Zdražovanie

myscha3
1. feb 2022

Ahojte, zaujímalo by ma, či cítite na rodinných rozpočtoch zdražovanie (energie, potraviny, nafta a pod.). Ak áno, máte nejaký plán, ako viac ,,ušetriť"?

zmrzlinka2021
1. feb 2022

@myscha3
Ahoj, snazime sa zbytocne neminat. Napr. nepouzivat auto, ked naozaj nepotrebujeme, len preto, ze v danom momente je to pohodlnejsie alebo nekupovat nadbytok potravin, kde je riziko, ze proste to nezjeme a nieco sa vyhodi.

andrejka1974
1. feb 2022

Dá sa ušetriť na potravinách varím doma nekupujeme zbytočnosti oblečenie deti podedia ja si na seba kúpim len keď to je už nutné

angelinja
1. feb 2022

nepochpim tuto slovac, prisposobi sa vsetkemu aj ked jej budu na hl..vu srat, ja za seba nechpaem proste nECHAPEM ako dava priemerna rodina s priemernymi zarobkami tieto ceny.bohuzial slovaci vacsina to ma v krvi ohnut chrbat a byt poteseny ze sa nemaju este horsie. mozem povedat ze mame nadpriemerne zarobky ale len cumim v obchode aj na pumpe ako toto zvladaju ludia s priemernymi zarobkami ale nadalej budme poslusni..ano cakam aj to ze mi tu zacnete naavat a poviete ze na celom svete sa zvysuje ok mate pravdu est enikto nikde mi nepovedal vlastne ten pravy dovod zvysovania cien, preco?ok odpoviete energia je vyssia ok dobre a preco? preco sa vsetko zdrazuje?ja mam odpíved vsetko je to umele, pokym budeme poslusni nic sa nezmeni a nadalej kupujte teda tie lacnejsie veci a delte detom a podobne.

angelinja
1. feb 2022

@myscha3 a prepac ale toto oje co za otazku?neivem ak si doteraz chodila kazdy mesiac do zahranicia na party alebo dovolenky, ak si si kupovala veci typu versace ok mas plan ako usetrit a le ak si doteraz zila ako vacsina noralmnych ludi tak neviem aky chces mat plan na usetrenie... mozno ze ty si odopries veceru aby ju mali tvoje deti a usetris tri eura za ten den. sorry blba ogtazka blba odpoved

myscha3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nique
1. feb 2022

@angelinja koho presne radíš neposlúchať, aby som platila v potravinách menej?
Lebo ja cítim z Tvojho príspevku len prehnane ego. Ale rada sa nechám poučiť. A potešila by aj odborná dokumetacia, ktorou vieš podlozit svoju skvelú radu. Ďakujem

zmrzlinka2021
1. feb 2022

@angelinja aky je priemerny zarobok? Lebo oficialne asi okolo 1200 eur na cloveka a kopec prijmov nepriznanych.
REmeselnici a remeselnicky bezne zarobia aj 3-4 tisicky eur mesacne. Prave preto sa povzbudzuju ludia, aby robili aj manualne, dokazu viac zarobit.
Zas nerobme zo slovakov chudakov.

iv007
1. feb 2022

@angelinja neuraz sa,ale z tvojho prispevku srsi jednoduchost.Koho mam prestat posluchat? Mam prestat platit seky a nakupy v obchode ci na pumpe? Pracujem,snazim sa minat peniaze zodpovedne a robit si financnu rezervu aby som vedela vykryt aj neocakavenu zivotnu situaciu.Nemam pocit ze ako narod sme nejaki zaostali chudaci alebo utlacani.Pozri ake auta jazdia na nasich cestach a v akych domoch byvame.Treba mysliet viac kriticky a pracovat na sebe,nie len kydat na inych..

fiffinkaa
1. feb 2022

@angelinja taktiež sa zamýšľam nad pravým dôvodom zdražovania. Celosvetový kovid, celosvetové zdražovanie, celosvetové očkovanie..je to plánované?..

ailiba
1. feb 2022

@angelinja súhlasím s tebou, ale čo s tým môžeme robiť?

rikarika
1. feb 2022

@myscha3 nie.

judar
1. feb 2022

@angelinja hlavne ze ty sa tu ides chvastat ze mate nadpriemerne zarobky....co cakas akoze? ze vsetci co vylezu zo skol sa dokazu hned uplatnit jak dajme tomu hovorcovia ministrov aby mali nadprimerne platy?... ..kolko je ludi co robi za 500-600-700€ a su vobec radi ze maju aspon nieco aby vobec vyzili ...blbosti si vsimas ale tu realitu nevidis ze vacsina prac je za pos*ate minimalky na papieroch ...ale hlavne ze ludia su na vine a nie ti tam hore co dochnapavaju cely system kde sa len da

petamich
1. feb 2022

@angelinja tiez uplne nerozumiem tvojmu prispevku - skus mozno prelozit do praktickej roviny ako by ten "odpor" akoze mal vyzerat? nemame ist do prace alebo nemame jest a kupovat produkty, pripadne im v Bille/Tescu/Lidli poviem, ze zaplatim len tolko kolko by som zaplatila pred 3-mi rokmi ci? nesmierne mam rada tieto "hrdina z gauca proti-nepravosti" prispevky ale co je podla teba riesenie to uz sa nedozvieme

hellwant
2. feb 2022

@angelinja Aha ho neznejsia verzia Chucka Norrisa nam rastie v našich končinach....ono totiz jedine jemu platia v obchodoch zato, ze nakupi.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
huginko
6. mar 2022

@zmrzlinka2021 a to kde tak zarobia? Osobne nepoznám

makodob
15. nov 2022

@angelinja ahoj, toto však nie je o slovákoch a ich poslušnosti a sklopenej hlave. Pozri si, čo sa deje v iných krajinách a som ešte vlastne rada, že žijem tu. A či ľudia protestujú alebo nie, to je jedno. Protesty, ak prejdú sú plánované mocnými zhora. Za slušné Slovensko prišlo koľko ľudí? Lebo to bolo dovolené. Skús teraz zorganizovať protest a uvidíš, že ti nabehnú zhora a ani sa nestihneš obrátiť a máš po proteste. Toto je všetko jeden celosvetový plán. Bude v celom svete chudoba a ver, že aj tí. čo si teraz vyskakujú finančne, tak nebudú mať nič. Inak o tom všetkom sa píše v Biblii. A prečo? Lebo tento svet stvorit Boh a všetko, čo je v ňom. Ale už len hŕstka ľudí si na Boha spomenie a počúva Ho. Ľudia sú prevrátenej mysle, sebeckí, idúci proti prírode a zákonom, ktoré Boh dal. Ešte Sodome a Gomore bolo ľahko oproti tomu, čo príde na zem. Kto sa nepokorí a nebude hľadať Boha, bude to veľmi zlé. A to nepíšem, aby som niekoho strašila, ale aby si ľudia otvorili oči, že keď budú pritakávať na zlo a pojdu proti Pravde, nič tým nezískajú. Celý svet sa ,či už vedome alebo nevedome klania diablovi. Preto sa to všetko deje. Skúste si začať čítať Bibliu ( pre začiatok Nový zákon) a zistíte, že tam je všetko napísané. A kto hľadá Boha, Boh sa mu dá nájsť. Ježiš zomrel za hriechy všetkých nás, len ľudia Ho odmietajú. Veď načo im je Boh, keď majú všetko.