Union verzus Dôvera
Milé mamičky aj nemamičky, chcela by som Vás poprosiť o Váš názor, či skúsenosť s hore uvedenými poisťovňami ... Mením poisťovňu a neviem sa rozhodnúť... Moja finančná poradkyňa mi odporúča Dôveru, no neviem...
Ďakujem veľmi pekne...
@zuzkag2 presne, keď už MUSÍM platiť, tak si chcem aspoň vybrať komu... ja by som kľudne zaviedla komerčné poistenie - kto si platí, tak podľa úrovne bude ošetrený, kto neplatí - zaplatí si ošetrenie v hotovosti u lekára... napríklad môj muž je živnostník, k lekárovi chodí len darovať krv, nevysedáva tam ako poniektorí od rána do večera, ale platiť musí každý mesiac...
@gabrielapatrik my mame Doveru cela rodina....podla mna ma lepsie "vyhody" a zlavy na deti ako Union....napr. v jednom internetovom obchode nakupim vsetko zn. Lovi s 50% zlavou.....a teda pri troch detoch to nie je zanedbatelna polozka 😉 a monitor dychu s 33% zlavou 😉
ja by som sa orientovala na to, ako sa staraju o tych najmensich poistencov ale zass ani my nie sme dokonali 😉
treba spravit zoznam pre a proti a podla toho sa rozhodni 😉
Monitor dychu aj mne prišiel s 33% zľavou 😀 a som vo všeobecnej 😀 neviem teda odkial to prišlo, ale normalne mi prišiel kupon
Doplatky na lieky sú rôzne? Podla poistenia? týmto nemám skúsenosti
aj my prechádzame do UNIONu, ja mám totiž všeobecnú zdr. poisťovňu a cez prvé tehu som si platila každé jedno vyšetrenie na gynde, potom prišlo bábo tak som na zmenu poisťovne akosi pozabudla, synčeka sme dali hneď do Union, teraz som znova tehu 🙂 a zasa si platím všetko sama, takže prechádzame do Union aj s manželom (on má teraz dôveru), a prečo? všetci moji známi sú s unionom spokojní, tak to skúsime aj my 🙂
ja som mala dôveru a tak ako písu viacerí...samé výhovorky, ked maju nieco zaplatit, doplatky za CRP, vysetrenia u alergologa...zmenila som na Union a nemôžem si vynachváliť - zatial iba pozitíva a to beham s deckami a so sebou dost po lekaroch.. Este som sa nestretla s tym, ze by nejaky lekar nemal s nimi zmluvu.
A co sa tyka slobody volby. Momentalne nevidim ani jeden dôvod preco by som mala prestupovat do vseobecnej. Je to jedna cierna diera a pokial teraz nikde za to co by malo byt standard neplatim, tak dobrovolne na tom nebudem menit nic.
My máme dôveru a zatiaľ sme s ňou nemali žiadny problém 🙂 je ale pravda, že zatiaľ sme nepotrebovali nejakú špeciálnu starostlivosť a dúfam ani nebudeme. Naša poradkyna nám ju tiež išla odporúčať no už sme ju mali a vraj bude Dôvera stavať vlastne nemocnice, no neviem čo je na tom pravdy, to mi tiež ona rozprávala, ale nikde inde som o tom nepocula
cela rodina sme presli k union a sme maximalne spokojní. nemenila by som. dovera je zevraj penta. cize patri ako vacsina veci v SR financnym skupinam.
my sme v unione a sme spokojni. dovera ma uz vselico na rovasi a vsetky tie kauzy okolo penty to len znasobuju. navyse, ak ma stat zaplatit za teba akcionarom z penty za podvod storocia, ktory sa chysta urobit fico, tak radsej doveru nie. z praktickeho hladiska, dovera nepreplaca crp vysetrenie, na operaciu si pockas a hociaky drahsi ukon ti musia najprv schvalit, pricom mnohym sa stalo, ze im odmietli dost dolezite vysetrenia resp. operacie. pri vseobecnej je najvacsie riziko nepreplacanie ukonov poskytovatelom zdr. starostlivosti a kazdorocne problemy s uzatvaranim zmluv - hocikedy sa ti moze stat, ze ta neosetria, lebo im poistovna nepreplaca... kazdy rok vidim oznamy na ambulanciach, spravy v novinach atd, ze "pacientov vszp neosetrujeme"... o unione som pocula len v dobrom a osobne sme zatial nemali ziadne negativne skusenosti. ale zas, sme zdravi a lekarov vidime len v ramci preventivok 😉
ja som vo všeobecnej a zatiaľ nemám žiadne problémy.mám vážne zdravotné problémy a nikdy som nemusela za vyšetrenia platiť(MR,CT,gynča,genetika...) a dokonca som ani nečakala na vyšetrenie..preplácajú mi (zatiaľ) všetky lieky(čo je cca 1200 eur/mesačne) a je to doživotná liečba...tkaže zatiaľ som spokojná 🙂 dcérka má UNION,a problém bol jedine u detských zubárov,keĎže väčšina( aspon v BB okolí) nemá zazmluvnenú Union.
stat ma kupit sukromne poistovne. takze v konecnom dosledku je jedno, kde budete poisteni 🙂
@sanee prepac, ale je naozaj mnoho ludi, ktori sa daju vypisat na PN, len aby nemuseli chodit do prace. ty si sa s takymi mozno nestretla, ale ja osobne ano, a bohuzial, su to ludia na dlhodobych PN, ktori minaju spolocne peniaze zo zdravotneho zabezpecenia. to sa skutocne nehodi, aby si tu niekomu pisala, ze mu tresnes na papulu.
Ahojte, my sme cela rodina v Unione a ani sa nemienim prepoistit som maximalne spokojna so sluzbami a urobit jednu poistovnu to beriem ako nechutny zart
Ja aj deti su v dovere,nikdy som nemala ziadny problém,dokonca ked mal syn prednedavnom mononukleozu neplatit nikde nic a za nic.No akurat dnes bol brat poistený v Union na ocnom a ma prist az v oktobri už mali prečrpané ošetrenia a to je zťp a na očné musí chodiť pravidelne a už mu aj operáciu odložili...tak neviem či by to mal aj v dôvere...
@gabrielapatrik https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/union-alebo-dovera-ktora-poistovna-je-lepsia/
@nice202 a pozri.....Penta bude uz aj "Terno Supermarket"..... http://www.cas.sk/clanok/232987/financnici-z-j-...

@sissy27 jednoznacne suhlasim, preco by mi mal niekto brat moznost rozhodnut sa vo vybere este aj takej institucie ako je zdravotna poistovna. odisla som zo statnej, lebo ma nebavilo pchat statu prachy, a nic z toho, a teraz mam zase pchat prachy statu a nic z toho? Mne je jedno, ze sa niekto z toho nabali, presne ako hovoris, vzdy sa niekto nabali, ale mam lepsie sluzby za tie moje prachy co tam kazdy mesiac odchadzaju.