icon

Nátlak na vstup do spoločnosti Plus+

15. feb 2026

Zdravím, zakladám diskusiu pretože som z toho sklamaný, zmätený. Nemám sa ani komu ohľadom tejto veci vyrozprávať tak dúfam že ma pochopíte. Mám 21 rokov, pracujem v zahraničí, s prácou som veľmi spokojný aj mi takýto život vyhovuje a s platom som spokojný, voľného času mám tiež dosť. No problém nastal keď ma pred pár týždňami zavolal kamarát vonku vraj má premna niečo čo by sa mi veľmi páčilo, že si mám nájsť čas žeby som sa s ním stretol. Keď som prišiel domov tak strašne to stretnutie súrilo, stále vyvolával tak som šiel vonku. Ak som si sadol do auta tak povedal že má zoznámi vraj s jeho kamarátom. Priviedol má do spoločnosti Plus+, no nepáčilo sa mi jak má stále presviedčali že sa mám do tej spoločnosti pridať a tak, vraveli že mám ísť iba na 1 prednášku, tak som šiel, ešte som zaplatil 67€ ako vstupný poplatok. Vravel som si veď nevadí, tie peniaze má nezabiju možno sa mi to zapáči. Ta prednáška mi nič nedala keďže všetko čo sa tam preberalo som vedel a bol som tam dokopy 6 hodín. Na poslednej hodine len vraveli že prečo by som sa mal pridať do ich spoločnosti a tak. Ak som povedal že nemám záujem tak po skončení prednášky som šiel ku kamarátovi a vysvetlil som mu že nemám záujem sa pridať do tejto spoločnosti a on zavolal svojmu nadriadenému a išli sme do jeho kancelárii a tam má presviedčali že sa mám pridať že mi to zmení život a tak. Povedal som im že mňa práca baví že sa chcem ďalej tomu venovať a začali vravieť že zbytočne pôjdem do zahraničia že potrebujem zmenu. Momentálne som prišiel domov a kamarát ma stále núti sa stretnúť v utorok s ním a ešte jeho nadriadeným, vraj môžem z toho pekne zarobiť ak privediem ďalších ľudí a tak, kamarát sa mi sám priznal že mňa priviedol a dostal zamna peniaze 😞 v utorok sa chcú stretnúť a ja už nevládzem, čo mám robiť ?

Strana
z5
tundra
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_aa7ba2 veď už aj teraz mame zlé vzťahy. Oni stále tvrdili že ak začnem teraz vkladať peniaze tak o 5-7 rokov budem môcť ísť na dôchodok a takéto somariny, stále sa vychvaľovali.

@anonym_autor 😂😂😂,uz mas 60-ku na krku?

autor
17. feb 2026
@tundra

@anonym_autor 😂😂😂,uz mas 60-ku na krku?

@tundra nie, veď to oni tak hovorili. Že najlepšie v mladom veku ísť do toho žeby som potom v 30 nemusel pracovať

venom19
17. feb 2026

Ja sa cudujem, ze na taketo voloviny stale realne niekoho najdu.

autor
17. feb 2026
@venom19

Ja sa cudujem, ze na taketo voloviny stale realne niekoho najdu.

@venom19 keby si videla koľko ľudí bolo na prednáške tak by si sa čudovala

enmery
17. feb 2026
@anonym_autor

@venom19 keby si videla koľko ľudí bolo na prednáške tak by si sa čudovala

@anonym_autor Zúfalí ľudia robia zúfalé veci. Je super, že si z toho von. Predstav si, že máš dobrú prácu, ženu na materskej a tento debo ťa núti ísť k ním?To by si hodil cez palubu ženu a dieťa len kvôli tomu, že si sa ešte nenaučil povedať nie? To hádam nie.

autor
17. feb 2026
@enmery

@anonym_autor Zúfalí ľudia robia zúfalé veci. Je super, že si z toho von. Predstav si, že máš dobrú prácu, ženu na materskej a tento debo ťa núti ísť k ním?To by si hodil cez palubu ženu a dieťa len kvôli tomu, že si sa ešte nenaučil povedať nie? To hádam nie.

@enmery ano to som rád že som sa z toho dostal a nič nepodpísal. 🙂 Máš pravdu, budem musieť aj dosť zapracovať na sebe... 🙂

anonym_95b2e2
18. feb 2026

@anonym_autor V prípade, že si spokojný so svojím terajším životom,nedaj sa do niečoho nútiť.Niekedy je potrebné aj kamarátovi povedať "nie,,a ak jeho kamarátstvo ochladne, tak to nebol kamarát.Pred rokmi ma prehovárali na MLM s kozmetikou a drogériou do domácnosti, neskôr rôzne finančné poradenstvo a poisťovanie.Ja nie som človek, ktorý je schopný niekomu vyhovoriť dieru do brucha.V prípade, že ani ty,povedz rázne"nie,,

anonym_3b5983
18. feb 2026
@anonym_autor

@enmery ano to som rád že som sa z toho dostal a nič nepodpísal. 🙂 Máš pravdu, budem musieť aj dosť zapracovať na sebe... 🙂

@anonym_autor investuj peniaze a čas do štúdia o asertivite, s tvojou výchovou a nadstavením to budeš v živote potrebovať 🙂

autor
19. feb 2026
@anonym_95b2e2

@anonym_autor V prípade, že si spokojný so svojím terajším životom,nedaj sa do niečoho nútiť.Niekedy je potrebné aj kamarátovi povedať "nie,,a ak jeho kamarátstvo ochladne, tak to nebol kamarát.Pred rokmi ma prehovárali na MLM s kozmetikou a drogériou do domácnosti, neskôr rôzne finančné poradenstvo a poisťovanie.Ja nie som človek, ktorý je schopný niekomu vyhovoriť dieru do brucha.V prípade, že ani ty,povedz rázne"nie,,

@anonym_95b2e2 áno už mi dal pokoj

autor
19. feb 2026
@anonym_3b5983

@anonym_autor investuj peniaze a čas do štúdia o asertivite, s tvojou výchovou a nadstavením to budeš v živote potrebovať 🙂

@anonym_3b5983 pravda

liv1
19. feb 2026

Podla mna vies povedat nie, ved uz si mu to aj povedal;). Uz len zotrvat. Ty v zivote mozes ludom hovorit nie kedy sa ti zachce a vobec to ani nemusis vysvetlovat. Nemusis ho blokovat, proste nedvihaj, alebo povedz ze nemas zaujem a je to tvoje posledne slovo. A samozrejme ziadne kontakty im nedavaj.

liv1
19. feb 2026

Teraz pozeram ze uz neotravuje. Super ☺️👍

autor
19. feb 2026
@liv1

Podla mna vies povedat nie, ved uz si mu to aj povedal;). Uz len zotrvat. Ty v zivote mozes ludom hovorit nie kedy sa ti zachce a vobec to ani nemusis vysvetlovat. Nemusis ho blokovat, proste nedvihaj, alebo povedz ze nemas zaujem a je to tvoje posledne slovo. A samozrejme ziadne kontakty im nedavaj.

@liv1 no kontakty už len kvôli tomu by som nedal lebo by sa namna kamaráti pohnevali a nebudem ich predávať za 200€...

Strana
z5