Ako zvládnuť zmenu povolania po odchode zo školstva?
Ahojte. Viem, že dostanem viac kritiky ako podpory, ktorú viac potrebujem ale neviem čo mám ďalej robiť. Som mladá učiteľka na zš v hlavnom meste a neviem čo ďalej. Tento rok som dostala extrémnu náročnú triedu, kde mám 5 problémových detí a 2 autistov a pomoc od vedenia a iných kompetentných je minimálna. Budem dávať výpoveď o tom som presvedčená ale ja som v štádiu, kedy mám zovretý žalúdok, len keď si predstavím, že tam mám v pondelok ísť. Po tomto roku som neskutočne zostárla a pribudli mi vrásky z čoho som úplne mimo, pretože môj vzhľad je pre mňa dôležitý a starám sa o seba.. Je to jeden z dôvodov, pretože sa nechcem nechať ničiť. Už mi príde, že som stratila zmysel a totálne som stratila chuť do práce, ktorú som mala na začiatku veľkú. Čo sa týka rodičov, rodičia sú neskutočne hákliví na svoje deti a nevedia si priznať chybu ani keď dieťa niečo urobí. Ak sú tu nejaké učiteľky angličtiny čo ste išli robiť?
Ďakujem za odpovede... 🙂 Gramatické chyby neriešiť prosím.
Tiež mám pg vzdelanie,ale neučím,lebo nechcem. Zváž len jednu vec, nikde nie je tráva zelenšia a ak myslíš,že kancelária,privát či korporát ti vrásky alebo stiahnutý žalúdok neprinesú,tak sa mýliš... pracovať s dospelými je niekedy horšie ako s deťmi.
Tiež mám pg vzdelanie,ale neučím,lebo nechcem. Zváž len jednu vec, nikde nie je tráva zelenšia a ak myslíš,že kancelária,privát či korporát ti vrásky alebo stiahnutý žalúdok neprinesú,tak sa mýliš... pracovať s dospelými je niekedy horšie ako s deťmi.
@anonym_ef3130 mne nevadia tie deti ako ich rodičia, ktorým chýba sebareflexia.
@anonym_autor Ak chceš učiť, choď na nejaké gymnázium, kde sú rozumnejšie deti, ktoré sa chcú učiť. Na bežných ZŠ dnes fakt dominuje mentálny odpad a rôzne poruchy, čiže nevzdelávateľní jedinci, ktorí tam akurát zabíjajú čas a ničia nervy učiteľom.
@anonym_autor Ak chceš učiť, choď na nejaké gymnázium, kde sú rozumnejšie deti, ktoré sa chcú učiť. Na bežných ZŠ dnes fakt dominuje mentálny odpad a rôzne poruchy, čiže nevzdelávateľní jedinci, ktorí tam akurát zabíjajú čas a ničia nervy učiteľom.
@liliana8 ja bývam pri centre nie na okraji.
@anonym_0d7fd8 presne tak sa cítim. Nad gymnáziom som rozmýšlala..
@anonym_autor chápem. To chýba aj väčšind mojich kolegov. Pracujem v top menežmente korporátu.
jq byt tebou si proste lepsie vyberiem buduceho zamestnavatela a otvirene s nin komunikujem ze ci robia inkluziu zmysluplne... napr teraz ma vela deti odklad... a viacere skolly maju nulty rocnik alebo predskolakov byva ich max 12-15. v bratislave naozaj nie je rpoblem sa zamestnat
jq byt tebou si proste lepsie vyberiem buduceho zamestnavatela a otvirene s nin komunikujem ze ci robia inkluziu zmysluplne... napr teraz ma vela deti odklad... a viacere skolly maju nulty rocnik alebo predskolakov byva ich max 12-15. v bratislave naozaj nie je rpoblem sa zamestnat
@juliet86 takto, ono v každej škole ti narozprávajú rozprávky aj tu mi narozprávali, pretože je nedostatok učiteľov a školy sa o nich doslova bijú. To do čoho si prišla zistíš až časom
Ty si taká poctivka, berieš to vážne, preto ťa aj trápi, že chceš zmeniť školu alebo zamestnanie. Ber to odľahčene, športovo, dnes mnohí menia prácu a hľadajú lepšie miesta. Nie si prvá ani posledná, kto z tej školy odíde. Ak si dostala triedu, ktorú iní nechcú, tak prečo by si ju mala chcieť akože ty? Za to že si nová? No nech si nájdu ďalšiu novú. A pred odchodom im to daj vyžrať, myslím žiakom aj rodičom. Nájdi si nové miesto a detičkám to ešte pritvrď na koniec šk roka. Nech sa učia a nech majú na čo spomínať. Ničoho sa neboj. Nepiplaj sa s nimi v rukavičkách, jedine v boxérskych. 🙂
Ty si taká poctivka, berieš to vážne, preto ťa aj trápi, že chceš zmeniť školu alebo zamestnanie. Ber to odľahčene, športovo, dnes mnohí menia prácu a hľadajú lepšie miesta. Nie si prvá ani posledná, kto z tej školy odíde. Ak si dostala triedu, ktorú iní nechcú, tak prečo by si ju mala chcieť akože ty? Za to že si nová? No nech si nájdu ďalšiu novú. A pred odchodom im to daj vyžrať, myslím žiakom aj rodičom. Nájdi si nové miesto a detičkám to ešte pritvrď na koniec šk roka. Nech sa učia a nech majú na čo spomínať. Ničoho sa neboj. Nepiplaj sa s nimi v rukavičkách, jedine v boxérskych. 🙂
@loliki nie som ten typ, že by som niečo dávala niekomu vyžrať ale budem si stáť sama za sebou 🙂
@anonym_autor Rob ako myslíš. Ak chceš odísť kvôli niektorým žiakom a ich rodičom, tak sa im poďakuj, že si ich mohla spoznať.
@loliki úprimne tu je kombinácia faktov. Lebo nečakám naivne, že na inej škole nebude problémový žiak alebo rodič ale tu mi chýba podpora vedenia a celé je to kombo.
@anonym_autor Si tam kratko, dovoluju si na Teba. Ked odidu bude lepsie, lebo ked budes ucit deti od piateho rocnika, tak ani vo vyssich rocknikoch si na teba nedovolia.
Posli si zivotopisy do korporatov a skusaj. Rataj ale s tym, ze pojdes za nizsi plat. Alebo hladaj inu skolu, alebo si sprav rekvslifikaciu kadernicka , kvetinarka atd.
@anonym_a98e92 to môže robiť, keď robí sama v kancelárii.Skola je kolobeh s x povahami, žensky kolektiv je väčšinou len zlo, do toho rodičia, nezaplatenima práca, suplovanie a x iných problémov.Ako ona vie ovplyvniť kolektív ci niečo si zjednodušiť?má osnovy žiakov nespokojných zaslepenych rodičov a na hlavu postavenú inklúziu, ktorá šikovné deti brzdí, rusi a tým čo ma pomôcť málokedy pomôže nie sú asistenti atď...nie každý sa vie odosobniť a viesť kolektív, niečo naučiť.
@luccija no vidíš a napriek tomu má kto naše deti učiť a väčšina to robí aj s láskou. Autorka na túto prácu nemá, okrem vzdelania, žiadne predpoklady.
@luccija no vidíš a napriek tomu má kto naše deti učiť a väčšina to robí aj s láskou. Autorka na túto prácu nemá, okrem vzdelania, žiadne predpoklady.
@anonym_a98e92 veď píšem sú učitelia, ktorí by nemenili.To nie je hanba povedať nie, toto psychicky nedám.Vzdy lepšie ako chodiť tam s nechuťou a potom je taký aj výsledok.Mne 5 r dieťa v škôlke s dg žulo male kúsky hračiek a vypichlo skoro oči kamarátovi pre zaslepenost rodicov.Kto by mal z toho zle, že som mu Lego vyberala z úst?Neskor ho vylúčili a išlo do spec.skolky a už aj školy a sú spokojní.Chapem, že to berieš osobne, ale pri veľkom počte detí sa to nedá ustriehnuť každý by inak hovoril, keby mal za tie deti zodpovednosť.
@anonym_autor ano daj vypoved, neboj chytis sa inde ak najdes pracu... popravde podporujem v tomto ucitelky. Kym sa neurobi rozumna reforma skolstva, je to nezvladnutelne. Tiez mam kamosky co s tym sekli, jedna mala z 25deti, polovicu s niecim "specialnym", povedala, ze to bolo narocne ale este ako sa na nej vozili nadriadeni, po rokoch co to ucila.. odisla. Pracuje inde, po praci jej padla, ziadne vlacenie domov prace, pripravy, volajuci rodicia...
@anonym_a98e92 keď myslíš. Ty si nikdy nepočula asi príbehy a úprimne čo si učiteľky myslia a čo hovoria. 🙂 ja som niekedy zhrozená z toho, čo moje kolegyne povedia deťom a ako sa k nim správajú po x rokoch praxe a najmä tie staršie.. do detailov nejdem ale bola by si prekvapená
@anonym_a98e92 keď myslíš. Ty si nikdy nepočula asi príbehy a úprimne čo si učiteľky myslia a čo hovoria. 🙂 ja som niekedy zhrozená z toho, čo moje kolegyne povedia deťom a ako sa k nim správajú po x rokoch praxe a najmä tie staršie.. do detailov nejdem ale bola by si prekvapená
@anonym_autor nezovseobecňuj. S učiteľmi som pracovala, hoci učiteľka nie som. Tiež mám svoje skúsenosti.

@anonym_ae56df v našej dedinskej škole je to práveže ta pravá kovbojka 😅 susedia sa idú pozabíjať a svoje životné susedské problémy prenášajú na deti, ktoré sa v škole neznášajú, lebo rodičia sa neznášajú
@prosimopomoc u nás podobne, plus mám pocit, že sa ti viac dáva do popredia kto, čo vlastní, značky, autá...a kolegovia z tej istej dediny to majú hodne zlé 🫣