icon

Vyúčtovanie nedoplatku

29. máj 2025

Ahojte a pekný večer prajem.

Prišlo nám vyúčtovanie a skoro ma vykotilo☺️, no ani mu nerozumiem. Viete mi možno vysvetliť,kto sa vyznáte, prečo mi rátali toľko za odberné miesto? Nič sme nemenili, viac neminame...vždy sme mali preplatok a teraz nedoplatok 630 e??? Viete poradiť? Ďakujem. Fotky dam nižšie

Strana
z2
autor
30. máj 2025
@dadis

ta najvacsia polozka nedoplatku je ohrev tuv, ktory mate spolocny, ktorej sporreba je oproti minulemu roku dvojnasobna a rozratava sa to pomerom medzi 3 vchody spotrebna a variabilna zlozka 20:80. Ale je tam nedoplatok aj na samotnej vode, urcenej pre ohrev, tam vidis, ze 2024 ste malo spotrebu 68m3, takze ste 2023 mali evidentne nizsiu spotrebu teplej vody

@dadis ahoj, merače máme na každom radiatore, sme klasický zateplený 8 poschodový panelák v krajskom meste....a áno, tá spotreba vody fakt vyskočila aj keď tomu nechapem. Takže tá suma asi naskočila hlavne kvôli tomu 🤔.... ďakujem všetkým za rady

dadis
30. máj 2025

To mate rozratany ohrev TUV

autor
30. máj 2025
@dadis

To mate rozratany ohrev TUV

@dadis ten rozpis je robený zvláštnym spôsobom...aj keď máme každý svoje merače, tak je to tam dáko na tri vchody. Druhý rok máme novú spravcovsku firmu...pôjdem sa tam osobne popýtať,aby mi to vysvetlili ako sa veci majú

dadis
30. máj 2025

Pozerala som nase vyuctovanie, za 3 ludi mame spotrebu 39m3 za minuly rok. Pre porovnanie. Ak sa nekupete viac, skuste prekontrolovat baterie - niekedy sa vo vnutri pakovych baterii voda zmiesava a nabiehaju kubiky. Skontrolujes to volnym okom, ked mas vypnutu vodu vsade, ci a ti vodomer teplej vody kruti, alebo po jednom kohutiku vyskusaj pustit studenu vodu, ci ti zaratava len studenu..

dadis
30. máj 2025

Ano, merac mas u seba, ale teplo na vyrobu tej teplej vody sa rozratava medzi 3 vchody v pomere 20:80 (zakladna a spotrebna zlozka tvori 80%, tym, ze sa vam zdvojnasobila spotreba, tak pri tom rozratani tych nakladov to u vas soravilo tento efekt)

lenkakravcova
30. máj 2025
@dadis

Pozerala som nase vyuctovanie, za 3 ludi mame spotrebu 39m3 za minuly rok. Pre porovnanie. Ak sa nekupete viac, skuste prekontrolovat baterie - niekedy sa vo vnutri pakovych baterii voda zmiesava a nabiehaju kubiky. Skontrolujes to volnym okom, ked mas vypnutu vodu vsade, ci a ti vodomer teplej vody kruti, alebo po jednom kohutiku vyskusaj pustit studenu vodu, ci ti zaratava len studenu..

@dadis my sme mali na byte na 4 osoby 100m3, takže kľudne môžu spotrebovať viac. A to sme sa ani denne nesprchovali..

autor
30. máj 2025
@dadis

Ano, merac mas u seba, ale teplo na vyrobu tej teplej vody sa rozratava medzi 3 vchody v pomere 20:80 (zakladna a spotrebna zlozka tvori 80%, tym, ze sa vam zdvojnasobila spotreba, tak pri tom rozratani tych nakladov to u vas soravilo tento efekt)

@dadis 👍👍👍

miro25
31. máj 2025

Ohrev teplej vody je drahý, môže sa hýbať od 7€ do 14€ za M3, podľa dodávateľa. Pri vašej spotrebe 5m3 + náklady na vykurovanie máte nízke preddavky ani nie 140€ mesačne

Strana
z2