icon

Zníži fotovoltika od ZSE účty za elektrinu?

23. mar 2026

Ahojte, riešime s mužom ponuku od ZSE na fotovoltiku pre náš dom. Sľubujú nám zníženie faktúr za elektrinu o polovicu. Investícia je okolo 6000 eur po dotácii. Máte to niekto reálne namontované aspoň dva roky? Naozaj sa to vráti tak rýchlo ako hovoria, alebo je v tom nejaký háčik s tou ich virtuálnou batériou? Nerada by som splácala úver za niečo, čo bude vyrábať elektrinu len keď sme v práci.

Strana
z2
tilly
Autor odpoveď zmazal
tilly
24. mar 2026

@autorka hod mi do správy čo ti nacenili, napíšem ti, čo by to cca stálo u "normálnej " profi firmy.

tilly
24. mar 2026
@timea301196

My riešime akurát fv od SSE a suma cca 10000€ ale stále premýšľame že dáme ešte inde ponuky

@timea301196 sorry, oprava. Určite si dajte urobiť inde ponuky. Koľko panelov a aký menič nacenili? 10tis mi príde strašne veľa

timea301196
24. mar 2026
@tilly

@timea301196 sorry, oprava. Určite si dajte urobiť inde ponuky. Koľko panelov a aký menič nacenili? 10tis mi príde strašne veľa

@tilly 6kw po dotácii - 7664€ (15 panelov a nejaký huawei tuším) ,8kw - 9263€ (20 panelov) ,10kw - 10615€ (24 panelov)

anonym_99fe7a
24. mar 2026
@simoli

@anonym_99fe7a ale elektrinu budes platit len ked nebudes mat v zasobniku, je tam mesacne zuctovanie, ak tam mas elektrinu platis len distribuciu, zadarmo VB nie je u Magny ale je to zanedbatelne oproti VSE, ak vyrobíte viac ako spotrebujete Magna je super

@simoli kokso, pozerám ponuky , pozerám firmy a nechápem, skoro všetky firmy vznik 2022 a neskôr ... to moc dôvery nevzbudzuje.

simoli
25. mar 2026
@anonym_99fe7a

@simoli kokso, pozerám ponuky , pozerám firmy a nechápem, skoro všetky firmy vznik 2022 a neskôr ... to moc dôvery nevzbudzuje.

@anonym_99fe7a no máte pravdu, vznikli kvôli dotáciám, ale ich práca (česť výnimkám) tak aj vyzerá...

anonym_99fe7a
25. mar 2026
@simoli

@anonym_99fe7a no máte pravdu, vznikli kvôli dotáciám, ale ich práca (česť výnimkám) tak aj vyzerá...

@simoli a teraz aby sa človek rozhodol... Ci vezme fy s trzbou 100t e abo fy s trzbou 500t e podľa finstatu z roku 2024

tilly
25. mar 2026
@simoli

@simoli to nemusí byť pravda, že kvôli dotáciám. Niektorí sa vrátili z nemecka, kde to robili roky predtým, iní sa oddelili z už existujúcich firiem...
To, že bola firma založená v roku 2022 neznamená, že jej majitelia/zamestnanci nemajú dosť skúseností, alebo nie sú šikovní..

simoli
25. mar 2026
@tilly

@simoli to nemusí byť pravda, že kvôli dotáciám. Niektorí sa vrátili z nemecka, kde to robili roky predtým, iní sa oddelili z už existujúcich firiem...
To, že bola firma založená v roku 2022 neznamená, že jej majitelia/zamestnanci nemajú dosť skúseností, alebo nie sú šikovní..

@tilly písala som česť výnimkám 🙂 s čím všetký som sa ja už stretla... Inštalácia FV nie je kvantova fyzika, a keď je firma slušná a zodpovedná a nejde im o to zarobiť čo najviac na úkor kvality, tak môžu byť spokojní všetci. Ja hovorím, ak máte spotrebu vyššiu ako 3-3,5 MWh, choďte do toho.

Strana
z2