icon

Ako natiahnuť jednu skrátenú nohavicu po praní?

6. aug 2026

Ľanové nohavice som vyprala prvýkrát podľa štítku a odvtedy je jedna nohavica viditeľne kratšia. Druhá ostala normálna. Dá sa to ešte nejako natiahnuť?

anonym_47c8e6
6. aug 2026

@anonym_autor nohavica 😁 skús vyprať len tú jednu nohavicu 😂

autor
6. aug 2026
@anonym_47c8e6

@anonym_autor nohavica 😁 skús vyprať len tú jednu nohavicu 😂

@anonym_47c8e6 Inak sa to volá?

moonlight1210
6. aug 2026

@anonym_autor Asi nie kvalitna latka. Vsetko sa po prvom prani zrazi, co je z prirodnych vlakien. A od kvality zalezi, o kolko sa to zrazi.

Tiez mozno spojili dva kusy, kde sa strih kladie rozne na latku, nielen jednym smerom, akoby to urobila krajcirka v dielni - setri tym vyrobca odpad - a zosili dva nespravne kusy, kazdy polozeny inym smerom na vlakna. Preto sa jeden zrazil viac a druhy menej (podla tkania sa latka moze zrazat v jednom smere viac, ako v druhom).

Tu nevidim sposob, ako to natiahnes. Lan uz velmi nenatiahnes. Jedine dat skratit aj tu druhu nohavicu na dlzku tej kratsej.

biba_18
6. aug 2026

to už neopravíš. to je na reklamáciu ...

mk1111111111
6. aug 2026

Veru, len reklamovat

anonym_47c8e6
6. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_47c8e6 Inak sa to volá?

@anonym_autor netuším. Asi je to spisovné, ale divne to znie.

biba_18
6. aug 2026
@anonym_47c8e6

@anonym_autor netuším. Asi je to spisovné, ale divne to znie.

@anonym_47c8e6 je to nohavica

sovica
6. aug 2026

@anonym_autor Si si istá, že obe strany boli rovnako dlhé, keď si ich kúpila? Lebo sa mi nezdá, že sa len jedna nohavica praním zrazila. Podľa mňa boli zle ušité a ty si si to nevšimla, ak ti boli príliš dlhé pri skúšaní. Reklamovala by som ich, je to výrobná chyba.

autor
6. aug 2026
@sovica

@anonym_autor Si si istá, že obe strany boli rovnako dlhé, keď si ich kúpila? Lebo sa mi nezdá, že sa len jedna nohavica praním zrazila. Podľa mňa boli zle ušité a ty si si to nevšimla, ak ti boli príliš dlhé pri skúšaní. Reklamovala by som ich, je to výrobná chyba.

@sovica Áno, skúšala som si ich :-/