icon

Vymáhanie peniaze od bývalého partnera

pinguu123
20. máj 2021

Ahojte mám taký problém že pred rokom som bývalému požičala peniaze.Napisali sme zmluvu že mi to má vrátiť 21.12.2020.Ale stále mi to nevrátil.Zacala som to riešiť aj s políciou ale oni povedali že musím sa stým obrátiť na právnika.Nechcem to zatiaľ riešiť súdnou cestou ale radšej mimosúdne keďže veľa času nemám aby som chodila na súd.
Viete mi odporúčať dakoho kto mi stým pomôže alebo nejakú firmu ktorý sa stým zaoberá ? Ďakujem 😊

viera
20. máj 2021

.

makova333
20. máj 2021

@pinguu123 mimosudne jedine, ze sa dohodnete. Ale zjavne sa to nedari, kedze to zatial nevratil. Ano, teoreticky mas moznost obratit sa na mediatora, ale ak ex nebude chciet (prist ani sa dohodnut), tak ho nikto nedonuti. A pokojne tam mozete chodit pol roka (za predpokladu, ze pride) a nedohodnut sa a este ta to bude stat kopec penazi, lebo to nie je zadara. Ak ich chces dostat spät, jedina rozumna cesta je sud.

janickacrazy
20. máj 2021

@pinguu123 ved mu napíš, zavolaj, že má poslednú možnosť sa dohodnúť a vrátiť ti to, prípadne navrhni na splátky, ak je to vyššia suma, ked čo ja viem do mesiaca peniaze neprídu, podáš na súd

pinguu123
autor
20. máj 2021

@janickacrazy už som to skúšala,nereaguje vôbec na správy,nedvíha mi telefón ani na email nereaguje.Od decembra to snim riešim a není ochotný somnou nič vyriešiť čaká na to že to budem riešiť s právnikom

denda007
20. máj 2021

Mohli by ste skúsiť mediátora, alebo ak dáte vec k súdu možno nepôjdete ani na žiadne konanie, súd vydá rovno platobný rozkaz a s ním už môžte ísť aj exekútorovi.

nikyball
20. máj 2021

@pinguu123 je ta zmluva overena pravniko, notarom alebo aspon niekym? polícia sa tymto zaoberat nebude, najskor to vyriesis cez ten sud

dilino
20. máj 2021

A súd môže trvať dlho tiež by si mala mať právnika nakoľko ONprávnik pozná zákony.Bez právnika na súd ani nechod ak by prehral súd ON by musel platiť aj trovy pravného zastupenia tvoje.Podľa toho koľko si mu požičala akú sumu.Ked sa dohodnuť nijako nechce a ani cez mediatora by to nešlo lenže tam musi prisť dobrovoľne ostava ti jedine súd či chceš alebo nie mediator pracuje na principe ako piše denda007 .Predtým mu pošli výzvu pisomnu tomu dotyčnemu že si ho kontaktovala aj ked si nepreberie ale aby si mala pre súd dôkaz že tesne predtým si ho kontaktovala ale odozva nebola žiadna.Možno sa zľakne súdu a vyplati ti aj bez toho lebo vie že by nepochodil a viac presúdi.Otázne je či má nejaký majetok ak áno môže to urobiť tak že prepiše na niekoho pribuzného a ty neurobiš nič.Ak by chcel vymahať exekútor ON len na základe súdného rozhodnutia alebo mediatora bez papiera neurobi nič.Dalšia vec je či je to veľa penazi alebo málo ak je to menej tak pokiaľ by právnik pripravil papiere tak to stoji veľa penazi.Teraz je hrdina ale ak by mal byť súd neviem či by sa radoval ak by mu prišiel list zo súdu a mal platiť právnika.Možno vie že len hovoriš že ho dáš na súd a neveri tomu ale ak by prišlo k realite tak by už až taký hrdina nebol.Tak či tak ak chceš peniaze vrátiť pomôže ti len súd aj to podľa toho koľko to je aka suma.Ak to nieje tajne aka je ta suma.

pinguu123
autor
20. máj 2021

@dilino je to 6000€.Výzvu som mu poslala už ne raz cez e mail a aj s poštou nereaguje na to vôbec.Majetok nema kvôli tomu lebo je podvodník.Ne ja som prvá koho tak odrbal ale ostatné dievčatá nechcú vypovedať ani ho podať lebo sa od neho boja.

ovaaa
Autor odpoveď zmazal
tarra6
20. máj 2021

@pinguu123 ak máš zmluvu, a on vôbec nekomunikuje, tak len podať na súd. A neodkladať to veľmi. Je premlčacia doba 3 roky. Po troch rokoch je to už ťažko vymožiteľné.

pinguu123
autor
20. máj 2021

@ovaaa jasné mám e mail aj sms od neho v ktorom mi píše že vtedy a vtedy mi to vráti a aj zmluvu máme čo už porušil

dhlinkova
20. máj 2021

@pinguu123 zbytočne strácaš čas a čas Ti beží, takisto jemu premlčanie. Rieš si čím skôr. Napíš mu poslednú, predžalobnú výzvu, doporučene.

makova333
20. máj 2021

@pinguu123 smer pravnik a podanie na sud, uz si vycerpala moznosti, ktore by ti nejako pomohli k vrateniu penazi. Odborucam poslat poslednu vyzvu, uviest datum a poslat s dorucenkou (nie doporucene). Ked sa dorucenka vrati, prilozis k navrhu.

draik
20. máj 2021

@pinguu123
Ak nemá žiaden majetok, ale len dlhy, tak zvážte vymáhanie súdnou cestou, aj keď inak dlžníka neprinútite plniť. Kde totiž nič nie je, ani exekútor neberie a dlžník sa dlhov zbaví osobným bankrotom. Len súdny poplatok je 6% z vymáhanej sumy. Toto môže skončiť ako drahá lekcia života.

stevvvka
20. máj 2021

@pinguu123 ked si uz nie raz posielala vzvu, nemas na co cakat. Ak chces pravnika, chod za právnikom, budes ai istejšia. Sudy su na dlho ale je to jedina cesta takze čím skôr. Tym babam by som napisala, ze ides na sud, ak chcu, nech sa pridaju. Alebo mozno potom na sude povedat, ze vies aj o dalsich, sudca rozhodne, ci ich predvola.

nikyball
20. máj 2021

@pinguu123 kto overil tú zmluvu? To je dosť dolezite

acrobaleno
20. máj 2021

@draik Navyše exekúcie po 1.4.2017, teda všetky "nové" sa pri FO do 5 rokov od kedy začala exekúcia zastavujú, teda za predpokladu, že nič nemá. A tým pádom bude platiť ešte navyše trovy exekúcie pri zastavení, čo je paušálna čiastka 60Eur bez DPH.
Ak chlapík nemá na seba nič písané, nemá účet v banke, nepoberá nejaký dôchodok a všade robí na dohodu, tak exekútor to nemá ako vymôcť.

draik
20. máj 2021

@acrobaleno
A ako bonus tá exekúcia pomôže dlžníkovi k OB.

pinguu123
autor
20. máj 2021

@acrobaleno presne kvôli tomu chcem to radšej mimosúdne lebo nemá vôbec nič napísané na seba a ani účet nemá lebo používa PayPal.....a kvôli tomu sa nebojí že podám to na súd.....+mi vravel že on toľko odsedí ale peniaze mi nevráti

misha666
20. máj 2021

@pinguu123 no podla mna tie peniaze uz neuvidis... ani cez sud ani cez nic... pokial on nema majetok ani ucet nemaju mu co zobrat... mas tu zmluvu overenu notarom? inak si s nou mozes vytriet vies co pokial nemas... on poziada o osbobny bankrot a ty si skoncila bez penazi a dlhym nosom... mozes sa s nim sudit kolko chces...ale len neviem ci za tie roky co sa budete sudit tych 6000 zaplatis pravnikovi este raz... ber to ako zivotnu lekciu...ze netreba skocit kazdemu kok*tovi na ..... lep 🙂 napr

loginexistuje
20. máj 2021

@pinguu123 akonuprimne vymozes velke nic sud pravnik je len strata dalsich penazi trochu draha zivotna lekcia ale tak hadam ta to pouci

r_d
20. máj 2021

@pinguu123 poviem Ti tak, že zrejme tie peniaze neuvidíš. My sme požičala známemu na auto, auto kúpil, nevrátil ani cent. Mali sme zmluvu u notára, ale moc nám to nepomohlo. On údajne nemal nič, medzičasom zomrel, rodina sa k tomu nemala. Auto už aj predali, dokonca odvtedy majú už 2 autá a vrátené nič. Ani nebude.
Poraď sa s právnikom, tých pár eur vydržíš, uvidíš.

makova333
20. máj 2021

@pinguu123 to, ze nic nema vies naisto?

solange7
20. máj 2021

@pinguu123 odporúčam balkáncov, rumunov alebo rusov. Keď sa pýtaš na mimosúdne jednanie. 😀

pinguu123
autor
20. máj 2021

@solange7 keby som nemala dieťa tak už to dávno riešim tak 😆😆ale musím ju vychovať 😆😆

kevickaanna
Odpoveď bola odstránená