Zníži fotovoltika od ZSE účty za elektrinu?
Ahojte, riešime s mužom ponuku od ZSE na fotovoltiku pre náš dom. Sľubujú nám zníženie faktúr za elektrinu o polovicu. Investícia je okolo 6000 eur po dotácii. Máte to niekto reálne namontované aspoň dva roky? Naozaj sa to vráti tak rýchlo ako hovoria, alebo je v tom nejaký háčik s tou ich virtuálnou batériou? Nerada by som splácala úver za niečo, čo bude vyrábať elektrinu len keď sme v práci.
Fotovoltiku od ZSE preplatite niekolkonasobne, to je najvacsia blbost na trhu. Daj si vypracovat ponuku od nezavislej firmy
najdite si ineho dodavatela, nie ZSE...robim vo FV 15 rokov, nebudem odporucat ani nasu ani inu, koli tomu nepisem. FV sa urcite oplatí, treba sa rozhodnúť pre výkon, ktorý potrebujete, optimálny pre vás, zbytočne neísť do extrémneho. S VB veľmi opatrne, ideálne k inému dodávateľovi, ZSE má už extrémne nevýhodnú ponuku, v podstate najhoršiu na trhu.
@anonym_autor tiež zbierame ponuky od rôznych dodávateľov ftv... Ceny cca od 4500 do 13000e výkon cca rovnaký.
Preratala som spotrebu terajšiu na fikciu s ftv a aj virtuálnou batériou, bez nej by to nemalo zmysel žiadny. A dorátala som sa k sume nizsej o viac ako 50%... Teraz bez energopomoc platba 217e, s ftv mi pri tej istej spotrebe vychádza 75e.
Susefia majú už pár rokov ftv... Spotrebu majú vyššiu o cca 40% ako my a platia mesačne 90e tiež virtuálna batéria.
Keď som spotrebu susedov hodila do mojej tabuľky tak ak by nemali ftv tak platia 295e mesačne. Čiže zmysel to podľa všetkého ma.
@anonym_99fe7a so sumou nižšou ako 50% by som bola opatrná, treba počítať s poplatkami za distribúciu - tú budete platiť aj za elektrinu z VB, poplatok za VB, dotácie sú veľmi neisté v tejto chvíli, pravdepodobne ešte budú, otázka je kedy...v každom prípade ja FV mám, a určite ju odporúčam pri spotrebe vyššej ako 3500Mwh ročne.
@anonym_99fe7a so sumou nižšou ako 50% by som bola opatrná, treba počítať s poplatkami za distribúciu - tú budete platiť aj za elektrinu z VB, poplatok za VB, dotácie sú veľmi neisté v tejto chvíli, pravdepodobne ešte budú, otázka je kedy...v každom prípade ja FV mám, a určite ju odporúčam pri spotrebe vyššej ako 3500Mwh ročne.
@simoli s poplatkami za spätnú distribúciu a za virtuálnu batériu vse som ratala v mojom výpočte.
Preto som počítala, lebo VSE vyrátalo mesačnú cenu na 56e a to mi prišlo malo.
A cena 75e mi príde reálna skrz toho co som videla u susedov. Ich spotrebu a mesačne platby, ich fa mam k dispozícii, aby som na žiaden poplatok nezabudla a môj prepočet bol co najviac reálny. Akurát som vďaka tejto téme prisla na to ze rôzne spoločnosti rôzna cena VB... Ja som rátala s cenou 11.90 pri vse, zse ma 18e mesačne, SPP ma 3 e mesačne...
A spotreba 12000kwh.
Fotovoltiku od ZSE preplatite niekolkonasobne, to je najvacsia blbost na trhu. Daj si vypracovat ponuku od nezavislej firmy
@anonym_7d4f6b
Suhlasim ,ale ked podpisujes zmluvu s inou firmou daj si do zmluvy ze garantuju ZSE napoji ich instalaciu na virtualnu bateriu, preco to pisem stale sa to nedavno kamaratovi, isiel do firmy ktora sa chvalila s mnozstvom instalacii a potom ZSE to odmietla zapojit.😁

@anonym_autor tiež zbierame ponuky od rôznych dodávateľov ftv... Ceny cca od 4500 do 13000e výkon cca rovnaký.
Preratala som spotrebu terajšiu na fikciu s ftv a aj virtuálnou batériou, bez nej by to nemalo zmysel žiadny. A dorátala som sa k sume nizsej o viac ako 50%... Teraz bez energopomoc platba 217e, s ftv mi pri tej istej spotrebe vychádza 75e.
Susefia majú už pár rokov ftv... Spotrebu majú vyššiu o cca 40% ako my a platia mesačne 90e tiež virtuálna batéria.
Keď som spotrebu susedov hodila do mojej tabuľky tak ak by nemali ftv tak platia 295e mesačne. Čiže zmysel to podľa všetkého ma.