Život v nájme
Ahojte, ste tu niektoré mamičky ktoré žijete s priateľom a detmi v najme? Žiaľ my hypotéku teraz by sme nedostali a momentálne nám ani nevadí že sme v nájme, finančne sa máme dobre nič nám nechýba. Máme jedno dieťatko a chceli by sme ďalšie tak o rok, dva len stále váham že či teda počkať kým nám dajú hypotéku o 5,10 rokov alebo nikdy :D alebo kašľať na to nestresovať sa a v kľude žiť aj s dvoma deťmi v nájme 🙂
tolko nenavisti a odsudzovania......
taketo charakteri vychovavaju buducu generaciu?
really?
zi a nechaj zit.....
@heleninamama
To je to, ze tieto dievčatá si neuvedomuju, ze keby dačo, odseru si to iba ony. Na ich pleciach vsetko bude. Chlapi nie su sprosti, vedia čo robia a su velmi radi (tie typy chlapov) ked si najdu jednoduchu dievčinu, s ktorou mozu manipulovať a hrať hry a pritom oni samy su zabezpečení, s dobrou karierou, skrytymi prijímami.
@mimixxxx potom tak aj budú vyzerať ich deti 😉 nevadí, aj takí ľudia musia byť 🙂
@autorka lenze uvedom si, ked sa ocitnes s detmi na ulici, tak @mimixxxx sa k tebe neprizna, nepomoze ti, nezabezpeci ti byvanie
Ak si chcela "potlapkanie po pleci" nema zmysel zakladat diskusie. Proste sprav to co povazujes za spravne. Ale uz zalozenie diskusie od teba predpoklada, ze mas v sebe urcite pochybnosti. Bud rada, ze aspon takto na nete ti niekto anonymne povie aj druhu stranku veci, lebo v realnom zivote sa na teba kamsoky budu asi len pekne usmievat, ale ked budes v prusery, budu ta mat u riti... a budu ta zdrbavat aka si bola sprosta, ze si si dala spravit od frajera dve deti a nemas ani vlastne byvanie. Opakujem - pre @mimixxxx si no name osoba z internetu, nikdy nebude niest dosledky tvojich rozhodnut a tvojho konania. To si ponesies sama. A bud rada ze ti to niekto povie.
@sasa1310 ani tu rodinu s detmi tak lahko nevyhodis, vacsinou sa to sudne taha aj rok a pol. Ale zas ked si prenajimas byt, tak dokladujes milion papierov. Ale jasne, ani to majitelovi nic nezarucuje.
Ale tak ja tiez dufam, ze sa nam tak do 3 rokov podari nieco kupit. Teraz, kde aktualne zijeme su ceny bytov prijatelne. Aj o 150 000 menej za 4 izbak ako v meste, kde sme byvali pred tym. Ale zas tam sme byvali v byte za prijatelny najom a hypo na podobny byt by nam v zivote nevysla.
Ženy prosím už dosť . Otázka bola , odpovedali ste
Nemusíte ju urážať , robiť z nej lenivú voš, socku a pod ...
Žije tak ako vie , vy žijete tak ako viete , nechajte ju už tak ....
@anonym To vaše deti budú chudáci. Kvôli celoživotnému plateniu podnájmu im nedokážete poskytnúť ani poriadne vzdelanie, lebo to stojí peniaze a skončia tak isto ako vy. Hlavne ak ich bude viac. S mizerne platenou prácou a v podnájme. A ešte aj s povinnosťou dochovať dôchodcov, ktorý nebudú mať vlastné bývanie a dôchodok im neokryje ani náklady na jedlo a lieky.
Bohužiaľ, realita je taká, aj keď sa hráš na hrdinku. Pritom sa hanbíš aj zverejniť svoj nick, aby Ťa nedajbože niekto nespoznal.
@zmrzlinka2021 ty absolutne netusis komu pomaham.... zase subjektivne odsudzujes! good luck. v zivote sa zvyknu veci aj otocit a dotycnemu sa vsetko vrati aj s urokmi.
@heleninamama preboha prečo tieto katastrofické scenáre? Aj my sme priviedli na svet dieťa do detskej izby u mojich rodičov, ale v pohode sme do 5 rokov postavili vlastný dom. Však celý život ešte budú pracovať a zarábať, neverím že zostanú v podnájme už nastálo
@mimixxxx Prave preto, aby sa voči nej neotocili jej rozhodnutia, je dobre clovek povedat aj druhu stranku veci. Lebo realne nieze sa jej to vrati aj s urokmi, ale este kopec ludi si do nej aj bude kopat, preto to spravila, preco nemala vlastne byvanie. Ty ju mozno neberies ako cloveka, ale aj ona je clovekom, a prave preto, ze nerozumie moznym dosledkom, je dobre, aby ich minimalne vedela a sama sa rozhodla, co dalej.
@heleninamama moje určite nie, to skôr vaše 🙂 ja budem učiť deti k pokore a k tomu aby boli vďačné aj za málo čo sa od ostatných nedá povedať lebo väčšina si neváži to čo má alebo sú nespokojné a potom rýpu do druhých za to ze majú komplexy 😃 čo má najom spoločný so vzdelanim? Dovolte sa mi zasmiať 😁 vzdelanie budú mať také ako väčšina základná, stredná a vysoká škola keby chcela a ak nie ja svoje deti nebudem nútiť dp ničoho nech si sami výberu cestu ktorou pôjdu 🙂 nehovorím že dôchodok nebudeme mat fajn ved počas života sa môže všeličo zmeniť aj situácia k lepšiemu ako je teraz 🙂 skúste menej rýpať a starať sa o druhých a uvidíte ako budete sa mať fajn 🙂 väčšinou rýpu takí ľudia čo sú nespokojní sami so sebou.. 🙂 a ak neviete čítať začiatok mojek témy - písala som či sú tu mamicky ktoré bývajú v najme a nie ktoré majú vlastné bývanie, takže pekný deň 🙂
Miesto basniciek by mali na zakladnych skolach ucit financnu gramotnost a davat dobre rady do zivota 🙈
@darina77 my neplánujeme ostať v najme ale musíme aj rátať s takou možnosťou, človek nikdy nevie co príde.. Plánujeme byt, dom alebo prinajhoršom nejaký kontajnerovy ci daco podobne keďže to vyjde lacnejšie.. 🙂
Ani mi nezarabame veľa ja som dokonca na polovičnom úväzku a byt sme kúpili.Ale byť sme riešili ešte predtým ako sme sa rozhodli mať deti lebo do podnájmu som ich priviesť nechcela .A to sme chvíľu v tom podnájme bývali.Dokonca sa nám zadarilo a máme kúpené dva byty a spojené do jedného sú vedla seba.Ten druhý sme kúpili už keď boli deti v škôlke už.Ja kebyže som ako ty tak do druhého dieťaťa nejdem a idem do práce dieťa do škôlky budeš mať aj rodicak aj príjem niečo našetriť a zobrať úver a hľadať byť Ak sa nepostasti tak druhé do podnájmu dieťa nechcem ostala by som pri jednom.Alebo skúste mestský byť či vám pridelia Môj názor je že vlastne je vlastné.Nikdy nevieš ako sa zachová majiteľ bytu.
Najväčšie šťastie a majetok je zdravá a šťastná rodina, a je jedno kde žijú. Niekto môže mať aj desať vlastných domov aj tak sa mu nepodarí vytvoriť šťastnú rodinu.
@sasa1310 to by sa v zahraničí áno nerobilo, toto vlastniť je typické pre Slovensko. Ako rozumiem ze vlastne, je vlastne, ale nemoct spávať. Ale no😉
@darina77 Čierne scenáre? S každým ďalším dieťaťom musia mať vyšší príjem, aby hypo vôbec dostali. A ako deti rastú, rastú ich potreby, tam pôjde väčšina príjmov. Keď si nedokázali zabezpečiť bývanie samy dvaja, pripadne s jedným dieťaťom na ceste už to bude len ťažšie až nemožné.
Podnájom je fajn na začiatok, na spoznanie sa, na našetrenie základu, kým poriešia mladí budúcnosť. Nie je to bývaniu pre rodinu s deťmi - najmä nie u nás.
@darina77
Ale ty to splietas piate cez deviate - nikto tu nepise o tom, ze majetok sa rovna stastna rodina a podobne.
Tu sa riesia prakticke veci. Ona je slobodna zena, ktora ma uz teraz jedno dieta a nema vlastne byvanie. Takto bude mat dve deti bez vlastneho byvania. Vobec, skutocne vobec nie je ojedinele, ze frajer taketo zeny sa zbali a odide (toboz ak roky on neriesi tieto veci aby mali nieco vlastne a preco by to vlastne robil?). Kam pojde ona? Vacsina takychto mamiciek ti potom pise, ze nema kam ist, ze castokrat otec alkoholik, matka v garzonke s nejajkym xtym frajerom, so surodencami zle vztahy... myslis si, ze autorka tohto prispevku bude mat aky prijem, ake moznosti? V idealnom pripade skonci v reflexe, kde ju budu vsetci lutovat.
@maciatkolulu ty byvas na slovensku? Normalne sa zamysli, budem pisat o Kosiciach. Mama a otec maju platy niekde vo vyrobe 800+700, ziju v 2izbaku v podnajme za 500 a to som dala luxusnu cenu. A zvysok prezeru? To je jedno...pominaju a pride PN alebo ten dochodok a z prijmu 1500 je spolu 800 a vydaje napr na lieky. Najom stale 500+.... deti ak mali viac rozumu ako rodicia maju aspon byt, v ktorom su realne naklady na byvanie do 200.
Ak by mali sediacky rozum a na zaciatok sa uskromnili tak ak vedia pltit najom 500+ tak by vedeli aj byt+hypo. Cize 30r platia ako za hypo akurat im ostane hola rit.
Statne najmy co tu slubuju, buehehehehhe - tolko moj politicky nekorektny nazor.
@maciatkolulu realita je taka ak mozem doplnit @eeffka ze vela dochodcov, najmä tych, co mali nekvalifikovane pracovne pozicie, resp.robili v sektoroch, kde zarabali malo,maju dochodky v sumach 300-400 eur mesacne. Iba naklady na byt, aj kebyze dvoizbak su v mnohych pripadoch 150 eur (zapocitane vsetko, aj dan z nehn, aj smeti...). A ak napr. zena ostane sama na dochodok, tak to plati vsetko zo svojho, hlavne ak nemala manzela ale iba tzv "druha"
@zmrzlinka2021 ano mne je to jasne, moja mam ma dochodok myslim ze mierne pod 400, je sama, rozvedena, naklady na byt asi 160e, je zvyknuta zit skromne a vela veci kupujem ja "darom", nepoviem jej (poistka na byt) , upravujem ceny ( stratila som blocek) ,zaplatim zesklenie so sestrou...
@maciatkolulu áno, nevedela by som spávať, keby som mala priateľa (ani manžela nie), ktorý by mal na papieri minimálku, ja doma na 370 eurách (prinajlepšom) a nič nevlastniť. Ospravedlňujem sa, že som jedna z mnohých, ktorá je pripravená na akúkoľvek zlú situáciu dopredu
My prenajímame byt a iba raz sme tam mali rodinu s deckom, nikdy viac. A to boli slušní ludia este a platili. Ale pokazili nam vsetko, co sa pokazit dalo. Nie, decko do nájmu nikdy. A dve ? To uz by som rovno telefon zložila.
@zmrzlinka2021 konečne normálny správny názov, perfektne napísané, dík.
V tvojej situácii, ako hovoria, fakt radšej do práce. Sama som kojila to toho 2,5 roka ako ty chces, ale pracovala od pol roka dieťaťa. To sa už v pohode dá, keď začalo s príkrmom.
A tiež majú pravdu v tom, že chlap nech si radšej hľadá prácu za 1200€ na papieri, než za 1600€ na čierno.
Čo sa týka toho zvyšku, oba pohľady majú svoju logiku.
Nevidím ani problém v tom ostať s deťmi sama, ak si vieš neskôr slušne zarobiť. Sama musíš poznať svoje schopnosti a možnosti.
Treba sa hlavne pozerat na svoje moznosti, prepocitat si kolko sa plati najom a kolko by vysla nejaka ta hypoteka. Ako ja moc za najmy nie som, nie je to ziadna istota, ze vas z neho niekedy niekto nevyhodi, no bohuzial doba je taka, ze nie kazdy si moze dovolit a hlavne mu hypoteku aj schvalia

@zmrzlinka2021 To áno, mne jej aj bolo ľúto, ale právnik jej to vysvetlil - dieťa je zdravé, bude mať 3 roky, ona nemá nárok ani na výživné pre seba, ako dúfala. Na to musí byť dôvod a výživné na dieťa sa odvíja od mzdy. Dajú jej nejaký priemer a musí sa obracať sama. V takýchto prípadoch si to odserie vždy žena. A decko.