Tie, ktoré máte viac ako jedno dieťa, ako všetko zvládate po finančnej stránke?
Ahojte,
chcela by som sa Vás opýtať,tie ktoré máte viac ako jedno dieťatko,ako to zvládate finančne? Náš malý ma 10m,manžel je živnostník a vychádzame niekedy z mesiaca na mesiac len tak tak…
Preto ma vážne zaujíma,ako sa to dá pri viacerých deťoch
🤯🤯 to budete 30 rokov takto žiť?
@konikkon 😂🤦🏻♀️ skoda slov, mne je úprimne jedno z kade co budeš mat
@simca06022011 no veď práve. Ja som si od teba manual na život, ani radu nepýtala. Ja viem veľmi dobre, ako mám a chcem žiť. Ďakujem aj napriek tomu za tvoje síce nevyžiadane, ale isto dobre mienené rady. Mohla si svoj čas radšej investovať do rád autorke, tá ich tu totiž hľadá.JA NIE. ♥️
Doevčatá,veď ja som donedávna chodila do práce,zarobila som 900€,teraz máme malého,má len 10m..a je jasné,že keď sme prišli teraz o tých 500€,tak sa to niekde odzrkadlí..paušály sme mali už skôr vyššie,brali sme si mobily+nb do práce a na všetko je viazanosť,takže ešte rok nám treba platiť..a tie život.poistky sme museli dať kvôli úveru…dom máme 4roky..my sme sa predtým nemali zle,až teraz odkedy som na RD,je to trošku ťažšie
@konikkon prepac, ale ty si dala uplne zly priklad. Tvoj koment nie je rada. Ty 90% dostaneš a chvalis sa, akoby si tovytvorila ty. Autorka si to musí nejakym spôsobom zadovážiť sama (s manzelom). Takze treba radit k veci. Nie každý ma rodinu, ktorá mu všetko zabezpečí. A nie je to závisť z mojej strany. 😉
@mandarinka555 uz som tu písala, koľko má príjem manžel. Ja mám takisto celkom slušnú prácu, i keď toho času som na MD. Verím, že si dokážeš vypočítať, koľko približne mesačne vieme dať bokom. A tiež verím, že s našimi príjmami nebudeme mať problém pokryť v budúcnosti všetky naše výdavky. Chvalabohu nemáme žiadne dlhy 🙏 ale moc ďakujem za tvoj záujem
@konikkon prosim ta, uz sa nestrapnuj. Jedine co som ti napísala je, ze tvoje "rady" su mimo realitu. Kazdy uzna ze tvoje reci o tom ako zijes zo 150eur su hlupost, a ked zároveň dodás ze vlastne rodičia sa starajú 🤦🏻♀️. Neviem ake dve vs máš ale s chápaním mas dosť problém, ked nechápeš preco reagujem na taketo bludy. Rady do života som ti kde dávala? Nikde.
No veď dobre, ale keď všetko ide na vaše náklady z mužovho zárobku, náklady na žitie, malý časom nejaký krúžok, dovolenka atď asi uvažuje nad druhým? Len aby si tých 900 pri dvoch deťoch zarobila.
Ja každú rodinu obdivujem čo vyjde z 1000e
Mesiac je neskutočne dlhý, všetko je strašne drahé. A ešte aj ušetriť.
To mate strašne veľké výdavky. Aký veľký mate úver?? Keby si napísala z 1200, 700 výdavky ty prispeješ 800, ale ani nie tisíc e a žiť takto dlhodobo si neviem predstaviť.
@sono2 ja pracujem v školstve,takže toho,že nebudem mať 900€ sa neobávam,naopak,môže to byť aj viac..kým sme nemali malého,mali sme príjem spolu okolo 2000€ a to sme si žili slušne,aj sme odložili,na dovolenky sme chodili atď..úver máme 110tis€..a druhé dieťa nechceme,ako som písala vyššie (zdrav.dôvody)…mňa zaujímalo,ako to rodiny zvládaju s viacerými deťmi,keď zrazu vypadne ten jeden príjem,nie že takto budeme žiť nastálo
Jaj to mate stravu plus. Tak ok.
Aj tak ste majstri 300 na stravu
@konikkon waw ze naklady 150 eur!ja som ti vzdy mala rada matiku, tak skusme... dieta ani nebudem pocitat, akoze neje a pouzivas latkove plienky ktore peries v potoku za domom...
150 eur / mesiac = 5 eur den =2.5 / osoba / den ALL INCLUSIVE
Strava : 50 centov
Najom : 1 euro
Elektrina : 50 centov
Telefon: 20 centov
Ostatne: 30 centov
Takymto prepoctom mesacne miniete:
Strava: 30 eur
Najom: 60 eur
Elektrina: 30 eur
Telefon: 12 eur
Ostatne: 18 eur
PROSIM TA, KDE ZIJES, HNED SA TAM STAHUJEM!
@sono2 tak niekedy je to aj viac, ale väčšinou takto..
Prečo nejde do zahraničia kde zarobí 2500/3000???
@konikkon bodaj by ste neminuli 150€ keď sa necháte dopovať rodičmi není vám to trápne ? Dala si fakt od veci príklad 🙈
@mariska1989 lebo zahraničie je pre nás posledná možnosť..radšej sa za tie 2r (kým malý nepôjde do škôlky) uskromním,ako by som mala byť bez muža a malý bez otca..možno nerozmýšľam dobre,ale malý sa nám narodil po dlhých rokoch snaženia a manžel sa nechce ukrátiť o to,že ho neuvidí vyrastať..a čo vidím ako fungujú manželstvá kde je chlap v zahraničí,tak ďakujem pekne(nevera,rozvody) samozrejme, nie všetky,to by som niektorým krivdila..a manžel robil aj v zahraničí,ale už mal toho aj dosť
My to zvládame tak, že všetko čo má je už použité po nejakom dieťati. Buď po našom alebo inom z rodiny. Nič sme pre druhé dieťa nekupovali nové. Všetko z bazáru alebo po prvom. Keď už kúpim niečo nové tak si vždy počkám na zľavu. A hneď ako niečo prestaneme potrebovať predáme to. Tretie dieťa už nechceme tak nič neodkladame. Nechodíme na žiadne výlety kde sa platí vstupné, ako napríklad akvapark a iné atrakcie pre deti. Najviac sme boli v zoo a jedlo sme si doniesli svoje, nekupovali žiadne suveníry ani iné atrakcie (za mňa naozaj vyhodené peniaze). Väčšinou chodíme na prechádzky do prírody niekde v okolí mesta. Celkovo sa teraz snažíme šetriť tak, že kde sa dá ideme pešo alebo MHD. Auto používame minimálne. Nechodíme jesť do reštaurácií, a na pivo/kávu ideme len raz za čas. Žiadne kino, divadlo, koncert. Žiadne nechty, vlasy, kozmetika. Proste to, čo nevyhnutné nepotrebujeme sme zatiaľ vylúčili 🙂 a naozaj mi to nechýba.
@taga Matka a svokra všetko zabezpečia, oni dvaja sa len vezú...Rozmýšľam, čo takí rodičia naučia svoje deti...
Baby, bez všetkej srandy. A to ešte neviete, že ja skoro ani nevarím. Nepoznáte moju mamu. To hrnce a plechy k nám len chodia ako na bežiacompáse. Keď zavriem dvere, donesie ich oknom. 😁 U nás pes vlači brucho po zemi, aj sliepky majú vysoké BMI, čo nestíhajú dojedat. Potom znášajú vajcia ako divé a zase to nestihqme jesť. Svokor ma mrazáky plné mäsa, však nevarím, mama nosí, neminam 😁 stále sa svokor na nás hnevá za to, že neberieme z mrazáku. všetky kozičky, čo sa minulý rok narodili sme si museli nechať, nemohol ich zarezat, lebo však mraziaky plne. A ja mám ísť do Tesca mäso kúpiť? Však by nás vydedil a ešte by sa aj urazil. Svokra pozavarala pre 3 rodiny. Manžel musí do kvasu hádzať. Potom zas máme pálenky, že nevieme, čo s ňou keďže u nás sa nepije.Tiež všade je vinič, a chcú sadiť ďalší, bude vína ale opäť - u nás sa nepije, tak zase neviem, čo s tým vínom urobia. Nie, aby posadil už konečne napríklad tuju, z tej aspoň nie je úžitok a nemusíme rozmýšľať, čo robiť s úrodou. A tak stále dookola. Ťažko je žiť ľahko.
@konikkon No keď ti to vyhovuje, tak ok, len by ma zaujímalo, prečo si všetci v tvojom okolí myslia, že ti musia pomáhať. Mne by to liezlo na nervy, keby mi tu stále dakto vlacil hrnce a plechy. Pripadala by som si ako nesvojpravna. 🤔😇🤪
@janickacrazy to mi hovor. Vieš, čo to je pre jednu matku po pôrode mať stále v chladničke 4 chody a dezert? Kým som bola slobodná, zavrela som sa do kanclu na 8 hodín s konzervou tuniaka a bielym jogurtom a bola som ako lan. A teraz na Materskej musím toto znášať a zbaviť sa popôrodných kíl je mission impossible. Som na tom rovnako ako náš pes a sliepky... Jasné, že sa hnevám. Komu by už len toto vyhovovalo. Zo starej garderóby už neobleciem nič a keďže kocikovat musím v niečom chodiť, som musela nakúpiť väčšie veľkosti. A zase, nie je to kam dávať, treba nám ďalší šatník. A na to sa zase hnevá aj muž. Je to taký začarovaný kruh 🤷 vôbec nám to takto nevyhovuje, možno by sme sa mali niekam odsťahovať, nech máme kľud.

Vieš.. váš mesačný príjem nie je až taký zlý na slovenské pomery. Ak by si pracovala aj ty, máte to krásne. Bohužiaľ nemôžete žiť nad pomery. Ridinný dom je nadštandard, nie je to bežné bývanie a je naozaj len pre tých, ktorí na to majú. Sú tam stále nejaké nutné výdavky, ak by ste bývali v byte, žijete si krásne. Bohužiaľ je to o tom nastavení, aj ako vám dievčatá píšu- paušál za 80 eur a hlúpe poistky ktoré vám na nič nikdy nepomôžu.