Zrušenie rekreačných poukazov
Postrehli ste, ze chcú rušiť rekreačné poukazy? Využívali ste ich? Ako sa vas to dotkne? Veľa žien to využívalo na detske tábory a podobne. Aký máte názor?
@hanka_se tak mozu zrusit aj danovy bonus ci?Nie vsetci ho dostanu.Tak nech tu blbost zrusia.To vazne ked nieco niekto nedostane tak je to blbost a nech to zrusia?Pozerame len na seba?Co vsetko je nespravodlive a je to.
@anonym_02fd3b nespravodlivé to nie je len voči ľuďom, ale aj zamestnávateľom....mam 49 zamestnancov, tak nemusím, mam 50 a viac a uz musím bez ohľadu na to kde tie peniaze vezmem...ja s mužom nemáme narok, ani jeden, tiež by som uvítala, veľa dovolenkujeme na SK, plus tábory...ked uz chceli dat, tak pre všetkých...
@anonym_73a2af ja nemam problem, ale ceny ako na zapade a mzdy ako...ja osobne sa nestazujem
@cina1 a keby dostala tu super hrubú mzdu, ale odvody by si si zaplatila? Toto by ma zaujímalo. Pretože napr. pri ZP je jedno, či zaplatis 10 alebo 1000e. Narok mas rovnaký. Ja by som len súhlasila aby to bolo tak ako.napr.vo Švajčiarsku. Kde mas tu tvoju zelanu super hrubú mzdu a podla toho aj napr.tu zdravotnú starostlivosť. Potom by som bola zvedavá, ako by si so platila lekarov
@cina1 a keby dostala tu super hrubú mzdu, ale odvody by si si zaplatila? Toto by ma zaujímalo. Pretože napr. pri ZP je jedno, či zaplatis 10 alebo 1000e. Narok mas rovnaký. Ja by som len súhlasila aby to bolo tak ako.napr.vo Švajčiarsku. Kde mas tu tvoju zelanu super hrubú mzdu a podla toho aj napr.tu zdravotnú starostlivosť. Potom by som bola zvedavá, ako by si so platila lekarov
@anonym_73a2af pozri ja som reagovala na to, ze keby mali ludia normalne dostojne orijmy, netreba vymyslat taketo kadejake veci...to je cele..ja rozumiem ako tu pisali,ze to pouzivali na tabory napr. a ze im to pomohlo, ze by neboli stastní, keby to zrusili...ja osobne ich nepouzivam, staci?
@hanka_se tak mozu zrusit aj danovy bonus ci?Nie vsetci ho dostanu.Tak nech tu blbost zrusia.To vazne ked nieco niekto nedostane tak je to blbost a nech to zrusia?Pozerame len na seba?Co vsetko je nespravodlive a je to.
@anonym_02fd3b pleties hrusky s jablkami.
RP ti nedava stat. Stat nuti sukromnika preplatit to zo svojho zamestnancom a este aj taka blbost ze nie kazdy ho musi platit.
Potom sa cudujeme ze zamestnavatelia odchadzaju zo Slovenska alebo ze ceny tovar rastu a rastu, jasne ze kazdy tento vydavok premietne do cien.
Vacsia polovica tu je len sebecke prizemne prizivnicke ego. Ani jednu z vas nezaujima, ze popri neskutocnej financnej (danovej i odvodovej) zatazi podnikatela nemate kozu na ksichte a pozadujete ponechat nezmyselne rozhodnutie mafianskej vlady - este vam preplacat vase dovolenky a pchat do gagorov nenazratym slovenskyn hotelierom. Logicky - vacsina zamestnavatelov je nutena minimalizovat pocet zamestnancov, kumulovat pracu na znizeny pocet pracovnych miezd a to sa vam tiez nepaci. Vam sa nepaci nic, len - postarajte sa o moje deti, zaplatte im obedy, tabory, cestovne, mne zaplatte za to, ze som porodila a este mi muza nechajte doma na platenom prispevku, aby sme na seba mali viac casu. Vy sa citate? Vy aj niecim premyslate? Na takyto narod naozaj len velky bic a maly dvor. Ake hodnoty tvorite vy? Akym pravom si narokujete byt zivene z dani a odvodov tych, co dru aj v 2-3 pracach, lebo sa chcu mat lepsie a urcite nechcu zivit taketo prizivnicke individua? Ten stat netvori ziadne hodnoty, len predrbava....specialne tato zlodejska vlada kradne ako po nebohom a rozhadzuje presne tam, kde netreba. Hlavne sa zobudte a zacnite vychovavat svoje deti tak, aby sa vedeli o seba a aj o vas postarat, ked to uz vy neviete
@anonym_193098 👏
A za 5-10rokov padnu vsetky na hubu ako cele Grecko. A to bude placu.
@anonym_193098 tlieskam, absolútne pravda 👏👏👏 💯👍👍👍
Podľa niektorých tu by im ešte mal zamestnavatel platit, ze vôbec dôjdu do prace. Platí im za to, ze su ba dovolenke, ešte aby im aj tu dovolenku zaplatil 🤦♀️ to je teda gól. Co sa tyka tých táborov, tie sa v pohode dajú vykryť z daňových bonusov. Nie samozrejme cele, ale časť určite. Ale samozrejme lepšie je zaplaťte mi.
Teraz zase topkou začínajú byť ID ako prilepsenia k platu.
@anonym_73a2af za 1200 eur v pohode zaplati aj 2-3 tabory
@anonym_73a2af za 1200 eur v pohode zaplati aj 2-3 tabory
@natalka13 ja presne takto tiež si odkladám. Plus aj pridavky, to je ďalších 720€ rocne, ktoré ti stat dá iba tak. A este ti ma platit aj zamestnavatel?
@anonym_02fd3b pleties hrusky s jablkami.
RP ti nedava stat. Stat nuti sukromnika preplatit to zo svojho zamestnancom a este aj taka blbost ze nie kazdy ho musi platit.
Potom sa cudujeme ze zamestnavatelia odchadzaju zo Slovenska alebo ze ceny tovar rastu a rastu, jasne ze kazdy tento vydavok premietne do cien.
@natalka13 ako povies.Co ak som aj ja zamestnavatel a musim toto platit?Sak to zrusme.Zrusme vsetko.Kazdemu co vyhovuje to si brani.Slovac.
@natalka13 ako povies.Co ak som aj ja zamestnavatel a musim toto platit?Sak to zrusme.Zrusme vsetko.Kazdemu co vyhovuje to si brani.Slovac.
@anonym_02fd3b tak snad je rozdiel zamestnavatel /a jeho povinnost zo zakona/
A stat a jeho socialne davky.
Podla tvojho prispevku zamestnavatel budes tazko. DB porovnavas s RP.🙈
@anonym_02fd3b snád tam nejaky rozdiel vidíš
kto chce tak sa ubytuje aj na slovensku ,netreba ho "nutit aleb motivovat" cez poukazy
ja som to využivala , ale aj tak som za zrušenie , ten zamestnavatel musi tie prachy na tie poukazy z niekadial zobrat
a mimochodom je to aj tak smiešna suma , ovela viac si cenim od zamestnavatela ked mi da premie na dovolenku lebo chce nie ked je nuteny
@anonym_02fd3b však ten je už tak okresany že je skoro nie je
Ja dufam ze ich nezrusia:
Tabory ich zrusenim nezlacneju
Hotely ich zrusenim nezlacneju
Platy zamestnancom urcite neporastu.
Aj tie sportove poukazy oli super ked clovek mesacne plati za clenstva v kluboch 50-100 eur. Tak bolo super ze sa s tymto pomohlo. :-/
A poznam deti ktore realne ak zrusia sportove poukazy si nebudu moct sportovanie v kluboch dovolit. ☹
@anonym_e2bb19 možno by bolo reálnejšie zrušit ministerstvo športu a tie prachy čo nan idu rozdelit priamo pre športove kluby napr.
ten športovy poukaz tie kluby fakt nespasí
alebo nech nevyberaju najom, za plochu , za šatne , za ihrisko .. su aj adresnejšie pomoci v športe
@anonym_3bdcc4 zamestnávateľ si to dá do výdavkov a hups ten štát co nič neznáša ma o to nižšiu vybratu daň, lebo firma mala viac výdavkov.
Ale pokryvilo to trh, v jednom rade to bolo fajn Slováci míňali peniaze doma. Ale v druhom rade ubytovanie šlo tak rapídne hore v prvom roku keď sa rozbehli rekre, že Slováci zase viac trávia dovolenku v zahraničí lebo vyjde lacnejšie.
Presne ten istý efekt mali strávenky ak ich ľudia dostali chodili na obedy, tie papierove... Teraz si môžu vybrať hotovosť alebo stravné na kartu a zase menej chodia po podnikoch, lebo ceny sa zdvihlo už skrz infláciu a iné vplyvy.
@anonym_7c5359 😂😂😂😂😂
jáááj toto je už len argument dá si to do vydavkov
ano dá
ale najskôr musi mat tie prachy aby mohol ich použit na niečo ako športovy poukaz a až potom si to môže dat vydavkoch
nechápeš že ten poukaz nie je ani pre teba zadarmo, že si ho odmakaš,
za mňa môžu zrušiť. Nevyužili sme ani raz, máme dieťa s diagn.
Pre mňa by malo väčší význam keby sa zvýšili opatrovateľský, rod. prídavky a daňový bonus na deti vo veku 15+.
@anonym_5cc902 ale r.poukaz neplati stat.
@anonym_5cc902 ale r.poukaz neplati stat.
@amarilka26 no ale to za to ona nemôže
ak je na opatrovaku tak nárok nemá na nič , má byt rada že jej tam pohodia opatrovak , za mna by bolo fér dat opatrovatelom status zamestnanca štátu , lebo takto su vo forme moderny osobny otrok bez nároku na nič -skoro . bez dovolenky, s večným šikanovanim a dokazovanim štátu ano stale je ma dg ktora sa neda vyliečit
pritom pri určitých dg keby štat fungoval ako ma či už cez stacionare, podpora školy asistenti atd ..družina,, matka by mohla chodit do prace alebo by to mohlo byt uplne inak
podpora zamestnavatela ak zoberie babu na polovičny uväzok kym je takéto dieta v škole ,ktore ma podmienky aby mohlo chodit do nejakej školy, väčšina sa žial vzdelava doma
Veľa veci je v tomto štáte nastavené nespravodlivo a vždy pri niekom to nebude vyhovovať.Niekto tu píše,že daňový bonus má každý.No nemá.Kto je stredná trieda a zarába trocha viac,tak ho nemá.Ale pritom platí dane a odvody.A čo má z toho?Nič.Nevznikne mu ani nárok na energopomoc.A pritom tomuto stavu odovzdáva celkom dosť. Nech zrušia poukazy a Danko nech povalu vládu.Uz by bolo načase.A som uzmierena aj s konsolidovanim,al nech to urobia odborníci.Nie toto,čo sa deje.Zivnostnici sa presúvajú do Čiech,pre firmy sme drahí a odchádzajú do zahranicia.Varenie džemov nestaci.Prosim si vládu odborníkov.Prosim si vládu,ktorá nebude kradnúť.Nebude lacný betón v prešovskej nemocnici.Zmeni školstvo,postavi na nohy zdravotníctvo.Nebude podporovať odliv mozgov do zahraničia.Chcem,aby sa tu vrátili odborníci,inteligencia.Toto vôbec nie je o hlúpych rekreačných poukazoch.Firmy ich preplácajú,je to zákon.Rozna firma by namiesto nich možno dala nejaký parádny benefit.
@anonym_02fd3b tak snad je rozdiel zamestnavatel /a jeho povinnost zo zakona/
A stat a jeho socialne davky.
Podla tvojho prispevku zamestnavatel budes tazko. DB porovnavas s RP.🙈
@natalka13 ako povies.Neporovnavam ale to by si musela vediet citat s porozumenim a pochopenim.Pekny den.
Poukaz som uz roky nevyuzila, mozno pred 6 rokmi na vikend na Liptove. Pre mna je drahe dovolenkovat na Slovensku, to co sme nechali za vikend na svk mame tyzden v IT s neporovnatelnymi sluzbami.
@anonym_02fd3b to ze tvrdis, ze ak sa ma zrusit RP, tak rovno nech sa zrusi aj DB, nieje
davanie ich na rovnaku uroven?
OK. 🤪
@natalka13 ako povies.Stale nevies o com som pisala.Nechaj tak, nekaz si nedelu vedomim, ze necitas s porozumenim.
@amarilka26 no ale to za to ona nemôže
ak je na opatrovaku tak nárok nemá na nič , má byt rada že jej tam pohodia opatrovak , za mna by bolo fér dat opatrovatelom status zamestnanca štátu , lebo takto su vo forme moderny osobny otrok bez nároku na nič -skoro . bez dovolenky, s večným šikanovanim a dokazovanim štátu ano stale je ma dg ktora sa neda vyliečit
pritom pri určitých dg keby štat fungoval ako ma či už cez stacionare, podpora školy asistenti atd ..družina,, matka by mohla chodit do prace alebo by to mohlo byt uplne inak
podpora zamestnavatela ak zoberie babu na polovičny uväzok kym je takéto dieta v škole ,ktore ma podmienky aby mohlo chodit do nejakej školy, väčšina sa žial vzdelava doma
@anonym_6f9ff0 plne suhlasim 👌
Podľa niektorých tu by im ešte mal zamestnavatel platit, ze vôbec dôjdu do prace. Platí im za to, ze su ba dovolenke, ešte aby im aj tu dovolenku zaplatil 🤦♀️ to je teda gól. Co sa tyka tých táborov, tie sa v pohode dajú vykryť z daňových bonusov. Nie samozrejme cele, ale časť určite. Ale samozrejme lepšie je zaplaťte mi.
@anonym_73a2af no to zavisi ci dostanes DB. Dostavame sa do situacie ze zvysia nam plat a stracame cast DB. Jedine štát z toho ziska. Ja aj muz mame vyssiu hrubu mzdu a rovnaku čistú - vobec to cloveka nikam nepoháňa vpred
@anonym_73a2af no to zavisi ci dostanes DB. Dostavame sa do situacie ze zvysia nam plat a stracame cast DB. Jedine štát z toho ziska. Ja aj muz mame vyssiu hrubu mzdu a rovnaku čistú - vobec to cloveka nikam nepoháňa vpred
@katkaseiner ale to im nevysvetlíš , oni nejak vidia a vnimaju len čo sa prezentuje,PR ale reálne čísla na svojom učte asi nevnimaju alebo si to nechcu priznat 😠
a najviac sa mi ráta ako tvrdia že dôchodcovia si to zaslužia a čo my , čo si my zaslužime ??? makat - častokrát aj viac ako predtým , však tam trochu pridáme, toho vyhodíme a prerozdelíme - neviem čo sme ak odpad čo ma len odovzdavat dane a odvody , to si zaslužime , asi sme najnižšia kasta
@anonym_e2bb19 možno by bolo reálnejšie zrušit ministerstvo športu a tie prachy čo nan idu rozdelit priamo pre športove kluby napr.
ten športovy poukaz tie kluby fakt nespasí
alebo nech nevyberaju najom, za plochu , za šatne , za ihrisko .. su aj adresnejšie pomoci v športe
@sara07 no problém je v tom že nie každý klub dostáva rovnako veľa peňazí. Ide totiž aj o to ako veľmi ten šport je populárny. U nás v meste sú kluby ktoré dostávaju od mesta rozpočet 100k € a potom sú také čo dostanú 800€ alebo nedostávajú vôbec. Čiže tam by som sa obávala, že futbal hokej zhltnú ešte viac peňazí a ostatné športy by zas nepokryli náklady a poplatky by ostali. Takto viem že syn keď platí 70€ mesačne tak mi aspoň dotácia pomaly 40€ vráti a synov šport sa tým pádom javí cenovo dostupnejší.
@katkaseiner terajšie nastavenie DB je uplne od veci. Matelko to nastavil veľmi dobre, vedel co robí. Aby nebrali
min.mzdu a tvárili sa, že sú chudáci, pričom zvyšok brali na ruku. Teraz? Opäť sme sa k tomu vrátili. DB nie je sociálna dávka, je to vrátenie časti dane. Ten, kto platí malo, malo aj dostane. Ten kto viac, ma dostať viac. Ale v tomto bananistane sa snaha o lepšiu mzdu jednoducho trestá
@sara07 no problém je v tom že nie každý klub dostáva rovnako veľa peňazí. Ide totiž aj o to ako veľmi ten šport je populárny. U nás v meste sú kluby ktoré dostávaju od mesta rozpočet 100k € a potom sú také čo dostanú 800€ alebo nedostávajú vôbec. Čiže tam by som sa obávala, že futbal hokej zhltnú ešte viac peňazí a ostatné športy by zas nepokryli náklady a poplatky by ostali. Takto viem že syn keď platí 70€ mesačne tak mi aspoň dotácia pomaly 40€ vráti a synov šport sa tým pádom javí cenovo dostupnejší.
@anonym_e2bb19 a skušali ste zatlačit na mesto a poslancov aby dostali viac tie kluby
kluby ktore reprezentuju mesto na sutažiach , je to aspon v okresnych novinach , maju vysledky vedia dostat aj ked su menšie viac
nie je to fér že sa tlačia prachy len do hokejistov a futbalistov .. a reprezentacie to je pravda
len štát by nemal zase a znovu suplovat zamestnavatel , čim viac je eknomicky horšie na tom slovensko tym sa horšie aj sponzor hlada aj tie 2% čo sa dávaju su tenšie od rodičov

Vacsia polovica tu je len sebecke prizemne prizivnicke ego. Ani jednu z vas nezaujima, ze popri neskutocnej financnej (danovej i odvodovej) zatazi podnikatela nemate kozu na ksichte a pozadujete ponechat nezmyselne rozhodnutie mafianskej vlady - este vam preplacat vase dovolenky a pchat do gagorov nenazratym slovenskyn hotelierom. Logicky - vacsina zamestnavatelov je nutena minimalizovat pocet zamestnancov, kumulovat pracu na znizeny pocet pracovnych miezd a to sa vam tiez nepaci. Vam sa nepaci nic, len - postarajte sa o moje deti, zaplatte im obedy, tabory, cestovne, mne zaplatte za to, ze som porodila a este mi muza nechajte doma na platenom prispevku, aby sme na seba mali viac casu. Vy sa citate? Vy aj niecim premyslate? Na takyto narod naozaj len velky bic a maly dvor. Ake hodnoty tvorite vy? Akym pravom si narokujete byt zivene z dani a odvodov tych, co dru aj v 2-3 pracach, lebo sa chcu mat lepsie a urcite nechcu zivit taketo prizivnicke individua? Ten stat netvori ziadne hodnoty, len predrbava....specialne tato zlodejska vlada kradne ako po nebohom a rozhadzuje presne tam, kde netreba. Hlavne sa zobudte a zacnite vychovavat svoje deti tak, aby sa vedeli o seba a aj o vas postarat, ked to uz vy neviete