Z akej sumy v čistom dokáže vyžiť 3-členná rodina za mesiac?
Baby otázka na aká je minimálna suma z akej dokážete vyžiť na mesiac tak ze sa nemusíte veľmi uskromniť po zaplatení všetkých poplatkov a ešte aj odložíte? Zarábame s mužom celkom slušne ale na konci mesiaca nervy a prázdna kasa. A teraz pri tomto zdražovani už ani nehovorím 🤗 o dovolenke raz za rok bez pôžičky môžeme iba snívať. niekde robíme chybu zjavne.
@zemiakovysalat cize stovka na energie. To uz mame 500.
20 si spominala na auto, povedzme 10 na drogeriu (co je samozrejme kravina jak oci, ale dobre).
Takze na stravu kolko mesacne?
@ukulela museli sme do tohto stadia dospiet. Druhe auto tiez som kupila na spotrebak a splacala 3 roky. Aj teraz som mala moznost kupit auto bud A- mas masetrene 5000 a kupis auto za 5tisic eur hoci aj dovoz z eu. Alebo B- zoberies lizing, spotrebak a mas nove auto zo salonu. C- zoberies mensi spotrebak a mas novsie auto za 10tisic.
Zobrala som A. Aby som tie mesacne naklady drzala dole a nasetrila viac...
@petrahl mozem ti poslat vypis uctov. 😜
@zemiakovysalat nemusis. Len ma bavi sledovat tieto nezmysly, co tu pises.
@petrahl nechapem ako si prisla k 500 ak hypoteku mame 200 a energie 100
@zemiakovysalat 300 ;) preklep
Preto ma zaujima ta strava 😉 lebo sa zamotavas do somarin
@petrahl za 400 eur nevies navarit pre 3 osoby?
@petrahl dneska, zajtra mame huspeninu napriklad... co milujeme, mali sme aj na obed aj na veceru. Naklady su minimalne. Tak isto kupim kilo mleteho masa a mam plnenu papriku na 2 dni. Nemame denne losos. A striedame, bravcove, kuracie, bezmäsa.
@zemiakovysalat za 400€ veru neviem prestravovat mesacne rodinu. Ale to bude asi o prioritach co sa kvality tyka.
Samozrejme da sa. Spagety s kecupom, obcas nejake akciove kuracie prso, a ryza. Na ranajky rozok s ramou a v pohode. Len ci toto je uplne ono, to neviem.
@zemiakovysalat vidis... v zivote by som mlete maso lv obchode nekupila.
A bravcove nejeme vobec 😉
@petrahl ono je to dobre lebo minieme 300-400 eur na potraviny ale zostane nám celkom slusna suma čo je odlozena ako rezerva. Nezijeme takto lebo posledny cent necham v Lidl na konci mesiaca, ale lebo nam takto vyhovuje.
@petrahl kuracie mäso berieme z famy raz za 2 týzdne, rozok vobec ale rasaej kupime 2 kg jablk. Nech zije kazdy ako chce. Nam takto je fajn, nasli sme priority a kazdy mesiac sme o krok blizsie.
@petrahl tak toto nie je pravda, ze ak mam 400 eur na stravu, ze jeme len take veci ako si popisaa. ja miniem na stfavu 350 eur, sme dvaja dospelí a dve male deti. ale ovocie mame svoje, zeleninu kupime. ale mame rozmanity a vyvazeny jedalnicek. a zalezi aj dke kupujes a co, napr maso sme kupili jelenie za 4 eur kilo, maso jeme raz za tyzden, zvysok mame zeleninove jedla, strukoviny, ryby. da sa aj lacno a zdravo, len to trreba vediet. zas nie každyy co minie menej na stravu tak je len kecup a spagety , mucne jedla a somariny ako si popisala.
@petrahl vsetko je len o chceni ci nechceni...
A ked si nútená, proste musíš.
Mne vobec na mne nevadí ušetriť, aj mat iba ten rožok s maslom. Nesetrim na deťoch.
Nízke náklady mas napr.aj na granatir. Špagety tiez nie sú zlé. Alebo pecene zemiaky s acidkom. Si myslím ze mnohí ľudia len nevedia, co by uz jedli.
@zemiakovysalat pozri, my mame auta jazdenky, servisuje si ich chlap, to useteime mrte €. Nemam spotrebaky ani pausaly. Net 10e a ziadna tv. Nefajcime, nepijeme. Fakt splnam tvoju definiciu lowcost. Ale tlf mam napr firemny zadara, tam usetrim kolko, 20 ci 30 za mobilny net a volania? A dalsie podobne priklady... a nie, ja uz nenavarim za 4 stovky pre rodinu, ked chcem aj kvalitne maso, rybu, dobry syr a ovocie... ked mi niekto povie, ze ako rodina vyziju zo 600 komplet, tak tam ratam komplet. A nie tlf a auto firembe. A vyjde mi, ze jedia granadir a sosovicu a v nedelu mozno kura.
@evica17 ja som sa za posledny polrok naucila varit sosovicovy privarok, Cuketovy privarok, alebo uz dlho zabudnutu kapustu s pradajkovou omackou. Ja som googlila recepty, lebo tiez sme zvykli objednat pizzu, kuracie prsia, a vyprazane rezne. Ale takto to je prestrejsie, a asi aj zdravsie.
@ukulela a preco je problem jest nedelu šošovicu?
@zemiakovysalat lebo niektorí majú este z detstva zafixovane ze musia byt bud rezne alebo kura 🙈
@zemiakovysalat nechapes, co pisem. Je ine cielene setrit, ale mat vyraznu rezervu. Ty si vies kupit divinu a rybu. Ked ti buchne pc, nemas problem. Ale to znamena, ze nezijes zo 600 mesacne. To je zavadzajuce. Btv, ja v nedelu aj halusky, ci aj ten granadir v pohode.
@lienka.7 my teraz mame takto varim na 2 dni, 2 dni bravcove, 2 dni kuracie, 2 dni bez mäsa. Ked je nedela bez mäsa. Tak pravdepodobne bude pondelok mäso.
Skusala som vela veci ale ja som nasla nas system a fakt som spokojna teraz ako sme natom.
@petrahl ja napr 10eur na drogeriu pre 3čl rodinu nevidim nereálne.. ale teda obrazne skúsim ja ako to máme.. deti majú obyč mydlo na umývanie lupilu (telo vlásky) za 50centov čo vyjde na mesiac isto.. ja tiež kupujem v dmke baleu pre seba, zatiaľ mi ten 2.3eur šampon vyhovuje najviac a to som skúsila milión šampónov.. manželovi vydrží kozmetika typu šampón a telovy dlhšie, keďže sa sprchuje v práci a doma len pár dní v týždni (sprchuje sa vždy keď je doma, hej) ja sa vôbec nemalujem, nemam doma ani jednu maľovačku, cítim sa lepšie bez toho, čiže to je nula eur.. vložky mi vystaci jeden balík na menštr keďže mam teliesko a nemám silnú ani dlhú...sazmorjme používam krém ale ten tiež vydrží dlhšie ako mesiac.. keď vidíme v akcii domestos, jar, praci prach atď tak ho kúpime v akcii.. a to tiež vydrží dlhšie.. čiže ja reálne vidím 10eur na drogériu pre 3čl rodinu.. myslím osobnú, nerátam čistiace.
@ukulela len my ta divina chuti raz do roka ked robi kamoskin otec gulas na chate.
A myslim ze tam bolo pisane 800 mesacne. Nie 600.
@ukulela a ja som pisala dokazem vyzit z 800 eur v mesiaci ako je oktober. To nezmamena ze mame prijem 800 eur. Ale ze dokazeme prezit.
@zemiakovysalat ja s tebou suhlasim, privarky su tiez paradna vec. ako uprimne, mne ten nas jedalnicek pride pestrejsi a zdravsi ako niekoho kto je len maso, prilohu a zeleninu. ale tak kazdy s akuka uz na take obycajnejsie, hoc zdrave jedla, akokeby sme boli chudoba a nemali na maso a normalne jedlo. aspon tak to vnimam z niektorých rekacii anpr v rodine, alebo aj tu. ako snazim s avarit z toho co mam, co je v akcii, nakupim viac a je v mrazaku a vymyslam sa z toho jedla.
@evica17 tiez sme natom podobne, a priznavam sa ja som privarky nerobila, musela som vygooglit ako sa robia. Lebo vyprazat karé bolo jednoduchsie s hranolkami ako nejaky cuketovy privarok. Ale ja som mometalne spokojna že sme nasli tu nasu rovnovahu ( samozrejme kazdemu vyhovuje nieco ine)
Trosku sa zamiesam do diskusie. Vzdy kazdy pise, ako usetri, lebo je maso len raz tyzdenne, alebo menej. Ale nas vyjde zelenina omnoho viac ako masite jedlo.
@amelie2017 ono záleží ako a čo kupuješ. Ak kupuješ v sezóne a zľavnené, tak ťa to vyjde lacnejšie. Cez leto sme jedli veľa paradajok, šalátu, cukety, teraz jeme.korenovu zeleninu,cviklu,hokaido.
@evica17 lenze vies, ja napr pozeram aj povod, radsej kupim slovensku mrkvu ako polsku, slovenske a paradajky, ako spanielske ... detto jablka, a tam ta cena byva, zial, vyssia. Ano, da sa setrit, ked clovek musi, vyzije aj z mala, ael ide to aj na ukor kvality. zakladom setrenia je urcite system, jedalny listok, cielene nakupy .... to si clovek musi v hlave nastavit.

@petrahl strava bezne, nakupy kazdy druhy tyzden podla lidl letaku švtrvok(ano mozem si to dovolit, som doma), planovany jedalnicek, a varenie doma, ziadne napoje, alkohol maximalne flasa vina raz za mesiac, cigarity tiez neuberu z rozpoctu. Energie mame novostavbu, zateplene, okna trojsklo, vykurova je pohlahovkou. mesacne platby su nastavene na 100 eur. Co minuly rok stacilo a ak bude nedoplatok mame rezervu dostatocnu.