Syn mi prestal chodiť - hľadáme neuroligičku v Košiciach
Moj 6 ročný synček mal teploty okolo 38-38,8 kašlal, boli sme u lekarky, dostal antibiotika. Bolia ho len lýtka, rúčky a stehná nie. Stredu večer, štvrtok mal teploty, v piatok už nižšie okolo 37,5 max. A v piatok večer sa sťažoval, že ho bolia nožičky, ale ešte normálne chodil. V sobotu rano uz nevedel stať na nožkach, chodi po štyroch. Keď sedi, normálne s nimi hýbe.... Lekárke sme volali hne v sobotu rano, tak že to môže byť pri horuckovych ochoreniach, že mu máme dat 3x denne nurofen. Ale neprechadza to, dnes to isté vôbec nechodí. Nezda sa mi to. A divne, že len lýtka... Zajtra chceme ísť na odbery, k neurologicke.... Neviete niejaku odporučiť v Košiciach? Ďakujem
@prevenar je mi jasne ze si neskutocne sklamany ,ze babula nedala ockovaat,lebo samozrejme by to bolo z ockovania... ako si maximalne trapny, mi to pride ze ty mas následky ockovania . O domacnosti nas poucovat nemusis,straj sa laskovo o seba a chod si ulavit na tvojej starej. Viditelne ti nieco tlaci na mozok.
Keby mne dieta prestalo chodit, tak letim este v ten den na pohotovost... to predsa nie je soplik, co prejde... :( drzim palce nech vsetko dobre dopadne, daj potom pls info
@prevenar sledujem tvoje príspevky už dlhšie a nechápem kde všade si schopný natrepat očkovanie aby si vyvolával dokola dohady či áno alebo nie! Nech si každý robí ako chce! Akonáhle máju problém hneď píšeš o očkovaní a čo teraz keď má dieťa choré neockovane ? Kde je chyba? Keby je očkované odpovedať je jasná z čoho to má podľa teba! Neskutočné tebe by mali ozaj zakázať prispievať do fóra. Veď si kľudne neockuj a uznavaj to aj všetko ale nie všade to písať všade to trepať do nemoty. Aby sa tu večne len hádalo a tvorili sa dve strany.
@petuska2110 vysinuty clovek. Som zvedava ci sa bude zodpovedat matkam ktorych deti doplatia na jeho rady .
@bianca fuha toto ma nezaujíma nech si každý počúva koho chce/ robí čo chce. Každá si zodpovedáme za dieta sama či už očkujeme (možné nasledky) neočkujeme (možné nasledky). Každá si ponesie zodpovednost za svoje rozhodnutie sama. Len ma hnevá ako každý príspevok pomali končí kampanov na očkovanie/neočkovanie a všetko kol toho ako to má z toho a donemoty. Už sa tu neda nájst pomali rozumné rady. Pre takýchto ludí.
@bianca fakt dufam ze ziadna nie je taka blbana ze by pocuvala jeho kecy
Ahoj moj maly ked mal asi 4 roky bol chory a bral antibiotika. Raz mi muz volal do prace ze rano sa maly nevedel postavit na nozicky a boleli ho lytka. Nozicky mal pokrutene do vnutra. Utekali sme k lekarovi, nechali si nas v nemocnici. Po troch dnoch to preslo, choroba mu uderila do noh, bolesti v lytkach mal problem asi do 7 rokov, dr. povedala ze je to aj z rastu. Dufam ze vam to dobre dopadne ako nam, prajem skore uzdravenie

@petuska2110 mne to vobec nieje jedno ci niekto sporadicky, ba priam fanaticky bagatelizuje ockovanie. Videla som dost utrpenia na detskom oddeleni a ked som sla po sluzbe domov v ktorej sa clovek staral niekolko dni o pacienta z akutnou formou TBC tak som bola stastna ze som ockovana ja , moje dieta a aj ludia v autobuse. Kto by videl na vlastne oci ako fatalne mozne prebiehat mums u dospeleho chlapa, jeho sialeny strach v ociach , tak by so rozmyslel hned ci vedome ohroz zdravie alebo dokonca zivot svojho dietata . Nebudem sa tu vyhrazat a odporovat google studentom mediciny ale tiez ma mrzi ze 70% tem konci podobne
@bianca ja som videla aj následky očkovania aj neockovania a? Každý kto má zdravý rozum sa rozhodne sám. Tieto kampane mi nič nedali ani čo obhajujú očkovanie ani neockovanie. O svojich deťoch som si rozhodla sama v najlepšom vedomí a svedomí. Nepočúvala som nikoho ani nebudem. A každý si aj rozhodne a následky ponesie sám. A neni žiaľ 100%istota že zaočkované deti/dospelý to nedostanú😅 nemyslím si že rozpisovanie o tom prečo ano prečo nie niečomu pomáha. Práve naopak akurát sú matky vydesené a nechajú sa ovplyvniť. Každý má prístup na internet alebo ústa aby sa opýtal svojho lekára a pod.netreba to tlačiť všade od MK po FB a neviem kam ešte.
@prevenar som rada že som ťa povabila žiaľ niesom ani nazurena ani malá. Ani sa s tebou nejdem hádať ale aj keby máš pravdu tak tou prezentáciou svojej "pravdy" si to len kazis.😉
Baby,keby ste to tu poriadne citali.volali doktorke,ta nariadila nurofen.aj tej babe co jej mala prestala chodit a bezali na pohotovost dali v nemocke len nurofen.ked sa tu navazate do @prevenar ,ze ma doverovat doktorom,ze vedia co robia,tak im doverujte aj vy.dok jej nariadila davat nurofen. A vy sa do nej este navazate co nesla na pohotovost.ale ved predsa doverovala doktorke co jej radila dat nurofen.protirecite si. Ja dufam ze maly bude ok a po nurofene mu to prejde.
@bianca well, NIKTO ta ani neoznacoval a ta sprava nie je urcena tebe, ZE ? 😀 na druhej strane je moja trapna skupina 4-5 najvacsia zdravotnicka skupina na konovi, inak povedane , moj osobny blog je vacsi , ako 80% skupin na konovi celkovo. 🙂 nie ,ze by na tom nejak zalezalo, ale ked sa uz tom bavime. 😝
@petuska2110 nemozem si tu nic "kazit" , to by ma tu muselo nieco zaujimat. ja mam to co chcem a zvysok nech si robi co chce ..zijem svoj zivot. 🙂
@ivianocka fuha, niekto pouzil logiku ..to tu moc popularne nebude 😉
..na okraj veci, moja mala nepozna antibiotika a ani antipyretika (vlastne, ani lekarov lol) C vitamin 😵 vsetko dobre !
Stalo sa nam presne to iste. Syn 6r zrazu pri chorobe prestal chodit. Isli sme na Kramare, zistili mu vysoke hodnoty svalovych parametrov. Hospitalizacia, nonstop na infuziach, vsetky mozne testy...zaver virusova svalova myalgia. Po tyzdni domov, preslo to. Jedina liecba ktoru nasadili bol ibalgin,bkomplex a cecko...neskor po par dnoch ked nic nezistili tak pridali ATB lebo sa bali nejakej bakterialnej nakazy pri takom oslabeni organizmu. PS: stalo sa to par tyzdnov po ockovani. Po ockovani bol v kuse akoby nachladeny, stale mu nieco bolo az to skoncilo tymto. Dr. vraveli ze to nema ziadny suvis s ockovanim
@prevenar jj, logika na koniku sa nenosi. ale ide to ako lavina, ludia necitaju a uz vobec ni s porozumenim, len napisu bez na pohotovost lebo tam su bohovia. a potom su statusy ako ich na pohotovsoti vysmiali a ako sa boja ist na pohotovost. inak ta pohotovost to vam nie je med lizat, vela krat ckate dlho predlho a potom vam nic nedaju, alebo daju take divne lieky a aj tak nepomozu. u nas ani crp pristroj nemali(sice je to dopelacka, ale aj tak)
@prevenar ...odbornik 🙂 zase si sa zamotal aj do tejto diskusie s tvojim ,,odbornym" vykladom...
a uz ides aj odporucat mamicke, ake vysetrenia ma absolvovat?...
okamzite urgent!!!!! to co je doprdele za pediatricky;(
@prevenar ach jaj...ale ved ani ziadny vyklad nevies dat ...ked dostanes priamo polozenu otazku, tak sa vyhnes odpovedi...vzdy odpovies len nato, co tebe vyhovuje...ale ved to vies aj sam...
Držím palce!
draha mama presne presne tak. Vykasli sa na zdravy usudok a niecie skusenosti. Zacni citat clanky na googly, tu na koni. Tu ti internetom preskolene kadernicky, kozmeticky a uradnicky ( a tym nechcem znevazovat ziadne povolanie ) lepsie poradia. Hlava mi to neberie. Som zvedava kto z vas co tu ordinujete by sa jej pozrel do oci keby sa nieco nebodaj skomplikovalo. Tak smutne

@felicita2, nasa bude mat uz 8, nedala, som najprv som dala odklad, ze ma menej hemoglobinu, potom dr. ze dobre ale do 7. rokov to musime stihnut. Potom mala sopel atd. pytala som sa dr. ci zaockovat ci nie. Ona ze ona by dala, ona je proocko, ale ked nedame, je to nasa vec, neriesi to dalej. A stale nam na to nevychadza krok a dr. to uz neriesi, ked budeme chciet, zaockuje, ked nie, neriesi. A to mi tu jedna pisala, ze ake problemy mi ta konkretna dr. narobi, a veru narobila haha, ma to na salame, nenutila nas nikdy do nicoho. Drzim palce, aby bol syncek cim skor v poriadku. Napis potom co mu zistili.