icon

Zaplatili by ste za poškodené okuliare svokre?

12. dec 2024

Ahojte, bola som s dcérou (11m) u svokry. Svokra mala na stole nové drahé okuliare, dcéra sa po nich viac krát natiahla, vždy som ju zastavila, potom som okuliare dala tam kde nedočiahne ale to by nebola moja svokra keby nespravila presný opak toho čo ja a hneď začala, že "ona mi ich chce len podať" alebo "si ich chce len pozrieť, na tu máš moja môžeš" a okuliare jej dala v tomto momente som svokre povedala že keď sa niečo stane tak nech za mnou potom nejde. Ako som aj predpokladala tak sa stalo, dcéra okuliare zlomila, nič nečakane keď jej ich dala na hranie, a svokra teraz chodí a pýta peniaze na nové, no ani nerozmýšľame žeby sme jej ich dali, ja som dcére zakazoval hrať sa s nimi aj som ich dala mimo dosah, ona jej ich vložila priamo do ruky. Svokra sa stále oháňa že ale veď som tam bola a mám dávať pozor na dieťa a že nevedela že dcéra sa nevie správať ku drahým veciam. Dali by ste jej tie peniaze v takejto situácii? My sme za nie

dankabetka
12. dec 2024

Odpoved na otazku je : nie nedala...a uz len na doplnenie moj 5,5 rocny syn este nechape dost dobre pojmu "drahe" a to bude v sept. skolak.... wau...ze 11 mesacne drobatko ma vediet co je drahe 😨🙄

sara07
12. dec 2024

nie ani náhodou , je snad dospelá a svoprávna
a ked robí naschvál nech si teraz žne čo zasadila

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
12. dec 2024

A muž čo na to? 🤣🤣🤣

autor
12. dec 2024

@monsterablue áno viem že to nie je dobre ale tak to je jej povaha a ťažko sa zmení
@mamamasama máme rovnaký názor

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
12. dec 2024

Super, ze stoji pri tebe. Svokra komediantka. Normalne ma to pobavilo. 🤭

domka222
12. dec 2024

Jedinú vec by som jej na to odpovedala vždy keď spomenie peniaze a to, ja som vás varovala.

autor
12. dec 2024

@monsterablue to sa ľahšie hovorí ako realizuje, je to veľmi tvrdá povaha. Vždy sa ozvem ale je to hrach na stenu

mima172
12. dec 2024

Za týchto okolností nie, veď ty si robila všetky opatrenia, aby sa to nestalo, to svokra dala dieťaťu danú vec. A to naozaj "zadrela", že nevedela, že 11m dieťa sa nevie správať k drahým veciam? Ejha 🫣

autor
12. dec 2024

@mima172 tak jej deti v tomto veku vedeli 🤷🤷

mima172
12. dec 2024

Fuuu, no ja mam 4r dieťa, myslím, že na svoj vek veľmi rozumné ale cenu vecí odhadnúť fakt nevie 😄 Tvoja svokra bude asi ťažký oriešok.

liv1
12. dec 2024

Pojdem proti prudu. Ja by som svokre povedala, ze je to jej chyba, ze jej ich dala, ty si ich davala prec. Ze ta to mrzi, ale moze si za to uplne sama a 11meaacne dieta nerozlisuje veci v hodnote 5 eur a 100tisic. Ale vramci dobrych vztahov by som jej ku vianociam tie okuliare kupila. No uz nikdy viac pri akejkolvek situacii by som sa nenechala zneuzit. Snad je to pre nu dostatocne poucenie do buducna.

mabenn
12. dec 2024

Ja sa stale cudujem jak takyto s prepacenim dementni ludia na urovni par rocneho dietata dokazali prezit a vychovat deti...nic by som jej nedala

kitycat
12. dec 2024

Pani svokra uz davnejsie padla z jahody ci az teraz?

Co jej povedal jej syncek?

kitycat
12. dec 2024

@liv1 a tie jej da na hranie tiez 😆😆😆 ale prosim ta

saraxyz
12. dec 2024

Nie, nedala. Má ponaučenie. A Ty by si sa mala začať venovať naplno dcére, aby sa vedela (najlepšie už zajtra) správať ku drahým veciam. Tak šup šup, nech nezaostáva 😄

lubina
12. dec 2024

A svokra nevie, ze dieta ma 11 mesiacov? Ze teda vobec nevie, ako sa ma spravat a nie, ze nevie ako sa ma spravat k drahym veciam. Dieta ani nevie, ze je to draha vec. Nedala by som jej ziadne peniaze, ked jej ich sama dala do ruky a to aj napriek tomu, ze ty si ich dala z dosahu dcerky. Svokra sa nauci na vlastnej chybe, ze niektore veci do ruk dietatu proste nepatria.

liv1
12. dec 2024

@kitycat o co ma prosis 😁 ale ved nech jej ich da. My mame so svokrusou vyborne vztahy. Sudim podla seba

kitycat
12. dec 2024

@liv1 no, ze ny si kupovala dalsie okuliare s pristupom tu diskutovanej svokry

dadka1997
12. dec 2024

To je teda svokra.. nie nedala, mala si to ona ustrážiť

purple_wolf
12. dec 2024

ja by som svokru poslala do prdele... dieta ma 11 mesiacov aj keby neviem ako mu vysvetlis ze ma byt opatrne no proste nebude lebo to proste nevie a ty si jej okuliare z ruky vzala a babka jej ich dala... tak nech place teraz

angeli121212
12. dec 2024

Nie... Nabudúce si dvakrát rozmyslí či jej ich bude dávať

liv1
12. dec 2024

@kitycat tak my nevieme okolnosti, len zopar. Co ak svokrusa nema ziadne peniaze chudatko🤪🤷‍♀️

reaan
12. dec 2024

V 11tich mesiacoch nema dieta ani pud sebazachovy, nieto aby poznalo hodnotu veci. Ona jej ich dala do ruk, tak nech si to zaplati.

tamvtme
12. dec 2024

Hahaha svokra je vtipna…a este to dorazila tym ze netusila, ze 11 mesacne dieta si nevazi drahe veci 😂😂😂😂 nic by som jej nedala, cisto jej chyba….ani tvoja, ani dietata ale len jej

alenka58
12. dec 2024

nie

veselo_neveselo
12. dec 2024

Absolutne nie. Varovala si ju, napriek tomu nepocuvala.

A este bys om jej prizvukovala, ze to ma lekciu za to, ze ta nepocuva ohladom tvojho dietata. Ale nech si to s nou vybavi manzel.

wolf_
12. dec 2024

Záležalo by na tom ako sú na tom svokrovci finančne. Ak musia rátať každé euro, tak by som podľa našej finančnej situácie buď kúpila nové alebo aspoň prispela čiastkou, ktorú si môžeme dovoliť.
Ak sú na tom finančne v pohode určite by som žiadnu škodu neplatila. Bola to svokrina chyba, nie je dôvod aby ste to platili vy - prvý odsek z dôvodu toho, že skrátka rodina si za mňa má pomáhat a nie sa hrať na to koho to bola/nebola chyba, tak preto by som sa riadila v prvom rade finančnou situáciou...

kleopatra32
12. dec 2024

Ja ti len poradím ako človek od fachu. Pokiaľ zlomila len rám a okuliarové šošovky(,,sklá") sú v poriadku, tak nech si svokra zbehne do optiky, kde okuliare kúpila a objednajú jej len ten náhradný diel, ktorý je zlomený ( očnica,stranica) a nebude ju to toľko stáť. Záleží od modelu, ale náhradné diely u nás stoja tak okolo 20-50 eur, tak toľko snáď nájde peňazí.