icon

Z účtu mi zmizli peniaze

11. feb 2025

Ahojte. Cca pred dvoma týždňami mi zmizlo takmer 140€ z karty, vo viacerých transakciách platobnou kartou. Dialo sa to o jednej v noci, keď som si náhodne zapla wifi, lebo som potrebovala niečo vyhľadať. V tom mi prišlo v tokene upozornenie, že dve platby neboli autorizované. Hneď som pozrela účet a tam už spomínaných takmer 140€ bolo preč ostatné platby neprešli len vďaka tomu, že som mala nastavený denný limit 140€. Ale teda ja som tie platby nijak neautorizovala, dialo sa to bez môjho vedomia.
Transakcie boli zadávané vo forintoch (samozrejme to podľa kurzu prepočítalo na €) a všetky odišli na známy bazár, ktorý má aj reklamy v telke.
Písala som im na podporu už viackrát, stále tá istá odpoveď že to preverujú a že mám čakať. V banke som podala reklamáciu týchto platieb, zatiaľ však tiež bez výsledku.
Nemá niekto podobnú skúsenosť? A myslite, že sa mi podarí dostať naspäť k tým peniazom?

liz_lemon
12. feb 2025

@vilma7 ktora banka?

liz_lemon
12. feb 2025

Adyen je velmi velka a znama spolocnost, ktora spracuva platby

liz_lemon
12. feb 2025

zalezi od banky, ako sa stavia k takymto reklamaciam, tzv, chargeback ma svoje lehoty, len 30 dni moze trvat odpoved z banky prijimatela, niektore pripady sa mozu tahat aj polroka, su banky, ktore vratia peniaze hned, ine cakaju, az kym sa ukonci cely proces

liliana8
12. feb 2025

@alantroj A ked mas peniaze na poducte, tam je to bezpecne?

autor
12. feb 2025

@vanilkovazmrzka nie, ja tie platby v ich v appke vôbec nemám.

autor
12. feb 2025

@liz_lemon 30 dní to platí aj pre banku zo zahraničia, mimo EÚ?

liz_lemon
12. feb 2025

30 dni je len zaciatok, ked to tvoja banka posle, tak ta druha banka ma 30 dni na bud akceptovanie, alebo to zamietne s nejakymi dokazmi, k tym platbam, a tam ma zase tvoja banka cas na reakciu dalsich 30 dni, a potom su tam este dalsie lehoty, takze to moze trvat dlho

petuskaa1
13. feb 2025

Tatra banka a bolo to 580 eur a nie nevratili,davaju uz od toho ruky prec.

hiro
13. feb 2025

"ja tie platby v ich v appke vôbec nemám"
Neviem ake su pravidla pre text obchodnika ale ked si taky isty text ako V. da niekto v Sudane tak to bude vyzerat rovnako ale bude to ine... Predpokladam to hlavne preto ze nepytalo overenie a preto si myslim ze to islo mimo EU a nie do V. v Litve.

autor
13. feb 2025

@hiro och ja som si teraz uvedomila že veď Litva je v eu.. a pritom V nepoužíva 3D Secure, tam keď som si niečo kupovala, nikdy tú platbu neoverovalo, vždy ju hneď po zadaní údajov z karty rovno stiahlo z účtu.
Ako je to možné že to nepožívajú, keď vraj to je pre eu povinné? Či ako to vlastne je…

autor
13. feb 2025

@hiro no a veru s tým textom že kto je príjemca ozaj neviem, to si mi dal chrobáka do hlavy.. ale v dnešnej dobe je všetko možné..

autor
13. feb 2025

@liz_lemon aha okej, to som nevedela… tak som teda zvedavá koľko to bude trvať a aký bude výsledok. Rada by som tie peniaze ešte niekedy videla.

slniecko5
13. feb 2025

Ďalší podvod, nenalette, hlavne neklikajte 🙂

maranco
13. feb 2025

3D Secure nie je povinné, je to len možnosť pre obchodníka, alebo platobnú bránu to používať.
Bezpečnejšie je na platby na internete používať jednorázové alebo prípadne virtuálne karty s nízkym limitom.
Podvodník vie kde môže použiť získané údaje karty na svoje nákupy bez 3Dsecure.

autor
13. feb 2025

@maranco no veď práve, že ČSOB možnosť jednorazovej alebo virtuálnej karty neponúka 🙈 podľa mňa v dnešnej dobe by to už mala byť samozrejmosť.
A tiež nechápem že V, ktorá je taká veľká platforma, 3D Secure nepoužíva…

maranco
13. feb 2025

Ja na jednorázové a virtuálne karty používam bezplatný Revolut. Pošleš si tam okamžitú platbu a nakupuješ.

vilma7
13. feb 2025

Ja som vtedy ani nič kartou nerobila, mne jednoducho odišli z účtu niekam do UK ci kde.

vilma7
13. feb 2025

@liz_lemon ČSOB

autor
13. feb 2025

@maranco o revolut som už tiež rozmýšľala ale pocula som že na registráciu sú potrebné osobné údaje ako napr občiansky preukaz? Oprav ma ak sa mýlim…

lila246
13. feb 2025

je to banka, ano potrebuju tvoje osobne udaje...

jaaanka21
14. feb 2025

Tatra Banka je v tomto skvelá, ze si viete vygenerovať jednorazové číslo karty, keď nakupujete cez internet a viac neplatí a nieje nutné zadávať číslo reálnej karty.

sono2
14. feb 2025

@petracandle ja mam s ali len dobrú skúsenosť.
Nakupujem tam už roky aj kartu tam mam uloženú.
Neverím že ali robí podvodné transakcie.
Či nákup Či vrátenie peňazí vždy tip top

gaabriela2212
14. feb 2025

Peniaze uz neuvidíte, tento bazar "w"je jeden podvod. Veľmi veľa ľudí čo to boli hlásiť aj na policiu ale zbytočne nikto sa k tomu uz nedopatra

esterlady
14. feb 2025

Nám sa to stalo minulý rok, už presne neviem mesiac, kedy, ale to je jedno. Manžel má učet v ČSOB, ale všetky prístupy mám aj ja, ja spravujem aj jeho účet. Manžel nebol doma a ja som si neskoro všimla notitikáciu z banky - potvrdenie platby 3,99 € Aliexpress.
Manžel svojou kartou platí len na Slovensku, v reťazcoch, na pumpách, nič viac, dokonca z bankomatu vyberá iba výnimočne, všetky platby, ktoré uhrádzame kartou cez net, platím ja z mojej karty a môjho účtu v inej banke.
Volala som na infolinku a hoci mám splnomocnenie, mám oprávnenie na jeho účet, tak som mohla maximálne iba dať zablokovať kartu aj IB a ostatné informácie museli riešiť s manželom. Vtedy nebol doma, prišiel neskôr, tak volal on potom. Na infolinke mu povedali, že na tej karte bol ešte jeden pokus, nejakých 22 eur - platba za drogériu niekde v Amerike.
Takže sme museli na pobočku, dali nám komplet nové všetko - aj kartu, aj prístupy do IB.
Našťastie, neprišli sme o peniaze.

eva7780
14. feb 2025

Mne sa to stalo , 3x po sebe stiahli do 50 € , hned ako mi prišla sms mi to bolo podozrivé, volali sme s mm do banky , zablokovali kartu , spísali reklamáciu a peniaze do tyzdna vrátili , karta prišla nová (VUB)

hiro
14. feb 2025

@esterlady Kartu ti vedia hocikde skopírovať. Či pri platbe či pri výbere z bankomatu. Potom predajú údaje iným a oni platia a vyberajú niekde po svete.
Preto je bezpečnejšie platiť mobilom kde si napríklad Google vymýšľa svoje čísla kariet ktoré sa už nedajú použiť skopírovené - ako tie jednorazové.
Alebo výber z bankomatu ako má TB - výber zadám v aplikácii a potom bankomatu už nedávam kartu, len číslo na obrazovke pre môj výber. Takže keby tam podvodníci vlepili svoju falošnú kopírovaciu časť tak nič nezískajú.

evansova
14. feb 2025

Zasadne neplatim za objednany tovar kartou. Ak nie je možnosť platit dobierkou, radsej tovar ozeliem. Hoci aj dobierka je riziko (neviem, co v zasielke naozaj je, predsa len mi to pripada bezpecnejsie.

katarinka1986
14. feb 2025

Ahoj autorka, ak mozem poradit- mam mbank uz par rokov ( ucet zadarmo) a je tam k dispozicii aj vytvorenie virtualnej karty na online nakupy. ( ako podúčet, všetko vidíš v ich aplikácii)
Drzim palce aby sa ti vratili peniaze ✊

martin96321
14. feb 2025

Musel som zrusit kartu......banka s tym nevedela nic urobit