Životné poistenie pre muža

ajvy66
14. okt 2013

Ahojte môj priateľa pracuje v zahraničí a chcel by si spraviť životnú poistku aj s úrazovým poistením. Poraďte mi prosím v ktorej poisťovni sa to oplatí.
Ja s tým nemám skúsenosti a nechcem aby nás oklamali a dali zlú zmluvu. Poistku chceme aby sa plnila v prípade úmrtia a v prípade úrazu žiadne šetrenie na dôchodok a podobne .... ďakujem moc za rady

havana_frost
14. okt 2013

Všetky poistky sú nevýhodné, vždy šité len tak aby poisťovňa zarobila a klient prerobil, hlavne pokiaľ ide o životné kapitálové alebo investičné poistenie (vysoké poplatky). Aj keby si dávala tie peniaze doma do ponožky tak Ti v konečnom dôsledku ostane viac, toľko moja rada, vyhnúť sa poistným produktom.

sisaha
14. okt 2013

@havana_frost a co povies na taku vec, ked klient zaplati jedno poistne, stane sa mu vazny uraz a poistovna plni.. kto v takom pripade zarobil? Tu sa nebavime o setreni, ale o poisteni zivota.. Ak mas nove auto, predpokladam, ze ho mas havarijne poistene.., ze?

nercia
14. okt 2013

Wustenrot má najlepšie životné poistenie na trhu... investične máme roky rokúce prvé miesto a v kapitálovom druhé miesto (očakava sa že tohto roku bude prve) spomedzi 17-tich poistovni... teda niet čo dodať... Je to hodnotenie vyše 70-tich nezavilsych odborníkov Zlatá minca a hodnotia sa viaceré kategorie.... Sme malá zato šikovná poistovna a som rada že pracujem práve pre nu... životky sú tak premakané, flexibilné a plné bonusov ... samozrejme je veľmi dôležité kto ti životné poistenie pripravuje, či ti povie nielen A ale aj B (makleri zvyknu len A)... prajem aby ste vybrali pre živiteľa rodiny to najlepšie

philos
14. okt 2013

@nercia Tú cenu dostal wustenrot od maklérov moja
Inak flexi život od allinzu je top samizda

Prikladám tabuľku porovnania cien najčastejších pripoistení u 9 poisťovní možno niekomu pomôže..

frapper
14. okt 2013

@philos Áno top na trhu je flexi život od Allianzu a myslím si,že aj poistné udalosti plnia veľmi rýchlo,pokiaľ klient doloží lek.správy,nie je žiadny problém.Fajn tá tabulka je zaujímavá na porovnanie.Z toho mi vychádza,že viaceré poisťovne majú obmedzenia v pripoisteniach,alebo neponúkajú všetky pripoistenia.

ajvy66
autor
15. okt 2013

Ďakujem pozriem teda allianz

nercia
15. okt 2013

@philos Tak ako som napísala: prvé miesto investičné a druhé kapitálové (zatiaľ)... a produkty sú naschval neporovnateľné... a každý klient ktorý doplni lekarske uplne spravy tak má aj rýchle vybavenie...pracujem na servise kde máme denne príklady tak viem...ale stáva sa aj že makléri dodrbú zmluvy, dajú klientom falošné informácie a nie je plnenie... ale nie z dôvodu žeby poistovna nechcela, ale makler porušil zasadné predpisy a tým klienta poškodil... tak tým je veruže hanba a nechápem ako môžu isť večer spať s pocitom, že umyselne poškodili klienta...

fashion4all
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxxxana
15. okt 2013

@ajvy66 AHOJ my sme teraz s mannzelom uzatvarali zivotnu na 30Tis a ak by sme zostali na voziku na 20T na 20 rokov. Platime dokopy 30e mesacne v generali. Jasne ak by sme si dali poistenie urazu a dalsie veci okolo toho bolo by to omnoho viac. Pani nas este presviedcala na to poistenie urazu atd..Ale odmietli sme.Podla mna toto je zaklad. Proste naozaj ak clovek si zlomi nohu predsa pracovat este moze ale ak zostane ochrnuty tak uz je to problem. Generali poznam iba s dobrych skusenosti rodiny, napr Kooperativa mi od maja dlzi 400e a vyplatit mi ich uz asi nehodlaju. S Allianzom zasa mala problem nasa firma ze nechcela vyplatit skody.... Ak mate ine skusenosti rada si ich vypocujem, lebo je naozaj problem najst dobru poistovnu , kedze v podstate kazda chce na tebe iba zarobit 🙂

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
etel1
15. okt 2013

@philos Upozorňujem, že Metlife Amslico má klesajúcu poistnú sumu v prípade úmrtia

ajvy66
autor
15. okt 2013

@zuzinkabluzinka Ahoj a si z okolia Čadce?

zuzana323
15. okt 2013

moj muz ma allianz,vola sa to myslim "Flexi zivot" .platime mesacne 43,50 € a ma to na pripad smrti,alebo urazu ,trvalych nasledkov..

tomba
15. okt 2013

@zuzana323 môžem sa spýtať, a keď sa nestane žiadna poistná udalosť, čo každý verí, že sa nestane, tie peniažky nemáte nasporené, že? vlastne všetky idú poisťovni, nie je tam nijaké sporenie, že?

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana323
15. okt 2013

@tomba hej,zial,taky produkt to je,ze my z toho v pripade,ze sa (dufam) nic nestane,nic nemame... takze penieza eidu svojim sposobom teraz kazdy mesiac do vzduchu,ale dufajuc,ze radsej pojdu do vzduchu,ako by sa malo muzovi nieco stat a my s malou ostaneme nezaopatrene a s vysokou hypotekou na krku ...

frapper
15. okt 2013

@tomba Z úrazových pripoistení sa nevyplatí nič,pretože poisťovňa znáša riziko,že klientovi vyplatí buď za ťažký úraz alebo malý úraz,ale to je tak u všetkých poisťovní.Stáva sa,že niekedy klient zaplatí mesiac dva a stane sa mu úraz,poisťovňa vyplatí peniaze ihneď po predložení potrebných dokladov,bez ohľadu na to,koľko bolo uhradené,niekedy býva podstatne viac vyplatené ako uhradené.A tu má tá poisťovňa tiež to riziko,ktoré tiež nie je pre ňu výhodné,ale tak to funguje.Práve o tom je to úrazové ,rizikové poistenie,že si poistíte život,úrazy,keby sa niečo stalo čo nepredvídate,a znížil by sa vám príjem,aby ste to vykompenzovali.Je jasné ak človek je PN z úrazu cca 30dní,príjem klesne zhruba o polovicu a tak si to treba nastaviť v zmluve.Kapitálové,investičné,tam už máte so šetrením,kde po niekoľkých rokoch dostanete peniažky+výnosy poisťovne,tiež ako si to nastavíte v zmluve-treba sa len poradiť so správnym poradcom,aby to vysvetlil-možno aj po lopate ako sa povie,aby ste to správne pochopili rozdiely,lebo ja mám pocit z týchto všetkých príspevkov,že niekedy to nestranný človek nechápe,čo je najlepšie.Ale je tiež pravda,že každý potrebuje niečo iné.

tomba
15. okt 2013

@frapper ďakujem za vysvetlenie, super... 🙂

frapper
15. okt 2013

@ajvy66 Ja by som ti rada poradila s poistením,ale som z okresu Dolný Kubín.Pracujem pre Allianz-Sl.poisťovňa.Ak môžem poradiť,spravte si to v silnej a dostupnej poisťovni,aby ste mali aj pri poistnej udalosti bez problémov vyplatené a aby ste mali aj pobočku blízko poprípade agentúrnu kanc.Ak nevieš s kým si to uzavrieť zájdite do pobočky tam určite poradia a nastavia správne.Ja osobne by som urobila s reprezentantom,ktorý robí len pre jednu poisťovňu,nie s nejakým maklérom,ktorý robí životky pre všetky poisťovne,môj názor je keď nevieš kde,ísť aspoň do niektorých pobočiek,v každej si povedať konkrétnu požiadavku-rovnakú-zobrať ponuku a potom si to v kľude doma porovnať,až potom sa rozhodnúť,kde ti to bude najviac vyhovovať.

hinka2111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bety2222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vallerii
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vallerii
Odpoveď bola odstránená
Zobraz