Výber financií z banky
Ahojte, chcem sa informovať. Chceme kúpiť pozemok a tým pádom si chceme na to vybrať financie z banky, ktoré sú naše našetrené. Banka odo mňa chce kúpno-predajnú zmluvu, aby vraj mala výber niečim podložený. No zmluvu budem mať až keď pôjdeme k notárovi (teraz mám len náhľad aby som si vedela pozrieť ako vyzerá) a tam pred notárom zmluvu podpíšeme a peniaze vyplatíme.
Môžu odo mňa niečo také požadovať?
@e1i aj vieš čo si poslala v linku? Poslala si link, kde sa hovorí o prevoze hotovosti cez hranice. Čo sa týka bánk na Slovensku, platí to, čo som napísala. Ovládam zákon o bankách ako aj zákon o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu, takže ma netreba v tomto poúčať. Skôr ja odporúčam tebe neradiť ľuďom nesprávne. A ak posielaš linky, tak posielaj ich vtedy, keď im rozumieš.
@e1i ako fyzická osoba musíš dokladovať pôvod peňazí pri vklade hotovosti nad 15000. Ak banka chcela info pri nižšej sume, tak to bola iniciatíva pobočky. Robila som v bankovníctve 18 rokov, riadila som pobočky, ovládam zákony, ktoré toto riešia. Tak ešte raz... je to ako som písala. Že od teba chcela pobočka niečo z vlastnej iniciatívy, to nemôžeš dávať ako radu, že to tak je štandardne.
No pokiaľ ide o tvoje peniaze, nemusíš im vysvetľovať na čo ich potrebuješ...pokiaľ ide o vyšší obnos, treba ich na to upozorniť aby danú hotovosť na pobočke pripravili
@alenah31 Schengen stym nema nic. Nad 10000eur cash,check a zlato treba nahlasovat a to aj sukromne osoby ked sa prechadza cez hranice.
Suhlasim s @ivkazba . Prosim vas tie vase zarucene rady o Schengene, nezmyselne staznosti, link ktory tu postnete bez precitania. Vidim to v roznych pravnickych temach aj v rodinnom prave.
Uz jebte na to a nerozdavajte zarucene rady, ak na to nemate prislusne vzdelanie.
Medzinarodbe Europske traktaty prenechajte pravnikom, ktori su v tejto teme doma, pretoze vase nezmyselne rady mozu mat seriozne konsekvencie pre nepravnikov. Kedy to uz konecne pochopite?
uz som sa dopátrala k číslu na pobočku, ešte stačí keď mi zodvihnú a budem vedieť či pôjdem na viac krát alebo nebudú robiť prieky a dajú mi to tým ohláseným výberom.
Tak som sa dovolala, volala som aj s riaditeľkou a teda, že nie je problém ale dodatočne mám doniesť zmluvu keď ju budem mať už podpísanú tak super. Už nemusím byť v panike. Ďakujem každému za radu...

@66simonka66 ak ste chceli vybrať sumu, ktorú podľa podmienok banky musíš vopred nahlásiť (kvôli hotovosti na pobočke), tak zväčša nepomôže ani riaditeľ. Ale ak nejde o takúto hotovosť, tak by som sa sťažovala. A áno, Uni je v tomto "prvotriedna".