Zrušenie rekreačných poukazov
Postrehli ste, ze chcú rušiť rekreačné poukazy? Využívali ste ich? Ako sa vas to dotkne? Veľa žien to využívalo na detske tábory a podobne. Aký máte názor?
My ponukame zamestnancom, ale nevyuzivaju, cena s poukazom je vyssia ako v zahranici a este s biednymi slovenskymi sluzbami, tak to nechcu. Idu radsej na dobre inde a za lacnejsie
Super,tak idu zase zobrat skolopovinnym detom,ktorych rodicia to vyuzivali na tabory,kedze tie ceny su absurdne,ale ten nezmyselny tehotensky prispevok,len za to,ze zena otehotnela a pritom dostane este matersku a kocikove,tak ten budeme platit do dochodku🙄
Ľudia si neuvedomujú, že nič nie je zadarmo. Tak isto ten poukaz, tak isto vlaky zadarmo, obedy zadarmo a vlastne všetky takéto populistické somariny. Zrušila by som všetko.
@anonym_autor je len jedno k tomu, adekvátne ceny v hoteloch stúpli, keď prišiel Danko s týmto nezmyslom. Mne sa viac oplatí ísť za hranice, ako využiť na Slovensku poukaz v dobrom hoteli. Česť výnimkám.
Ja podobne ako @nerko som dopadla, odvtedy je pre mňa Slovensko nedostupné cenovo, lebo proste to je slovenské nenažrané podnikanie využiť situáciu a zvýšiť ceny, nakoľko ani ja ani muž nerobíme vo veľkej firme a nemáme poukazy máme smolu. Myslím že zrušenie by stlačilo ceny nadol a pomohlo takým čo nemali rekreačné poukazy aby boli ceny dostupné.
celkovo tie poukazy nie su spravodlive. Kto robi vo velkych firmach, statnej sprave si ich pochvaluje. Ale co ostatni? Ja aj muz pracujeme v malych firmach, t.j. nemame narok na nic. Kruzky aj tabory zial platime cele, ak chceme, aby dcera nebola zavreta len doma. Cize za mna nech tu blbost zrusia. Bud mali dat prispevky vsetkym, alebo nikomu. Resp. sportovym klubom, ZUS-kam, CVC, alebo ak na tabory, tak tym spolocnostiam, co ich organizuju a tym znizit naklady pre rodicov
@hanka_se tak mozu zrusit aj danovy bonus ci?Nie vsetci ho dostanu.Tak nech tu blbost zrusia.To vazne ked nieco niekto nedostane tak je to blbost a nech to zrusia?Pozerame len na seba?Co vsetko je nespravodlive a je to.
Ja dufam ze ich nezrusia:
Tabory ich zrusenim nezlacneju
Hotely ich zrusenim nezlacneju
Platy zamestnancom urcite neporastu.
Aj tie sportove poukazy oli super ked clovek mesacne plati za clenstva v kluboch 50-100 eur. Tak bolo super ze sa s tymto pomohlo. :-/
A poznam deti ktore realne ak zrusia sportove poukazy si nebudu moct sportovanie v kluboch dovolit. ☹
@nerko suhlasim.
Podotykam, toto nie je vymysel Danka, je to len CTRL+C a CTRL+P z Madarska.
Zaroven podotykam ze sme to vyuzivali aj na tabory a aj na dovolenky, hoci musim povedat ze pomaly za tych 500E nevieme booknut nic pre 4 na viac ako 2-3 noci. Tabor stoji cca 400E pre jedno dieta. Proste tych 500 nie je az tak vela ked si 225 E sama platim, ale zaroven je mi luto zamestnavatelov, ze to museli navyse platit.
Zaroven sa cudujem ze toto rusia. Realne vlada tym nic neusetri, kedze to to cele hodili na zamestnavatela, ale predpokladam ze sa zvolebnieva tak sa chcu 'zapacit".
@katkaseiner stat je jednym z najvacsich zamestnavatelov…takze ano na zruseni stat usetri naklady
@hanka_se tak mozu zrusit aj danovy bonus ci?Nie vsetci ho dostanu.Tak nech tu blbost zrusia.To vazne ked nieco niekto nedostane tak je to blbost a nech to zrusia?Pozerame len na seba?Co vsetko je nespravodlive a je to.
@anonym_02fd3b ja som napisala, akym sposobom ho skor mohli vyplacat. Takto sa potesia len ti, co robia vo velkych firmach. Ale zial, su aj male firmy a tiez vela ludi tam robi. Danovy bonus je zas nieco ine, ten dostava kazdy zamestnany predsa. Nezamestnani ludia, co nic neodvadzaju nech nemaju. To je aj ako s dochodkami. Darmozraci dostanu viac, ako poctivo pracujuci.
@anonym_3bdcc4 zamestnávateľ si to dá do výdavkov a hups ten štát co nič neznáša ma o to nižšiu vybratu daň, lebo firma mala viac výdavkov.
Ale pokryvilo to trh, v jednom rade to bolo fajn Slováci míňali peniaze doma. Ale v druhom rade ubytovanie šlo tak rapídne hore v prvom roku keď sa rozbehli rekre, že Slováci zase viac trávia dovolenku v zahraničí lebo vyjde lacnejšie.
Presne ten istý efekt mali strávenky ak ich ľudia dostali chodili na obedy, tie papierove... Teraz si môžu vybrať hotovosť alebo stravné na kartu a zase menej chodia po podnikoch, lebo ceny sa zdvihlo už skrz infláciu a iné vplyvy.
@anonym_7c5359 to je sice pravda, ale aj tak to nie je mozne porovnat…lebo ved aj mzdy zamestnancov si zamestnavatel da do vydavkov…. Proste 13.dochodok a rekreacny nie je mozne davat na tu istu uroven…
@anonym_02fd3b Pozri ale je rozdiel že napríklad rodičia detí dostanú daňový bonus čo použijú na x vecí alebo dôchodcovia 13ty dôchodok čo použijú na x vecí, oboje okrajovo zvyšujú kúpyschopnosť a infláciu, ale rozloží sa to rovnomerne lebo niekto za to kúpi potraviny, niekto zájazd v zahraničí, niekto dá na sporenie, niekto dá príbuzným.
A je iné keby teraz zaviedli že napríklad rodičia detí do 18 rokov a dôchodcovia dostanú dotáciu na kúpu pečiva 55 percent napríklad a v obchode im 55 percent odpočítajú z ceny. A čo myslíš že by sa stalo? Myslíš že by nadalej rožok stál 14 centov a chlieb 2 eurá ak by veľká časť ľudí zaplatila len 7 centov za rožok a za chlieb 1 euro?
Na Slovensku pri nenažraných podnikateľoch a veľkých zahraničných reťazcoch tiež nenažraných určite nie. By zvýšili cenu rožka na 25 centov a chleba na 3,50 napríklad a teda ak by si nemala deti do 18 rokov alebo nebola dôchodkyňa dala by si za pečivo raz toľko skoro.
A presne takto je s tými rekreačnými poukazmi, ľudia čo ich nedostanú platia raz toľko za pobyt na Slovensku, za tábory, lebo veľkej časti je tých 55 percent preplatených a podnikatelia majú záujem tých čo sú dotovaný a zvyšok proste na to nemá a je to nespravodlivé.
@katkaseiner stat je jednym z najvacsich zamestnavatelov…takze ano na zruseni stat usetri naklady
@milanemila ano v tomto smere urcite, ja som skor myslela zo strany riadnych podnikov - tam toto neplati stat, ale teda hej, mas pravdu, take urady prace, socialky, danove urady, obecne urady... ano, to plati stat.
Ja ako SZČO to, žiaľ, nedostanem, ale všetci sa na to skladáme. Podobne ako na vlaky zadarmo sa skladáme, ale my nemáme železnicu, takže deti chodia do školy autobusom a mesačne nás to vyjde okolo 100 eur.
Super,tak idu zase zobrat skolopovinnym detom,ktorych rodicia to vyuzivali na tabory,kedze tie ceny su absurdne,ale ten nezmyselny tehotensky prispevok,len za to,ze zena otehotnela a pritom dostane este matersku a kocikove,tak ten budeme platit do dochodku🙄
@iwesska no ten tehotensky prispevok tiez neviem, na co je. Deti sa od jeho zavedenia narodi o 10 tisic rocne menej ako v kovidovych casoch a pred nimi.
Rekreacne sme vyuzivali na tabory, ale tak uz asi nebudeme, kedze velke deti nechcu do tabora uz ist. Plus dovolenka na SK nie, chodime v ramci toho, kde ziju moji rodicia a svokra plus teda BA. Sportove poukazy by chybali skor, kedze minuly rok pre obe deti bolo clenske skoro 1000 za rok. Ale zaplatili sme to aj bez nich velakrat predtym.

Neverím, že to zrušia, na 100% nie, to Danko nedovolí, tým sa hrdí, spraví bu bu a nezrusia.nic
@luliu Možno vymení za vyšší dôchodok pre storočných 😂