Všzp verzus Union

mouky
18. aug 2017

Ahojte, už dlho rozmýšľam nad zmenou zdravotnej poisťovne, no neviem sa rozhodnúť či ostať v všzp alebo ísť do dôvery alebo unionu. máte nejaké skúsenosti s výhodami v poisťovni?

libawet
18. aug 2017

@mouky momentálne teraz Dôvera. Koľko to vydrží ? Nikto nevie. ( Union je teraz dosť zle, tam som aj ja, no neriešim, nebaví ma každý rok sa prehlasovať, mám toho už po krk ).

orta
18. aug 2017

Mne sa zda, ze vseobecna teraz moc vymysla aj s tym nepreplacanim liecby takym a a takym, znazi sa setrit kde sa da. Aj o unione som pocula, ze teraz na tom nie su dobre ale zase treba to brat tak,ze sa to kazdy rok meni, teraz moze mat problemy union a dovera moze byt dobre a na buduci rok to moze byt naopak. v kazdom pripade vseobecnu by som nechala tak, prestup do inej ale uz do ktorej, je teraz uplne jedno..

janka279
18. aug 2017

@mouky Ja som v Dovere, ale stale je to VZP, ktora preplaca asi najviac. Dava aj viac vynimiek na drahu liecbu, ako Dovera. Union nedava vobec. Za mna tiez Union v sucasnosti najhorsia.

hettinka
18. aug 2017

záleží od toho, aké zdravotné problémy zvykneš riešiť
Dovera ma super ošerenie zubov, lepšie stomatologom preplácajú, my sme museli dcéru prepoistiť kvoli strojčeku na zuby, s VZP by sme čakali hádam doteraz, majú limity a Dovera jej ho preplatila hned.

ksebejka
18. aug 2017

@janka279 to vobec nie je pravda - ja som v Union - do 24 hodin mas schvalenu liecbu ak si vazne chora...

nehovorim kolko benefitov pre mamicky maju:

- príspevok na plávanie s bábätkom
- pôrodnú asistentku, ktorá príde až k vám domov 6x
- spomienkovú fotoknihu pre bábätko
- voucher na nákup dôjčenských potrieb 30 eur
- monitor dychu a pohybu Nanny na pol roka zadarmo

janka279
18. aug 2017

@ksebejka je to tak, ako pise
@hettinka. Velmi zavisi od toho, aky typ ochorenia riesis. Napr. viem, ze Union nedava vynimky na drahu inovativnu onko liecbu. Aj ked v tomto pripade aj VZP a Dovera maju len malicko vynimiek.

hettinka
18. aug 2017

@ksebejka takže union je fajn pre ženy, čo chcú mať aktuálne dieťa ... ak dieťa neplánuješ, nevidím benefit. Dôvera prepláca 100€ na lieky ročne.
Ale sú to všetko také "chytáky", my chorí nebývame prakticky vôbec, v Dôvere sú deti a manžel len kvôli tým zubom. Ja som teraz mala jeden väčší zdravotný problém a musela som si nájsť na to súkromníka, ktorý nemal zmluvu so žiadnou poisťovňou a platila som si to celé sama. V bežnom zariadení by ma objednali bohviekedy, nezávisle od poisťovne.

ksebejka
18. aug 2017

@hettinka No tych 100 eur je totalny marketing - minule som citala ze bezne rodina za rok - ale cela rodina! - zaplati 50 eur za lieky na predpis na doplatkoch... takze asi tak 🙂 Ale jasne, ak su v rodine vkuse chore deticky alebo nejaky vazny problem typu cukrovkar, srdce, co stale musia lieky platit tak sa to oplati...

ale teda maju napriklad v Unione aj dentalnu hygienu preplacat, davaju detom na okuliarovy ram, starsim ludom na zubne korunky a mojej znamej teraz prisla od nich poukazka do Martinusu, za to ze bola na preventivnej prehliadke... To mne napriklad VSZP kde som bola doteraz v zivote nikdy nic neposlala, len mi ako zivnostnicke stratili 11 mesacnych platieb za poistne (potom ich nasli...) ...

misinka0611
18. aug 2017

Ja som VZP , priateľ Dôvera a dieta po narodení chceme dat do Dôvery tiez. Ked sa vsetko ustali potom aj ja pojdem do Dôvery 🙂

mouky
autor
18. aug 2017

hlavný dôvod je ten, že čakám babätko a v týchto veciach sa nejak nevyznám... niesme chorľaví chodíme raz za dva roky k lekárovi že sme chorí...
Ďakujem za každú radu baby ste super 🙂

17alexis
18. aug 2017

@ksebejka Dôvera má tiež bordel v papieroch, tiež som bola szčo, ale aj tak by som nemenila. 🙂

ksebejka
18. aug 2017

@mouky poisťovňa sa dá meniť každý rok 🙂 tak si vyber čo sa ti aktuálne hodí najviac a nie je problém ísť o rok zase inam 🙂 držím palce nech tehotenstvo prebieha bez problemov

ksebejka
23. aug 2017

Este k tejto teme, dnes aktualne 🙂 https://www.zzz.sk/clanok/14153-10-veci-ktore-m...

silvialilien
27. sep 2023

@hettinka dobrý večer, teraz sme, riešili strojček dcére a dôvera mi nepreplatila vôbec že nič tak to nechápem každý inak hovorí.