Životné poistenie
Neviete mi prosím niektorá poradiť, ak by som chcela zrušiť životné poistenie a v minulosti som si uplatňovala daňovú úľavu, musím aj po novom niečo vrátiť?
A ešte mám otázku: Máte životné poistenie? A čo vaše deti? Vládzete to platiť počas MD?
Poistenie je dobre mať, ale treba veľmi uvážiť, aby ich nebolo príliš veľa, teraz sa mi zdá najvýchodnejšie poistenie od AXY, kde sa dá poistiť celá rodina a vyjde to platiť menej, ako keby bol každý poistený osobitne. Lebo je to tak, že za takú dlhú dobu /napr. 15 rokov/ prídu rôzné obdobia aj také, že to nevychádza vôbec a rušiť ich - pritom je strata pomerne veľká. A celkove tí posťovaci agenti sú nato, aby získali čím najviac ľudí /zato sú platení/ a rozprávajú aké je to poistenie výhodné a o napr. rok sa objaví oveľa výhodnejší produkt.
@tinkaro nič také som nepovedala ja len vravím že investy su hlúposť.ostatné je ok. smesanepochipili vslovíčkach ja som reagovala na investičné životné poistenie.a nie na investovanie vašich financii do zabezpecenia. 😉
@mpg smiem sa opýtat aké všetky riziká su tam pokryté?? aj na tom záleží... najlacnejšie neznamené najlepšie a zasnaopak treba hladať zlatú strednú cestu.
maminy ak by ste potrebovali poradit alebo info tak sa pytajte rada zodpoviem vaše otazky nika.kucerkova@gmail.com
@megyjoel ahoj, prosím ťa, odkiaľ máš info, že wustenrot sa rúca? môžeš mi dať detaily do IP?
Ja som len reagovala na prispevok, a kebyže o tom neviem svoje, tak o tom nevravím. Ja som si najskor porovnavala vsetky poistovne v DK, ake maju ponuky a samozrejme všeobecne podmienky, co mi vyplyva zo zmluvy, az potom som sa rozhodla.. Moja kamoška to začala robiť a nedala som si pri nej, pretože som jej až tak nedoverovala, kedze s tym len zacinala...Dobre, ze som si nedala, lebo tuto dotycnu hlada Interpol, vlastnu sestru okaslala, a podala na nu staznost, ...aj v poistovni....takze asi tak....
rajulko a liz_lemon, je mi luto, ale provokujete a urážate, takže som si nemohla prečítať vaše komentáre🙂))) 😀
chcela by som suhlasiť s @megyjoel , že si treba davať pozor kde kto a ako poisťuje. podstatné je si prečítat podmienky poriadne a podla nich sa riadit každý može natlačiť kaleráby do hlavy. ja pracujem v poisťovni ja klientom vysvetlim všetko a necham podmienky aby si ich každý sám prečital a v prípade otázok sa obrátil na mna a sám si vybral čo je pre neho dobré.a čo danámu človeku vyhovuje. 😉
@veronikakucerkova konečne mudra hlavička. Aspoň niekto so mnou tu drží...
@megyjoel tie urážky a invektívy od liz lemon sú tu úplne normálne....tiež som názoru, že poistenie a šetrenie je dôležité....no hádať sa s ňou ozaj nemá význam.... 😉
@tatrankamoja nikoho som tu neurazila
vsetky si dajte aspon po 10 poistiek, su to tie najlepsie produkty, ake existuju, a hlavne mesacne sporis 1 E, a na konci poistnej doby dostanes rovny milion, ak nie miliardu, ved poistovna nie je spolocnost, co tvori zisk, je to charitativna organizacia, ktora nic nechce, ale dava plnymi priehrstiami, a vsetci zamestnanci, agenti to robia len z lasky k ludom, nikdy nie pre peniaze
pre nechapavych: bolo to myslene ironicky
Tak ja jsem toto nedavno resila, chtela jsem, aby aspon manzel jako zivitel rodiny byl pojisteny. Tak jsem to zacala zkoumat trochu vic do hloubky. Muj cil byl pojistit ho tak, aby v pripade, ze se mu neco stane, sla z poistky vyplatit hypo. Zjistila jsem, ze takove obycejne pojistky (setrici, nesetrici, to je jedno...), ktere by staly okolo 50 EUR, maji malinkatym pismem ve smlouvach napsano, ze neplati pro smrt na srdecni a cevni choroby a nadorove onemocneni. Jak by taky ne, na statistickem uradu jsou to 2 nejcastejsi priciny umrti. Tak jsem hledala poistku, kde by byly zahrnuty i tyto choroby, dostavala jsem se na castku 80 - 100 EUR. To mi prijde uz docela silene.
Vysledek byl ten, ze jsme si zalozili uplne novy ucet a tam si mesicne odkladame tu castku, co by jsme dali na pojisteni.
A este - dobre si zkontrolujte, co mate na smlouvach napsane. Kdyz jsem to resila, bavila jsem se o tom z blizkym clovekem z nasi rodiny, ktery si byl tak jisty, jak je kryty......a presne toto mel ve smlouve, ze infarkt, rakovina - neplati. Ani to nevedel.
@tinkaro nie nie je akmasdeti a nieco sa ti stane je to velke plus ale riesila by som to poistenim pre pripad smrti a dozitia oboje spolu .v pripade podrobnejsiehoinfo mailom.pripadne telefonicky 😉
@czechzuzanaba To kde preboha mal známy uzatvorené takéto poistenie s týmito výňatkami? Pri poistení smrti je úplne bežné, že je plnená pri akékoľvek smrti - úrazom, aj chorobou - akoukoľvek...
@andreah25 no pojistovny to berou jako tzv. kriticke choroby a ty nejsou ve vetsine obycejnych pojistek. Samozrejme myslim ty na poisteni smrti vcetne. Da se to resit pripojistenim na tyto kriticke choroby.
Jen ja nejsem odbornik, uz je to asi pul roku, co jsem to zkoumala, konkretni ponuky ti nepovim. Nejlevnejsi pojistky pro smrt temito kritickymi chorobami byly okolo tech 80 - 100 EUR (teda mesicne).
@czechzuzanaba skus si pozret axu mas to tam ze ti budu plnit dokonca by ti plnili ak by bola zmluva funkcna 3 roky a ti spachas samovrazdu , nen i problem moj klient mal teraz mozgovu prihodu nastsstie preszil prenho dostal plnenei s kritickeho ochorenia , plnenie islo a j sprogreisie a este tam islo a samozrejme kedze zostava nprace neschony ma do konca zivota rentu vyplacanu mesacne a aj nejake veci treba vedeit kde hladat
je pravda ze maju poistovne vyluky ale vsestko sa da ked sa chce
@czechzuzanaba áno, kritické choroby sa dajú pripoistiť zvlášť, ale prvýkrát počujem, že sa rozlišuje ešte aj poistenie smrti podľa toho, či človek zomrie na kritickú chorobu alebo nie....
Poistenie kritických chorôb spočíva v tom, že v prípade diagnostikovania danej choroby je klientovi vyplatená určená poistná suma - samozrejme za jeho života, tzn. peniaze môže použiť napr. na liečbu a tak.
V prípade smrti klienta, ktorý nemal toto pripoistenie kritických chorôb, je klientovi vyplatená poistná suma určená na smrť - tam sa nerieši, či zomrel na kritickú chorobu alebo nie. Ak toto však začali poisťovne zavádzať, tak potom je to fakt špinavosť. So záujmom som sa pozrela do našich podmienok a našťastie tam pri smrti tieto výluky nemáme 😀 .
@lamada181 ano, mas pravdu, da se to, jen to pak vic stoji 🙂

@tinkaro ak chces niekoho zabezpecit po svojej smrti, tak to blbost nie je, ale ak nie, tak je to blbost