icon

VÚB banka - moja skúsenosť

romy258
16. nov 2021

Ahojte,

Rada by som sa podelila o svoju skusenost s VUB. V skratke - ak hladate dobru banku… hladajte dalej 😊

Mam odskusanych cca 8 roznych bank v roznych krajinach a VUB z toho vychadza najhorsie. Pri vybavovani hypoteky samozrejme vsetko v poriadku. Problem nastal, ked ku kupe nedoslo a pri novom byte mi dali omnoho lepsiu ponuku v inej banke. Musela som sa vratit do mesta, kde som riesila hypo VUB, lebo udajne sa to na inej pobocke neda. Ked som sa zamestnanca na linke spytala, preco maju takyto neochotny pristup k zakaznikom, bolo mi povedane: “Ved tu hypoteku chcete zrusit. Takze uz nie ste zakaznik.” Ked som sa uz konecne dostala do povodnej pobocky, poradkyna do mna formular na ziadost o odstupenie doslova hodila.

Zakaznikom som nanestastie este nejaky cas bola, ostal mi bezny ucet. Zhrnutie - mimo pobocky sa nic neda spravit, na pobocke cakate do Aleluja a tato banka si ozaj uctuje za vsetko. 6 EUR za prevod mojich uspor na iny bankovy ucet. Prevod by som si spravila sama v pohodli domova, keby mi to len banka z hladiska limitu dovolila. 20 EUR za potvrdenie pre novu banku, ze moju povodnu hypoteku zrusili. A po zruseni uctu vo VUB som este mala to nestastie potrebovat potvrdenie o vykonanej transakcii – dalsich 20 EUR (podotykam, ze toto Vam velmi radi urobia zadarmo na dialku minimalne v 365 Bank). Ked som komentovala tento poplatok, zamestnankyna svojraznym tonom odpovedala, ze v inych bankach to lepsie nie je.

Vrcholom vsetkeho bolo, ked som jednu postarsiu pani sprevadzala na pobocke. Chcela si dat zmenit bezny ucet na ucet Senior. Nikdy nezabudnem na poradkynu, ktora nas vytrvalo presviedcala, ze je vyhodnejsie mat ucet za 4.50 EUR mesacne plus vselijake poplatky ako za 1.60 EUR so vsetkym.

Tomu vsetkemu sa da len zatlieskat.

Pekny zvysok dna, ludia 🙂

Strana
z2
zafir01
17. nov 2021

@romy258 myslím, že to hodne závisí od konkrétnej pobočky.
Najhoršiu skúsenosť mam s tatra bankou v PB. Žiadali sme o úver na stavbu spoločne ako manželia. Môj manžel nie je na úradoch až tak zhovorcivy, a keď povie, tak len okrajovo. A keďže ja mam skúsenosti z tejto oblasti, tak som sa začala pýtať na rôzne podmienky, a maká som pár otázok ohľadne úrokov etc. A vybehla na mňa slečna za priehradkou, že ja nie som ich klient a nemusí mi na mohe otázky odpovedať, že nech sa pýta môj manžel ak chce, že nech sa nehnevám, ale somnou sa nebude rozprávať.
Nato dal môj manžel zavolať nadriadeného. A ten, že z čoho chceme splácať hypo (11 rokov dozadu 70 tis eur s 300 eur splátku mesačne a príjmom spolu vtedy okolo 2 tis eur, žiadne iné úvery.) Doslova nás vtedy vysmiali. Muž zrušil účet ešte v ten deň. Šli sme do SLSP, kde nebol problém nikdy s ničím. Až potom keď sme koli výhodnejší podmienkamvrefinancovali do VÚB. Tak sme mali veľmi nepríjemný telefonát od niekoho z banky. Nepamätám presne o čom, ale, že sme s nimi mali vyjednávať o lepších úrokoch....
Šli sme do VÚB. Sme tam 7 rokov. A zatiaľ veľká spokojnosť. No je pravda, že ak niečo, tak skôr veci riešime cez pobočku v ZA. Tam nám vedia lepšie vždy poradiť ako u nás v meste.

jakubvojcik
17. nov 2021

@macik34 s tým súhlasím. Už málokomu čo aj ja viem záleží na dobrej a kvalitnejšej službe s budovaním dobrého mena viac ako na peniazoch. Síce tomu nerozumiem že prečo ale je to bohužiaľ tak.

bimbambom
17. nov 2021

Ženy , vy aspoň máte IB , ja nemám absolútne prehľad o peniazoch , prevod mám jeden za mesiac / na pobočke , za ďalšie platím 5€, peniaze posielam staromódne cez poštu
Dôvod ?
Nemám smartfón (cielene!!!) = nemám smartneviemčo = nemám prístup na smartbanking hoci tablet mám a ani na IB
Aby nebola nuda , pracovníčka ma vysmiala, že nemám taký telefón a či na neho nemám peniaze ...

macik34
17. nov 2021

@bimbambom v dnešnej dobe... si to neviem predstavit

bimbambom
17. nov 2021

@macik34 nemať IB či premakaný telefón ? Lebo telefón mám , aj ho používam

masinka
17. nov 2021

@macik34 po nas nastastie nikto nic nehadzal, ale dali nam podpisat papiere ze to teda rusime a neskor manzel zistil, ze mu stale stahuju nejake poplatky, tak tam musel ist este raz a vysvitlo ze bolo treba zrusit este nejaky poducet z ktoreho mala byt hypo splacana... lebo toto mas vediet a extra o to ziadat, teta u ktorej hypo rusis ta na to neupozorni, ale hlavne ze mu pol hodinu drzala obciansky a presviedcala ho na uzatvorenie pohrebnej poistky.

macik34
17. nov 2021

@masinka hypo sa spláca vždy z bežného uctu!!! Bez Vášho podpisu ho a súhlasu ho nikto neotvori

macik34
17. nov 2021

@bimbambom oboje

marci77
17. nov 2021

@bimbambom odporucam otvorit si ucet v mBank, vsetko vybavite cez internet, prevody atd.... a staci aj obycajny telefon, ak nechcete mat apku v mobile, kde vam pride overovaci kod, aby ste sa dostali do internetbankingu
a za ucet sa neplati nic, len musite bud zaplatit kartou mesacne aspon 70eur alebo previest peniaze
Ja mam mBank uz cez 10rokov a maximalna spokojnost
365banka ak sa nemylim, ma tiez tusim ucet bez poplatkov

bimbambom
17. nov 2021

@marci77 ďakujem za info , mne ani tak nejde o poplatok , ale skôr o prístup k účtu ... A nech ma nevysmejú za to ako dobrovoľne žijem 🙂

marci77
17. nov 2021

@bimbambom staci obycajny telefon, na ktory vam budu chodit smsky, aby ste napr. potvrdili prihlasenie do uctu alebo prevod v internetbankingu
nepotrebujete smartfon

manzanillaa
17. nov 2021

@simca06022011 skúste povedať o aké poplatky sa jedná? Možno máte starší typ účtu.. Keďže platby cez ib sú zdarma

manzanillaa
17. nov 2021

@bimbambom to nemyslite vážne, že vás vysmiala😞 v živote by som si toto nedovolila

masinka
17. nov 2021

@macik34 ano, splacala by sa z bezneho uctu, ale malo to ist na nejaky poducet za vedenie ktoreho sme platili 3 E mesacne. Popri podpisovani kopy papierov pri vybavovani hypo sme urcite podpisali aj suhlas s jeho zriadenim, ja netvrdim ze nie. Ale tak ako nam pri ziadani o hypo vytlacili vsetky suvisiace podklady, tak mali nam dat vsetko co treba aj pri ruseni a nie ze po case na vypise z uctu zistis ze ti z uctu odchadza nejaky poplatok ani nevies preco.

bimbambom
17. nov 2021

@manzanillaa áno vysmiala , ešte sa aj pozrela na stav môjho účtu či na neho mám , alebo nie a smlala sa , ale čo ma iritovalo najviac bolo , že vedúca to videla a nič, plus pracovníčke zapípali hodinky a začala si čítať správu . Toto si ja v práci nedovolím .

Ale oľutuje to ! Donesiem jej mince pol hodinu pred záverečnou , v decembri keď sa bude ponáhľať domov 😂😂😂😂😂😂😂 zvyčajne sa ohlásim pár dní vopred aby sa dohodli ,ktorá to vezme , ale teraz to bude prekvapko 😀

macik34
17. nov 2021

@masinka myslím, že si podpísala sama nevieš čo... bud si nepočúvala alebo si nerozumela. Mohla si sa popýtať... k hypo nie je potrebný žiadny platený poducet

macik34
17. nov 2021

@marci77 sms sú zdarma?

marci77
17. nov 2021

@macik34 ano, zdarma
staci zaplatit kartou mesacne 70eur alebo urobit vyber z bankomatu v hodnote viac ako 70eur alebo bankovy prevod v hodnote 70eur a viac ......a vtedy je ucet v mBank zadarmo

masinka
17. nov 2021

@macik34 teraz mozno uz treba nie je, pred 10 rokmi ked sme riesili hypo potrebny bol.

janush
17. nov 2021

@paciko9 somarina, bezne robim IB prevody a nikdy som nic neplatila. Pravda je, ze platim 6 Eur mesacne za vedenie uctu, co sa mi zda dost... tiez rozmyslam, ci tam ostat...

romy258
autor
8. dec 2021

@janush Mne pride 6 EUR prilis, este za taketo "sluzby".

romy258
autor
8. dec 2021

@marci77 ano, da sa mat zadarmo. Teda maju aj nejaky speci ucet za 5 EUR, ale nie je to nic extra. Akurat 4 vybery v inych bankomatoch mas potom v cene. A tento speci ucet je nanestastie povinny, ak mas u nich hypo.

0silvia0
8. dec 2021

@janush a nespĺňaš tie ich podmienky k účtu zdarma? Alebo aspoň k polovičnej zlave?

romy258
autor
8. dec 2021

@bimbambom to je fakt hanba, co si dovolia. Inak odkial beries tolko drobnych? 🙂 ja uz vsetko len kartou. Ak niekde beru len hotovost, malokedy som pripravena 😅

bimbambom
8. dec 2021

@romy258 ja naopak minimálne používam kartu . Navyše mám malú peňaženku , takže všetko pod 0,50€ ide z nej hneď von do pokladničky

obcanka123
11. feb 2022

@romy258 neuveriteľné.. ja mám podobnú skúsenosť... Riešili sme hypo a všetko ok.teraz refinancujeme a furt dáky problém...

Strana
z2