icon

Výber financií z banky

3petka
25. feb 2022

Ahojte, chcem sa informovať. Chceme kúpiť pozemok a tým pádom si chceme na to vybrať financie z banky, ktoré sú naše našetrené. Banka odo mňa chce kúpno-predajnú zmluvu, aby vraj mala výber niečim podložený. No zmluvu budem mať až keď pôjdeme k notárovi (teraz mám len náhľad aby som si vedela pozrieť ako vyzerá) a tam pred notárom zmluvu podpíšeme a peniaze vyplatíme.
Môžu odo mňa niečo také požadovať?

Strana
z2
ivkazba
25. feb 2022

@66simonka66 ak ste chceli vybrať sumu, ktorú podľa podmienok banky musíš vopred nahlásiť (kvôli hotovosti na pobočke), tak zväčša nepomôže ani riaditeľ. Ale ak nejde o takúto hotovosť, tak by som sa sťažovala. A áno, Uni je v tomto "prvotriedna".

ivkazba
25. feb 2022

@e1i aj vieš čo si poslala v linku? Poslala si link, kde sa hovorí o prevoze hotovosti cez hranice. Čo sa týka bánk na Slovensku, platí to, čo som napísala. Ovládam zákon o bankách ako aj zákon o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu, takže ma netreba v tomto poúčať. Skôr ja odporúčam tebe neradiť ľuďom nesprávne. A ak posielaš linky, tak posielaj ich vtedy, keď im rozumieš.

e1i
25. feb 2022

@ivkazba viem co som napisala. Tiez sme chceli vlozit nad 10 000 a museli sme povedat na co. Alebo vlozit 9999

ivkazba
25. feb 2022

@e1i ako fyzická osoba musíš dokladovať pôvod peňazí pri vklade hotovosti nad 15000. Ak banka chcela info pri nižšej sume, tak to bola iniciatíva pobočky. Robila som v bankovníctve 18 rokov, riadila som pobočky, ovládam zákony, ktoré toto riešia. Tak ešte raz... je to ako som písala. Že od teba chcela pobočka niečo z vlastnej iniciatívy, to nemôžeš dávať ako radu, že to tak je štandardne.

3petka
autor
25. feb 2022

@ivkazba Dakujem za info nejak to hádam zvládnem.

zoeeoz
26. feb 2022

No pokiaľ ide o tvoje peniaze, nemusíš im vysvetľovať na čo ich potrebuješ...pokiaľ ide o vyšší obnos, treba ich na to upozorniť aby danú hotovosť na pobočke pripravili

slavomira1980
27. feb 2022

@alenah31 Schengen stym nema nic. Nad 10000eur cash,check a zlato treba nahlasovat a to aj sukromne osoby ked sa prechadza cez hranice.

slavomira1980
27. feb 2022

Suhlasim s @ivkazba . Prosim vas tie vase zarucene rady o Schengene, nezmyselne staznosti, link ktory tu postnete bez precitania. Vidim to v roznych pravnickych temach aj v rodinnom prave.
Uz jebte na to a nerozdavajte zarucene rady, ak na to nemate prislusne vzdelanie.
Medzinarodbe Europske traktaty prenechajte pravnikom, ktori su v tejto teme doma, pretoze vase nezmyselne rady mozu mat seriozne konsekvencie pre nepravnikov. Kedy to uz konecne pochopite?

slovakboy
27. feb 2022

@3petka daj vedieť ako to dopadlo

andy156
28. feb 2022

@3petka to som ešte nepočula. Žiadna banka nemá nárok sa pýtať čo spravíš so svojimi peniazmi. Toto je nezákonné myslím že toto je niaka fiktivna vymyslená tema

andy156
28. feb 2022

@andy156 ale tak jedine možno kvôli aktuálnej situácii jedine mohlo prísť k takým zmenám to síce je možné mohla by si predložiť predkupnu zmluvu

hatsepset
28. feb 2022

@3petka a memoze to byť tym ze unicredit maju vo vacsej miere spolocne transakcie s ruskom a teraz im klesajú akcie? (tak som citala, ale nechcem kecat) kvoli tym sankciam 🤷‍♀️

3petka
autor
28. feb 2022

@hatsepset neviem netuším... Chcela som aj volať do banky že zmluvu ešte nemám že čo ale číslo do našej pobočky nefunguje a na zákazníckej linke majú tiež nejaký problém lebo ma vždy zruší keď sa snažím dovolať. Bude to dnes zrejme zaujímavé...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
3petka
autor
28. feb 2022

uz som sa dopátrala k číslu na pobočku, ešte stačí keď mi zodvihnú a budem vedieť či pôjdem na viac krát alebo nebudú robiť prieky a dajú mi to tým ohláseným výberom.

3petka
autor
28. feb 2022

Tak som sa dovolala, volala som aj s riaditeľkou a teda, že nie je problém ale dodatočne mám doniesť zmluvu keď ju budem mať už podpísanú tak super. Už nemusím byť v panike. Ďakujem každému za radu...

mn8
27. dec 2024

@sivana09 aspoň netrep niekedy sa normálne platilo v hotovosti a bolo.pokial sú to jej peniaze môže si vybrať z banky koľko len chce a veľké hovno do toho tu ženu v banke načo ich potrebujem.

Strana
z2