Tipy na výhodné hypotéky pre mladých
Ahojte potrebujem nejaké rady alebo niečo už som zúfalá . Chceme si brať hypotéku ale priateľ je živnostník a vychádza to lepšie keď si ju zoberiem sama ako s ním ale s tým že mi dajú max 105 000 €
Jak si v dnešnej dobe ma mladý človek dovoliť kúpiť dom alebo byt šak to je otrasne , ktorá banka ma reálne najlepšie úroky a výhody ? Máte skúsenosť s novomanzelskou hypo ?
Ja už som zúfalá už niekoľko rokov bývame v podnájme za 500€ už nás to nebaví sú to pre nás vyhodené peniaze do vzduchu ale zároveň nájsť slušne bývanie za tu sumu ktorú mi dajú je nereálne v okolí Piešťan . Možno tak pozemok a garáž
@michaelam2 jasné, ale aj s.r.o. musí platiť, daň z príjmu / licencia, to tiež nie je len tak.
@martul urcite za rok zarobi viac ako 3400 eur, takze danova licencia sa ho tym padom netyka...a vacsina bank, napr. 365 pocita 40% z trzieb ako prijem, takze keby teoreticky len prevetral cez svoju firmu par faktur a dosiahol by tak trzby 100 000, tak by vychadzali z toho, ze ma rocne prijem 40 000, aj ked v reale by nezarabal ani cent
@vannyvanny tvoj priatel ako živnostník priznávať prijem aspon 1 rok aby mal dobre danove priznanie, ktorym sa vie v banke preukazat. Alebo sa prehodí na sro, kde napr. VUB berie obrat. Treba sa poradit s finančným poradcom kolko musi mat prijem, v januari poda danove a mozete riesit. Dalsia vec je ta, ze sice je pekne, ze živnostníci tlacia na nízke odvody ale ked neodkladá z prijmu aspon 20 % mesacne na dôchodcok alebo PN, tak sa moze stat všeličo a ostane bez prijmu a normalneho dochodku. Treba na to pri podnikaní mysliet.
@martul urcite za rok zarobi viac ako 3400 eur, takze danova licencia sa ho tym padom netyka...a vacsina bank, napr. 365 pocita 40% z trzieb ako prijem, takze keby teoreticky len prevetral cez svoju firmu par faktur a dosiahol by tak trzby 100 000, tak by vychadzali z toho, ze ma rocne prijem 40 000, aj ked v reale by nezarabal ani cent
@noisemaniac čo to znamená ,, prevetrať! Veď ich niekto musí zaplatiť.
Prečo sa ho daňová licencia netýka?? Tam si oslobodený len prvý rok, potom platíš podľa obratu min. daň alebo ,, reálnu."
@vannyvanny Nech sa priateľ zamestná u niekoho známeho spoľahlivého aspoň na pol roka a odvádza kľudne menej. Tri mesiace pred podaním žiadosti, nech požiada zamestnávateľa o fiktívne zvýšenie príjmu. U SLSP kontrolujú iba posledné 3 mesiace výplaty. Ak nemáte deti a dlhy, bez problémov vám dajú hypo (ani neskumajú fiktívne zvýšenie). Z hypotéky potom zaplatíte zamestnávateľovi láskavosť, že za vás platil 3 mesiace vyššie odvody. Je to odrb, ale funguje.
@noisemaniac čo to znamená ,, prevetrať! Veď ich niekto musí zaplatiť.
Prečo sa ho daňová licencia netýka?? Tam si oslobodený len prvý rok, potom platíš podľa obratu min. daň alebo ,, reálnu."
@martul staci, ze povedzme nakupis tovar za 100 000 a vzapati predas za rovnaku sumu...na ucte budes mat 0, ale banke na zaklade tvojho danoveho priznania vyjde, ze mas prijem 40 000...a danova licencia sa ho netyka, lebo ked zarobi, resp. mas zisk vyssi ako 3400 eur, tak tu dan zaplati automaticky
@martul staci, ze povedzme nakupis tovar za 100 000 a vzapati predas za rovnaku sumu...na ucte budes mat 0, ale banke na zaklade tvojho danoveho priznania vyjde, ze mas prijem 40 000...a danova licencia sa ho netyka, lebo ked zarobi, resp. mas zisk vyssi ako 3400 eur, tak tu dan zaplati automaticky
@noisemaniac jasné, už chápem, veď ja som napísala daň / licencia. Ale proste platíš.
@vannyvanny tak mna ako zamestnanca sa nikto nepyta, ze kolko chcem davat, a to mam odvody naozaj velmi vysoke.
Na toto clovek doplati, ako zivnostnik, tak ako aj zamestnanec v urcitych situaciach, hypoteka, PN, materska atd.
@tahomi napriklad ja riadne vsetko priznavam a tiez uplne smiesnu sumu by nam dali kvoli mojej zivnosti.. zial nie kazdy zivnostnik ma supervysoky prijem.. ja by som sa aj zamestnala tpp, no v mojej profesii je trendom robit pomaly len na zivnost..
Že umelec

@noisemaniac nad 60k príjem si už ale dphčkar, sú banky, ktoré berú viac ako 40%, napr VÚB, SLSP ale keď tak som čítala ďalšie komentáre k diskusii, tak pre finančne negramotných ľudí ako je autorka a jej partner radšej žiadnej rady, lebo skončia ako bezdomovci 🙈
@noisemaniac nad 60k príjem si už ale dphčkar, sú banky, ktoré berú viac ako 40%, napr VÚB, SLSP ale keď tak som čítala ďalšie komentáre k diskusii, tak pre finančne negramotných ľudí ako je autorka a jej partner radšej žiadnej rady, lebo skončia ako bezdomovci 🙈
@denkabemommy ja sa strašne bavím 😅😅😅😅
@vannyvanny my nie, ale všetci komentujúci aspoň bývame vo svojom 🤷🏼♀️🙂
@vannyvanny my nie, ale všetci komentujúci aspoň bývame vo svojom 🤷🏼♀️🙂
@denkabemommy fuuuha získavaš certifikát o finančnej gramotnosti a že jedine čo si dokázala v živote je bývať vo vlastnom a urážať ľudí na MK posielam pusu gratulujem 😆
@denkabemommy fuuuha získavaš certifikát o finančnej gramotnosti a že jedine čo si dokázala v živote je bývať vo vlastnom a urážať ľudí na MK posielam pusu gratulujem 😆
@vannyvanny ďakujem, veľmi si tento certifikát vážim, ešteže som nič iné nedokázala, len zarobiť na hypo 🙂.
@vannyvanny ďakujem, veľmi si tento certifikát vážim, ešteže som nič iné nedokázala, len zarobiť na hypo 🙂.
@denkabemommy mala by som si brať príklad 🩷hezký deň
No zamestnaní ľudia majú odvody tiež vysoké. Ale aspoň dostaneš hypotéky. To čo ušetrí na odvodoch že si nič neplatí - oplatí sa vám to až tak že za to našetrí rýchlo aspoň napr 20% domu?? Ak nie možno sa mu ozaj viac oplatí platiť odvody a aspoň budete môcť vziať hypotéku na niečo normálne. Chatu by som si na bývanie teda nekúpila
@vannyvanny a vieš ze áno? Aj ja sa bavím 🤣
@vannyvanny a vieš ze áno? Aj ja sa bavím 🤣
@bielasovicka tak to som rada teda
Skúste si nájsť finančného poradcu a on vám poradí najlepšie.
@martul ja žiadam o radu niekoho kto ma podobnú situáciu opäť opakujem a niekoho kto si žiadal o novomanzelsku napr . Urážky si nechávajte doma pre starého . Poviem Vám takú novinku . V dnešnej dobe nie každý podnikateľ hneď odrbava . Priateľ sa živí ako umelec ďalej to rozvíjať nebudem jednoducho nepresahuje čiastku takú ročne aby musel platiť sociálne poistenie . Spolu zarobíme naozaj slusne akurát ho nerátajú do hypo tak hladam alternatívu a nie tupé komentáre od niekoho kto je celý život zaprdeny v nejakého firme za 700€ a nič nedokázal lebo neriskoval a nešiel v živote za svojim snom .
@vannyvanny urážaš všetkých dookola, a ty si co také super v živote dokázala...pýtaš rady, keď ti baby poradia, tak prskas ako mačka.
Hlavne si preboha neber celu hypoteku na seba, ak na liste vlastnictva chcete byt obaja
@vannyvanny urážaš všetkých dookola, a ty si co také super v živote dokázala...pýtaš rady, keď ti baby poradia, tak prskas ako mačka.
@kapurka270 všetci začali rýpať bezdôvodne do môjho priateľa a do živnostníkov všeobecne tu urážať takže áno prskám a veru vrátim 😆 čo som dokázala ? To tu radšej písať nebudem aby ta neprekotilo 🤣🤣
@natalka13 to snáď nieje tvoja vec aby som tu verejne písala takéto informácie nie ?
Chcela som radu (ohľadom novomanželskéj napr.) takže ak nemás tak zbytočne nekomentuj ? Jednoduché
@vannyvanny novomanzelska neexistuje od 2018. Veľa možností nemáš, mal viac odkladať alebo priznavat aby dostal hypo
@vannyvanny prvé čo ste mali spraviť je zavolať hypotekarnemu poradcovia.
On za nás tak cvičil s bankami ze sme dostali najnižší úrok oproti všetkým kamarátom co brali v podobnom čase hypo.
Ideálne je začať s tým co si môžete dovoliť aj keby to bol 1.izb.
Potlačite sa v ňom 3-5 rokov.
Predáte ostane vám zopár desiatok tisíc na účte. Medzi tým vám narastie plat a môžete stavať/kupovať dom.
Akože z podnájmu rovno do domu je odvážne a hlavne drahé
@kapurka270 všetci začali rýpať bezdôvodne do môjho priateľa a do živnostníkov všeobecne tu urážať takže áno prskám a veru vrátim 😆 čo som dokázala ? To tu radšej písať nebudem aby ta neprekotilo 🤣🤣
@vannyvanny neprekroti ma určite, si toho veľa nedokázala keď si sa nezmohla ani len na garzonku ty riaditeľka zemegule. Finančne gramotna ani logicky uvažujúca veľmi nebudeš.
@vannyvanny neprekroti ma určite, si toho veľa nedokázala keď si sa nezmohla ani len na garzonku ty riaditeľka zemegule. Finančne gramotna ani logicky uvažujúca veľmi nebudeš.
@kapurka270 fuu niekto ma tu uvaril riadny diss😀 ak si myslíš že najviac čo môže v živote dosiahnuť je mať svoje bývanie to sú tvoje ambície ja mám iné . Ale vďaka za názor ktorý ma nezaujíma
@kapurka270 fuu niekto ma tu uvaril riadny diss😀 ak si myslíš že najviac čo môže v živote dosiahnuť je mať svoje bývanie to sú tvoje ambície ja mám iné . Ale vďaka za názor ktorý ma nezaujíma
@vannyvanny ach aká si hlúpa, aké mám ja ambície a čo som chcela dosiahnuť, nemám potrebu riešiť na koniku. Ty si sa chcela radiť a pýtala si si názor, všetky ženy ti tu poradili, dali radu, názor ale len ty vieš všetko najlepšie. Tak na čo tu prispievaš. Keď len ty,ty, ty. Škoda času ti tu radiť.
Tiež mám hypo sama, bez manžela. Vtedy sme mali tesne pred svadbou a vyšlo to lepšie. Mam 27r a mám ju práve 5 rokov. Nemala som problém, len teda výška bola samozrejme limitovaná. Veľmi pomôže ak sa obrátite na niekoho kto vám to vybehá a porovná a poradí, samozrejme niekoho kto sa v Tom vyzná. Mne velmi pomohla.jedna kočka a teraz po 5 rokoch riešime znova či robiť refinanc alebo nie, keďže skončil fix. Môžem dať kontakt.

@michaelam2 jasné, ale aj s.r.o. musí platiť, daň z príjmu / licencia, to tiež nie je len tak.
@martul ano musi, to bez debaty. Len dan by platil aj ako zivnostnik ak by priznal prijmy. Len teda pri tej sro si vie pomoct s tymi odvodmi a legalne. Moznosti je viac …ale ano, ak chcu hypoteku, vzdy budu musiet najprv statu nieco odviest.