icon

Úprava širokých ľanových nohavíc: Ako zabrániť odstávaniu?

Dnes o 07:12

Ahojte, poraďte prosím, skracovala som si široké ľanové nohavice. Teraz síce dĺžka fajn, ale odstávajú v spodnej časti do bokov. Prežehliť na puky by nebolo pekné. Čo s tým?

biba_18
Dnes o 07:16

neviem si to predstaviť. akože v záševkoch to máš hrubé a tvrdé a teraz to odstáva?
vieš to odfotiť?

biba_18
Dnes o 07:22

ale ak by to bolo to čo si myslím - že tam máš priveľa látky - ja to robím tak že nadstrihujem spodné záložky (resp. vystrihujem trojuholníčky ako keď striháš oblúk vo výstrihu alebo na rukáve) - alebo na rifliach pomáha kladivom stenčiť látku (to používam niekedy aj pri patchworku, keď mám v spoji priveľa látky..)
a niekedy je to spôsobené tým že to máš dorovna a malo by to byť do malilinkého oblúčika (že v bočnom šve je trolilinku dlhšia nohavica ako vo vnútornom šve alebo v strede)...

anonym_870773
Dnes o 07:34

@anonym_autor Môžeš to odfotiť?Neviem si to predstaviť...

autor
Dnes o 16:49

Posielam foto. Ja som to trošku prežehlila do pukov 🙈

autor
Dnes o 16:50
@biba_18

neviem si to predstaviť. akože v záševkoch to máš hrubé a tvrdé a teraz to odstáva?
vieš to odfotiť?

@biba_18 práveže to nemám hrubé, prebytočnú látku som odstrihla, je to tenký materiál

biba_18
Dnes o 17:34

odpárala by som to a opravila tak ako som písala hore - posunula zahnutie na vonkajšom šve tak aby bol ten vonkajší šev dlhší… alebo by sa to dalo skrátiť v strede ak by bola ešte možnosť …
ale kvôli dĺžke asi tá prvá možnosť…

biba_18
Dnes o 17:43

neviem nájsť pero k tabletu tak len tak rukou… je to veľmi prehnané na obrázku, ale to aby si mala predstavu čo tým myslím… tam je rozdiel možno 5-7 mm… široké gate sa tak správajú 😏

autor
Dnes o 20:08
@biba_18

neviem nájsť pero k tabletu tak len tak rukou… je to veľmi prehnané na obrázku, ale to aby si mala predstavu čo tým myslím… tam je rozdiel možno 5-7 mm… široké gate sa tak správajú 😏

@biba_18 rozumiem ako to myslíš, a mám aj ten vnútorný šev predĺžiť? Či ten netreba?

biba_18
Dnes o 20:46

iba ten vonkajší… ale daj si pozor aby tam v tom šve nebol špic, ale taký jemnúčky prechod, oblúčik…