Všetko je písané na priatelia
Baby, mam otázku ohľadne hypotéky atd.. moc sa v tom nevyznám ako to chodí ale popisem situáciu. Mám priateľa 5r, mame u jedno male dieťa a cakame druhé.pred 2r bral hypo,na seba.. je vlastník bytu, hypo je nanho..ja tu len byvam v podstate. Platim jedlo, nákupy aj to nie stále. Nic ine odomna nechce, všetko hradí sam. Svadba sa neriesi,z jeho strany som záujem nevidela.( Iba kecy ze raz..) z mojej strany tiež záujem opadol. Mame sa radi, vychádzame spolu fajn, obcas hádka , občas kriza ale vždy to prejde... To je tak v stručnosti. Uvedomujem si ze keby mu prepne vyhodí ma a ostanem s holym zadkom a dvoma deťmi sama na ulici.. som realista. A vlastne otázka znie... Je možné v budúcnosti tuto situáciu zmeniť? Môže ma napr po svadbe dopísať ako spoluvlastnicku bytu? Co sa vlastne pp svadbe právne zmení? Alebo sa ani nemusime brat a moze ma z vlastnej vôle zapísať ako spolumajitelku, stým zeby som neskôr ked zacnem pracovať platila polivicu emergi aspoň? Viete,o ide mi o to ze ked sa brala hypotéka, povedal ze nemôžem byt ako spolumajitelka ani nič,ze to berie na seba... myslíte ze si nechal otvorené zadné vrátka a ? Ze už vtedy to mihol riešiť aj somnou? Vyhováral sa na to ze som na materskej tak preto by nam ani bypo nedali spolu.
presne pre jeden z takychto dovodov sa jedna moja kamoska rozvadza, 15 rokov nemali spolocne nic, vsetko nadobudol pred svadou a nexcel to zmenit.. az ked podala ziadost,ale to ak zene pretecie pohar, je neskoro..
AK je v RL zapisaný ako otec príklad po jeho smrti majú nárok na dedičstvo aj na sirotske ty na vdovský nie lebo nieste manželia.Pokiaľ ich v RL nemá že je otec tak nič nedostanu žiadne dedičstvo a zrejem nemajú nárok ani na sirotský dôchodok.
píšeš veľmi rozumne, škoda, že si nedala dolu ružové okuliare skôr. už vtedy, keď sa nemal do spoločného bývania, keď si otehotnela prvý krát. Ale to už nezmeníš. Čo môžeš zmeniť, je to, pripravovať sa ešte počas MD na to, aby si získala lepšie platenú prácu, to ti schvaľujem. Neviem, ako sa stará o deti a domácnosť, ale zapájaj ho čo najviac, aby si tú prácu potom mohla aj vykonávať, aby si nemusela zobrať niečo za minimálku, lebo by nemal kto deti vybrať zo škôlky. Na svadbu sa vykašli, výhodnejšie pre teba bude po nejakých odpracovaných mesiacoch si zobrať hypo na malý byt, ktorý bude patriť len tebe.
Ty chces polku bytu na seba bez toho aby si splacala hypo? Neviem mne to pride dost vypocitave kedze viem co to obnasa a clovek ktory splaca hypo plus musi zivit rodinu sa musi dost obracat. U rodicov nemas nic? Prepac ale len tak prepisat na niekoho polku bytu ktory platim to by som nespravila aj keby toho cloveka neviem ako milujem. Mozno som v tomto divna ale proste nie neuznavam to.
Este dodam ze takto to vyzera ked sa najprv spravia deti a potom sa riesi byvanie a je s tym problem. Kde ste byvali predtym? Preco ste si nevzali hypo kym si pracovala aj ty napr? Neviem pre mna je dost nezodpovedne pokial si moze niekto zaobstarat byvanie a nespravi to ale najprv ma dokonca dve a viac deti napr. Potom sa nestazuj vies..
@lienka.7 tak v prvom rade, pri dedeni musi mat dieta zapisaneho v RL otca (zomreteho), kym takto nerozhodne sud dieta nic nemoze zdedit. Pri urcovani otcovstva kde domnely otec nezije sa urci opatrovnik z rodiny domneleho otca. Pri urcovani otcovstva sa bude vychadzat ci mohli alebo nemohli mat v case pocatia dietata spolu pohlavny styk. Teoreticky, ak opatrovnik dokaze, ze domnely otec bol v tom case pol roka na Honolulu, tak sud na to bude prihliadat pri rozhodovani. Je to na dlhe lakte, na velmi dlhe lakte. A vysledok neisty. K davkam, ak otec nie je v RL dietata, dieta urcite nedostane sirotsky dochodok od neho. Preco by aj malo, ze ano? Samozrejme, po sudnej torture ak sud rozhodne, ze je otcom, tak na sirotske narok ma, inak nie.
@lienka.7 nie nikoho nebudu exhumovat🙈 Citaj tu: https://www.akmv.sk/urcenie-otcovstva
@elizabet173 vďaka ze mi rozumieš, chápeš a neodsudzujes.vazim si to a citim sa lepšie. Budem sa snažiť, beriem to ako taky level v živote, snažím sa si tu situáciu odľahčiť, nech uz dopadne akokoľvek, musím z toho vyjsť ako víťaz aj ja.
Ostatným dievčatám, čítajte celú diskusiu nabudúce ,ked chcete hned posudzovať..,na všetko som odpovedala v komentároch nižšie.
Asi by som to uzavrela, uvidím ako to bude v budúcnosti, teraz sa budem najmä sústrediť na
tehotenstvo a pôrod a potom uvidíme. Vdaka všetkým za názory 🧡
@lienka.7 no ja neviem ako exhumacia ved to musi povoliť súd ved to nieje len tak. Exhumácia sa robi vtedy ked sa zistia nejake skutočnosti a nie že dodatočne chce niečo pre deti. Ked sa jej na súde opytajú prečo chce exhumáciu tak povie čo že chce dokazať že bol ich otcom tak jej povedia že mala si to vysporiadať za života a nie po smrti.
A na autorku otázka je on zapisany v RL ako otec ked nosia tvoje priezvisko.
@dilino a preco by nemal byt zapisany? Ja nerozumiem tymto predpotopnym domniekam, ze ked ma meno po matke, tak ho otec nepriznal...praveze mudra zena, ze dala meno po sebe ...pisala, ze pri druhom mal kecy,ze led neda meno po nom, ze neprizna, ale taku sprostost moze len vypotit a ona to nastastie vie
Ano je zapísaný ako otec a bude aj pri druhom,ale priezviská budu mat moje. 🙂
@sonnenshein no nápodobne 😊 rozmýšľať kam pôjdem ak sa rozideme,mne príde čudné....stať sa môže hocičo ale pripraviť sa na to,no ja neviem.Hlavne nech mi nik nehovorí že je to praktické .Doba je aká je ale dôvera by sa vytrácať nemala a to aj v spoločnú budúcnosť.To nie som ani tak stará ale asi staromódna.
@darja27 ..je to pravda a vzdy som si toto myslela, že myslieť na zadne vrátka vo vzťahu je kopanie si hrobu ... lenže,keby mi tu dôveru partner viac krát nepodkopne ,nebol by problém, nebudem hadam slepo veriť ze to je osudová láska a zit na oblaciku,ked partner nemá záujem o nijaký posun vo vzťahu, keď mu je jedno aka bude naša budúcnosť a hlavne, zariadil v podstate iba seba.
Tak áno to je rozdiel ,avšak už to je samo o sebe smutné a nešťastné .Nie je to moj prípad našťastie, neviem porovnávať .Myslela som skôr ,že by som to ani len nevytahovala keď som či sme spokojní a šťastní .Ale čo dodať .Snáď len ako dobre poznám toho s kým chcem žiť a mať deti.A myslím že aj keď sú výnimky,taký ten základ časom vidí každý či každá ,než si tu rodinu založí .
Hypoteka mohla byt iba nanho, ale do LV ta mohol zapisat aj tak. My sme to mali rovnako ako vy, akurat sme sa potom vzali, do LV ma nezapisal. Napriek tomu tu hypoteku platim, taktiez aj energie. Vobec to neberiem tak, ze co ak.... . Asi by si mala viac riesit vas vztah, ako byt. Kazdopadne drzim palce.
@tami2014 myslíš? Prečo by ona mala riešiť viac vzťah, ako byt? Veď jej partner sa nehrnul ani do spoločného bývania, napriek tomu, že čakal s ňou dieťa. Dokonca nemá v tom byte ani trvalý pobyt. To ti príde normálne? Ty platíš hypo za niečo, čo ti nepatrí? Nikto nejde do manželstva alebo vzťahu s tým, že sa raz s tým človekom rozíde, ale 50% manželstiev sa rozvádza. No máš odvahu.

@makova333 tak u nas bral hypo len priatel a na LV sme obaja na polovicu, banka s tym nemala ziadny problem.. A bral hypo sam preto ze ja som bola na RD a samemu mu vyslo lepsie.