Ako zvládnuť zmenu povolania po odchode zo školstva?
Ahojte. Viem, že dostanem viac kritiky ako podpory, ktorú viac potrebujem ale neviem čo mám ďalej robiť. Som mladá učiteľka na zš v hlavnom meste a neviem čo ďalej. Tento rok som dostala extrémnu náročnú triedu, kde mám 5 problémových detí a 2 autistov a pomoc od vedenia a iných kompetentných je minimálna. Budem dávať výpoveď o tom som presvedčená ale ja som v štádiu, kedy mám zovretý žalúdok, len keď si predstavím, že tam mám v pondelok ísť. Po tomto roku som neskutočne zostárla a pribudli mi vrásky z čoho som úplne mimo, pretože môj vzhľad je pre mňa dôležitý a starám sa o seba.. Je to jeden z dôvodov, pretože sa nechcem nechať ničiť. Už mi príde, že som stratila zmysel a totálne som stratila chuť do práce, ktorú som mala na začiatku veľkú. Čo sa týka rodičov, rodičia sú neskutočne hákliví na svoje deti a nevedia si priznať chybu ani keď dieťa niečo urobí. Ak sú tu nejaké učiteľky angličtiny čo ste išli robiť?
Ďakujem za odpovede... 🙂 Gramatické chyby neriešiť prosím.
@anonym_a98e92 myslím si, že to že mám už dnes zovretý žalúdok z pondelka, že je to dostatočný dôvod. Keby máš v 26 vrásky neviem čo by si hovorila. Ja pravidelne cvičím a dbám o seba.
@anonym_autor so stárnutím som vyrovnaná v hlave. Ak ty nie, ľutujem ťa. Časom sa dopracuješ k závislosti a budeš potrebovať odborníka, ak už v 26tke sa tým tak intenzívne zaoberáš, že je to dôvod zmeny zamestnania. Každá iná by hľadala spôsob, čo a ako si v práci robiť inak, aby som si ju uľahčila a zjednodušila.

Plne ťa chápem. Som tiež učiteľka, učím 6 rokov. Učila som aj v sociálnej znevyhodnenom prostredí, prešla som si rôznymi triedami. Ale teraz som dostala veľmi náročnú triedu, hlavne čo sa rodičov týka. Tiež rozmýšľam, že toto nemá zmysel, že jednoducho to za to nestojí. Zatiaľ rozmýšľam "len" nad zmenou školu, uvidíme čo prinesú ďalšie roky. V zborovni, všetko mladé baby, sme sa rozprávali a teda 90% z nás má rovnaké úmysly a ja som zvedavá kto bude za pár rokov učiť...