Je to normálne, že po prijatí do práce sa neozvali?
Ahojte, potrebujem radu 🙈
Bola som na pohovore, kde mi povedali, že ma berú. Následne si odo mňa vypýtali osobné údaje kvôli zmluve, takže som to brala ako vybavené.
Lenže odvtedy prešli už asi 2 týždne a nič – žiadna zmluva, žiadny update. Skúsila som im už aj napísať mail, ale zatiaľ bez reakcie.
Stalo sa vám niečo podobné? Je toto ešte normálne (napr. procesy v HR), alebo to skôr znamená, že si to rozmysleli?
Nechcem pôsobiť otravne, ale zároveň neviem, či ešte čakať alebo to už uzavrieť a riešiť ďalej 🙂 nástup sme dohodli na 5.5. tohto roka.
Ved nastúpis toho piateho a hotovo. Ste sa dohodli tak to platí. Zmluvu dostaneš vtedy. Načo by ti už vyvolávali a vypisovali keď ste dohodnutí na 5.5?
A vlastne ty teraz načo čakáš?
Ved nastúpis toho piateho a hotovo. Ste sa dohodli tak to platí. Zmluvu dostaneš vtedy. Načo by ti už vyvolávali a vypisovali keď ste dohodnutí na 5.5?
@bielasovicka no aspon nejake pisomne potrvdenie o prijati by mozno padlo velmi vhod. Si neviem-nechcem predstavit, ze 05.05 tam pride do prace a.....oni pre nu nic nebudu mat, otocia ju na pate a nech si ide zhanat druhu pracu....🫣🫣
Velmi zvlastne praktiky,my sme boli na pohovore a vsetko tam teda vysvetlili,a daju nam odpoved sms.
O par dni mi volali,ze som prijata a teda info o nastupe mi poslu do meilu,a pohovor bol v auguste s nastupom od 1.11.Takze september nic,zaciatkom oktobra uz pisali,co a ako s nastupom,kedy na lek.prehliadku,podpis zmluv.Tak kludne sa ti mozu ozvat az buduci tyzden s pokynmi,co a ako.Ale mali ti aspon napisat,ze si prijata,nejakou oficialnou cestou to mat potvrdene.
Stalo sa mi to a nic z toho nebolo potom, pravdepodobne si to rozmysleli alebo ak aj nie, svedci to o "serioznosti" firmy, hladaj pracu inde, nie je to nahoda
Ja som toto zazila. Ze som bola na pohovore, ze teda OK. Viac sa mi nikto neozval, tak som si hladala inu pracu. A zrazu mi zavolali o mesiac, ze kedy pridem. Ja som ostala v soku, ze nikto ma nekontaktoval, na nicom sme sa nedohodli a oni ze ved som tam bola. Ano bola. Ale o podmuenkach ani slovo, o zmluve tak isto. Tak som sa zariadila inak. No matka zem.
Volala by som ohladne podpisu zmluvy (neviem ci si na urade prace, ale ak hej tak ju musis dolozit), pripadne cokolvek. Mne ked volali ze ma beru, hned chceli vediet kedy by som sa vedela zastavit na podpis zmluvy. Kedze mi to nevyhovovalo (este som pracovala u predosleho zamestnavatela) tak sme sa dohodli ze zmluvu podpíšem v prvy den, teda 1.juna
@jozifkaa co to bolo za firmu? Ake udaje si im dala? Prefoteny OP? Mne to pride podozrive, ako.kradez osobnych udajov.
@bielasovicka no aspon nejake pisomne potrvdenie o prijati by mozno padlo velmi vhod. Si neviem-nechcem predstavit, ze 05.05 tam pride do prace a.....oni pre nu nic nebudu mat, otocia ju na pate a nech si ide zhanat druhu pracu....🫣🫣
@vevesh no dobre, ale jej už tam na pohovore povedali ze je prijatá, a ma nastúpiť 5.5.
Aj mne sa to podobne stalo, dokonca sa to dlhsie natahovalo, lebo vraj povodny zamestnanec sa este vraj nevydohadal ci co.. tak som cakala 3 mesiace, nakoniec ma aj zavolali na osobny pohovor, uz pred uzavretim zmluvy, lebo vsetko dohosnute bolo, aj odmena, mam aj v emaily potvrdenie ze chcu mna, ...no a ked som tam osobne prisla do 2minut ma otocili, ze tym padom sme skoncili, my uz sme zmenili poziadavky a ideme hladat ineho cloveka. Uplne otrasny pristup.. a ak sa take nieco deje, ze bud neodpovedaju na tvoje emaily, alebo natahuju cas, nespoliehala by som sa na nich... aky pristup pred zamestnanim, taky aj pocas zamestnania...
@bielasovicka žiadnu zmluvu nemá podpísanú
Stalo sa mi to dokonca, na urade, co by veci a zakony mohli ovladat…😀😀 ma vybrali a dlho nic a potom mi az volali, ze to chcu peniaze cez projekt a ze ten je na ludi 50 plus a ze vlastne nevedeli atd…ak sa ti neozyvaju, neposlali nic, nemas zmluvu, chod osobne, ze co..lebo ak je to seriozne, s tebou komunikuju ti zavolaju…
@vevesh no dobre, ale jej už tam na pohovore povedali ze je prijatá, a ma nastúpiť 5.5.
@bielasovicka lenze jej to povedali, nema v ruke ziadny papier. U nas sa napriklad stalo, ze v den pred nastupom nam zavolal prijaty zamestnanec, ze on nenastupi, vsetko vybavene, zabezpecene.

Najvyssi cas aby sa rozkyvali. Ja by som tam zavolala, ze xi to teda plati. Nakolko u nas sme mali zamestnanca co dal vypoved lebo on ide do Volva, ok. A 2t pred nastupom volal a ze oni uprednostnili ineho. Nemas papier, nemas pravdy...