prisla nato, ze nemam v sebe pokoru? Ako si prisla nato,ze strajkujeme pre vysoke platy? Nenapadlo ti, mila alchemilka,ze tie peniaze su aj za sluzby(nocne,sviatky) popripade za job naviac,napr v ambulancii? Zase sudis,len podla jednej spravy.
@sabinka022 ludi strasne zerie, ked sa ma niekto lepsie, ale to, kolko sa mozno namakal, uz vacsinou nevidia. Cista zavist, nech od nej aj puknu 😁
Teraz som si začala pripadať divná ja. Akože naozaj tu väčšina z vás obhajuje názor že je 9tis je za 6r slušná suma? Keď som začala pracovať, zarábala som 650e a túto sumu som našetrila za 2 roky preboha a to som nežila z ruky do úst 🤣
@lelelienka Jasne, ze zerie a mozu hovorit,co len chcu. Typicke je to,ze sa do teba zacnu hned obuvat a urazat,pritom ty sa spravas stale slusne. Ale ved aj toto ma odlisuje od nich. Zavist nici zivot.
@alchemilkazltozelena Tak vidíš, závidíme 😭
Boze kazite tak fajnu debatu o ich setreni 😃. Ale ked uz, precoby nemohla tolko zarabat ? Jasne ze x ludi si vymysla ale napr. Moj velmi dobry kamos doktor len na uplatkoch ,,zarobi" tolko co niekto za 2 mesiace 🤷♀️.
To ze sa s tym chvali je jeho sprostost ale neda si povedat
@lelelienka No vieš ono je jednoduchšie sa sťažovať a vyplakávať ako na sebe makať. Úspech je špička ľadovca, ten vidiš hneď, ale čo všetko je za tým to nevidíš hneď alebo nechceš vidieť.
@valeria_h A co ine je to urazanie a posmesky "pani doktorka"? Len preto,ze som vyjadrila nazor,ze to co nasetril dotycny, je malo? Ja nepisem kolko zarabam,ani kolko zaraba moj manzel. To by vas este len vysetrelilo do vesmiru.
@ruzovakrava inak suhlasim, ja som od mala dost setriva lebo ako dieta som si vela toho nedopriala a ako dospela som aj z malej sumy vzdy vedela odlozit .
Akurat ze autorka je extrem podla toho co pise o sebe
@lucia147852 A preco by nemohla tolko zarabat? V BA platy nad 3000 ci 4000 eur nie su nic vynimocne.
@sabinka022 ak si aj lekár na Slovensku,tak za mňa máte malé platy. Niet vám čo závidieť. Lekár s 30 ročnou praxou po všetkých atestaciach nezarobí viac ako 5t. A to je total smutné už len na fakt,že toľko má možno nejaka trúba za týždeň na nejakých fotkách.
@ivik4 nenapísala koľko zarábala ona, tiež by ma zaujímalo koľko a ako dlho. Nech porovnáme 😃 len som trochu rozčarovaná prečo sa takéto veci riešia po svadbe a robia zvady. My sme s mužom už počas chodenia o sebe vedeli že ľúbime pošetriť 😃
@sabinka022 sorry ale toto nebola debata o tebe.Autorka hneď v úvode píše že jej manžel zarába menej ako priemer tak potom tvoj príspevok vyznieva akože idem sa sem medzi priemer "pochváliť" .. lebo neviem akú výpovednú hodnotu má mať tvoj príspevok do diskusie.Buď rada že nemá každý možnosť stať sa lekárom, lebo to by si toľko potom nezarobila.Ja ti určite nezávidím, ja len vyjadrujem svoj postreh.
@macko_usko222 Nie, ziadna jej nezavidite, len mate potrebu komentovat....neverim ani slovo, Uz to beriete tak, ze sa prisla pochvalit. To je take Slovenske...Nie, neprisla sa pochvalit, len konstatuje...Ale samozrejme pre zavistlivcov sa prisla pochvalit. Podla mna to je tiez malo.
Čítala som len úvodný príspevok, tiež sa mi to zdá málo. Ja som v tom veku s podobným platom mala asi 2,5x viac.
A najviac vas zerie, ze je sikovna, sebestacna zena, ktora nemusi vycuciavat manzela. To sa skratka neodpusta. Tu na MK sa viac ceni domaca putka 10 rokov a viac doma zavisla od manzela
@mircalla no popravde mňa nezaujíma v tejto debate koľko zarobí lekár, keď diskusia je založená na priemerne zarábajúcom občanovi SR (a jeho životnom štarte a podmienkach)..
@macko_usko222 Plat ma nizsi ako priemer. Ale vzhladom na to, ze nema deti, ta suma je aj tak malo.
@mircalla ❤️ na sebestacne 🥂
@mircalla skôr také slovenské je znevažovať, osočovať a urážať, že?nemusíš tu spamovať diskusiu tvojimi vysvetleniami ktoré som si ani nepýtala, ja som si ju čítala celú.
No je vidieť tá pokora, človek sa jej úprimne ospravedlní a ona ani mu ani bu 😆 Nevadí, dobrú noc.

@lelelienka Jasné, že môže toľko odložiť. Ale nemôže porovnávať svoj plat - lekára s platom nejakého úradníka.